Şimdi Ara

Harika Hikaye Oyundayken Aşırı CPU ve GPU Isınması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba! Biraz uzun yazı olabilir kusura bakmayın ama eğlenceli :D Bu arada Forumda yeniyim kural hataları varsa affola.
    Öncelikle ben ramazan bayramından önce günde 7 saat falan oyun oynuyordum bilgisayar bana mısın demiyordu :D 2 3 saat sonra sadece sol taraf biraz ısınıyordu (LAPTOP BENİM BİLGİSAYAR) çünkü orda fan vardı.Sonra ramazan bayramında köye gitmek için laptobu bagaja attım. Hava biraz sıcaktı. Köye geldim.Laptopu çantadan çıkarmadım. 2 gün sonra laptobu açtım. Sadece Kaspersky yükledim ve disk küçülterek a bölümü koydum(formatsız). Bir sıkıntı yoktu. Sonra oyun oynamaya başladım bilgisayar biraz ısınmaya başladı. Fakat rahatsız etmiyrdu. Köyden giderkende bilgisayarı bagaja attım bu sefer hava baya sıcaktı. Yolculuk 8 9 saat sürdü. Bilgisayar laptop çantasındaydı. Eve geldik. Laptop çantası ısınmıştı. Laptopu çıkardım. 1 gün sonra laptopu açtım 1 oyunda baya ısınıyordu. Fakat ets 2 ve csgoda ısınma yoktu sadece sol taraf. (İlk zamanlara göre yine sıcaktı ama el yakacak kadar değil) Gün geçtikçe daha da ısınmaya başladı. Bende speccy diye bir uygulama yükledim.
    Sonuçlar şöyleydi(sıcaklıklar)
    boşta...) cpu 44-46 gpu 38-42 hard disk 37 anakart 28
    friday the game...) cpu 74-77 gpu 66-68 hard disk 38 anakart 28 (oyuna girdikten 5-10 dk sonra)
    ets 2 ve csgo ...) cpu 66-70 gpu 62-66 hard disk 38 anakart 28 (oyuna girdikten 15-20 dk sonra)

3 4 gün sonra benim laptop soğutucusu çok işe yaramadığını gördüm. Yeni bir tane aldım 100 liraya zalman ns 2000. İlk başlarda iyi soğutuyordu. (Artık laptop soğutucuyu ısıtıyor :D) Aradan 2 3 gün geçti. Gün geçtikçe laptop dahada ısınıyordu. Sonra Kasperskyı sildim fayda etmedi. A yı silip c ye ekledim yani eskisi gibi yaptım fayda etmedi. İNTERNETTE GEZERKEN OLDU SADECE 2 3 DEFA OLDU LAPTOP DONDU MOUSE FİLAN HİÇBİR ŞEY HAREKET ETMEDİ VE YÜKSEK DIRRRRRR DİYE BİR SES GELDİ SANKİ İMDATTTTTTT DERCESİNE :D
    Şu andaki sonuçlar:(sıcaklıklar)
    boşta...) cpu 44-48 gpu 38-43 hard disk 37 anakart 28
    friday the game...) cpu 85-90 gpu 75-80 hard disk 38 anakart 28 (oyuna girdikten 5-10 dk sonra)
    ets 2 ve csgo ...) cpu 80-85 gpu 70-75 hard disk 38 anakart 28 (oyuna girdikten 5-10 dk sonra)
    NOT: BAZEN GPU ETS 2 VE CSGO DA 62-67 DERECE ARASINDA OLUYOR AMA OLMA İHTİMALİ %5 FALAN.
    NOT 2 : LAPTOP MARKASI VE MODELİhttps://support.hp.com/tr-tr/product/HP-15-Notebook-PC-series/7486447/model/7639935/drivers
    NOT 3 : ANAKART DERECESİNİ YANLIŞ GÖSTERİYOR GALİBA BİLGİSAYARI ATEŞE ATSAK 28 DERECE GÖSTERİCEK :D (DİĞER PROGLAMLARDA GÖSTERMİYOR ANAKART DERECESİNİ)
    DENEDİKLERİM:
    KASPERSKY SİLİP YÜKLEME
    GÜÇ SEÇENEKLERİNİ SIFIRLAMA
    NVİDİA DENETİM MASASI AYARLARI SIFIRLAMA
    DİSKİ ESKİ HALİNE ÇEVİRME
    NOT 4: LAPTOPU HİÇ TEMİZLEMEDİM 2 2.5 YIL OLDU. GARANTİ BİTTİ. HAVA SICAKLIĞINDAN OLDUĞUNU SANMIYORUM ÇÜNKÜ KÖY KLİMALI GİBİYDİ 20 DERECE FALANDI ORDADA ISINIYORDU. TEMİZLEMEDİĞİM İÇİN OLDUĞUNUDA DÜŞÜNMÜYORUM 1 AY ÖNCESİNDE HİÇ SIKINTI YOKTU.
    NOT 5: BİLGİSAYARIN ÜSTÜNE KULAĞIMI DEĞDİRDİĞİMDE DIRRRR DİYE SES GELİYOR :D AYRİYATEN İNTERNETTE GEZERKEN OLDU SADECE 2 3 DEFA OLDU LAPTOP DONDU MOUSE FİLAN HİÇBİR ŞEY HAREKET ETMEDİ VE YÜKSEK DIRRRRRR DİYE BİR SES GELDİ SANKİ İMDATTTTTTT DERCESİNE :D
    NOT 6: ARTIK SON 1 2 GÜNDÜR SOĞUTUCUYU TAKMAZSAM LAPTOP ISINIYOR BOŞTA OLSA BİLE AMA SICAKLIKLAR ARTMIYOR SADECE KLAVYE SICAK.

