Şimdi Ara

Harry Potter ve Ölüm Yadigârlari: Bölüm 2 | Efsanenin Sonu | 13 Temmuz 2011 (46. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.032
Cevap
5
Favori
36.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: İtalian Stallion*

Replik çok ayrı birşey , Voldemortla sağlam bir savaş yapıp yok etmeliydi diye düşünüyorum final müthiş biterdi.

Sağlam dediğiniz nasıl bir şey olacak ? Düne kadar film gözümde Lotr'u geçti diyen sen değil misin?
  • Evet burada bi savaş yapsalardı daha güzel olurdu dedim diye film gözümde bottom listesine girecek değil sadece düşüncem bu film yine on numara.
  • bu kadar önemli bi adamın bu kadar basit ölmesi ?
    Tamamen seriyi bitirip kurtulmak için yapılmış bi film.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SammaR

bu kadar önemli bi adamın bu kadar basit ölmesi ?
    Tamamen seriyi bitirip kurtulmak için yapılmış bi film.

Nesi basit la ? Ölmesi gerektiği gibi öldü ne bekliyordunuz Harry'nin mi? Ölmesi Güldürmeyin beni.Kimseye bir şey anlatmak zorunda değilim ama birazcık objektif bakın sizde kimi görsem filmlerine demediği kalmıyor neyse sizin düşünceniz bu bir şey diyemem sonuçtada Bu kısıma girenler serinin hayranı değil herhalde anlayışla karşılamak lazım bildiğim Potter fanları söz kondurmuyordu bu seriye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CR7_35 -- 24 Kasım 2011; 19:42:48 >

• Arkadaşım kitabı okumamışsın madem bide laf sokma çabasına girme.Ayrıca üslubuna dikkat et.Ben senin yorumlarına ne kadar saygılıysam sende benim yorumlarıma o kadar saygılı olacaksın !

Gelelim konuya.
    Kitaplarında voldemort'un nasıl olupta,isminin bile ağza alınamayacak hale gelmesinden bahsedilmiyor.Bu açığı bi yerden kapatmaları lazımdı ben son filmde bekliyordum böyle bişey ilk part da olmadı 2. part da olur dedim onda da olmadı yani Voldemort tam bir soru işareti.Ve adamın o kadar hortkuluğu var hemen hemen hepsini 2 saatin içine sıkıştırdılar.Film,kitabın hakkını veremedi diye düşünüyorum.Bu benim kişisel görüşüm katılırsınız katılmazsınız size kalmış .
  • quote:

Orijinalden alıntı: SammaR

Arkadaşım kitabı okumamışsın madem bide laf sokma çabasına girme.Ayrıca üslubuna dikkat et.Ben senin yorumlarına ne kadar saygılıysam sende benim yorumlarıma o kadar saygılı olacaksın !

Gelelim konuya.
    Kitaplarında voldemort'un nasıl olupta,isminin bile ağza alınamayacak hale gelmesinden bahsedilmiyor.Bu açığı bi yerden kapatmaları lazımdı ben son filmde bekliyordum böyle bişey ilk part da olmadı 2. part da olur dedim onda da olmadı yani Voldemort tam bir soru işareti.Ve adamın o kadar hortkuluğu var hemen hemen hepsini 2 saatin içine sıkıştırdılar.Film,kitabın hakkını veremedi diye düşünüyorum.Bu benim kişisel görüşüm katılırsınız katılmazsınız size kalmış .

