Şimdi Ara

Harman Kardon® DVD 37 + HKTS 11 + AVR 247 (Resimli + İnceleme) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
419
Cevap
5
Favori
72.744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Önerin için sağol. HKTS11 'den vazgeçmem. Çok beğeniyorum. Harman Kardon DVD 37 almıştım zaten. Evin tadilaltı düşündüğümdem çok bütçe yediği için henüz ses sistemi için gerekli yatırımı yapamadım. Benim kararım HKTS11 ve AVR247'den yana. Çok uyumlu buluyorum arkadaşları. Gün aşırıda DVD seyreden birisi değilim. Kızım benden çok seyrediyor. AVR 247 bana yetecek ve artacak bile. AVR 147 bile yeterli olabilirdi. ama aradaki maddi fark okadar yüksek değil. Ayrıca birazda anlıyoruz bu işlerden. Bile bile ladesde olmaz.

HTKS11 tercih sebebim kolonların sağlamlığı ve boyutu. Ses kalitesinin çok temiz olması. Subwoofer'ı çok beğeniyor olmam. Evin dekorunada çok uygun ayrıca. Bunun yanında az yer kaplayacağı için oldu. Wharfedale Crystal2 tarzı kolonlardan iyi ses alabileceğimi bildiğim halde tip olarak bana hitap etmiyor. Ayrıca koyacak yerimde yok. Asma şeklindede çok kaba duruyor. Yamaha Receiver dersen onlara diyeceğim bir durum yok. Ses kalitesi ortada. Ama evde yaşayan ailemide düşünmem lazım. Tek kumanda olayı bilmiyorum anlatabildim mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet.mercan -- 27 Mayıs 2008; 0:15:32 >

• Bende arayışa devam ediyorum, aklım hep Harmon Kardon'da kalıyor ama, yarattığı sonucu tam bilmesemde HDMI 1.1 olayı biraz kafamı karıştırdı. Şimdi Onkyo 605 veya 705 ile Jamo A405 veya A402 nasıl gider diye düşünüyorum. (Onkyo ile Jamo'nun iyi uyum sağladığını okumuştum, Onkyo ve HKTS11 uyumu hakkında hiçbir fikrim yok)

Sonra şeytan diyorki altıüstü 30 metrekare salon, zaten apartman dairesi, çocuklar minik, e bu durumda al bir tane hazır sistem olsun bitsin.

quote:

Orjinalden alıntı: joyberk

Sevgili Mehmet,

Sanırım sende dvd player dışında henüz birşey yok ve ne alacağına henüz karar veremedin. Eğer öyleyse, benim önerim, HKTS 11 ile Yamaha rx-v461. Kolonlar illa HKTS 11 olmak zorunda değil dersen bunun yerine Wharfedale Crystal2 serisi. Pişman olmazsın

• Aşağıdaki linkte HDMI 1.3 ile ilgili detaylı bilgi mevcut. Sahip olduğun LCD HDMI 1.3 destekliyorsa receiver'da fark eder. Ama desteklemiyorsa pekte işini görmeyecektir.

http://www.donanimhaber.com/HDMI_standarti_gelisiyor_HDMI_1.3_/3980/haber.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet.mercan -- 27 Mayıs 2008; 0:16:04 >
  • Pioneer 4280XA kullanacağım. Ama forumda biryerlerde görüntü işleme özelliği olmayan AVR üzerinden yapılan HDMI bağlantılarda, ses kalitesininde düştüğünü okumuştum.
  • olmaz öyle sey oxi
  • istanbul anadolu yakasında bu avr yi dinleyebileceğim bir yer varmı sevgili dostlar
  • Mediamarkt'ta dinleyebilirsiniz. AVR 247 varmı şuanda bilmiyorum. Ama AVR 645 ve AVR 147 kurulu vardı. HTKS7 ve HKTS11 mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet.mercan -- 27 Mayıs 2008; 0:17:10 >
  • Daha önce de dediğim gibi amfi ve € yüzünden HKTS11 i iade etmek zorunda kaldım. Yoksa kolonların işçiliği, kalitesi, sağlamlığı, compact yapısı, Avrupa'nın %95'i başarılı bulup beğenmiş olması gibi aklıma ilk gelen özellikleri nedeniyle düşünmeye bile gerek yok!
  • HKTS11 özellikle yurtdışı forumlarında çok olumlu görüşlere sahip. Hem müzik hem de sinema efektlerini çok iyi verdiğini. Sesde dağılma olmadığını ayrıca bu sınıfta olanlar arasında en kaliteli olduğu gibi yorumlar var. Hatta bir kişi ilk önce şikayet etmiş sonra hatanın kendi AV Receiver'in dan olduğunu yazmış. Ohm uyuşmazlığı yüzünden beklentisi fos çıkmış. Bence o paraya hakkını veriyor gibi. Her nekadar yurtdışında 250 EUR gibi fiyatlara satılıyorken bizde 500 EUR gibi fiyatı var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet.mercan -- 27 Mayıs 2008; 0:17:42 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: mehmet.mercan

