Bilgisayarımda yaklaşık 3 yıldır Logitech x-540 kullanmaktayım. Kullandığım süre boyunca bu sistemin mid ve tizlerinin oldukça zayıf kaldığını muadil Creative'lerin seslerini duydukça hissediyorum. Nihayet Creative tarafından benim sistemime muadil T6160 almaya, boşa çıkan X-540'ı ise TV'de değerlendirmeye karar verdim.
Televizyonum LG 47LM660S. Arka giriş ve çıkışları eklediğim resimde görüldüğü gibi. Keza X-540'ınkiler de resimde mevcut. Yine resimde soketleri görünen Creative X-Fi 5.1 Pro ses kartı almayı düşünüyorum. Bir adet de optik kablo satın aldığım taktirde TV ile ses kartını birbirlerine optikten bağlayıp, ses kartı üzerindeki analog çıkışlardan ise X-540'ı bağlamak doğru bir iş olur mu? Zannediyorum olmaz, çünkü her iki optikte de "out" yazmakta. Halbuki ben bu şekilde bağlayarak X-Fi'den digital sesi alıp analoğa çevirmesini, dekoder görevi yapmasını, istiyorum.
Eğer bu şekilde olmazsa bu ses kartı, speaker ve televizyonu nasıl bir sistem haline getirebilirim?
Sizin ihtiyacınız olan ses kartı değil harici decoder dir Ses kartı işletim sistemine ihtiyaç duyacak tv nin usb girişi yetmeyecektir Size gerekli olan harici dolby digital dts decoderdir Ddts 100 jazz de 005 006 hd rush hour yada playvision decoder işinizi görecektir Optical digital out dan bağlantı yapmalısınız
-THIEF--
kullanıcısına yanıt
Bahsettiğiniz bu dekoderler temini zor cihazlar. Özellikle de Ddts 100 ve Jazz'lar için. Hd Audio Rush ve Playvision'a da pek güvenim gelmiyor. Tamamiyle Çin malı, kalitesiz ve uyduruk cihaz havasına sahipler. İnternette bu cihazlar için mevcut olan "sadece denemek için açıldı, sıfır cihaz" türevi ilanlar da bu tezimi destekliyorlar. Yine Çin sitelerinde üzerinde hiçbir marka belirtmeyen ama bu cihazlarla birebir aynı tasarıma sahip dekoderlar da satılıyor. Bu durumda söylediğiniz şeyi ancak 200 TL civarlarında bir Ddts 100 bulabilmem halinde değerlendirebilirim. Dekoder olmadan analog çıkışa sahip 5.1 sistemlerle TV bağlantısı gerçekleştirmenin başka yolu yok mu acaba?
quote:
Orijinalden alıntı: manivela
Bahsettiğiniz bu dekoderler temini zor cihazlar. Özellikle de Ddts 100 ve Jazz'lar için. Hd Audio Rush ve Playvision'a da pek güvenim gelmiyor. Tamamiyle Çin malı, kalitesiz ve uyduruk cihaz havasına sahipler. İnternette bu cihazlar için mevcut olan "sadece denemek için açıldı, sıfır cihaz" türevi ilanlar da bu tezimi destekliyorlar. Yine Çin sitelerinde üzerinde hiçbir marka belirtmeyen ama bu cihazlarla birebir aynı tasarıma sahip dekoderlar da satılıyor. Bu durumda söylediğiniz şeyi ancak 200 TL civarlarında bir Ddts 100 bulabilmem halinde değerlendirebilirim. Dekoder olmadan analog çıkışa sahip 5.1 sistemlerle TV bağlantısı gerçekleştirmenin başka yolu yok mu acaba?
playvision decoderi bende yaklaşık 3 yıldır kullanıyorum ve gayet memnunum. Şuana kadar bir sıkıntı çıkartmadı.
"sadece denemek için açıldı, sıfır cihaz" türevi ilanlar genelde yurt dışından para kazanma amaçlı alınıp üzerine kar konup satılan ürünler oluyor.
Bu arada sizin işinizi sadece decoder çözebilir. başka yolu yok malesef. Bende zamanında çok uğraşmıştım.
quote:
Orijinalden alıntı: ersanturk
quote:
Orijinalden alıntı: manivela
playvision decoderi bende yaklaşık 3 yıldır kullanıyorum ve gayet memnunum. Şuana kadar bir sıkıntı çıkartmadı.
"sadece denemek için açıldı, sıfır cihaz" türevi ilanlar genelde yurt dışından para kazanma amaçlı alınıp üzerine kar konup satılan ürünler oluyor.
Bu arada sizin işinizi sadece decoder çözebilir. başka yolu yok malesef. Bende zamanında çok uğraşmıştım.
Siz memnun musunuz Playvision'dan?
Forumda bu cihaz ile ilgili çok yorum var ama ses kalitesi açısından yaklaşan pek yok. Yaklaşımlar genelde "Sorunsuz çalışıyor", "Arka speakerlardan gelen ses düşük değil", "Ortam seslerini verebiliyor" gibi. Zaten bu cihazın amacı bu, vaadi bu. Fakat bunu yaparken ses berraklığını, kalitesini kaybediyor mu? Bu önemli benim için.