Laf sokan ve kitabı okumayan kim?(Ayrıca üslubumda ne var herhangi bir ters bir davranış sergilemedim sanırım) Voldemort'un öyle birisi olduğunu bizde biliyoruz ama o zaman olayın en başına gideceksin 8 filmde 4 yönetmen değiştiren yapımcılarda o zaman suç burda gelipte bana kızma yani.Madem değiştirdiler adam gibi bulsalardı böyle olmazdı tabi.Seride azda olsa bahsediliyor İsmini kimsenin alamaz diye (Ateş Kadehi'nde hatta İsmi Lazım Değil).Benim anlatmak istediğim seriye fazla haksızlık edilmesi yani çok kötü deniyor herkes tarafından bu kadar abartmaya gerek yok bence Bu serinin fanatiği olduğu için kötü diyemem yani ben yukarı zaten demek istediğimi zaten yanlış anlaşılmasın.Filmle gelince Orjinal'i beni çok etkiledi filmi senaryodan çok oyuncular en üstün düzeyde performans sergilemişler yani filmde bu sefer yapmışlar dedim hakketten başarmışlar diğer filmlere göre bana bizim kitapta istediğimizi yansıtamamışlar o başka.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CR7_35 -- 24 Kasım 2011; 20:07:30 >

• ben filmin şekline bi laf etmedim zaten.Sadece herşeyi son parta sıkıştırmışlar bu olaydan yakındım.Zaten olan olmuş iş bitmiş.Bu serinin tekrar sinemaya geleceğini sanmıyorum.
  • silm. en sevdigim orta dunya kitabidir.cok icerikli bi kitap
  • Sonunda DVD'sini alıp izleme fırsatım geçte olsa oldu.

Verdiğim paraya değdi açıkçası içinde 2.Disk olduğu için filmin nasıl yapıldığı ve eklenmiş sahnelerle bir çok sorunun cevabı veriliyor.Öncellikle Teknik kısma değinmek istiyorum cidden çok çok iyi bir iş çıkarmış son 10 yılın en iyi teknolojisinden yararlanılmış zaten bunu uzman söylüyordu gerek ses gerek görsel inanılmaz derecede iyiydi ben TF3'ü birazda önde görüyordum görsel kısımda ama alakası yok bana kalırsa HP7 ezer geçer diyorum ve bu filmin soundtrack'i de oldukça başarılı John Williams'tan sonra Alexandre Desplat çok çok iyi bir iş çıkarmış Lily's Theme Song özellikle harikaydı nerde nasıl konulayacağı iyi bilinmiş ayrıca 1-2 tanesi ismini hatırlamıyorum şuan çok iyiydi Hedwing's Theme'i farklı şekillerde görmek çok güzeldi Onun dışında Oyunculuk muazzamdı diyebilirim herkes hakkını vermiş özellikle Ralp,Alan,Daniel bu üçlü çok iyi oynamış hele Ralp ve Alan cidden müthiş oscar'a yakışır düzeyde performans sergilemişler diyebilirim Filmde cidden harika sahneler vardı Film Hogwarts'a geldiğinizde başlıyor ondan sonraki sahneler çok iyiydi bana kalırsa Harry Voldemort duellosu Yasak Orman Düşünseli ve 19 Yıl Sonra sahneleri 19 Yıl beni benden aldı diyebilirim duygunun en ağır oldu sahneydi ağladım yani Felsefe Taşı'nda Harry öyle gördükten sonra 11 yıl sonra çocuğunu öyle görmeyi hayal bile edemezdim açıkçası müthişti yani her saniyesine her kuruşuna her satırına değdi benim için tek istediğim gala'da olabilseydim bu çağın kapanmasına orda tanıklık etmekten daha güzel bir duygu olamaz galiba kitapta atlanmış sahneler'i yok sayarsak +8.5'un üstünde film ah bide %100 uyarlama olacaktı ki görseydik herkesin dediği gibi çok iyi bir yönetmen ve senarist sayesinde tarihin en iyi filmlerden biri bile olabilirdi ki hiç tartışmasız zaten sinema efsanelerinden biri ama dediğimiz gibi olsaydı hayal edemeyeceğimiz yerlere ulaşırlardı gençliğim bu seriyle geçti 10 senede geçse HarryPotter sevgim hep aynı kalacaktır JK.Rowling'in o durumu bu seriye hayran olduğunuz kanıtı olmaya yeter.Bu serinin ileride Aynı oyuncularla büyük bir bütçeyle çok iyi bir dizi olabileceğine inanıyorum eğer olursa tadınsa yenmez derece iyi olur tüm dünya neyin ne olduğunu o zaman anlar.Teşekkürler JKR bize bu mutluluğu yaşattığın için her şeyin bir sonu olacaktır.Elveda.

