Şimdi Ara

Harman Kardon® DVD 37 + HKTS 11 + AVR 247 (Resimli + İnceleme) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
419
Cevap
5
Favori
72.744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Harman Kardon EzSet/EQ™ teknolojisi çok ilginç bir özelliğe benziyor. Bunu hiç deneyen oldumu acaba. Kutu içinden aşağıdaki gibi oturma pozisyonuna göre otomatik Hoparlör ayarı yapan bir cihaz çıkıyor. Bunu denemek zevkli olacak inşallah.

Henüz AVR 247'yi teslim almadım. Dolaysıyla şahsen deneme fırsatım olmadı henüz. Ama en merak ettiğim özelliklerden birtanesi bu aygıtın otomatik ayarı ne ölçüde ayarlayabildiğini görmek.

Bu arada yurtdışı (Alman) kaynaklı inceleme sitelerinde AVR 247'ye 10 üzerinden ortalama 8.5 puanlama verilmiş. Önemli eksileri olarak sadece 3 özelliği ön planda görülüyor. Birncisi demode bir uzaktan kumandasının olması, ikincisi HDMI sürümünün 1.3a olmaması, üçüncüsü DTS-HD, DTS-HD Master Audio , TrueHD gibi yeni nesil ses formatlarını desteklemiyor olması. Bunuda günümüze göre yorumlarsak AVR 255'in gelmesi durumu açıklıyor. Tamamen pazarlamasal bir durum.

Harman Kardon® DVD 37 + HKTS 11 + AVR 247 (Resimli + İnceleme)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet.mercan -- 27 Mayıs 2008; 14:44:09 >

• hayırlı olsun m.mercan,yeni modelleri bekleseniz daha iyi olurdu kanaatimce,buna karşılık cevabınız vardır ancak konuyu tam okuyamadım.oto mici de çok özel görünüyor,iyi dinletiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi live2lift -- 27 Mayıs 2008; 20:19:15 >
  • Sağol @snoopdogg kardeşim,

Konuyu senin yorumlarınla hız kazandı güzel temennilerinle bugüne kadar geldik. Yaklaşık 5 aylık bir süreç sonunda hedeflerime biraz zorlayacakta olsa ulaştım. Tüm sistemi kurmak bugüne nasipmiş. Neden AVR 255 almadım dersen açıklama şöyle olacak. Gönlüm açıkcası AVR 255'deydi. Ama o receiveri aldığım zaman takım olsun diye DVD 39'da alacaktım. Bu sefer ek masraf çıkar diye vazgeçtim. Şöyle bir avantajım var ama. Kayınbiraderim seneye kendi evine taşınacak ozaman oda orta bütçeli bir sistem ihtiyacı olacak. Benim sistemi ona devreder ben bu cihazların taksitleri bitince biraz fark verip yeni seriyi alabilirim.

Bu arada AVR 247 teslim aldım. Anak misafirim olduğu için kurulumu henüz yapamıyorum şimdilik. Misafirler gidince bu gece artık nezaman biterseki bağlantıları yapmak çok kolay. Ayarlar ile uğraşırım. Resim çeker paylaşırım.

AVR 247'nin kutusun açtığımda ilk olarak eksi not verdiğim konu kumandayla alakalı oldu. İstinyePark - Akusta'da AVR 347 üzerinde gerekli ayarların nasıl yapıalcağı konusunda bilgi aldım. Dolaysıyla AVR 347'nin kumadasını kullandım. AVR 247 kumandasını görünce çok şaşırdım.

AVR 347'nin kumandasında Light-Işık tuşu bulunuyor ve kumandanın arkasındaki plastik yağlı deri gibi bir madde. AVR 247'de Light-Işık tuşu bulunmuyor ve kumandanın arka tarafı normal sert plastik. Çok önemli değil ama bazı şeylerde ayrıntıda saklı. Ben ilerde TC30 kumandayı almayı düşündüğüm için önemsemiyorum.

