Şimdi Ara

Harman Kardon® DVD 37 + HKTS 11 + AVR 247 (Resimli + İnceleme) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
419
Cevap
5
Favori
72.744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Teşekkürler arkadaşlar. Darısı istediğinzi sistemler başına .

@iakalinli arkadaşım bence sen zaten belli bir bütçe ayırmışsın. Bu bütçeye çok iyi bir kombinasyon yapılabilir kanısındayım. İstanbul'daysanız Akmerkez-Demirhome mağazasına gidip çok rahatlıkla bütçenize göre en iyi ve marka tabanlı sistemi hem görebilir hemde fikir sahibi olabilirsin. Yardımcı olacaklarını ve daha iyi bir fikre sahip olacağına eminim. Ayrıca ödeme şartlarınıda göz önünde bulundurup oracıkta fikir değişterebilirsin.

Tüm HDMI çıkışı olan DVD Playerlar işini görür. Ben Daha önceden Philips almıştım değiştirdim. Harman Kardon gerçekten hakkını veriyor. Biraz pahalı ama uzun seneler bozulmadan kullanmayı hedefliyorsan kalite istiyorsan bu işlerde marka önemli bence. Yoksa hazır basit Sinema sistemelri bile bakınca normalde güzel ses veriyor. Bende Creative 4.1 vardı uzun yıllar onunla film seyrettim gayette memnundum. Ama profesyonel sistemler bambaşka. Kısık seste alacağın net sesleri duyunca müzik dinlemekte film seyretmekte ayrı bir zevk oluyor.

Harman Kardon® DVD 37 + HKTS 11 + AVR 247 (Resimli + İnceleme)

- Genel görüntü ( Ön Uyduları duvara monte etmeyi düşünüyorum. LCD'nin sağına ve soluna olmak üzere üst ve alt kenarına ortalanmış olarak)

- HKTS11 Subwoofer

- Arka Uyduların duvara monte edilmiş hali.

- Arka Sol uydunun duvara monte edilmiş hali

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet.mercan -- 27 Mayıs 2008; 0:21:26 >

• Zonguldak'ta olduğum için şu an ancak nette araştırma yapıyorum, Ankara Demirhome'da sizin sisteminizi görüp çok beğenmiştim aslında. Kısa zamanda tekrar Ankara'da olacağım mağazaya tekrar uğrayıp araştırma yapmayı düşünüyorum,ondan sonra da fiyat karşılaştırmasıyla hemen alabilirm belki.
    4.5 aylık oğlum var dijitürk'ün klasik kanalından o bile bıktı artık oğlumla daha keyifli saatler geçirmek istiyorum.Teknik bilgim az olduğu için buradaki her yazıyı ayrıntılı okumaya çalışıyorum, gerçi bildiğim bir şey de şudur ki sistem ne kadar iyi olursa olsun alacağımız zevk dinlenen şeyin nasıl kayıt edildiği ile alakalı.Benim istediğim de temiz sesler ve hoparlörlerden her türlü frekans aralığındaki sesleri alabilmem.
  • Şimdi oldu. Ozaman yeriniz bol ise ve küçük uydu hoparlör düşünmüyorsanız alternatif çok. Özelliklede forumda bu konuda muthiş bilgiler var. Biraz dah asabredin ve forumu baştan aşağı bir inceleyin bence hem ucuz hemde en yii sisteme karar verebilrisiniz. Demirhome Ankara mağazalarıda yardımcı olur. Ben Adapazarı ve İstanbul'dakilerden memnunun. Sağolsunlar hiçbir zaman beni bilgi anlamında ücretlendirme anlamında beklentilerimi geri çevirmediler.
  • Harman kardon uydu setleri güzeldir.buna katılırım. @mehmet.mercan fotolar için teşekkürler. arka uyduların ses açısından, duruş yerinden gördüğüm en şık ve sırıtmayan duruşlu sizin ki.çok hoşuma gitti.ama önlerle arası biraz uzak. bir de salonda ki kapı az daha sağda olsaydı mekan geniş olsa elbette sende biliyorsun bir de ben dile getireyim.
  • Teşekkürler @the_cantan,

Arka uydular'ın kablolarıda duvardan gizli kanal olacak. Belki ozaman daha istediğim gibi olur. Mesafe okadar uzak değil. Resim seni aldatmasın. Önlerle arka uyduların mesafesi 4 metreyi geçmez. Kapıda seni aldatmasın. Şuanda açık hali kapalı olduğunda kapı görünmüyor. Mekan şuanda 13.5 M2 geçmez herhalde. Ama tadilatın devamı olarak yan odaya bakan duvat açılacak. İlk mesajımda bu konuda bir taslak koydum. Sesin ne şekilde etkileneceğini merak ediyorum açıkcası. Gerçi daha bu sesi duyamadık ama hayırlısı artık. En yakın zamanda Receiver'a alabilirsem bir sürü deneme yapmayı, yorumda bulunmayı, yardım talep etmeyi, öneride bulunmayı düşünüyorumda kısmet olmadı daha.

Senin için birkaç foto daha ekliyorum :

- Arka Sağ Uydu

- Arka Sol Uydu

- Ön Sol Uydu

- Odanın Kapı Girişi

- Arka Uyduların Kapı tarafından görünümü

- Yıkılacak duvara ait görüntü ( Prize kadar olan bölüm)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet.mercan -- 3 Haziran 2008; 0:57:51 >

• @mehmetmercan yazının başında ön hoperlörleri de tv nin iki yanına asmayı planladığını yazmışsın burada tavsiyem aralarını olabildiğince açman. Birbirine yakın olduğunda ses ayrımı pek belirgin olmuyor, uzak olduğunda surround etkisi belirgin biçimde daha iyi oluyor. Ancak senin durumunda kapı bu duruma biraz engel teşkil edecek gibi duruyor. Bunun için de tavsiyem uygun birer ayak alman, böylece kapı kapandığında hoperlörlerin arasını istediğin gibi açabilirsin.

Tekrar hayırlı olsun, avr yi aldığında yorumlarını bekliyor olacağız.

saygılar
  • güzel fotolar için teşekkürler. daha güzel oldu. yalnız SW nın yerini oadad da gezdirerek daha hoşuna giden sesi alacağın bir yer bulacağını düşünüyorumfakat mekan genişledikçe salınım etkisi çok güçlü oluyor.SW da salınımı besleyebilecek kapasiteye sahipse yeri de iyi herhalim.
    kablolarda gizleniyor hele hele.
    tadilat anlayamadım? ve ne buyuklukte. resimde mönitöre göre sağ tarafta antre var. sol tarafta oda mı var komşu mu bilmem. iyi filmler izlemen dileğiyle.bence en güzeli budur.
  • Teşekkürler @the_cantan ve @ayhifi

Ben oda konusunda çok şanslıyım. Bu odanın üstü teras. Cam tarafı yola bakıyor. LCD'nin olduğu duvar Yatak odasına bkıyor. Yatak odasının o duvarı gömme dolapla kaplı

Tadilatlar bitince duvarlar kağıt kaplanacak ozaman gömme dolap yerinden çıkarıldığında arkaya elyaf koymayı düşünüyorum. Yıkılacak duvarın olduğu odada zaten cam tarafı yine yola bakıyor. Kapısının olduğu duvar Koridor'a bakıyor olacak. Yemek odasında olan dolabın olduğu duvarda çocuk odasına bakacak şekilde bölünecek. O duvara elyaf ile ses yalıtımı yapmayı düşünüyorum. İki ytong tuğla arasına :) Subwoofer'in solunda kalan duvarda yan apartmanın merdiven boşluğuna bakıyor. Ses açısından sıkıntı yok yani. Odada fazla sırıtan sütünda yok. Ama Receviver almadan da tam emin olamıyorum. Belkide duvar yıkılınca yankı yapacak, belkide Subwoofer'in havalandırma boşluğu gibi sesin rahatlamasını sağlayacak. Göreceğiz bakalım.

Subwoofer tavsiye edilen yerde gibi. Ama dediğin gibi gezdirmedende belli olmaz. Belki koltukların altı subwoofer'i yanıltacak. Onlarada bir elyaf uygulaması yapmam gerekebilir. Bunlar artık çok ince detaylar olacak. Arka Sol uydunun olduğu sütün biraz çıkık. Sanki pek etkilmeyecek gibi ama çok etlkilerse belki ovalleştirebilirim onu.

Bu arada helal olsun demeden geçemeceğim. Harman Kardon ön uydular için her biri 6 metre olmak üzere, arka uydular içinde her biri 12 metre olmak üzere kabloyu bizden esirgemiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet.mercan -- 16 Mayıs 2008; 12:23:10 >

• neey? dur şu mimarı çağırayım da.
    aman aman pizza kule devrilmesin.

merdiven boşluğu mu? ses orda.
    sonnnraaaa

boş ver abi şu duvarda ki balerin hep yıllardır göz kırpar onunla bi işim var.utanıyo hep görüyosunuz.haledem.
  • Evet merdiven boşluğuda problem değil. İki apartman arasında depreme dayanıklı olması açısından özel yalıtım var. Ses gitmez herhalde diye düşünüyorum.