(Çok duygulu oldu sanırım.Bittiği için bunları söylemem normal sanırım heyecanıma verin.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CR7_35 -- 4 Mayıs 2012; 20:50:46 >

• Gözlerim doldu

• quote:

Orijinalden alıntı: Buff R+

Gözlerim doldu

Okuyan bilir

• quote:

Orijinalden alıntı: Buff R+

Gözlerim doldu

Duygulanmamak mümkünmü ya ne güzel bi dostluk geliştirdiler o tam 10 yıl boyunca ayrılmak zor olur böyle seride birdaha zor gelir

• Güzel bir filmdi ama önceki filmlerdeki gibi beni içine alamadı ve o atmosferi yaşatamadı.
  • Bence çok güzel bi filmdi ama gittiğimde izleyenlerin 14 yaşından küçük olduğunu(çoğu) görünce üzüldüm.
  • Filmin hasılatı 1.328.111.219 $ , Toplamda ise 7.701.234.647 $ belirlendi.Hem seri hem film olarak rekor elinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CR7_35 -- 23 Aralık 2011; 20:09:49 >
  • Son filmi okadar da güzel değildi neden güzel değildi çünkü bunun 1. 2. 3. filmlerinide izledim , ilk filmlerindeki etkiyi yaratmadı. Ama güzel film hakkını vermişler. Beklediğim bir çok konuşma savaş sahnesi , sanki eksikti son film olmasına rağmen karakterler üstünde fazla durulmadı aceleye getrilmiş bir filmdi , efektlerle seriyi bitirdiler sonuçta bitirdiler.

Bir ara kitabınıda okuyayım :) Hatırlıyorumda Orta okulda ilk kitabı çıktığında nöbetçi klubesinde nöbetçi olduğum zaman alıp okumuştum oha okadar küçükmüydüm diye aklıma geldi anıları canlandırdı okula girenlerden kimlik almıyordum kitabı okumaktan geç geç , hadi geç hadi hadi geç diyordum

Fazla bilgim yok alternatif son falan var mı acaba yada aynı son ama başka türlü çekilmişi son 15 20 dakkası falan.datmin etmedi fazla

• (AĞIR ELEŞTİRİ İÇERİKLİ SPOİLER İÇERİR!!!)

