Yeni aldigim tv ye ses sistemi bakiyorum. Elimdeki aletler sunlar:
46c750 3D Samsung PS3 Xbox 360 HD DVD Player HD PVR simdi elimde olmasa da extra bir Bluray Player daha alacam bir sure icinde.
Genellikle HD kanal izlenecek, ps3 den oyun ve DVD, bluray film.
Neyse gelelim ses sistemine, sunu belirteyim daha once adam gibi ses sistemi hic kullanmadim ve hicbir alakam yoktu dogrusu, neyse merak sarmaya basladi ve sonunda hobi olma yolunda ilerliyor bu ilgi. Dolayisiyla almak istedigim sistemin kaliteli ve iyi olmasi birinci sart benim icin. Tabi en guzel sistemi de alacak para yok Iste sonunda biraz arastirma, biraz bulunabilirlik, biraz fiyat....vs su iki sistemde karar kildim.
1) Yamaha avr 567 (3d uyumlu): left right jamo s606 ve center jamo. Sub yok, ama dinledim ve sub a gerek yok bu speakerlarla benim icin. Entegre sublar var speakera ve yeterli bence. Ses bayagi hosuma gitti. bana verilen fiyati da soyleyim tam olsun: TL ye cevirince 2500TL. Yurtdisindayim, oldugum yerde genelde elektronik tr ye gore daha pahali
2) Harman Kardon avr 260: Left right center ve sub JBL Balboa. Rear yok yine. Cunku evde oglum emekliyor ve olabildigince az kablo alet ortalikta olsun istiyorum. yani 5.1 degil sistemler bundan dolayi. Belki ilerde alirim arka speakerlari. Bunun fiyati ise 2800TL. Bu fiyati veren yer tanidigim biri ve adam cok iddali bu fiyatin harika olduugundan. Hatta ayni speakerlari Harman Kardon avr 155 ile 1900tl ye de veriyor. Merak ettigim bu Harman Kardonlar da 3D uyumlu mudur? HDMI 1.4 destekler mi?
Neyse genelde film ve oyun icin kurdugumu dusunurseniz sistemi ne dersiniz? hangisini almaliyim? Sunu da belirtim eger fark ederse, muzik neredeyse hic dinlemeyen birisiyim.
Herkese Tesekkurler simdiden ( 1 hafta felan icinde son karari verecegim )
155 i listeden çıkartın.Kendisi HDMI üzerinden sadece görüntü aktarıp ses için ayrıca optik kablo kullanmanız gerekli.Diğerleri arasında bütçeye göre tercih edebilirsiniz.
Tesekkurler, bu cok onemli bir bilgi benim icin. Peki ilerde 3D ve HDMI 1.4 ile sorun yasarmiyim Harman Kardon larla?
3D destekleyen modellerde zaten 1.4 hdmi portu kullanılıyor.2 si bir bütün.İlgilendiğiniz modeller uyumlu ise 3D kaynakta sorun yaşamazsınız.Ama 1.3 hdmi portu olanlarda 3D izleyemezsiniz sadece.Bunun dışında herhangi bir sorun problem olmaz.
quote:
Orijinalden alıntı: Rdegerli
3D destekleyen modellerde zaten 1.4 hdmi portu kullanılıyor.2 si bir bütün.İlgilendiğiniz modeller uyumlu ise 3D kaynakta sorun yaşamazsınız.Ama 1.3 hdmi portu olanlarda 3D izleyemezsiniz sadece.Bunun dışında herhangi bir sorun problem olmaz.
HK lar HDMI 1.3 destekliyor, firmware update ile HDMI 1.4 kullanilabilir mi diye merak ediyorum? Aksi takir de Yamaha ya da baska bir model gerekecek bana anlasilan.
Yazılım güncellemesi ile 1.3 lerin 1.4 olabileceğini okumuştum ama bana port farklılığından dolayı mümkün değil gibi geliyor.Ama neticede fazla bir bilgim yok bu konuda. Bence yamahaya yönelebilirsiniz.Ben sinema ve oyun performansını beğeniyorum Yamahaların.
quote:
Orijinalden alıntı: Rdegerli
Yazılım güncellemesi ile 1.3 lerin 1.4 olabileceğini okumuştum ama bana port farklılığından dolayı mümkün değil gibi geliyor.Ama neticede fazla bir bilgim yok bu konuda. Bence yamahaya yönelebilirsiniz.Ben sinema ve oyun performansını beğeniyorum Yamahaların.