Bu arada dikkat ettiyseniz. LCD sehpasında özel bir ışıklandırma var. Onu kendim taarladım diyeceğim ama sadece fikir benden çıktı ve uyguladım. Aşağıda daha yakın fotoları ekliyorum.

IKEA'dan aldım o mikro LED'li aydınlatmaları. Yanılmıyorsam 78 YTL olması lazım. Bir kutuda 4 adet çıkıyor. Çift taraflı yapıştırıcı bantla tuturulabiliyor. İki üste ikide alta olmak üzere uyguladım. Faydası nedir derseniz film seyrederken DVD takıp çıkarırken kolaylık oluyor sadece çalışma alanını ışıklandırılmış oluyorsunuz. Ayrıca ekonomik ve rahatsız edici bir ışık değil. Cihazlara üsten aydınlatma yapınca çok güzel bir ambians oluşuyor.

Bu arada ben tüm ışıklandırma sitemimi uzaktan kumandalı hale getirdim. Voltomat firmasının bu konuda hem pratik hemde çok pahalı olmayan çözümünü kullandım. Bauhaus'dan almıştım. Tek kumanda ile 12 adet cihaz yönetebilirsiniz. Üçlü paket halinde satılan çözüm 1 kumanda + 3 uzaktan yönetilebilir priz'i kapsıyor. Değişmediyse fiyat 56 YTL olmsı lazım. Fotolar aşağıda. Oturduğum yerden aydınlatmaları açıp kapatabiliyorum. Etkili mesafe 10-15 metre ciavrında değişiyor. Çok kolaylık oluyor. Fikir olsun diye paylaşmak istedim. Konuyuda çok dağıtmak istemiyorum.

- LED'lerin uygulanmış hali. Çok ince ve zarif fark etme olasılığınız yok gibi. Yuvarlak şeklinde.

- LED yakın çekim görünümü

- Uzaktan kumanda ve Uzaktan Yönetilebilen priz'e ait görünüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet.mercan -- 20 Mayıs 2008; 0:26:43 >

• hoparlörlerin hayırlı olsun,kardeş.sabırla hedeflerinin doğrultusunda ilerlemen güzel,sistemi tamamladığında da beklediğin memnuniyete ulaşmanı dilerim.yerleşim açısından tavsiyem surround hoparlörlerin birbirlerine bakması yerine seni görecek şekilde açı vererek yerleştirmen,frontların da arasının açılarak kulak hizasında yine seni görecek şekilde açılı yerleştirilmesi uygun olur.
  • teras olayını pek çözemedim.gömme dolap olan yeri de.yemek odası, dolap. sonuç olarak duvar yıkılıp oda uzatılacak mı? hazır göme dolap çıkmışken elyaf mı basacağız?
    sonrasında merdiven boşluğu olması insanları fazla rahatsız etmez sanıyorum.her ne kadar yalıtım yapılsada ki bu görünen durumda yetmez alçak frekansların yapısı gereği nerede kapalı ufak-buyuk bir yer bulurlar tabiri caizse kendilerini yeniden üretirler.
    şimdiye kadar yaptıklarınız yapacaklarınız teminatı gibi.av ampli ne alacaksınız?
  • Teşekkürler sağol @snoopdogg kardeşim,
    Receiver almadan zaten ön uyduları henüz monte etmeyi düşünmüyorum. En iyi sesi nasıl alıyorsam o seviyede monte ederim. Biraz deneme yanılma yapmam gerekecek. Receiver'i önce alsamda olmuyordu sonrada alsam olmuyor. Birinden biri olmayınca öyle süs gibi kalıyor.

@the_cantan kardeşim,

Karışık değil okadar. Şimdi benim evin şöyle bir durumu var. Binaya dış cepheden baktığında L şeklinde görürüsün. Evimdeki dört oda üst komşunun terasının altında kalıyor. (Oturma - Yatak - Çocuk - Misafir odasının yarısı şeklinde). Ben şuanda Oturma odası ile misafir odasının teras altında kalan kısmını birleştirip (Yıkılacak Duvar tarafı) oturma odasını genişletiyorum. Misafir odasının diğer kalan bölümü duvar örülerek yeni çocuk odası olacak. Var olan çocuk odası Yatak odası ile birleştirilecek ve suit oda mantığında kıyafet odası olacak. Yani kısacası şu 3 oda bir salon 2 oda bir salon mantığına dönerek evin daha efektif kullanılmasını sağlamaya çalışıyorum.

