harman kardon HS500 avr aldım yanına harman kardon TS11 sub ekledim şu an için kabin eklemedim elimdeki sony rx88 kabinleri kullansam cihaza zararı olurmu sony kabinler 2*100 wat HS500 avr 5 kanal kanal başı 65 wat cihazın çıkışlarına zarar vermek istemiyorum sony rx88 kabinler biraz tork isteyen kabinler neticede surraund eklemesi yapacağım birkaç gün içinde creative s750 yada g500 uydu eklemeyi düşünüyorum yada tavsiye edeceğiniz çok uçuk rakamlı olmasın lütfen teşekkürler e]
AVR, 6 ohm'da kanal başı anlık 65w verebilecek şekilde tasarlanmış. Bu da 8 ohm'da yaklaşık 50-55w arası bir güce denk gelir. Yani burada hoparlörlerin direnci amfinin normal çıkışından daha büyük bir dirence sahip olduğu için amfi biraz daha fazla zorlanacaktır. Amfiden sesi %70-80 seviyesine kadar açmadıkça bir sorun olacağını düşünmüyorum. Eğer daha fazla açarsanız amfi zorlanmaya başlayıp hoparlörlere zarar verebilir.
Uydu ve merkez hoparlör alırken yine 8 ohm olmasına dikkat edin.En azından tüm hoparlörler aynı dirençte olur. Daha sonra AVR'yi değiştirirken 8 ohm hoparlör desteği de olan bir model alarak daha sağlıklı bir sisteme geçmiş olursunuz.
teşekkürler kardeşim sağol bilgiler için bakim bir creative mega thx 550 uyduları kaç ohm miş onlardan buldum iyi fiyata 6 ohm ise kaçırmam
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme