Olaya kablo açısından bakmamın sebebi wd media player ile projeksiyon cihazlarını kullanacam bunlar ekrandan uzak olacak doğal olarak , bi de uydu, ps3 ve bilgisayar vs.ler var. sonuçta ben ağırlıklı olarak mkv ve blueray filmler izleyicem, o yüzden hdmi üzerinden ses te iletebilecek bir cihaz sordum şunu bi de sorayım peki diyelim ki avr 142 yi aldım ses için kaç tane optic kullanacam, bende ki media kaynakylarının kaçını bağlayabilirim her seferinde tak çıkar mı yapcam. 4 hdmi+4 optic bağlantı olabiliyor mu aynı anda!
Sizin konuyu iraz deşmek lazım aslen zira bende eski bir projeksion meraklısı olarak konuyla alakalı bir miktar bilgim var ama şimdilik şunu söyleyebilirim iş projeksion a geldimi özellikle zıt tarafa monte edilebilmesi dolayısı ile baya bir angarya ve dert çkartıyor ya lokal cözümlerle manuel kullanıp yapmak zorunda kalıyorsunuz yahut bedelini ama el emeginiz ama maliyetle biraz yorucu oluyor aslen tamkelime işin içine projeksion girince ve gönlümce olsun dediğinizde olay amatörlükden cıkıp bir miktar uzman sevyesine kayıyor maliyetler ve emek yüzünden bende 8-10 yıldır var inanın sırf bu sebeplerle 150 saatde bile degil kutuladım duruyor ki zamanında deli para vermştim o zamanlar motorlu perde bile 1000 euro civarında idi şimdi daha makul sevyelere geldi aslında . ama tavsiyem braz yorucu olsada sadece kullanıldıgı zaman ortada sehpa veya trimpot üzerine kurup toplamanız olacaktır o zaman hem gazınızı alır hemde sıkıldıgınızda boşu boşuna fazla bedel odememiş olursunuz yahutmekan musait ve geniş ise ters kurun veya yan tarafa kurun perdeyi evet ses biraz dengesizleş,iyor ama iş kolaylaşıyor yahut paraya kıyacak ve sonunda oturup keyfını sureceksınız ama ben 150saatde sıkıldımdı ortalama soylemeden gemekistemem
quote:
Orijinalden alıntı: sakgoz79
cevapladım keyman 2 üstad
sagolasın üstad pm olarak cevaplandı
keyman2 projeksiyonda tek seçeneğim var, yani tam karşımda duruyor evi değiştirinceye böyle kullanmak zorundayım. aslında çok fazla birşey istemiyorum. projeksiyon cihazıyla ağırlıklı olmak üzere mkv blueray film kullanacam buna uygun bir seçenek arıyorum , ben de ki materyale uygun olarak hdmi üzerinden ses iletsin yeterli. ama hala bi cvp alamadım 260 modeli hdmi üzerinden ses iletiyor mu? ya da nasıl bir cihaz önerilebilir hk modellereden
evet iletir optigede ihtiyacın olmaz
samsungx peki daha düşük bir model biliyor musun? hdmi ile ses iletimi konusunda
quote:
Orijinalden alıntı: chapulcu
üstad müstad gırla gidiyor ortalıkta. herkes birbirinin sorusuna cevap veriyor fakat ben uzun zamandır şu soruma olumlu yada olumsuz cevap alamadım. hayır bilgisi olan mı yok yoksa erim diye mi bu çaylak muamelesi onu anlayamadım.herkese hayırlı cumalar dilerim.
quote:
Orijinalden alıntı: chapulcu
arkadaşlar bende eski model sony dhc-fl7d hi-fi sistem var. spesifikasyonları 60*5 watt (8ohm at 1kHz,10%THD) olarak verilmiş. şimdi ise harman kardon avr142 model almaya karar verdim.ancak tereddütlerim var. hk 142 spesifikasyonları 35watt*5 (8ohm 20Hz-20kHz, %0,07 THD) şeklinde. bu konuda çok bilgim yok fakat anladığım hk 142 den daha temiz ses alabileceğim ama sony de sesi daha yüksek dinleyebileceğim yönünde zira thd nin anlamı sanırım bu. bilgisi olan arkadaşlar beni aydınlatırsa sevinirim.