Tüm duygularımı anlatmak istiyorum fakat anlatamıyorum nedense ,neyse gelelim filme ağustos ayında gittim filme ve hala etkisindeyim düşünün ama tabiki bu filmin müthiş olmasının bıraktığı etki değil aksine kocaman bir boşluk bırakmıştır ve sanki dalga geçmiştir şimdi eksiklere geleyim bakın filmi daha kitaba göre değerlendirmiyorum bile Filmde bir savaş var ,ama nasıl bir savaş ? Adamlar koşuşuturuyolar sürekli sadece bir iki sahnede kingsley in asa hareketlerini görüyoruz onun haricinde harry ron ve hermonie üçlüsünü görüyoruz sanki filmin kadrosu sadece 3 kişiden oluşuyor ,Diğer karakterler bildiğin figüran görevi görmüş nerede bizim hogwarts halkı nerede hocalar nerede takım ruhu nerede öğrencilerin becerileri nerede büyüler nerede savaş ? Filmde kabaca gördüğümüz asıl 3 kahramanımız hortkulukları yok etmeye çalışıyor arka fonda bağırıp kaçan arkadaşlarımız ve bolca patlamalar mevcut yani anlatmak istediğim iki patlama efekti ve korkup kaçan öğrenciler ,filmde düello yok ,epik hava verilsin diye bir tane troll koymuşlar oraya ki zaten bi işe yaramıyor destanmsı final diye diye başımızın etini yemeleri ve bize umut vermeleri hiç hoş olmadı final yapıyosun kardeşim herşeyi ver doyumunla yap 3 saatlik filmi bol bol düello savaş ,duygu dostluk takım dayanışma gibi duyguları versen olmazmıydı ayrıca dahada kaptırıp bizde hep bir ağızdan ''Budur be hadi be '' demezmiydik arkasında olmazmıydık karakterin Filmdeki asıl karanlık hava çok fazla yumuşatılmış ama karanlık havanın olması gerekiyordu çünkü karanlık lord gelmiş adını duymaya korktuğunuz karanlık lord ve ''yeniçeri ocağı'' kalabalığında adamları gelmiş , hiçmi düşünmedin arkadaşım filmde bir eksiklik var diye? Mesela fredin tonks un lupinin ölümlerini göster mesela ani bi ölüm olsun seyirci şoka girmezmiydi slow motion ile de o duyguyu daha fazla yaşamazmıydı ? Ayrıca o karakterler filmde sanki figüran mış gibi niye göstermedin kardeşim ? Hadi onu bıraktım filmde mc gonagall ı ,Diğer hocaları ve sürekli gryfinndordan gördüğümüz o meşhur öğrencilerin düelloları nerede ? ayrıca o ilk filmden beri gördüğümüz unicornlar ,devler,ve türlü türlü sihirli alemin yaratıları ,atadamları ,ev cinleri nerede filmin sonunda savaşa onlarda katılsaydı dahada bir epik olmazmıydı lütfen arkadaşım sadece duygusal bi yapımmı yapmak istediniz ?Haid öyle oldu diyelim ya arkadaşım filmde herkes mi duygusuz olur arkadaşım ? Fred in lupin in ve tonks un cesedini görüyosun hemde hepsini birarada hiç mi hüzünlenmezsin ? Hiç olmazsa git ron un yanına teselli eder gibi yanında olduğunu hissettir nasıl arkadaşsın sen hiç mi üzülme yok nerede kaldı o samimi arkadaşlığınız ?Ron ve hermonie ye gelirsek yıllardır Hp fanlarının beklediği o meşhur öpüşmeleri nedir allah aşkına Canım istedi öpüşelimmi ? Hadi öpüşelim 3 Diyince ''3'' der gibi birden oluverdi ve hiçbir büyüsü yoktu bu kadar mı duygusuz olunur ayrıca harry nin ölü rolü yaptığı herkesin yanına geldiği sahne ulan arkadaşınız ölmüş uğruna savaştığınız kişi ölmüş hiç mi üzülmezsiniz hiçmi bişey demezsiniz ? Ginny haricinde başka adam yok mu ? Ayrıca voldemort la artık yüzyüze gelmişsiniz hiçmi Korkmazsınız hiç mi titremezsiniz ? Ya nevillenin voldemortun yanına katılır gibi yapıp kılıcı çıkarmasına ne demeli ? O sahnede tam anında kopartacaktın yılanın kafasını öyle bir karizma olurdu ki ,her neyse voldemort ile harry nin düello yaptığı sahnede niye kimse olmaz hayır yani adama gareziniz varmış gibi o zaman arkadaşım vereydiniz harry i voldemort a ayrıca ölümünden hiç söz etmiyorum bile yıllarca öldüren lanet kimseyi parçalamıyorda voldemortu nasıl parçalıyor bilmem yılların birikimi olsa gerek her neyse orası zaten ayrı bir komik Hikaye bütünlüğü sıfır evet aynen öyle yadigarlardan kimse bahsetmiyor sade bir film izliyoruz sanki ilk filmde bize bir umut veren grindelwald ı anlatıp düğün sahnesinde ise dumbledore un geçmişinden söz eden bayanın sözleri hem harry nin hemde bizim aklımızı baya kurcaladı bizde 2.filmde açıklarlar zannettik buyur sana bi eksik işte dumbledoreun 1.filmde karanlık birisi olduğunu hissettiren yönetmenler ne güzel karanlık olarak kalsın daha etkileyici olur gibi bi alayla başbaşa bırakıyolar maelsef ayrıca hikaye bütün lüğü olmamakla beraber kitabı okumayan arkadaşlar '' Niye böyle oldu nasıl ya ? Saçma yok artık saçmalığın bu kadarı'' gibi bi cümleler sarf edecektir çünkü Şunlar ister istemez açık bırakılmış ve yönetmen hiç dikkat etmemiş