Harman Kardon TC30 kumandası Logitech tarafından fason üretilmiş. Logitech'in birebir aynı ürünü yok Harman Kardon için geliştirilmiş bir versiyon sadece. Tek fark Harman Kardon logosunun olması. Hatta arkasında Harmony® Design diyede yazıyor

Bu vesile ile ayrıca İstinyePark-Akusta çalışanlarına yakın ve samimi ilgilerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Forumu genel olarak takip ettiklerini ve zaman zaman forumda yorum yazdıklarınıda hatırlatayım buradan. Nickname almadım forum doğallığını korusun isterim kendi adımada herkez adınada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet.mercan -- 27 Mayıs 2008; 22:57:16 >

• mehmet.mercan hocam size bir sorum olacak.bu 25amp 35amp gibi farklılıklar var bu ayrım ses gücüyle mi ilgili kalitesiyle mi?bir de bu EzSet/EQ™ ne oluyor belki deneme fırsatı bulmuşsundur.
  • Şimdilik ilk resimleri paylaşmış olayım. Kullanıma yönelik detayları inceleme şeklinde detaylı yazmaya çalışacağım.

- Kutu içeriği

- AVR 247'den bir görünüm

- AVR 247'den farklı açıdan bir görünüm - DIGITURK yazısına dikkatinizi çekerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet.mercan -- 28 Mayıs 2008; 11:33:55 >

• @mehmet dostum hayırlı olsun, DIGITURK yazısını sen mi configure ettin yazılımdan, akıllı kumanda mantığı gibi mi yoksa bu AVR?

Bir de tek öğrenmek istediğim şey şu, DIGITURK ya da kablolu ya da karasal yayın neyse işte bunları izlerken sesi sanal olarak da olsa tüm hoparlörlere dağıtan bir mod var mı?
  • @mehmet.mercan hayırlı olsun.güle güle kullan.

@eozen üstüme alauomö soruyu. digiturk yazısını kendin yazabiliyorsun. ben demo odalarında kendi addımı can_tan yazardım herkes özellik sanardı.hatta bu yönde forumda soru bile olmuştu.5 sene önce mi ne idi.

quote:

Orjinalden alıntı: atorbaci
    mehmet.mercan hocam size bir sorum olacak.bu 25amp 35amp gibi farklılıklar var bu ayrım ses gücüyle mi ilgili kalitesiyle mi?bir de bu EzSet/EQ™ ne oluyor belki deneme fırsatı bulmuşsundur.

25A, 35A ses ayrım gücüyle dolaylı olarak ilgisi var diyelim.pek yok esasında cihazların kapasitesiyle ilgili. cihaz duruma göre pik olarak max. 35A kadar dayanma gücü var demek istiyor.HCC (High Instantaneous Current Capability) ile cihazlarının sağlamlığını ortaya koymuş. ki az bir rakam değil 10A deli bir güç.anlık 35A kaldırması kaliteyede işarettir.

• cevabın için teşekkür ederim mehmet.mercan.

20w soundsticks az gelmez mi diye düşünmeden edemiyorum.şu an bende logitech z 2300 var.sizinde az çok bildiğiniz üzere kaba kuvvete dayalı bir sistem.logitech bass vermiş gerisini koyvermiş .

yakıın bir zaman aralığında yenilemeyi düşünüyorum.pc de film seyrtediyorum müzik dinliyorum.oyun eskisi kadar oynamıyorum.(sadece company of heroes ).hem filme hem müziğe uygun üst kalite bir sistem almayı dusunuyorum.logitechten alıştığım iç titreten bassı gerektiğinde bu yenı alacağım sistemde de duymalıyım.ne önerirsin.yazılarını okuduğum kadarıyla bu konuya vakıf birisin.düşüncelerini paylaşırsan sevinirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: unstoppable

şu an bende logitech z 2300 var.sizinde az çok bildiğiniz üzere kaba kuvvete dayalı bir sistem.logitech bass vermiş gerisini koyvermiş .

güzel bir anlatım.
  • KARDEŞ BENİM TERCİEM STEREO SİSTEM.BUNA BAK HK970 ARTI HD755.
    ANFİ SIFIR KUTUAMBALAJDA VE 750YTL OLUR.
    CD HD755 SIFIR SAYLIR VE 500YTL OLUR.