chapulcu, thd yani ''Total harmonic distortion '' kısaca sesdeki bozulma demek güncel hop. ler güç değerleri verilirken %0.05 yada 0.07 gibi oranlardan bahsedilir, yani %10 çok yüksek bir değer bu da o w ı verirken sesin çok bozulacağı anlamına geliyor. Sonuç olarak sizin sony sesi bozmadan çok daha az ses verebilir. Birde 1kHz olayı var 1 khz deki w değeri herzaman daha yüksek çıkıyor 20-20 ye göre. 142 nin özeliklerine bakın netde 1 khz de daha fazla w veriyordur.
quote:
Orijinalden alıntı: mertiks
samsungx peki daha düşük bir model biliyor musun? hdmi ile ses iletimi konusunda
sertaçs arkadaşın 260 ı satılık bir konuş istersen.
samsungx saol! bi sertaç arkadasla konusayım
quote:
. ama hala bi cvp alamadım 260 modeli hdmi üzerinden ses iletiyor mu? ya da nasıl bir cihaz önerilebilir hk modellereden
üstad aslen bu basit bir sual keşke beklemek yerine googleye avr 260 özellikler v.b yazıp baksaydınız zaten klavuzlarında yazıyor burda aslen biraz daha farklı yardımcı olmak maksad yani kendimizin ulaşamayacagı yahut anlamadıgımız seyleri sormak ögrenmek ki zaten avr kulanacak seviyede kurmaya calıştıgınız düzenege göre bu tarz bilgileri kendiniz bulabilirsiniz yorumsal yahut algısal bir yanı yok ya vardır ya yoktur şeklinde . ben kendi adıma sizinle paylaşmaya çalıştıgım tecrube deneyım ve algısal seyler olsun diye cevaplamıştım bu kadarını araştırablirsiniz diye yorumlamıştım keşke konu hakkındaki donanım durumunuz ve bütçeniz konusunda ip ucları verseydınız daha yardımcı olabılırdık
Üstad hiç sorun degil sağolasın bu jesti yapmasan cuma bile olmayacaktı
Bu arada sistemde yüksek kaliteli müzik olarak tercihiniz yahut yönteminiz nedir sorum sakgoz dostum nezlinde geneledir . Ben şöyle bir yöntem buldum şimdilik tabi yazdıklarım müzik dinlerken gecerli , net üzrinden 320 kbps mp3 ler yahut dts konser yahut klipler indirmeye çalışıyorum başka ve en önemlisi mümkün olan makul sevyede en üst ses formatları yahut kalitesi anlamaında neler yapıyoruz bence sistem kurmak en basit kısmı zira esas olan nimetlerinden en iyi şekilde faydalanmak aksi takdirde bende var olur .yorumlarınız ve bilgileriniz bekliyorym arkadaşlar hem sohbet hem paylaşım olsun
üstad ben ses konusunda en cok film kategorisine dikkat edıyorum ozellıkle true hd- dts hd- hd.ma gibi muzık konusuna gelınce bırkac dts konser dınleme fırsatım oldu gercekten tatmın edıcı ama dedıgım gibi benim ağırlığım film ve oyun 3. sırada müzik gelıyo:)
Üstad ben akşamları evde genelde nette webtasarımla uğraşıyorum, bunu yaparken malesef film izlemek pek mumkun olmuyor ama oda dolduran kaliteli hefif mesela jaz yahut klasik veya yerine göre enstrumantel hafif muzik muhteşem oluyor daha bi keyifle çalışıyorsun yorulmuyorsun keza forum gezerken okurken msn kullanırken fonda keyif veriyor en azından benim için üstelikde tavsiyede ederim eğer müzikde kendi tarzına uygun bir fon yaparsan aradaki farkı kıyaslama sanşın olur :) ben çok seviyorum tv acıyorum ama konu cazip gelirse dikkatim tv ye kayıyor sessizlik desen ev caddeye yakın duvarlar kagıt gibi mumkun degil sevdigim bir tarz muzik bütün bunları perdeliyor diye düşünüyorum benim gibi düşünenler için ve büyük şehrin hatta bir metropolde yaşamanın bedeli belkide
basit ama üstad 260 ın özelliklerine baktım sadece 3 hdmi girişi olduğu yazıyor hani detaya inilse sesi de iletiyor falan dese arkadaşlar ok ama yok.çok ta derinlemesine incelemedim belki de gözümden kaçmıştır. günlerdir buradaki yorumları okuyorum az çok bilgi sahibi oldum sayenizde,ilk defa böyle bir ses sistemi kuracam bütçe olarak 2000TL civarını aşmasın istiyorum benim de ilk amacım film sonra işte kuzenler gelirse ps3 oynarız arasıra müzik falan oluyo.
üstad müzik ayrı bi keyif valla büyükşehir stresini ben de yaşadım true surrond bi evdi bizim ki içinden belediye otobüsü falan geçiyodu :)
Kuracagınız oda takrıbı kaç metre kare yahut kaç metreye kac metre gibi ? zira bütçe bir miktar zayıf gözüküyor hem avr hem klon takımı hemde dünya kablomaliyeti var bana hdmi dan ses taşıyan bir H/K avr H/K klon takımı ve çıkaçak kablo maliyetiki hafife almayın kablo uzadıkca sinyali daha az iletir yani sinyal bozulur özellikle yeni güncel sistemlerde bu çok önemlidir bu sebeple daha kalın daha kaliteli olmaları gerekir buda o kaployu emsallerinden bariz pahalı ve extra yapar kısacası ben hdmi ses sevdanızdan yahut H/K dan vaz geçin ve bu özelligi barındıran daha uygun maliyetli bir avr varsa ki varmıdır yokmudur bilmiyorum ama forumda cevabı araştırarak yahut başlık acılarak bulunabılır yahut hkts9 avr142 konbınasyonunu alın bir giriş yapın derim ve ben eminimki eger dediginiz gibi ilk ise inanılmaz mutlu eder o sistem sizi daha uzmanlaştıgınızda daha iyi anlayacaksınız aynı araba olsun tv olsun v.b seyler olsun her istedıgımız şey ek malıyet teskıl edıyor ve sız gercekten H/K normlarında ust duzey bır talep resmı cekıyorsunuz buda butcenızı aşıyor tabı sahsı yorum ve kanatlerim bunlar
üstad müzik ayrı bi keyif valla büyükşehir stresini ben de yaşadım true surrond bi evdi bizim ki içinden belediye otobüsü falan geçiyodu :)
işte bende onu anlatmak istiyorum siz bila bedel bu hizmeti yıllarca alınca şimdi çok şey istiyorsunuz Orijinalden alıntı: mertiks
quote:
basit ama üstad 260 ın özelliklerine baktım sadece 3 hdmi girişi olduğu yazıyor hani detaya inilse sesi de iletiyor falan dese arkadaşlar ok ama yok.çok ta derinlemesine incelemedim belki de gözümden kaçmıştır. günlerdir buradaki yorumları okuyorum az çok bilgi sahibi oldum sayenizde,ilk defa böyle bir ses sistemi kuracam bütçe olarak 2000TL civarını aşmasın istiyorum benim de ilk amacım film sonra işte kuzenler gelirse ps3 oynarız arasıra müzik falan oluyo.
bu arada yıne soyluyorum ( benim de ilk amacım film sonra işte kuzenler gelirse ps3 oynarız arasıra müzik falan oluyo) cumlenızı avr 142 hkts9 20m 2 ye yakın bır alana kadar sizi fazla fazla mutlu eder helekı ılk kez kuruyorsanız hele film de ucurur
bütçeyi yazarken aslında 142 den daha iyi bir sistem olursa diye 2000 yazmıştım zaten 142 de 1149 tlye satılıyor mm de ts9 ile birlikte, sanırım stok eritmeye çalışıyorlar. L şeklinde bir salonum bi tarafı amerikan mutfak şeklinde çeşme de çoğu ev böyle maalesef 30 m2 civarı genişliğinde bir salon ev böyle yani. ayrıca hdmi üzeriden yapılan bağlantının optik bağlantıya göre daha fazla formatı desteklemesi, beni daha fazla çekiyo o yüzden ilgim 260a falan kaydı
o zaman size klon olarakta hkts11 yahut 30 gerekecek bu başlı başına 1300-1500 arasında eder 260 en uygun 2. el bile desek 1100 tl 1600 tl arasında dibi 2400 eder kablolar hariç onunda dibi 300 500 tl malum bu formatları kullanacak iseniz orjinal cıkan hop kablolar bile iş yapmıyor yanına uzun hdmi lar felanda gelecek bununda dibini alsak 2700 eder global sanırım siz mecburi butce buyutmek zorunda kalacaksınız gerci hep oyle de olur