Voldemortun harry ile olan bağ sadece Hortkuluk mu ?
    Kehanet deki sözler aslında neydi ? Neyi ifade ediyordu?
    Voldemort neden harry i öldürmek istiyor (Bu asıl baba soru hiçbir filmde adam akıllı cevaplanmamıştır)
    Dumbledore nasıl olduda snape 'e güvendi
    James gerçekten filmde gösterildiği gibi küstah biri mi ?
    Snape voldemort 'u uyuturken ölüm yiyenler ne yapıyordu ? yada karanlık lord onca şeyleri akıl ederken nasıl olduda uyanamadı ?
    Asa ne ara harry'nin oldu?
    Dumbledore nasıl olduda snape 'e kendisini öldürmesini istedi(Filmde az bişey anlatıyor aslında anlaşılmıyor bile)
    Neden sadece kötüler öldüren lanet kullanıyor ?
    Yadigarlardaki pelerin 'e ne oldu ?
    Harry neden diriltme taşını ormanda bıraktı ?
    Nasıl oldu da harry ,tarihe adını kanlı harflerle yazdıran mürver asa nasıl olduda o yaşta bir adamın elinde çat diye kırlıverdi?
    Voldemort eğer hortkulukları hissedebiliyorsa neden ilk filmde hortkulukalrın yok edildiğini hissetmedi?
    Dumbledore kendisini öldürtmek istemesi ile sadece harry i koruyabileceğini düşünmüştü ,peki ya savaşın çıkacağını düşünmedi mi masumların ölmesine neden yardım etti ?
    Dumbledore nasıl olduda bir ölüm yiyene'e güvenebildi ?
    Dumbledore neden bütün o planları sanpe 'in yapmasına izin vermedi?
    Dumbledore un yadigarları vermekteki asıl amacı neydi ? Neyi planlıyordu?
    Epilog kısmında neville e ne oldu malfoya ne oldu ?
    Potter ormanda nasıl dirildi (Ölmediyse mantık olarak nasıl gerçekleşti)?
    Part 1 de harry dumbledore un verdiği planı tamamlarken voldemort harry e olan zihin bağıyla nasıl göremedi?
    Dumbledore zihinbend i vasat olan harry e neden onca şeyin planını verdi?
    Snape dumbledore un planlarında harry e yardım ederken kimden ve neye göre yardım alıyor ve devam ettiriyordu?
    Snape aslında harry den neden nefret ediyordu

