Şimdi Ara

Harry Potter ve Ölüm Yadigârlari: Bölüm 2 | Efsanenin Sonu | 13 Temmuz 2011 (50. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.032
Cevap
5
Favori
36.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Çıksa ne güzel olur Kitap akıcılıkta çok iyi, elimden bıraktığımda tekrar almayı iple çekiyordum. Bu arada 3.kitap son mu olacak biliyor musun?
  • Spoiler olarak alayımda hiç kitabı okumamış arkadaşlar Spoiler yemesin

Not: Kral Katili Güncesi ile iligili Spoiler içerir,Harry Potter ile ilgili değil.

Bir yerde Kvothe 3 günde anlatacağını söylemişti. Yazarında 3leme olarak planladığını duymuştum o yüzden 3. kitap son diye düşünüyorum. Ama part 1 ve part2 olarak çıkabilir belki 3. kitap. Gerçi yine , kitaba göre 1 günde çok uzun bir olayın anlatılması gerekiyor. Bakalım nasıl olcak
  • Vatov kullanıcısına yanıt
    Kaç yıldır bekliyoruz, dediğin gibi olursa da umarım art arda yayınlanır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence de öyle olur hocam
  • @Jeolog.

Ben filmi yazdın sandım kitap ve film uyuşmuyorya hep öyle sanıyor işte insan Ulen Yates.

Kurgusuna lafımız yok ölümün yenilemeyeceği ve herkesin tadacağı bir duygu olarak kurgulanmış tıpkı gerçek dünyada ki gibi o yüzden güzel ama ölümün yenilebileceği bir yadigarların olmasını isterdim şahsi görüşüm.

Pelerin olayına gelirsek ölümden kaçmak için kullanıldığı yazıyor evet kaderden kaçabilirsiniz ama pelerin darbeleri fizikseli,büyü aklınıza gelebilecek şeyler yoksayamıyor bunu başka filmler ve hikayelerde gördük misal Orta-Dünyada Tek Yüzük'te insana görünmezlik veriyor ama darbeleri yoksayamıyor hatırlayın Gollumun Frodonun parmağını ısırıp koparması Nazgul'un Frodoya bıçakla darbe vermesi anlatmak istediğim:

Pelerinde ki olay mesela sevdiklerinin ölümüne katlanamayıp o da ölmeyi tercih ediyor bahsettiğim şey pelerininde kusursuz olmadığını kanıtlayan 2 etken var biri fiziksel etken biride ruhsal etken.

@Düşünen Biri

Evet devamından bahsedilmiyor sanırım mesela Tolkien Orta-Dünyayı kurgularken sonrasında 100-200 yıl kadar ne olup ne bittiğinin kronolojisini yazıyor tabi ömrü yetmediği için devam edemiyor bi takım değil bayağı soru işaretleri var sonrası için kötülük tamamen yok olduktan sonra Rowling'in önünde uzunca yıllar var Büyücülük Dünyasının tarihini anlatan koca bir kitap yazmalı.

Diriltme Taşına gelirsek taşın nolduğuna dair bir bilgi yok yani Pelerin Harry'nin soyuna geçiyor Asa kırıldı taş halen yok olmadı yani zaten nasıl yol olacak ki onunda bi formülü vardır herhalde.

@Vatov

Evet diğer bir adı Felsefe Taşı 7 kitaplık bir seri olunca insanın kafasında soru işareti olmaması imkansız filmde her şeyin cevabı yok kitapları okumaya yeltendimde hevesliydim tabi zamanda olmadığından vazgeçtim ama eminim ki çok akıcı ve çok güzel olduğu Lotr okuduğumda özellikle ilk kitabı ağır edebi bir roman gibiydi ben Harry Potter serisinin öyle olmayacağını düşünüyorum.

• Çok özledik valla ya ama Daniel Radcliffe herhangi bir projede yer almayı düşünmüyormuş Rupert Grintte aynısını dedi Emma Watson Fantastik Canavarlarda kısa bir rol almak isterim demiş. Bu seri çok güzeldi be.
  • Dumbledore vs Grindelwald görsek muhteşem olmaz mi dostlar?

• bune lan
  • Gandalf81 kullanıcısına yanıt
    İnternette büyüleri aratırken denk geldim
  • 4 sene olmuş lan.

Zaman ne çabuk geçiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cypon

Aslında Rowling Harry Potter serisine alternatif bir hikaye yazsa çok hoş olurdu.

Mesela serinin sonlarına doğru hikaye karanlıklaşıyor ve ciddileşiyor. Ancak başından beri Harry'nin aptal değil de aynı Hermione gibi düşünüp, tamamiyle bambaşka bir dünya içine girdiğinden ötürü orada kendini kanıtlama ihtiyacı duyduğu ve başarılı olmak istediği bir hikaye çok daha güzel olurdu.

Yani Harry'nin Emrah gibi ehehe ben de Harry Potter işte bu da yara izim, tarzı bir karakterde değil de, kendinden emin, biraz daha Riddle tarzı bir karakter olsa, Griffindor yerine Slytherin'e gitse, güç arzulasa veya Sırlar Odası zamanındaki birçok kişinin onun varis olduğundan şüphelenmesine kızacağına bunu kabul etse.. Kısaca daha karanlık ve gri tonda bir kahraman olsa daha heyecanlı olurdu.

Snape'in belirttiği üzere belli bir dönem Ölüm Yiyenler Voldemort'un yokluğunda Harry'nin etrafında tekrardan toplanmayı bile düşünmüşler. Harry ile Voldemort arasındaki mücadelenin ve Harry'nin gücünün ''sevgi, arkadaşlık, kardeşlik'' yerine, gücü elinde bulundurma mücadelesi olması bana daha çekici gelirdi.

