Şimdi Ara

HARMANKARDON SİNEMA VE MÜZİK SİSTEMLERİ GENEL KONU (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6.553
Cevap
49
Favori
337.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • forumun iyi zamanlarındasınız arkadaşlar,zamanında ev sineması haricinde hal hatır sorsan, havadan sudan konuşsan mesajlar silinip,uyarılar geliyordu,o günleri de gördük

bence de çok ta abartmamak kaydıyla ara sıra konu başlığı dışına çıkılabilmeli,sınavda değiliz sonuçta hep soru-cevap olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: feelulive

forumun iyi zamanlarındasınız arkadaşlar,zamanında ev sineması haricinde hal hatır sorsan, havadan sudan konuşsan mesajlar silinip,uyarılar geliyordu,o günleri de gördük

bence de çok ta abartmamak kaydıyla ara sıra konu başlığı dışına çıkılabilmeli,sınavda değiliz sonuçta hep soru-cevap olsun

aynen katılıyorum sıkıcı olmamalı.
  • Fener bu senede tezgahi kapadi demek ki
  • öyle görunüyor bu arada yine hatırlatıyım diger arkadaşlar sizlerde katılın sorun olsun olmasın topikler sesiz kalmasın hanğisi olursa
  • Evet bakin üstad samsungx u bulmusken sorun sorucaginizi benden soylemesi:)
  • evet ya samsung üstad şu sub baglama konusunda gercekten kafama takıldı . ki biraz okudum the_cantan beyi forumdan tanıyorsunuz yorumlarına baktım ama tam olarak toparlama sansım olmadı ricam siz benden daha tecrubelisiniz 2 satır karıstırıp bızım anlayacagımız uslubda basıte ındırgermısınız tabı rica mahıyetındedır sorum
  • sub bağlantısı ile ilgili neleri merak ediyorsun ben de bildiğim kadarıyla birşeyler yazabilirim
  • birde konu hakkındaki donanımınız nedir bilmiyorum ama merakım şudur malum benim nacizane bilgim ve inancım avr secerken teknik özellik donanım v.s konusunda genelde kararverir ardındanda kozmetik olarak bize hitabına bakarız genelde forumda da sorular sualler bu yonde ama esas olan cihazın ses rengi degilmidir
    yani aslen her her markanın bir sesrengi markalarda ise modeller icerisinde farklı farklı ses renkleri karakterıstık ozellıklerı yokmudur ?
    BU durumda merakım bu manada en iyi H/K hangısıdır ?

Sualimin sebebide şudurki ben avr145 ve hkts11 kombınasyonunun ses engini çok sevdigim acaba uzun zamandır sistem yenilemedim ondanmı yoksa 145 H/K lar arasında ses rengi sevilen bir modelmidir forumda bir ikiyazıyada rastladım zira 145 değiştirip pişman olan tekrar aynı cihazla devam eden v.s yorumlarsanız yahut yorumlayacak arkadaslar var işse hem ben,im merakım gecer hem paylaşım olur hemde benımle bırlıkde merak eden arkadaslar bilgi sahıbı oluruz cevaplar için şimdiden tskler.

• quote:

sub bağlantısı ile ilgili neleri merak ediyorsun ben de bildiğim kadarıyla birşeyler yazabilirim

ben daha önceki sub umu ki onda o şekil secenek mevcuttu wv 8+ modeli avr 145 in sub cıkışına catal bir kablo yapıp L/R den beslemiştim .
    şimdi HKTS11 de oyle besledim samsunx lede biraz konuşmustuk yukarılarda mumkun oldugunu bılıyorum ama bazı topıklerde bu baglantının her sub için olmadıgıkonusunda ozellıkle the_cantan beyın yorumlarını okudum ama can bey konuyu öyle aşmış bir üstad ki yazdıkları benim sevyemde bir kullanıcı için aşırı teknik geliyor malesef özümseme imkanım olmuyor bu sebeple bu konuları bilen birinden ama anlaya bilecegim munasip bir lishanla duymak istiyorum olur olmazdan biraz fazlası yani ögretici bir uslupla eger bu konuda bilgiverirseniz mutlu olurum

ilavetende 1-2 sayfa geride 3 adet şema eklemiştim 3. semanın baglantı şekli konusunda da bilginiz var ve bizlerle paylaşırsanız sevinirim şimdiden tşkler .