HELP ME PLEASE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NonicknameTR -- 25 Temmuz 2017; 22:51:59 >

• Up! Up! Up!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NonicknameTR N kullanıcısına yanıt
    MASAÜSTÜ PC OLSA Bİ ÇÖZÜM BULURUM AMA LAPTOPTA ANLAMAM AÇIKÇASI. BİRRR KEDİMM BİLE YOKK. BİRR LAPTOPUMM BİLE YOKKK:))))
  • Yinede sağol

• Up!

• UP! UP!
  • Daha önce HP envy serisi kullandım. Işıklı klavyesi olanlardan. Isınma sorunu HP'lerde kroniktir. Belirli bir zaman diliminden sonra yorulur ve klavyeye ellerini dokunamayacak duruma gelirsin. Bende durum buydu, servise gönderdim. Fan değişimi ve anakart değişimi yapıldı. Daha sonra geldiği gibi sattım zaten. Garantisi var ise servise gönder, fanlarını temizlesinler, macun yenilemesi yapsınlar, anakartta ısınmadan dolayı bir problem oluşmuşmuş olabilir. Anakart kısmı sadece tahmin ama ısınma sorunlarının genelinde laptoplarda fanların toz tutmasıdır sebep. Garantisi bitmiş ise iyi bilgisayarcıya götür, açsın içindeki tozu çeksin, anakartı kontrol etsin.
  • Yardımcı olmak isterdim de okumaya uşendim gözüm kanadı..
  • Hocam iki bucuk yilda baya toz yapiyor icini acip sadece bi heatsink ve fani temizleyin oyle bi deneyin bende asus var 1.5 senede fanin etrafi komple tozlanmisti bende sokup heatsink temizledim termal macuna ellemeden 5 10 dereceye kadar dusus oldu sırada termal macun var onu yenilicem cunku sıcaklıklar 80lere cikmaya basladi artik macun gitti gibi

Tahminim yolculuk yaparken sallatidan fanin icindeki tozlar fana carpmaya basladi ve fani sıkıştırıyor bi bakim yapin en iyisi

• Garantisi bitti.Fakat benim kuzenimde de aynı pc var o 3 yıl önce bende 2.5 yıl önce aldım. Onda sıkıntı yok. Ayrıca laptop 1 ayda nasıl 10 20 derece ısısı artarki. Anakartta sıkıntı olabilir ama sanki sorun yazılımsal gibi. Kısacası o da temizletmedi ama laptop bildiğin buzdolabı
  • RElS kullanıcısına yanıt
    Güldürdün ama yabancı diziler gibi başladın mı durduramıyorsun kendini
    Eğlenceli okursan sevinirim en fazla 2 dk zaten
    Sen baya bilgilisin bu konularda bakarsan sevinirim
    OKU LANNNN

• İlk dediğiniz doğru olabilir.Fakat benim kuzenimde de aynı pc var o 3 yıl önce bende 2.5 yıl önce aldım. Onda sıkıntı yok. Ayrıca laptop 1 ayda nasıl 10 20 derece ısısı artarki ve birden o kadar toz toplar. Fakat sonuncu dediğiniz olabilir ama geçen senede yolculuk yaptı laptopum hatta 30 saat falan(gidiş geliş) fakat o zaman bir sıkıntı olmamıştı. Bana yazılımsal gibi geldi.
  • Yardım etmeye çalışan arkadaşlara teşekkürler. Başka önerisi olan??
    UP!UP!
    Çözümü basit: Eline al süpürgeyi hava kanallarının ve fanın bulunduğu ızgaradaki tozları temizle. Ardından sağ alttaki güç simgesi sağ tık - güç seçenekleri - plan ayarlarını değiştir - gelişmiş güç ayarlarını değiştir - işlemci güç yönetimi - en yüksek işlemci durumu %95 olarak belirle.

Sorunun çözülecektir.
  • RElS kullanıcısına yanıt
    Fana tutarsam fan hızlı döneceğinden bozulmaz mı? O işlemci şeyini denedim fark etmedi zaten işlemci oyunlarda 40 ı geçmiyor.
    YENİDEN SORUYORUM FANA VEYA IZGARALARA TUTARSAM FAN HIZLI DÖNECEĞİNDEN KISA DEVRE VEYA FAN BOZULMALARI YAŞAR MIYIM?
    Birşey olmaz en kötü yerinden çıkar başıma gelmişti Laptobun pili sökülü durumda olacak. USB gibi girişlerinde de herhangi bir bağlantı olmasın. Vakumlama yaptırcaksın yalnız. Aksi halde tozu çekmez. Fana tutarken etrafında kalan hava kanallarını elle veya poşet yardımıyla kapattır.
    O dirrrr sesi hoparlorden mi geliyor fandan mi geliyo fandan geliyorsa hicte yazilimsal gibi bir durum degil😀

• Bir başka konuda verdiğiniz tavsiyeyi uygulayın, LAPTOPU ÇÖPE ATTIN.

• yilmaz976 kullanıcısına yanıt
    Şaka yaptık dedik ya Unutmazsam denicem teşekkürler

• DONANIMDAN GELMİYOR HOPORLÖRDEN GELİYOR KARDEŞ. AMA HANİ UYARI SESLERİ OLUR YA O SESLERDEN. SON 2 AYDA 3. KEZ OLUYOR BU. ŞARJI BİTİNCE BİP SESİ GELİR O SESLERDEN YANİ

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.