Asagidaki yaziyi Harman Kardon Amerika sitesinden aldim:
harman/kardon releases HDMI v.1.4a with 3D harman/kardon is a company that thinks ahead and one of the greatest features we provide on our AVR receivers is the ability to upgrade them when new firmware and technologies become available. To accommodate the excitement of 3D Video, harman/kardon is pleased to announce a two prong strategy to deliver compatibility with the latest advancement in consumer electronics.
•Starting in September, all harman/kardon AVR 2600 and AVR 3600 models will be shipping with HDMI v.1.4a with 3D, followed by the AVR 7550HD. This will allow full compatibility with all 3D formats from either Blu-ray players or satellite and cable services.
•For current owners of these models, regardless of the date of purchase, you may now update your existing AVR 2600 and AVR 3600 to HDMI v.1.4a with 3D. This upgrade is now available at no charge.
◦Download the software upgrade for the AVR 2600
◦Download the software upgrade for the AVR 3600
◦Download the Instructions
All you need to do is download the software to a USB memory stick, insert the stick drive into the front panel USB jack of your AVR, and with a few button presses on the remote control, the AVR will be upgraded. No direct connection between the computer and AVR is required or software “loader” is required, greatly simplifying the upgrade process.
The AVR 7550HD will be updated through Harman Kardon Service Centers or via an advance replacement. Details will be available in September.
Simdi burada yazan Avr 2600 bizim bildigimiz Avr 260 in amerika modeli mi acaba? Birde UK sitesinde de ana sayfada yaziyor update ile ilgili duyuru ama link yok.
Harman Kardon musteri hizmetlerine email attim sordun nedir durum diye. Verdikleri cevap su: Harman Kardon AVR 360 ve ustu modellerde firmware update ile HDMI 1.4a destegi gelecek. Yani AVR 260 icin boyle bir update yok.
Bu durum da AVR 260 alirsam, 3D Bluray playeri TV ye HDMI 1.4 ile baglayip TV den de AVR a optik kablo cekersem sorun olmaz galiba. Dogru mudur?
Madem TV 3D destekli ve yeni BD player alınacak bence almışken 3D destekleyen bir AVR tercih etmeniz daha uygun olur. Bende yakında yeni bir AVR aldım Denon AVR 1911 3D destekli ve muadil ürünlere kıyasla fiyatıda oldukça uygundu. Eğer temin etme imkanınız varsa tavsiye ederim hem bütçenize göre hoparlöre daha fazla kaynak aktarabilirsiniz. Ayrıca madem amaç sadece film seyretmek bence mutlaka surround hoparlör kullanmalısınız yoksa büyük ekran TV, yeni nesil AVR ve BD player kullanılarak seyredilen Bluray filmlerin izleme zevki, olması gerekenden çok düşük olur.
Benim de iki küçük çocuğum var ve sizi gayet iyi anlıyorum, ben de geçenlerde kule tipi olan arka (surround) hoparlörleri satarak duvar tipi hoparlör (Wharfedale DFS-18) satın aldım, hem fiyatı çok uygun hemde hiç yer işgal etmiyor hemde filmlerde çevresel ses etkisi çok başarılı. Kabloyu köşelerden kanalla dolaştırırsanız ortalıkta kabloda gözükmez.
quote:
Orijinalden alıntı: Beyazit82
Harman Kardon musteri hizmetlerine email attim sordun nedir durum diye. Verdikleri cevap su: Harman Kardon AVR 360 ve ustu modellerde firmware update ile HDMI 1.4a destegi gelecek. Yani AVR 260 icin boyle bir update yok.
Bu durum da AVR 260 alirsam, 3D Bluray playeri TV ye HDMI 1.4 ile baglayip TV den de AVR a optik kablo cekersem sorun olmaz galiba. Dogru mudur?
Eğer bağlantıyı bu şekilde yaparsanız yeni nesil HD seslerden yararlanamazsınız, madem AVR yeni alınacak bence hiç uğraşmayın direk HDMI 1.4 destekli bir AVR alın.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme