Merhaba arkadaslar 2 gun once Samsung 500 gb lik harici hard diskimi dosya aktarmak icin macbook pro bilgisayarina bagladim. Ama dosyayi aktaramadim. Macbook kullanmayi pek bilmedigim icin bende dusundum ''Disk Utility'' programinda ''repair disk'' e tikladim. Ama cok buyuk bir hata yaptim 15 dakika sonra stop sekmesine tikladim. Ardindan 490 gb lik verilerimin sadece 45 gb lik kismini gordum. Normalde veriler gorunmuyor ama 490 gb lik veri oldugunu ''info'' dan goruyorum. Arkadasima verdim bir kac kez windows da disk programlarinda deep search yapti ama simdilik birsey yok. Bu konuda ne yapabilirim bana yardimci olursaniz cok sevinirim simdiden cok tesekkurler.
servise gönderin
quote:
Orijinalden alıntı: Qujaga
servise gönderin
Sorun yazılımsal olabilir o yüzden hemen servise atmanın anlamı yok.
Windowsda Disk yönetimini açarak Diski Silin yeniden Birim oluşturun sorun kalkacaktır.
quote:
Orijinalden alıntı: 365.Hamlet
Merhaba arkadaslar 2 gun once Samsung 500 gb lik harici hard diskimi dosya aktarmak icin macbook pro bilgisayarina bagladim. Ama dosyayi aktaramadim. Macbook kullanmayi pek bilmedigim icin bende dusundum ''Disk Utility'' programinda ''repair disk'' e tikladim. Ama cok buyuk bir hata yaptim 15 dakika sonra stop sekmesine tikladim. Ardindan 490 gb lik verilerimin sadece 45 gb lik kismini gordum. Normalde veriler gorunmuyor ama 490 gb lik veri oldugunu ''info'' dan goruyorum. Arkadasima verdim bir kac kez windows da disk programlarinda deep search yapti ama simdilik birsey yok. Bu konuda ne yapabilirim bana yardimci olursaniz cok sevinirim simdiden cok tesekkurler.
Selam Güzel kardeşim hem disk tamir etmeye çalışıyor, hem de işlem bitmeden sonlandırıyor ve sorunum şudur diye yardım çağrıları yapıyorsunuz. Yaptığınız işlem HDD indexleme kısmının büyük bölümünü silmiş. Başlattığınız işlemi sonuna kadar bitirmek durumunda olduğunuz hatırlatarak, aşağıdaki yazacaklarımı denemelisiniz.
1. TreeSize Professional programının tam sürümü ile kurtarabilirsiniz.
2. HDD'yi hızlı biçimlendir ile formaylayın. Daha sonra Ontrack EasyRecovery Professional 6.22 programını Webden indirin(full süsüm olması gerekmektedir) ve tarattıktan sonra, bulunan verileri başka bir HDD'ye aktarın(aynı HDD içinde olmaz bu kurtarma işlemi).
3. CD'den çalışan Linux işletim sistemleri ile verilerin tamamını görmeniz gerekir. Mevcut verileri başka bir HDD'ye kopyalayarak kurtarabilirsiniz.
Kolay gelsin..
Tekrar merhabalar. Sorunum cozuldu. Diski arkadasima vermistim. Windows 7 de denemis (sadece diski bilgisayara takmis herhangi bir porgramda denememis) bazi hatalar bulundu diye bir yazi gelmis. Arkadasim duzelt sekmesine tiklamis. Duzelttikten sonra her sey yerine geldi. Sorunumla ilgilenen herkese cok tesekkurler.