Daha pek çok şey var ama aklıma gelmiyor ,Film duygudan yoksun ve bir o kadarda donuk ki Bize sıcaklığıyla ,samimiliğiyle ,duygusallığıyla,dostluğuyla,cesaretiyle bir kez daha aşık ederken tek bi filmle hepsini almış bir filmde yukarıda bahsettiğim gibi harry orada yalnız neville hariç kimse yanında değil ahali nerede ? Niye kimse üzülmüyor niye bir heyecan yok? filmde adam akıllı yansıtılan tek duygu telaş tı Ayrıca film oldu bittiye gelmiş dikkat edilirse film 2 saat bile değil 1 saat 57 dakika sürüyor (Bitiş jeneriği hariç) ya arkadaşım koy 3 saat ilginç sahneler düellolar efektler birazda karanlık havayı ver bütün duyguyu tek tek yansıt filimin hakkını ver ! Ama filmde herşey öyle çabuk gelişiyor ki oldu bittiye geliyo sanki film herkes bitsede gitsek havasında oyunculuklar bu filmde dahada donuk olmuş tek beğendiğim oyunculuk ilk filmden beridir kendine hayran bırakan hatta parantez içinde söylüyorum (ALAN RİCKMAN) dır o duygu o karizma o sertlik ancak o şekilde verilirdi gerçekten hayran olmamak elde ğil ve birde unutmamak lazım Bellatrix lestrange rolünü hakkıyla veren o deli ve akıllı bir cadı rolünü yaparak kötüyü bile tatlı bir biçimde sevdiren hafifte çatlak(HELENA BONHAM CARTER) demeden geçemeyiz cidden oyunculuğunu konuşturuyor kadın yabana atılmaması gerek ki o son filmlerdeki o kolay kolay yenilmeyen o sinsi karakter iki dakikada harcanıverdi üstelik molly gibi bir karakterle onun haricinde son filmdeki oyunculuklar önceilere göre daha iyi olması gerekirken dahada kötü ,film inanılmaz şekilde makaslanmış eksiklik hissetmemek elde değil eğer destansı final olsun istiyorsan herşeyi dozajında verir hiçbirşeyi eksik bırakmaz akıllardan çımıycak vurucu ve drmatik bir şekilde son verirsin ki herkes tatmin olur şimdi diyeceksiniz nasıl bu kadar sert konuşabiliyosun ?
    Yönetmenlerin film gelmeden önce bize bir sözü vardı Herşeyi alacaksınız tatmin olmayan olmayacak kitaptaki bütün ayrıntılar yansıtılacak(Dikkat edin bu kısıma kadar filmi film olarak değerlendirdim ) ve filmi 2 part halinde yapacağız halbuki 2 saatten film 4 saat ,imkansız değil açıkçası hadi hiç olmadı ilk film 3 saat ikinci filmde 3 saat olsaydı hepsi olmazdı belki ama %80 ayrıntıyı alırdın filmde be abicim ,Diyeceksinzi ki sıkıcı olurdu farklı ve ilginç sahnelerde savaş kayerografisi oluşturulup verslerdi hem kitabını okuyanlar bile ilginç enteresan düşünülmüş diyebilirlerdi ve sıkmazdıda zaten film görsel şölen seviyesinde birde farklı montaj olsaydı geçiş tadında dahada iyi olurdu aynı yüzüklerin efendisindeki gibi şimdi yapan yapıyor hakkını yemeyelim ,Diyeceksiniz ki alt tarafı harry potter aslında çok geniş bi konusu yok uğraşmamakla haklıllar yazar öyle bi yazmış gibi bütün düğümler bağlanmış okurken bu nasıl bir hayal gücü gerçekten yok artık dedim hatta son kitabı okumadan önce bile sıradan harry potter hikayesi olduğunu bile düşünüyordum öyle ince ayrıntılar öyle bir detay ve öyle bir hikaye b ütünlüğü var ki zaten okurken demiştim bu ayrıntılardan biri çıkarılsın filmin anlamı kalmaz diye ki ellerinde fırsatta var 3 saatten ne kadarda güzel ve destansı olurdu ayrıntılar hem geniş hemde çekilebilecek türden ama şu var kitabın %100 ünü alır demiyorum dikat edin %80 ini alırdı zaten aksini beklemek çok çocuksa sinema ve edebiyat dünyası bambaşka bişey ama gerçekten ellerinde fırsat vardı malzemede vardı yılın belki en iyi filmi olabilirdi yönetmen kendi yorumunuda katsaydı (Yorumdan kasıtım kitaptaki en anlamlı sahneleri çıkartıp yerine abuk sabuk hikayenin akışını bozacak biçimde eklemeler yapmamak ) ne güzel olurdu hemde daha iyi olurduu gerçekten kitaptaki eksikleri bile giderebilirdi belki gerçekten iyi bir film olabilirdi film sadece kitabın %20 sinden ibaret yani kopuk bir film ,Karakterler arasındaki derinlik malesef yok edilmiş,Filmdeki o asıl ruh ve değerler filmde en aza indirmeye çalışılmış özellikle sanki,Filmde ki en önemli ögelerden biri olan Yoldaşlığın bu filmdeki gösterilmemesinin amacı ne ?
    Filmin voldemort öldükten sonraki harry nin o ortak salona girdiği sahnede herkes tarafından gururla alkışlanmasını veya zafer kutlaması veya çığlıklarını beklerken herkesin kendi dalgasında olması biribirine anılarını anlatması gibi bir saçmalığı çok sert bir biçimde eleştirmek zorundayım ,Büyü dünyasının en kötü karakteri ölmüş ve bunu potter yapmış en azından adama bi saygı olsun diye dönün yüzüne bakın adamın yüzüne bakan bile yok bi adam akıllı hagrid karşılıyor ki o bile yarım
    Ayrıca epilog sahnesine ne demeli o nasıl bir makyajdır o nasıl bir yaşlandırmadır
    Gerçekten şaştım kaldım özensiz olmuş diyebildim anca bide küt diye bitiverdi duygusal bir kapanış yapsaydınız bari 10 yıllık bir macera halk dilinde efsane var niye böyle yaptın yates ?

