Şimdi Ara

Harry Potter ve Ölüm Yadigârlari: Bölüm 2 | Efsanenin Sonu | 13 Temmuz 2011 (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.032
Cevap
5
Favori
36.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ayıptır söylemesi filmi bugün 3. kez izledim Daha önce de beğenmediğimi söyledim ve bu büyük çoğunlukla son sahnelerden kaynaklanıyor.
    Harry'nin kendini öldürtmeye gittikten sonraki sahneler
    nedeni de kitabın dışına çıkılmış.Ama gerçekten film güzel ayarındaydı. filmi kötüleyenler Harry Potter serisini sevmeyen nefret eden kişilerdir diye düşünüyorum.

Diğer 2 izleyişimde bu kadar tuhaf olmamıştım.Bugün filmden sonra eve geldim dinlenmek için yarım saat uyudum uyandım gerçekten acaip tuhaf hissediyodum ve hala da öyle.Aklımda savaş sırasında çalan o müthiş müzik çalıyor ve acaip tuhaf oluyorum acayip bir burukluk nedense. Koskoca efsane olmuş bir seri bitti sonuçta.Onla büyüdük onla yattık onla kalktık.Benim gibi bütün izleyenlere sabır diliyorum ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ezmer -- 24 Temmuz 2011; 21:06:45 >

• şu ana kadarki harry potter filmlerinin hepsini sevmiştim ama ciddi söylüyorum çok sinirimi bozdu bu film. yapımcılar daha çok gişe yapmak için özellikle son bölümün içine etmişler. adamlar daha neyin seyirciyi gaza getireceğinden habersizler. özellikle filmin finalinin içine edilmesine j.k rowling nasıl izin veriyor anlamış değilim.

harry voldemort'u öldürüyor ama hiçbir şey olmamış sanki sonraki sahnede. kimsenin umrunda değil harry. ama bunu doğru düzgün kitaptaki gibi yüzlerce kişinin önünde yapsalardı heres harry diye bağırıp sevinseydi nasıl olurdu düşünemiyorlar galiba. ya da aksiyon için basit bir düelllo yerine harry'nin voldemort'u sözleriyle dövdüğü 8-10 dakikalık bir bölüm yapsalardı sinema tarihine geçecek bir sahne olurdu.

bellatrix'in ölümü ayrı bir komedi. serinin şu ana kadarki hangi filminde vardı ona benzer bir ölüm sahnesi merak ediyorum.

grindelwald olayı da yok ki kabul ediyorum onu sokmak zordu filme. ama kitaptaki harry'nin dumbleadore ile ilgili soru işaretleri hayal kırıklıkları hiçbirisi yoktu filmde.

king's cross sahnelerini de sevmedim. michael gambon'da yeterince dumbledore havası yoktu. seri bitse de gitsek havasındaydı.

harry karanlık ormana ölmek için giderken tüylerin diken diken olması gerekirken hiçbir şey hissetmedim. verememiş daniel o hissi. hele diriltme taşını çalıştırmak için ruhsuz bir şekilde ölmeye hazırım dedi ( altyazıya göre konuşuyorum ) ama kitapta çaresizce kısık sesle ölmek üzereyim diyordu. ne diye bu kadar basit ayrıntılara dikkat etmezler anlamadım.

son olarak da hermione , ron öpüşmesi çok kötüydü be. dudakları bile görünmedi. bundan önceki filmdeki hermione- harry öpüşmesi çok çok daha iyiydi buna göre

bundan önceki 7 filmi de kitaplarını okumadan izlediğimden hepsini sevmiştim. muhtemelen bunda da kitaplarını okumadan izleseydim severdim ama bu şartlarda en sevmediğim film oldu gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: actionboy35

Çağımızın Tolkien'ı JK Rowling başta olmak üzere

Hocam mesajındaki üslup dikkatine önem verdiğin kısımları da gördüm ama şu yazdığına en kibar şu çıkar benden;
  • quote:

Orijinalden alıntı: ScAnMaN

• Ah Bonnie vah Bonnie...
    Ben de böyle giderse en az 5-6 kez gitmiş olacağım sinemaya.
  • Bugün bu heyecanı yaşayacağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThunderVoid

quote:

Orijinalden alıntı: ScAnMaN

Yaların

• Harry Voldemortu öldürünce Harry'i kimse umursamadı , Bellatrixin ölümü ve daha birçok sahne bence film kesinlikle kitabın hakkını vermemiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: AloneAssasin

Harry Voldemortu öldürünce Harry'i kimse umursamadı , Bellatrixin ölümü ve daha birçok sahne bence film kesinlikle kitabın hakkını vermemiş

Yukarıda onun cevabını SecoHarry verdi.Kitaba sadık kalınmama olayını http://tr.wikipedia.org/wiki/Harry_Potter_ve_Melez_Prens_(film) Yapımı bölümünde anlatıyor Senarist ve Yazar arasında tartışma çıkmış ve Yates'te bazı sahneleri atlamış.Bütün soruların cevabını vermiş anlaşılan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CR7_35 -- 25 Temmuz 2011; 18:34:57 >

• Orijinalden alıntı: Emre-X

11. sayfaya ulaşmış konuyu üşenmedim ve 1'den alarak okudum. Kitap okumayı, bu serinin ilk çıktığı yıllarda malesef sevmediğimden bu seriyi de hep es geçtim ama bunlar geride kaldı. Daha öncesinden serinin bazı filmlerini izlemiştim ama şimdi dönüp baktığımda hangileri olduğunu hatırlamayacak kadar ciddiyetten uzak bir şekilde seyrettiğimi farkettim. ilk çıktığı zamanlar 1000 küsür sayfaları bulan kitapları arkadaşlarım nasıl okuyor diye şaşırırdım (Şimdi dönüp baktığımda keşke kalın kalın kitaplar beni bu kadar korkutmasaydı diyorum)

Belki kitapların ilk çıktığı zamanlarda yaşanan güzel tartışmalar olmayacak olsa da bir yerden hemen başlamam lazım. İyiki eski halimden eser yok şimdi; çok sıkı bir okuyucu oldum. Harry'nin içimde bir uhte kaldığını bu başlık hatırlattı. Az önce açıp ilk kitabın kapağına bir baktım da bayağı çocukça geldi. Zamanında biz de öyleydik gerçi Şimdi 21 olduk ve hala geç değil. Bir an önce bitirmem lazım
    SecoHarry arkadaşımız bayağı bir hayranıymış anladığım kadarıyla. Yorumlarını beğenerek okudum. Eline sağlık diyorum Yalnız bu kitapları son film gösterimden çıkmadan önce bitirmem zor. Acaba son filme gitsem mi gitmesem mi diye düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım?

Sağol dostum. Bence kitapları şimdi okuma yetiştiremeyeceksen, filmleri baştan ciddiyetle izle.
    Sonra da son filme git derim ben.
    İzledikten sonra kitaplara başlarsın, ondan sonra zaten kafanda film çekmiş gibi oluyorsun, çekilmeyen sahneler senin beyninde canlanıyor, yani en azından bende öyle oluyor.

Filmlere başladım. Sindire sindire gidiyorum Muhtemelen dediğin gibi olacaktır.
    Alıntı sakata geldi biraz ama zamanla halledilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre-X -- 25 Temmuz 2011; 19:52:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cr7_35

quote:

Harry Voldemortu öldürünce Harry'i kimse umursamadı , Bellatrixin ölümü ve daha birçok sahne bence film kesinlikle kitabın hakkını vermemiş

Yukarıda onun cevabını SecoHarry verdi.Kitaba sadık kalınmama olayını http://tr.wikipedia.org/wiki/Harry_Potter_ve_Melez_Prens_(film) Yapımı bölümünde anlatıyor Senarist ve Yazar arasında tartışma çıkmış ve Yates'te bazı sahneleri atlamış.Bütün soruların cevabını vermiş anlaşılan.

