Şimdi Ara

Harita Mühendisi Oluyorum Soruları Alayım (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
3.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 10 yillik harita muhendisiyim.. Vay bee yaslanmis hissettim kendimi hee.. Belediyede ekip sefligi sozlesmeli 1000 tl aliyordum sene 2008de.. Gayrimenkul degerleme uzmanlığı yaptım 1400 tl sene 2010da.. Bu arada askerlikte yaptim.. Uzmanliktan sonra devlete atandim 2011 aralikta cevre ve sehircilige maas 2700 mu 2900 mu neydi sanirim.. Simdi 5400.. Haritaci ac kalmaz.. Haritacisiz bi is olmaz her insaatta yapida Haritaci vardir.. Mahkemelere bilirkisilige giderim ayda 2000 civarı gelir.. Heee bizim is biraz arazi isidir.. Belli yere gelene kadar arazide tozu topragi tadarsin.. Sonra pc basinda çizim vs.. Iyi para istiyosan mezun olur olmaz baraj, tunel vb santiyelere gideceksin.. Paraya bakma projeye bak o bitirdigin projeler ilerde onune ekmek olarak donecek.. Adamlar senin bu projelerde oldugunu gorunce fiyatlar artacak.. Adamlara tecrubeli eleman lazim.. Hee ben sehirde oturup masa basi cizim yapacam kadastro isleerini halledecem dersen para vermezler ole yeni mezuna 1500 2000 ancak.. Haritacilar ozeldekiler genelde emlakci gibidir.. Nerde ne var bilir aldirir sattirir komisyon alir kar alır.. Haritaci egerki safsalak değilse, tembel degilse ac kalmaz.. Bizim zamanımızda 6 yerde vardi fakülte.. Simdi kac yerde var bilmiyorum ben 73le atandim devlete simdi tabikide bu puanlarla atamalar hayal.. Mezun arttı.. Hayırlisi olsun..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dünya düz mü?

Gamicilikte ve askeri mi çalışıyrsun?

• Rüşvetle üç range çeken tanıdık var.

• Me[S]uT kullanıcısına yanıt
    biraz tecrübe kazandıktan sonra çok rahat alır o paraları. ama gel gelelim ayda 2 gün istirahat hakkı olacak, yurtdışını tercih ederse bayramlarda bile çalışacak. Yapabilirsen devlete girmeyi dene, özeli düşünme. Özelde maaşlar biraz daha yüksek ama saat ücreti bazında devlettekiler daha fazla kazanıyor. Hele bi yerles okulunu bitir, tecrübe kazan da sonra düşünürsün alacağın maaşı
  • y.e.c. kullanıcısına yanıt
    Hocam hemen hemen aynı dönem mezun olmuşuz.2007 ktü. Sizin hangi üni. Ben de mezun olunca 76 puan alıp tercih yapmamıştım, önce biraz özeli göreyim sonra girerim diye düşünmüstüm. 5-6 yıl önce tekrardan deneyeyim dedim kpss yi, 80 küsür aldım ama olmadı, her geçen sene mezun sayısı artıyor. Şantiyeden emekli olacağız heralde :)
  • Önce gülümsedim, sonra saçma umutların için gülümsemem tebessüme dönüştü.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bizim köyün haritasını çizebilir misin?

• alabileceğin 3bin o da işi biliyorsan. teknikerlerin aldığı 2 bilemedin 2.5k
    şirket sahibi babanın arkadaşıysa bin lira daha fazla alırsın oda belki :)

edit: harita teknikeriyim mühendislik son sınıfa geçtim.
  • 5-6 milyar maaşlı range rover çekebileceğine inanmak güzel kafaymış

• quote:

Orijinalden alıntı: dracalp

Rüşvetle üç range çeken tanıdık var.
    eğer o yollara meyletseydik her sene range çekerdik...yılda 10 milyonluk hakedişe imza atıyoruz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tavakspor -- 20 Temmuz 2018; 14:3:58 >
  • Dünyanın ilk haritasını kim çizmiştir?

• tavakspor kullanıcısına yanıt
    Ustteki arkadas guzel kafa demis ama gercekler bunlar sagol dostum

• Moral bozmayayim benim kuzen harita mühendisliğinden mezun oldu 2 yıl önce önce mezun olur olmaz 1 yıl çalıştı kırsalda bir yere gönderdiler 2k para alıyordu heralde sonra işten çıktı 1 yıldır kpss hazirlaniyor.Range Rover için hemen heveslenme derim

• yazdığın paralar doğru ama hemen vermiyorlar o kadar . meslek lisesinden çıkmayım ve çanakkale onsekiz martta 4. sınıf harita mühendisliği öğrencisiyim . yani 8 yıllık tecrübem var
  • E.R.W. kullanıcısına yanıt
    hemşir olup 3 bin parayı ne yapsın bu devirde . tecrübe ve ortam kazanıp 30lu yaşlarında büroyu açacaksın mis gibi para kazanılacak bir bölüm
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.