Şimdi Ara

Analog Ses Sistemini TV'ye Bağlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimde Creative T7900 emektar ses sistemi var. Emektar dediğime bakmayın, sesinden oldukça memnunum :)

Bu sistemi, evdeki Televizyona bağlamak istiyorum (TV Modeli LG 55LM640S, çok önemli değil, sonuçta optik çıkışı var).

Bu sorunun çözümüne dair "Playvision HDA-51A Digital Sound Decoder" forumda mevcut ancak oldukça eski bir konu. Belki alternatif çözümler mevcuttur diye şansımı denemek istedim. Alternatif olarak ortalama 25-30 USD bedel ile E-Bay'den alınabilir durumda.

Sorularıma gelecek olursak;

1- Elimdeki sistem, sizce böyle bir çözüme değecek durumda mıdır? (sistemimin durumu iyi, PC'ye bağladığımda ses olarak beni tatmin ediyor ama emin olamıyorum). Çok profesyonel bir şey aramıyorum sonuçta ve mümkün mertebe, ek harcama olmadan çözme derdindeyim. Maliyetin arttığı durumda, ses sistemini kullanmamak bile bir alternatif benim için.
    2- Alternatif çözüm var mıdır? (Analog sistemimi Dijitale çevirip TV'ye bağlayabileceğim)
    3- Bu aparat ile veya önereceğiniz başka bir çözüm yolu ile, TV'ye bağlı her sesi bu ses sistemi üzerinden alır mıyım? (Tivibu (HDMI üzerinden bağlı), PS4 (HDMI üzerinden bağlı), USB'den film izlerken, İleride uydu bağlarsam (TV'de uydu alıcısı mevcut))

Teşekkürler ...

• Selam. Tv nizin ses çıkışı, 5.1 dijital ses veriyorsa,,, ve bundan eminseniz şu tür cihazlar işinizi görür.
    Eğer 5.1 değilse, optical out 2.0 ise aşağıdaki cihaz türlerinden kullanmanızı tavsiye ederim.
    Tv nizde aşağı sırada en sağda,, kulaklık çıkışı var, öncelile sessistemini aux 2+1 konumundan oraya bağlayınız.
    baktınız ses iyi, kulaklık çoklayıcı ile sanal 5+1 olarak sesi tüm hoparlörlere dağıtabilirsiniz..

Stereo aux giriş modunda bu cihazdan kullanılabilir,, TR içindede yavaş yavaş satımı başlamış, önceden aramalarda pek çıkmıyordu. ben buradan arkadaşa bir adet getirttim, fakat onda optik kablo usb kablo ve adaptörü hepsi içinde idi.

• Bizim lg plazma optik çıkışı aktif edince kendi hoparlörlerinden ses vermiyor o nedenle sürekli optik çıkış/normal çıkış seçmemek adına dsmart alıcısını da ps3 ü de a/v receivere ayrı ayrı girdim. Bu da sizin için handikap ise menüden kontrol edin yani spdifi aktif edince tv den de ses veriyor mu !

film ve ps den çevresel ses almak için playvision tarzı birşeyler edinin derim ama 2 kanal ses yeterse kulaklık çıkışı işinizi görür.
  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. TV ses çıkışının 5.1 olup olmadığını nasıl anlayabilirim? LG'nin sitesinden televizyon modelimi belirterek mail yolu ile sordum cevabınızı görünce ama benim anlayabileceğim bir yer var mıdır?
  • Bir arkadaşımın önerisi üzerine tekrar sormak isterim. aşağıda resmini paylaştığım tipte bir harici 5.1 ses kartı iş gçrür mü acaba? Analog out ve Optik in var. Benim ihtiyacımı karşılar möı? çok daha uygun fiyatlı bir çözüm olur, eğer olursa ...

Teşekkürler ...

• fosoko F kullanıcısına yanıt
    Olur , tabikide olur.. bu isin içinde dts veya Thx gibi teknik destek terimleri var, onuda destekliyorsa çok iyi..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kod çözümünü dijital çıkışa bağlayacağınız cihaz yapacak. Tv yayınları stereodur. 5.1 yayın bizde görmedim. TV üzerindeki playerden 5.1 çıkış alma durumu olur onda da tv ses menüsünde bit stream yada dolby seçeneği çıkarsa oynayan programın içeriğine göre 5.1 alabilirsiniz. PCM yazarsa sadece 2 kanal çıkış olur. Dolby de pcm dir ama kodlanmış halidir.
    Resimdeki cihaz usb den pc ye bağlanma ihtiyacı duymayan bir cihaz ise ses kartı değil dekoderdir. dijital sinyali kendi destekleyebildiği standartlar dahilinde gelen verinin içeriğine göre 2.0 yada 5.1 gibi vermesi gerekir. Marka model vs olmadan evet yapar diyemem kendi adıma görmedim, kullanmadım çünkü. Büyük ihtimalle çözer ama içini açıp kod çözücü elamanın adını aratırsanız neleri çözer daha net öğrenirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DIGITURK'e Ses Sistemi Bağlamak
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Merhabalar;

Son olarak sistemin özelliği olan "5.1 to 7.1 upmix" ile televizyonun kulaklık çıkışından 4+1 olarak çalıştı, bana yeteceğine karar vererek bu şekilde kullanmaya başladım. Çevresel ses olmasa da televizyona kıyasla çok daha güzel bir ses elde ettim.

Hatta kendi hoparlörleri yerine 2 adet büyük hoparlör vardı elimde, onları bağladım ve ses seviyesi de bir miktar arttı.

Kulaklık çoğaltıcı ile daha fazla çıkış da alabileceğimi düşündüm ama denemeye değer bulmadım.

İlgilenip cevap yazan tüm arkadaşlara teşekkürlerimi sunuyorum.
  • Sakın, ama sakın yurt dışından decoder alma.
    Ürün çok güzel ve çalışırsa efsane. Ama sanırım full bpzuk çıkıyor.
    Ben aldım.
    Geldi.
    Fişe taktım.
    Tık yok.
    Para iadesi istedim, ürünü geri yollamam istendi.
    Kargo üründen pahalı tuttu.
    Çöpe attım.
    Yıllar önce de mavigasyon aleti ve telefon almıştım.
    Birebir aynı.
    Navigasyon hiç açılmadı.
    Cep telefonu açıldı.
    O gün pili bitti. Bir daha da açılmadı.
    Elektronik işi yurt dışı olmuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.