Eğer filmi kitap olarak değerlendirirsem 3/10 Film olarak değerlendirirsem 6/10 eksik yerler kopukluk çok fazla ,akıcı değil ,aceleye gelmiş ve beklenen soruların cevabı alınmıyor ,savaş üstünkörü geçilmiş,yansıtılması gereken yansıtılmamış,hikayenin orjinalliği gitmişhiç yakışmadı diyorum ama yinede yates e küfür etmiyorum bu saygısızlık olur sadece acemi olmasına veriyorum (Burada ben yönetmenden daha iyi anlıyorum demek istemiyorum) Çünkü yönetmen televizyonlarda reklam yönetmeniymiş yalnış bilmiyorsam ,şahsi yorumum ticvari,yönetmen ilk filmle gönülleri fetederek 2.filmin hasılatına temel hazırlamış bunu başarmış diyorum gerçekten kurnazmış diyorum buda benim şahsi görüşüm zaten ticari amaç olduğunu dahada kesin düşünemye başlamaktayım çünkü

İlk 3film süperdi kitap taki ayrıntıların tümü alınmış film olarak değerlendirilirse gerek mekan kostümö ve dünya bakımından kurgu bakımından süpoerdi chris colombus gibi gönüllerimizde feteden usta bir yönetmen 2 filmden sonra bizi terkesinde Alfonso Couron geldi filme mistik bir hava kattı ve filmdeki asıl karanlık havayı başlattı ve iyide yaptı çünkü bizler harry potter ile gençleşen büyüyen kitlelerdik her zaman hikaye çocuk iyimserliğinde kalamazdı (ki hiç bir zaman harry potter n peri masalı sihirlerinden ibaret değildi yeri geldi ağırlığınıda koydu işte bu yüzden harry potter ı kendimize çok sevdiren nedenlerden biride buydu ) alfonso beklenen gişeyi yapamadı ve yönetmeni değişti .(Nokta koydum çünkü oraya dikkat ) ama ne olursa olsun alfonso sıkı bir film yaptı tabikide hiçbir film babasının hayrına yapılmıyor ama 4.filmdede mike newell aynı hataya uğradı ve oda değişti yönetmenlere sanki hiç söz hakkı tanınmmamış gibi işey oldu bu sayede ticari kaygı asıl önemini seyircilere belli etti ve son filmlerde karanlık hava dahada yum uşatıldı ilk izlediğim günkü hallerime döndüm ki felsefe taşının o son sahneleri bile daha bir kasvetli ve karanlık olmasına rağmen olmadı neyse 5filmdeki hikayenin en önemli gösterilmesi gereken nokta atlanıldı 6.film voldemort u anlatması gereken filmde tamamen ergenlerin aşkları devredildi 7.filmde ise büyük sorumluluk yüklenildiği için kitaba göre film vasatı bile aşamadı