• Hepinize teşekkürler arkadaşlar,

@eozen81,
    Sağolsun @the_cantan yanıtlamış. Evet kendin AVR'nin her giriş kaynağını istediğin isimle adlandırabiliyorsun. Öyle yapınca ayrıca bir avantaj daha oluyor. Avantajı da şu;
    Digitürk'ü Scart ile LCD TV'ye Audio OUT uçlarıda AVR 247'ye girdim. Böylece Sesi analog olarak bu şekilde tanımlamış oldum. Örneğin bu konfigürasyon için ekranda VIDEO1/ANALOG yazıyor. Ama AVR 247'de bu kaynak girişi için güncellenebilir isme DIGITURK girdim. Böylece matrix ekranda artık seçtiğim VIDEO1 kaynağı için DIGITURK yazıyor. Bence çok kullanışlı bi özellik. Diğer marka receiverlarda varmı bu özellik bilmiyorum açıkcası.

Tüm ses formatları ile analog girişleri sürebiliyorsun. Hepsinden farklı tonajda ses çıkıyor. Hatta istersen her ses kanalını tek tek kulak veya oturma pozisyonu için ince ayar yapabiliyorsun yada sadece 2 kanal Stereo yada 5 Kanal Stereo olarak ayar yapabiliyorsun.

@atorbaci,
    EzSet/EQ™ Harman Kardonun bulduğu bir teknoloji. Özel bir mikrofon yardımı ile oturduğunuz pozisyon için otomatik hoparlör ve ses ayarı yapabiliyor. Manuel yapma yerine otomatik olarak odanın durumu Bass'tan gelen frekansa göre frekansını vs hesaplayark ayar yapabiliyor Receiver'lar. 25 ve 35 Amp yüksek ses ve kuvvetli bir Hoparlör seti kullanılıyorsa çok önem kazanır. Diğer anlamda orta ses seviyesinde çok ayırt etmez belki ama yüksek ses ayarında ve kuvvetli hoparlör setleri amper canavarıdır. . Bu değer ne kadar yüksekse Receiver'da bulunan Trafo tabiri daha anlaşılır olur herhalde o receiver'in kalitesini önemli ölçüde etkiler. Bir nevi araçlardaki Beygir gücüne denk gedliğini düşünmek yanlış olmaz.

@unstoppable,
    Sen soundsticks bir dinle fikrin değişebilir. Mesela Bose markanın bir PC için olan küçük bir hoparlör seti var.Onun Subwoofer'ı da yok ses nerden geliyor diye evin her yerini aramaya başlarsın inanamadığın için

@kemaleuro,,
    Cihazlar güzel. İnşallah satarsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet.mercan -- 1 Haziran 2008; 1:34:16 >

• @mehmet.mercan kardeş 2 kanal Stereo ile 5 Kanal Stereo arasnda nasıl bir farklılık var ses olarak.bütün kolonlardan stereo dinlendiğinde daha mı iyi oluyor.
  • Sadece önden ses gelmiyor bu sefer tüm uydulardan ses geliyor. Kulak zevki ile alakalı. Mesela ben ön cepheden gelen sesden çok sanki müziğin ortasındaymışım gibi gelen sesi daha çok seviyorum. Ozaman kendi kulak zevkime göre ayarladığım 5 kanal Stereo güzel oluyor. Bu arada DVD performasını deneme şansım hiç olmdı daha. Herşeyi denedim nedense onu atlamışım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet.mercan -- 3 Haziran 2008; 19:15:21 >
  • bu er ryanı kurtarmak ta hem bas hem tiz fazlasıyla var.DVD sini bulursan dene.özellikle çevresel kurşun seslerini.
  • Eyvallah @atorbaci kardeş,

