Bildirim
Harita Mühendisliği
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Hangi okulu yazdın?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Bugra96
Hangi okulu yazdın?
seneye düşünüyorum kardeşim okul fark ediyor mu? -
Harita mühendisliği için okul çok farketmiyo diyolar ama sen en iyisini kazanmaya çalış genede
quote:
Harita mühendisliği için okul çok farketmiyo diyolar ama sen en iyisini kazanmaya çalış genede
peki iş imkanları hakkında ne biliyosun hocam -
quote:
Orijinalden alıntı: pamz0693
quote:
peki iş imkanları hakkında ne biliyosun hocam
Ben baya araştırdım devlette ataması en rahat meleklerden biri. Özeldede şu an için iş imkanı çok geniş diyolar :) maaşlarıda gayet iyi benim bi tanıdığım 3500 lira maaşla işe başladı özelde :)
quote:
quote:
quote:
Ben baya araştırdım devlette ataması en rahat meleklerden biri. Özeldede şu an için iş imkanı çok geniş diyolar :) maaşlarıda gayet iyi benim bi tanıdığım 3500 lira maaşla işe başladı özelde :)
devlete ataması iyi diyolar ama bizim için 4-5 yıl var o seneye kadar neler olacağını bilemiyoruz :)
-
Bir öğretmenimin eşi harita mühendisiydi İller Bankası'nda ayda 5 bin TL maaşla çalışıyordu...
quote:
quote:
quote:
quote:
devlete ataması iyi diyolar ama bizim için 4-5 yıl var o seneye kadar neler olacağını bilemiyoruz :)
Orası öyle tabi ne olacağını bilemeyiz :)ama genede diğer mesleklere göre avantajlı olucak gibi :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Adamı resmen git diye zorluyosunuz peki çalışma koşulları nasıl zor mu? -
quote:
Adamı resmen git diye zorluyosunuz peki çalışma koşulları nasıl zor mu?
Bende tam bilmiyorum ama tarlalarda çalışıyolar genelde. Gezmeyi yürümeyi seviyosan sıkıntı olmaz bence :D
quote:
quote:
Adamı resmen git diye zorluyosunuz peki çalışma koşulları nasıl zor mu?
Bende tam bilmiyorum ama tarlalarda çalışıyolar genelde. Gezmeyi yürümeyi seviyosan sıkıntı olmaz bence :D
gezeriz -
Büro işi de olabilir arazi işi de.arazi de uzun süre kalmak sıkıntı olabiliyor yazın özellikle biraz sıkıntı bide alet kurup kaldırmak taşımak felan.tabi araziye genellikle teknikerler gidiyor.başka soruların olursa cevaplarım dostum.
Ömrünü inşaata adamış, teknikerken müteahhitlik yapan dayım sene başından beri bana harita okutmak istiyordu.. Tercih dönemi tek tek Harita ve Geomatik(harita mühnin diğer adı) yazdım listemi tamamladım.. En sonunda Dayım Amcam(mimar) ve Dayımın Harita müh arkadaşı oturup beyin fırtınası yaptık.. Son düzenlemelere göre haritanın önü açıldı fakat gelecek kaygısı var.. Haritacı abi 15-20bin kazanıyor ayda ama Gaziantepte tek. Hükümet yanlısı olmasa işi zor.. En sonunda inşaat mühendisliğine karar verdik.. 20 sene sonra haritacılar ne olur bilinmez, ama inşaatcılar her zaman inşaatcıdır.. Önleyecek nadir mesleklerden. Haritacılar alanları kısıtlı.. Şöyle düşün. Inşaat mühendisliği okyanussa Harita mühendisliği bir göldür..
Yolun açık olsun kardeşim
quote:
Orijinalden alıntı: geko027
Ömrünü inşaata adamış, teknikerken müteahhitlik yapan dayım sene başından beri bana harita okutmak istiyordu.. Tercih dönemi tek tek Harita ve Geomatik(harita mühnin diğer adı) yazdım listemi tamamladım.. En sonunda Dayım Amcam(mimar) ve Dayımın Harita müh arkadaşı oturup beyin fırtınası yaptık.. Son düzenlemelere göre haritanın önü açıldı fakat gelecek kaygısı var.. Haritacı abi 15-20bin kazanıyor ayda ama Gaziantepte tek. Hükümet yanlısı olmasa işi zor.. En sonunda inşaat mühendisliğine karar verdik.. 20 sene sonra haritacılar ne olur bilinmez, ama inşaatcılar her zaman inşaatcıdır.. Önleyecek nadir mesleklerden. Haritacılar alanları kısıtlı.. Şöyle düşün. Inşaat mühendisliği okyanussa Harita mühendisliği bir göldür..
bir yerde inşaat işi sürdüğü sürece harita mühendisi bulundurmak şarttır.çok nadir istisna durum olur.
sadece inşaatlarda çalışmıyor ki haritacılar..bir sürü alanı var..cbs var fotogrametri var uzaktan algılaması var,yazılımı var...hepsi birbiriyle alakalı ama bir noktadan sonra bir sürü iş koluna ayrılıyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: geko027
İnşaat sürdüğü sürece HARİTA MÜHENDİSLİĞİ daima var olacaktır. Klasik olacak ama kendini geliştirme meselesi önemli farklı alanlarda da çalışma yapmak gerekiyor tecrübe açısından.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X