Film hakkındaki görüşlerim bunlar ,Şimdi gelelim bende bıraktığı bu serinin izlenimleri ,Hepimiz için ayrı bir dünyadı harry potter ,Uçan arablar,muggle lar quidditch ler sert karanlık kötü karakterler ,Esrarengiz ağaçlar,İksirler,Efsanevi büyülerici varlıklar,Hogwarts gibi göklere uzanan bir okul ve samimi sıcak ve harry ron ve hermonie gibi arkadaşlarımızın olduğu bir dünya etten kemikten bir dünya yaratıldı konuldu önümüzde bizde afiyetle yedik harry potter bize iyi duygular öğrettiği gibi herşeyin toz pembe olmadığınıda öğretti,Herşey toz pembe değildi bu dünyada iyilerde kötülerde vardı orası sihir dünyası olsa bile yani kötülük hep olacaktı amaç dostlarımızla ,iyiliğimizle, samimiliğimizle ,sevdiklerimizle en önemlisi sevgimizle kötülüğü yenip ve en karanlık zamanlarda karanlığa ışık tutmaktı çünkü sevgi herşeyin üstesinden gelirdi

(Film ve kitapların asıl vermek istediği mesaj buydu çünkü iyilik hep hakim oldu filmin finalindede öyle zaten tek sevdiğim yeri oydu )
    Filmlerin çoğu bize hayal kırıklığı yaratsada kitabın verdiği o dünyayı bize etten kemikten dünyayı görsel bir biçimde önümüze sunan hayallerimizdeki ruhların teker teker somut bir biçimde bir bedene ourtulmasıydı film ,filmdeki karakterlere mteker bağalndık kitaplarla ise bu karakterleri pekiştirdik ,kah geldik snape e sinirlendik ,kah geldi ron a güldük ,kah geldi hermonie ye hayran kaldık kah geldi iyiliği iliklerimizde hissettik) ve dünyamızda çeşitli büyüler kelimler öğrendik hatta bunları abartıp ezberledik bile ve 60 lı yılların çocukluğunun samantha 'sı gibi 90 lı yılların bugs bunny si gibi he man ı gibi şirinleri gibi tam bir çocuk öyküsü olmasada diğer saydığım çeşitli çizgi film ürünleri gibi bizi o dünyada yaşatmayı ve değer katmayı becerebildi ve son kitapla bizi o dünyaya hapsetti ve güzelce bir hoşçakal dedi hayatımızdan harry ron hermonie ve diğer hogwarts gibi hayatımızdan teker teker gitti artık büyüyorsunuz mesajını verdi ve hogwarts gibi büyülü bir yerden mezun olduk müthiş bir deneyimdi fakat final filmi gerçekten bu duygulara büyük bir tecavüz girişimizde bulundu ama kitap müthişti hatta hıçkırıklarla ağlamamıza sebep oldu filmlere ne kadar kızsamda filmlerde bize bu hayalde yardımcı oldu kısaca

Bize bu dünyayı yaratan bu eserin en büyük sahibi bize bu duyguları en güzel bir biçimde yaşatan JK ROWLİNG'e ve emeği geçen harry potter filmi yapımcılarına teşekkürlerimizi borç biliyor hepsine kocaman bir teşekkür ediyoruz

HERŞEY İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lonelyboyusa -- 6 Şubat 2012; 2:00:47 >

• Filmin seyircisi olmamama rağmen son 2 filmi, part1 ve part2 yi çok beğendim. Diğer filmleri izlemedim. İlk filmini birde birkaçını izlemiştim. Ama serinin tamamını izlemedim. O yüzden pek birşey anlamadım
    Ama en yakın zamanda tüm seriyi 1080p arşive ekliycem. Gerçekten bugüne kadar nasıl izlemedim bu filmi kendime kızıyorum
  • Bu serinin hiç oscar almaması beni üzen taraf oldu kısmet değilmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SaFaKTR3

Filmin seyircisi olmamama rağmen son 2 filmi, part1 ve part2 yi çok beğendim. Diğer filmleri izlemedim. İlk filmini birde birkaçını izlemiştim. Ama serinin tamamını izlemedim. O yüzden pek birşey anlamadım
    Ama en yakın zamanda tüm seriyi 1080p arşive ekliycem. Gerçekten bugüne kadar nasıl izlemedim bu filmi kendime kızıyorum

Bir an önce izle

• 
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.