HKTS11 özellikle yurtdışı forumlarında çok olumlu görüşlere sahip. Hem müzik hem de sinema efektlerini çok iyi verdiğini. Sesde dağılma olmadığını ayrıca bu sınıfta olanlar arasında en kaliteli olduğu gibi yorumlar var. Hatta bir kişi ilk önce şikayet etmiş sonra hatanın kendi AV Receiver'in dan olduğunu yazmış. Ohm uyuşmazlığı yüzünden beklentisi fos çıkmış. Bence o paraya hakkını veriyor gibi. Her nekadar yurtdışında 250 EUR gibi fiyatlara satılıyorken bizde 500 EUR gibi fiyatı var :)

Evet! En pahalı benzini de biz tüketiyoruz zaten zenginiz ya biz
  • Arkadaşlar yine akşam akşam AVR'lere göz atarken 1.950 ytl ye HARMAN KARDON AVR 645 A/V RECEIVER
    gördüm. Sanırım bu cihazda HDMI 1.1 ,bu cihaz hakında arkadaşlar nasıl bir yorum yapacaklar merak ediyorum.
    Bu avr onkyo 705 ile kıyaslanır mı ?
  • hk hdmi 1.1,onkyo 705 ise 1.3,onkyolar fiyat performans olarak daha avantajlı bence.
  • HDMI 1.1 ve HDMI 1.3 ihtiyaca göre belirlenmeli bence. HDMI 1.3 olacak diye ses istediğim gibi olmazsa tercih etmeye bilirim belki. Full HD TV olmadanda pek ihtiyaç duyulmayacağını düşünüyorum. Bilmiyorum belki yanılıyor olabilirim. Bende Harman Kardon AVR 645 olsun başka birşey istemem. Harman Kardon AVR 645 ve 745 BMW'nin M3'ü gibi birşey. Azı bulamayan çoğu hiç bulamaz derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet.mercan -- 27 Mayıs 2008; 0:19:10 >
  • HKTS11'i renklerimize kattık en sonunda. Akmerkez-Demirhome'dan 1169 YTL aldım. Eski kurdan alma şansım oldu. Kısmet olursa yakın bir zamanda mecburen Receiver'da almayı planlıyorum. Uzun zamandır aklımda ama şartları oluşturamadım henüz. Bakalım belkide AVR 247 düşünürken yeni model olan AVR 255 gelirse bu arada onu alırım nasipse.

Ürün elime geçtiğinde resimleri çeker paylaşırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet.mercan -- 27 Mayıs 2008; 0:19:53 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: mehmet.mercan

HKTS11'i renklerimize kattık en sonunda. Akmerkez Demirhome'dan 1169 YTL aldım. Eski kurdan alma şansım oldu. Kısmet olursa yakın bir zamanda mecburen Receiver'da almayı planlıyorum. Uzun zamandır aklımda ama şartları oluşturamadım henüz. Bakalım belkide AVR 247 düşünürken yeni model olan AVR 255 gelirse bu arada onu alırım nasipse.

Ürün elime geçtiğinde resimleri çeker paylaşırım.

hayırlı olsun rakam biraz yüksek ama bu ürün için değer yine de
    AVR 247 veya 255 ile çok iyi gider

vala bende iyi bi kamera olsaydı kesin paylaşırdım burada

• Ürünü teslim aldım biraz önce şimdi kurmaya çalışıyorum. Vidadan tutun kablosuna kadar herşey dahil. Subwoofer'in özel kılıfı çok hoş olmuş. Sanki piyano taşır gibi özenle çizilmesin diye pamuklu özel bir kılıf çanta yapılmış. Kalite kutu açılırken belli oluyor zaten. Kutunun içinde cihaz zarar görmesin diye özel köşelere kuvventlendirici tahta kadar sağlam özel kesim kartonlar yapılmış. Uydularda özel pamuklu kılıfla sarılmış üstünede naylaon. Helal olsun valla. Ama birde yurtdışındaki gibi 299 EUR olsaydı daha güzel olurdu tabii
  • Mehmet Bey'in bu topici hayli eski, ben ne yazıkki gene geç farketmişim, öncelikle hayırlı olsun demek isterim geç de olsa