Harry'nin içindeki hortkuluk seri boyunca hiç ortaya çıkmadı yani Harry'ye birşeyler yapmaya zorlamadı. Ancak Riddle'ın güncesindeki parçanın Ginny'yi ele geçirmeye ona birşeyler yaptırtmaya çalıştığını biliyoruz. O yüzden bu parçanın Harry'yi karanlık tarafa yönlendirmesi ve onu yeni bir karanlık büyücü tarzı işler peşinde koşmasını sağlaması, en sonunda tıpkı Dumbledore ile Grindelwald arasındaki zorunlu çatışma gibi, Harry ile Voldemort arasında bir çatışmanın zorunlu hale gelmesi daha ilgi çekici olurdu benim açımdan.

Yani Harry'nin olağanüstü bir gücü yok seride ve yeteneği de yok. En azından Hermione gibi gücünü herkesin bildiği taktir ettiği bir karakter olması daha oturaklı olurdu. Babası, Lupin ve Sirius gibi. Sonradan iyi yolu seçen, aydınlık ile karanlık arasında gidip gelen bir karakter. Tıpkı Tom Marvolo Riddle gibi.

Bunun yanında Rowling, Fantastik Canavarlar ile ilgili film çekmek yerine, James ile Sirius'un Hogwarts'a başladığı dönemi ve mezun olana kadar geçen zamanı anlatan, hatta malum geceye kadarki sürece kadar, bir dizi üzerinde çalışsa daha mantıklı olurdu. Hem Harry Potter evreni genişlemiş olur hem de hayranları memnun eder. Cebini de güzelce doldurmuş olur hem de.

Aynen hocam.Harry Potter gerçekten vasat bir büyücü ve ezik bir karakter.Seride bir ağırlığı yok.En azından bir kitapta karanlık tarafa geçmesini isterdim.

• Ragnarok. R kullanıcısına yanıt
    harry mi vasat bir büyücü? 1. sınıfta felsefe taşını korudu, 2. sınıfta basiliski öldürdü, 3. sınıfta yüzlerce ruh emiciyi kaçıracak bir patronus büyüsü yaptı, 4. sınıfta karanlık lordun ve onlarca ölüm yiyenin elinden kaçtı, 5. sınıfta yeteneklerini diğer arkadaşlarına aktardı, 6. sınıfta tamam 6. sınıfta pek bir şey olmamaış olabilir :D ama 7. sınıfta okula gitmeyerek hortkulukları yok etti karanlık lordla son düellosunu da zekası ve cesareti sayesinde kazandı. harry çok güçlü bir karakter bunu anlamak için biraz daha dikkatli okumak gerekebilir kitapları.
  • Bahsettiği kişi gelmiş geçmiş en kötü ve korkunç büyücü öldürüp kehaneti gerçekleştirmiştir arkadaş vasat dedi bi tarafımla gülesim geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CR7_35

Bahsettiği kişi gelmiş geçmiş en kötü ve korkunç büyücü öldürüp kehaneti gerçekleştirmiştir arkadaş vasat dedi bi tarafımla gülesim geldi.

Evet vasat bir büyücüdür.İlk kitaptan tut son kitaba kadar arkadaşlarının yardımıyla,hocaların desteklemesiyle gelmiştir.Voldemort'un tırnağı olamaz güç bakımından.Cesaretine diyecek şeyim yok ama abartmayın Harry Potter'ı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ragnarok.

quote:

Orijinalden alıntı: CR7_35

Bahsettiği kişi gelmiş geçmiş en kötü ve korkunç büyücü öldürüp kehaneti gerçekleştirmiştir arkadaş vasat dedi bi tarafımla gülesim geldi.

Evet vasat bir büyücüdür.İlk kitaptan tut son kitaba kadar arkadaşlarının yardımıyla,hocaların desteklemesiyle gelmiştir.Voldemort'un tırnağı olamaz güç bakımından.Cesaretine diyecek şeyim yok ama abartmayın Harry Potter'ı.

Yalnız filmler sonrası Harry çok sağlam bir Auror oluyor, onu da hesaba katmak gerek.

• Harry 3. kitapta yüzlerce ruh emiciye karşı yaptığı patronusla ne kadar büyük bir büyücü olduğunu göstermişti. Hatta Snape, Dumbledore bu büyüyü ancak çok güçlü bir büyücü yapmış olabilir falan diyordu kitapta, Harry de bu yüzden büyüyü babasının yaptığını sanıyordu. Kısacası ben Harry'nin hiç de vasat olduğunu düşünmüyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • forumdaki slytherin kardeşlerimize de saygımız sonsuz tabi ama sonuç olarak karanlık lord artık sadece teorilerde yaşayabiliyor. (harry potter tartışması da ayrı bir eğlenceli oluyor )
  • Halen vasat diyosun yaptığı hangi ilkleri sayayım ? hayır burda ki olay Voldemort'u gücü mü ? evet gelmiş geçmiş en kötü en güçlü büyücü olabilir küçümsediğin vasat büyücü dediğin adam Voldemort'u öldürer kehaneti gerçekleştiriyor ee nerde kaldı bunun en güçlüsü ? anlatmak istediğim kötü karakterler niyeyse en güçlü oluyor ama en sonunda kaybedip ölüp ebediyen etkisiz hale gelende onlar oluyor bu saatten sonra güçlü olmuş olmamış önemli degil.

Ha olay güç olayı mı ? Harry dediğin adam bütün ilkleri gerçekleştirip Voldemortu yenmiştir bu neyin kanıtı neyin ispatı ? vasat büyücülüğün mü Voldemorttan daha güçlü daha üstün olduğunun mu ?

• Özledik be... 4 sene olmuş biteli.Tekrar okuyup izlemek lazım.

• 
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.