• mesela şu başlık konuyla alakalı başlıklardan biri hala göz atıyorum ama .

http://forum.donanimhaber.com/m_19237463/mpage_1/key_//tm.htm
  • http://forum.donanimhaber.com/m_19237463/mpage_1/f_/key_//tm.htm#19237463

bu başlıkta sub ın arkasındaki hem l hem r lfe in girişlerine aynı anda bağlantı yapmak için y kablo kullanılmalı mı kullanılmamalı mı diye tartışılmıştı,bence sadec l girişini kullanmak yeterli, stereo giriş yapmaya gerek yok,bazı manuallerde kullanın yazıyor,sinyal gücünü artırmak amacıyla deniyor olabilir,auto stand bydan kolay çıkması için heralde. ancak benim eski sub ı y kablo ile kullanmama rağmen auto stand bydan çıkarmak için sesi bayağı bir açmam gerekiyordu yine de.

y kablo ile bağlantı yerine bence crossover,phase ve level konularıyla ilgilenmen alacağın sesin kalitesini daha da artıracaktır.

• quote:

y kablo ile bağlantı yerine bence crossover,phase ve level konularıyla ilgilenmen alacağın sesin kalitesini daha da artıracaktır.

Biraz acarmısınız mümkünse denemek isterim eğer faydası olacak ise
  • crossoverdan başlarsak kullandığın hoparlörlerin frekans aralığı gerekli öncelikle,
    mesala uydunun alt frekans değeri 100hz ise subtan crossover u mesela 150hz ye getirip,amfiden sub crossover unu artık ne kadar aralıklı artıyorsa mesala 110ye getirmek gerek. burada amaç uydu hoparlörün inemediği frekansları sub ın vermesini sağlamak
  • quote:

crossoverdan başlarsak kullandığın hoparlörlerin frekans aralığı gerekli öncelikle,
    mesala uydunun alt frekans değeri 100hz ise subtan crossover u mesela 150hz ye getirip,amfiden sub crossover unu artık ne kadar aralıklı artıyorsa mesala 110ye getirmek gerek. burada amaç uydu hoparlörün inemediği frekansları sub ın vermesini sağlamak

Harika bir bilgi lütfen devam edin tam olarak aradıgım sözler bunlar ve eminimki onlarca arkadaş faydalanacaktır sayenizde bu sayede bilgi dağarcıgımız ve konu hakkındaki tecrubemiz artacaktır .

not : ben H/K HKTS11 kullanıyorum .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keyman2 -- 14 Ocak 2011; 0:01:48 >
  • sub ın arkasındaki leveli de fazla açmamak lazım,çeyrekle yarı arası olması yeterli,
    otomatik kurulumdan sonra eğer sub çok şiddetli ya da çok etkisiz ise otomatik kurulumdaki db levellerini değiştirmenin bence bir sakıncası yok,subın level ayarına dokunmadan amfiden subın db ini artırıp azaltabilirsin,bu diğer uydular için de geçerli.
  • 3. şema,subwoofer outu olmayan amfiler için yapılmış mesala eski sinema amfileri ya da sub outu olmayan stereo amfiler için.
    senin amfinde subwoofer out olduğu için o kablo karmaşasıyla uğraşmana gerek yok yani.
  • Keyifle okuyorum ve mutlaka deneyecegım yanlzı otomatik kurulumdan kastınız nedir?
    birde örnek teşkil etmesi üstelikde kullanıcısı gayet bol olan hkts 11 i örnek kullanıp ve tabi her sub un arkasındakı ayarların aynı olmadıgınıda ( yanılmıyorum sanırım ) var sayarsak daha kolay algılarız die düşünüyorum .
    ve tekrardan verdiginiz emek için teşekkur ediyorum devam edin lütfen
  • quote:

3. şema,subwoofer outu olmayan amfiler için yapılmış mesala eski sinema amfileri ya da sub outu olmayan stereo amfiler için.
    senin amfinde subwoofer out olduğu için o kablo karmaşasıyla uğraşmana gerek yok yani.

Teşekkurler bende öle karmaşık bi baglantı görünce sevindim bu kesin iyi bişeydir baya karışık diye düşünmüştüm kalıbının baglanısı degilmiş düştü gözümden

Sagolasın valla kafamdan baya bi şeyler düşmeye başladı tahmin ediyorum ki bu bilgileriniz ve bunların devamı sayesinde ilmedigim,iz konulardaki ilave bilgilerinizle elimşzdeki sistemi yeniden keşfedecegiz

• http://www.harmankardon.com/resources/Brands/harmankardon/Products/ProductRelatedDocuments/en-US/OwnersManual/HKTS%2011%20OM%20(lo-res).pdf

ya sizin subın arkası bir garipmiş :)

eğer amfi crossover ayarı yapabiliyorsa 6 nolu yani line level in sub yazan girişi kullanmak gerekli ,l ve r yazan girişlerle bir ilginiz olmaz.
  • manual 120voltluk sub a ait ama giriş çıkışlar 220lik ile aynı olsa gerek
  • 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.