Bugün biraz ayarları ile oynarken Bourne Ultimatum'u takarak ayar yaptım. Efektler çok güzeldi gerçekten. Sadece Digitürk - Philips kutudan aldığım sesden çok memnun değilim. Gerçi yarında kısmetse Digitürk Plus geçiyorum. Kanaldan kanala çok fark ediyor. Reklam girdiğinde ses yükseliyor. Ama en güzel ses 999 nolu kanaldan alıyorsun. Subwoofer için biçilmiş kaftan Bass var. Çok güzel bir bas çeşidi gerçekten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet.mercan -- 30 Mayıs 2008; 0:11:57 >
  • yeni oyuncakların hayırlı olsun mehmet.mercan

ben kendi amfimde ilk önce otomatik mikrofonu kurup çalıştırdım, daha sonra da manuel olarak.
    en güzeli manuel ayarlar. istediğin gibi ayarlıyorsun.

hiç müzik dinleme fırsatın oldu mu acaba? dts albümlerden birkaç tanesini dinlemiştim, insan müzik zevkinin doruklarına varıyor resmen

filmlerin hangi formatta? 720p mkv mi?
  • Eyvallah @joyberk kardeşim,

Ben daha otomatik ayarı çok merak etmeme rağmen deneme yapamadım. Daha çok güncel ayarlar üzerinden gittim. Malum evde televizyon seyretmek istiyorlar. Ayar değil. O merakımı hafta sonuna bıraktım. Audio CD olarak müzik dinledim. İstanbul Lounge by Salih Saka CD'sini dinledim. Kayıp yok gibi. AVR -50 db'lerden sonra daha iyi tepki veiryor. -80 db'den başlamasına rağmen. Biraz ince ayarları daha tam olarak oturtamadım.

Genelde DVD seyrediyorum. En son Bourne Ultimatum'dan sahne seçerek baktım görüntü fena değildi. Ses efektleride öyle. Ama Şuanda DVD 37'den AVR 247 üzerinden HDMI bağlantı kullanarak görüntü aktarıyorum. Hafta sonuda direkt LCD'ye alıp görüntü kalitesinde fark olacakmı ona bakmayı düşünüyorum.

Bugün Digitürk Plus'a geçiyor olacaktım ama servisin cihaz engeli yüzünden yarına kaldı. Onuda AVR 247 üzerinde yine HDMI bağlantı üzerinden kalite anlamında nasıl görünütü gidecek merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet.mercan -- 30 Mayıs 2008; 17:53:45 >

• Şu AVR 247 'nin kumandasının arka plastik kalitesini kafayı takmayacaktım . Ama bugün Media Markt'ta dolaşırken orda Harman Kardon HS200 modeline ait kumanda da bile ışık ve arka plastik kaliteli kaymaz alışım şeklinde olduğunu gördüm. AVR 245 keza öyle. Neden bunda böyle kullanmış ilginç gerçekten.

AVR 247 bugün biraz daha kurcalarken Tone Mode ayarını hiç ayarlamadığımı fark ettim. Bass ve Tiz'leri daha netleştirdim. Bugün kısık sesde daha iyi performans aldım. Demekki etkisi büyükmüş. Radyo'dan gelen yayın çok güzel ses veriyor. Digitürk üzerinden Power Türk kanalında klipler için ses kalitesi çok iyi. Sanırım Stereo yayın var. Bu arada AVR 247'nin 5 Channel Stereo modu gerçekten başarılı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet.mercan -- 31 Mayıs 2008; 17:21:01 >
  • Bugün AVR 247'yi biraz daha kurcaldım ve ince ayar anlamında tüm giriş kaynaklarının bass,tiz ve stereo modları gibi ayarlarını gözden geçirdim. Ayrıca Subwoofer ile AVR 247 arasında bağlı olan orjinal ara kabloyu (6 metre) yeni aldığım oldukça daha kalın ve 1 metre boyunda yeni kablo ile değiştirdim. Psikolojik diyeceğim ama artık -65 db çok iyi tepkiler almaya başladım. Tone mode ayarlarıda etkili oldu sanırım.