Jo, bu olaydan sonra niye hala Yates ve Kloves ile çalıştı anlamıyorum, ki zaten bundan sonra kendisi de yapımcı oldu.
    Ama Yates ile devam etti, çünkü Yates, 5. filmdeki biçok önemli olayı atladı, filmi çekerken. Kitabı okuyanlar bilir, 5. kitapta Ron Gryffindor Quidditch takımına girer, ancak filmlerde 6. filmde giriyor. Ve 6. kitapta ufak tefek aşk bölümleri var diye film resmen aşk filmi tadında çekildi, film karanlıklaştı, doğru ama konular atlandı.
    @Emre-X, evet, alıntı olmamış dostum. Ama böyle yap, eh sonuçta ben de ilk filmi izledikten sonra başladım kitaplara ve çocukluğum onları okuyarak geçti. İlkten tecrübeliyim yani, filmi izledikten sonra kitap kafanda daha iyi canlanıyor.

• quote:

quote:

Tamam sağol bakmamıştım

• quote:

Orijinalden alıntı: SecoHarry

quote:

quote:

Jo, bu olaydan sonra niye hala Yates ve Kloves ile çalıştı anlamıyorum, ki zaten bundan sonra kendisi de yapımcı oldu.
    Ama Yates ile devam etti, çünkü Yates, 5. filmdeki biçok önemli olayı atladı, filmi çekerken. Kitabı okuyanlar bilir, 5. kitapta Ron Gryffindor Quidditch takımına girer, ancak filmlerde 6. filmde giriyor. Ve 6. kitapta ufak tefek aşk bölümleri var diye film resmen aşk filmi tadında çekildi, film karanlıklaştı, doğru ama konular atlandı.
    @Emre-X, evet, alıntı olmamış dostum. Ama böyle yap, eh sonuçta ben de ilk filmi izledikten sonra başladım kitaplara ve çocukluğum onları okuyarak geçti. İlkten tecrübeliyim yani, filmi izledikten sonra kitap kafanda daha iyi canlanıyor.

Ne yani bu bu 2 sa.lak yüzünden kötü film mi izledik.Neden çalıştı konusuna gelince her şey paraya bakıyor herhaldeMilyarde olmaktan vazgeçemedi anlaşılan

Bu arada Dumbledore eşcinselmiy miş?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CR7_35 -- 26 Temmuz 2011; 18:59:54 >

• 6. film gerçekten serinin en reziliydi. Bu kadar kopuk ve kitaptan uzak bir film görmedim. Sinemasal 1 tane artısı da yoktu. Yine sinematografi ve oyunculuk için izlenecek türdendi.
    Hakikaten en çok ısındığım kitaplardan biriydi 6 ve bu kadar kopuk olacağını düşünmemiştim.
  • Dumbledore eşcinsel. Bizzat Jo, böyle düşündüğünü söyledi. Hatta o tartşmadan sonra Jo, Kloves'u bunu belirtmeye zorlamıştı, ve hatta hatırlasanız Melez Prens filminde Dumbledore Slughorn'dan Örgü Dergisi alıyor. Dumbledore'un gay olduğunu öğrensem de o hala benim için mükemmel.
  • "Kitapları okuyun filmleri çerez niyetine izlersiniz." Bu filmler için geçerli olan tek cümle bu ne yazık ki.
  • Kitaplarını okumayanlar, bence okumadan izlesinler, aksi halde haz alamazlar filmlerden bizim gibi.. İzledikten sonra, kitapları okuyun, hem anlamadığınız yerleri de anlamış olursunuz..
  • Şanlıyız.Böyle bir serinin hem filmlerini izledik hem kitaplarını okuduk.
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.