Yatak odasına gelince Yatak odasının oturma odasına bakan tarafında gömme giyim dolabı var. Onun arkasına elyaf benzeri ses yalıtım malzemesi ile kaplarsam ordan gelecek sesi minimum'a indirmiş olurum. Ses geldiği yokta. Hani dediğin gibi frekansı bir nebze olsada kesse gece iyidir.

Al hatırın ve ilgin için evin yeni olacak iç tasarımını burada paylaşayım. Dediklerim daha net anlaşılır belki. Aslında çok yüksek seslede birşeyler dinleyen yada seyreden birisi değilim.

Receiver olarak @snoopdogg arkadaşımızın dediği gibi hedefe sabırla ilerliyorum hedefte Harman Kardon AVR 247 var. Ama kısmet belki alacağım zaman AVR 255 gelmiş olursa onuda tercih edebilirim. Donanım ve tasarım olarak güzel değişiklikler var ve liste fiyatları aynı. Bakalım kısmet belki önümüzdeki ay bir bakmışım taksitli maksitli alırım. Bundan sonrası biraz kısmet işi. Öncelikli masraflar var onlar olmasaydı HKTS11'i AVR 247'siz eve getirmezdim . HKTS11 şimdi çocukken alınan bayram kıyafetine benzedi. Bayram gelmeden giymeyeceğiz

- Evin yeni taslak hali.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet.mercan -- 27 Mayıs 2008; 0:26:02 >

• oo çok güzel. tüh ben de şimdi çıkmak zorundayım.
  • yarım saattir HK 247 nin ortaya çıkmasını bekleyerek okudum topiği hala almamışın arkadaşım yav.Arkadaş ne meseleymiş bu amfi alma konusu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenfat10 -- 28 Mayıs 2008; 11:43:29 >
  • @kenfat10 kardeşim,
    Beklentini belirtirsen daha fazla yardımcı olmaya çalışırız. Sudan ucuz bir cihaz değil hop diyelim alalım. Sabrediyoruz almaya. Elbet sıra gelir. Ozaman daha çok şey paylaşırım. Şimdilik kusura bakma

@snoopdogg
    Harman Kardon HKTS11 ile birlikte gelen duvar askı aparatları açılı dönebilir durumda. Harman Kardon'un tavsiye ettiği surround yerleşim şekli aşağıda senin önerdiğin gibi sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet.mercan -- 27 Mayıs 2008; 0:29:07 >

• @mehmet.mercan
    krokiyi yeniden inceledim.bitmiş hali sanırım güzel görünüyor.gerçi şimdiki halide hoşuma gitti ama bilemem tabi. ama grafikte misafir odası yazmamış baya kafamı karıştırdı benimde zaman kıtlığı çeken biri olarak yavaş okumama rağmen yine de tastastamam anlayamadım.formumuz yok herhal.
    HK önerdiği yerleşim şeklide iyi.hem hoş hem teknik olatrak uygun.fakat köşegenlere nasıl adapte edilir.
    avr247 inceleyeyim bakayım nası bir şey beğendiniz? meraklandım.
    @kenfat avr den kaliteli müzik dinlenmez, ses dinlersiniz sadece.sevdiğiniz müziği dinleyip yeter denirse iş başka ama kısaca avr den müzik dinlenmez.
  • Evin tadilat öncesi taslağını paylaşırsam daha kolay olur senin için. Var olan Misafir odası en açısından biraz dar olduğundan, Çocuk odası yeteri kadar büyük olmadığı ve Giysi dolabı aynı zamanda yüklük görevi gördüğü için yeterli alanı sağlamak için bu tarz bir değişime gitmem gerekiyor.

Ben şimdilik 7.1 düşünmediğim için Harman Kardon'un şemadaki 7.1 yerleşimi bana uygun olmayacak. Birde çok geniş alan istiyor. 5.1 yerleşim şekli arkadaki iki uydu olmadan aynı açılarla tavsiye ediliyor. İlgin için teşekkürler.

- Evin Orjinal Planı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet.mercan -- 27 Mayıs 2008; 3:12:47 >

• mehmet.mercan,
    salondaki kapıyı söküp çıkartacak mısınız yoksa oraya duvar mı ördüreceksiniz?
  • Bence duvarlara bol bol tünel koydursun arkadaş.Çocuk telsizi ses ve görüntü kabloları vb ne gerekirse elektrikcilerin klavuz ddikleri şeyle kendisi döşer gerektiğinde.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.