DVD 37 üzerinden Audio CD performansı mükemmel oldu. Hillside Su Feel Good Leisure Sounds Volume I - Ömer KARACAN albümüneki ilk şarkıyı bilen varsa (Bliss - Wish u Were Here) ordaki bass'ların normal tesisatlarla dinlemeyeceğini bilir. Yani bass perofrmansını çok iyi alamıyorsunuz. Patlak gibi bir ses geliyor. Aracımda Sony tesisat olmasına rağmen normalde çok iyi performans almama rağmen bu şarkının bass'ları sanki hoparlör patlakmış gibi veiryor bazı vurgularda. Bu şarkıdaki bass'lar Subwoofer için yapılmış karar verdim. Yüksek volume denemesini özellikle yaptım. Dinleyeceğimden değil. Böbrek taşım olsaydı, içimde hissettiğim bass frekanslarının bu taşı un edeceğini söyleyebilirim.

Görünen şu şimdilik yaptığım yatırımın karşılığını almaya başladığımı görüyorum. En azından zevk almaya başladım. Bugünde Digitürk Plus takıldıktan sonra SD yayınlardaki ses biraz daha kuvvetlenirse daha güzel olur. Sesi Optic çıkıştan almayı düşünüyorum. Ama HDMI üzerinden gelen ses yeterli ise optic çıkışı kullanmayabilirim. Onu deneyerek artık karar vereceğim.

Harman Kardon AVR 247'nin OSD ( On Screen Display - TV üzerinde Ekran Görüntüsü) şeklinde ayar yaptırıyor olması çok kullanışlı. Her şeyi daha efektif bir arada görme şansınız oluyor. AVR 247 üzerindeki matrix ekrandan yapmak bazı ayrıntıların kaçmasına sebep olabiliyor. Yaptım diyorsun ama set etmemiş oluyorsun bazen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet.mercan -- 31 Mayıs 2008; 13:01:49 >

• Bugün Digitürk Plus'a nihayet geçiş yapabildim. Hem HDMI hemde Scart bağlantısı yaptım. Her iki bağlantı ile de görüntü kaliteleri SD ve HD olmak üzere gayet başarılı. Eski sistemi bana aratmadı.

Görünen en büyük problemlerden birtanesi dijital bağlantılarda ses seviyesi oldukça düşük. Digitürk Plus'tan hem Optic hem, hem HDMI hemde LR Audio üzerinden AVR 247'ye bağlantı kurdum. LR Audio üzerinden aktardığım sesi -60 db'lerde gayet iyi tepki verirken. Optic ve HDMI üzerinden aktardığım sesi ancak -38 db'lerde alabiliyorum. Ayrıca HD yayınlarda LR Audio üzerinden sesi almama rağmen yine ancak -50 / -45 db gibi seviyelerde eşitleniyor ses. Kısacası Dijital çıkışdan üstün bir performans beklenemez. Donanımsal yada yazılımsal bir problem var. Çok ilginç Subwoofer standby'dan aktif konuma bile geçemiyor dijital bağlantı üzerinden. O kadar seviye düşük anlayacağınız.

Ayrıca kumanda ile sesi kapattığınızda tüm ses çıkışlarıda kapanıyor. Volume tuşu ile bağlantılı herşey. Son seviyede kullanmama rağmen ses seviyesi dijital çıkışlarda çok düşük.

- Digitürk Plus ilave oldu ve DVD 37'yi AVR 247'nin üzerine aldım

- Digitürk Plus ilave oldu ve DVD 37'yi AVR 247'nin üzerine aldım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet.mercan -- 1 Haziran 2008; 1:21:30 >

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.