Geçen haftalarda bende Kanyon'daki Harman temsiliciliğini görme fırsatı buldum, Harman'ın HDMI girişli AVR leri gerçekten de bana kalırsa iyi fiyattan satılmakta, ancak tek sıkıntı bana kalırsa yeni nesil ses formatlarını desteklememesi,

Şu andan itibaren bana kalırsa evinizde Bluray ya da benzeri bir player olmasa da ileride nispeten ufak bir bütçe ile kuracağınız bir HTPC (yani bilmeyenler için Home Threatre için nispeten ufak boyutlarda hazırlanan bir PC) kurarak bilgisayarınızdaki yeni nesil ses formatlarını ampliye aktarma şansınız olacak. Ama ampliniz bunları çözemez ise o zaman elinizde ya da PC nizde kaynak olmasına rağmen siz o kaynağı ampliden mütevellit kullanamıyor olacaksınız.

Bunu neden yazdım, gördüm ki bu başlıkta AVR almayı düşünen ve ona göre sorular soran arkadaşlar var o yüzden belirtmek isterim ki, geniş bantta aktarımı ancak mümkün olan dolby true hd , dts hd master audio gibi yeni nesil ses formatlarını dinlemek istiyor olursanız bir gün alacağınız amplinin bu formatları destekleyip desteklemediğini iyi araştırın, tabi HDMI 1.3 mevzusunu da

• henüz htpc`den amfiye yeni ses formatlarını aktarabilecek bir ses kartı yok diye biliyorum..en azından 1 ay önce öyleydi..ama tabi çıkacak deniyordu..çıkmış olan donanımın (anakart veya ses kartı veya ekran kartı) marka modelini biliyorsanız belirtir misiniz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: CaRaBeeN

henüz htpc`den amfiye yeni ses formatlarını aktarabilecek bir ses kartı yok diye biliyorum..en azından 1 ay önce öyleydi..ama tabi çıkacak deniyordu..çıkmış olan donanımın (anakart veya ses kartı veya ekran kartı) marka modelini biliyorsanız belirtir misiniz?

Zaten bende var demedim, ancak çok yakında çıkacak, ayrıca ses kartı değik 1.3 destekli tümleşik ekran kartı chipsetindeki HDMI bağlantısından aktarım yapılacak
  • Mehmet bey, açtığınız konu için öncelikle size teşekkür ediyorum.Ben HS 200 sistemini sormuştum ama bu konuyu görseydim buradan yazardım.HS 200 den kesinlikle vazgeçtim.Şimdi söyleyeceğim sistem için siz ve diğer arkadaşlar ne düşünür acaba? Öncelikle çap olarak küçük hoparlörlere mesafeli olduğumdan JBL L880 modeli 2 adet hoparlörü ve sizin AVR 247 anfi ile bağlasam uyumlu olur mu?Hoparlör çok pahalı bu anfi ile hoparlörden tam verim alınabilir mi acaba? Yalnız dvd player için şu an Harman Kardon da hs200 deki gibi hdmi uyumlu bir player göremedim.Sistemi bozarlarsa bir de böyle bir player (marka takıntım var).Ayrıca daha sonra borçlar bitince de JBL E150 gibi bir subwoofer edinsem uyum ve ses açısından nasıl olur?Şu anda Demirhome sitesinde hoparlör 2000 YTL AVR240? 1279 YTL yazıyor.Diğer yazdığım modeller de bu sitede mevcut.Bu şekilde 2+1 bir sisteme sahip olacağım müzik dinlerken sanırım sorun yok ama sinema seyrederken 5+1 olmaması sıkıntı yaratır mı?
    Bu kadar sordum şunu da belirteyim evde 20 YTL lik eşantiyon bir radyo kasetçalrdan başka müzik dinleyecek bir alet yok o da mutfakta duruyor :) Biraz da bunun getirdiği bir müzik açlığı var sanırım.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.