Şimdi Ara

Harry Potter ve Ölüm Yadigârlari: Bölüm 2 | Efsanenin Sonu | 13 Temmuz 2011 (49. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.032
Cevap
5
Favori
36.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: elured

keşke harry ölüme giderken diriltme taşıyla ailesini getirdikten sonra annesine "keşke babam yerine snape'le evlenseydin snape ondan çok daha cesur bir adamdı" deseydi ve jamesin yüzünün alacağı ifadeyi görseydik

Ayni seyi izlerken bende dusundum Serinin tamaminin tekrar oturup izledim. dumbledore gibi onemli bir karakterin olumu uzerinde dhaa cok durulmaliydi. En azindan mezari basinda bir kac sahne. Son film sanki bu seriden degildi daha cok aksiyon filmi havasinda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Nike

Filmden yeni geldim ve çokta beğendiğimi söyleyemem iyi ki imax 3D gitmemişim. Bunun dışında film hakkında söylenecek tek şey David Yates yönetmen müsveddesinin çektiği en iyi Potter filmi olmuş. Kitapta nasıl bilemiyorum ama
    Voldemort öldüğü sahne tam komedi idi.

Elinde süper bir malzeme var iken böyle vasat üstü film olmamış bundan 100 kat daha iyi film yapılabilirmiş. Hele yaşlandırdıkları yerler çok kötü olmuş. Filmdeki en beğendiğim yerler Snape sahneleri idi utanmasam ağlayacaktım.

Hele Voldemort öldükten sonra sanki normal bir günmüş gibi okuldakilerin tepki vermesi inanılmaz saçma idi. Voldemort ölmüş, millet ölmüş gebermiş okuldakiler birbiri ile sohbet ediyor.
    David Yates Allah Belasini versin.. o kadar diyorum..

Voldemort'un ölümü daha epic olabilirdi.. Hogwards savasi tatmin etmedi..

bi sorum var..
    Hani son horkuluk Harry Potter'di ? Harry olmeden Woldermort nasil oldu ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devmanetihad -- 15 Ocak 2015; 0:21:33 >

• Harry hortkuluk ve hortkulugun yok edilebilmesi için Voldemort tarafından öldürülmesi gerekiyordu.Harry bunu öğrenince ormana gitti ve Voldemort onu öldürdü.Aslında sadece Harynin hortkuluk oldugu kısmı öldürdü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kagann. -- 15 Ocak 2015; 2:13:14 >
  • Bir arkadaş film kitapla paralel gidiyor diyince filmi izledim ve tek bir şey diyorum, kesinlikle kitabı okuyun. Şu romanları sinemaya aktarırken değiştirme hastalığına ne desem bilemiyorum. Serinin en sonu bile kitapta bir farklı.

• Seriyi yazın bitirdim süperdi. En iyi seriler arasında.

• quote:

Orijinalden alıntı: Düşünen Biri

Bir arkadaş film kitapla paralel gidiyor diyince filmi izledim ve tek bir şey diyorum, kesinlikle kitabı okuyun. Şu romanları sinemaya aktarırken değiştirme hastalığına ne desem bilemiyorum. Serinin en sonu bile kitapta bir farklı.

serinin sonu kitapta nasıl bitiyor hocam

• Neville çıkıp öyle felsefi konuşmuyor onun yerine voldemort a kafa tutuyor, seçmen şapkayı getiriyor voldemort bundan sonra buna gerek yok, herkes slytherin
    Olacaktır diyor şapkayı ateşe veriyor. Herkes harry nin ölümüne üzülürken birden at adamlar vs. Geliyor savaş yeniden başlıyor tam bu kısımda da harry pelerininin altına giriyor. Neville şapkadaki ateşi söndürüyor ve içinde gryfindor kılıcı çıkıyor işte filmdeki gizemli şapka buradan geliyor. Draco ailesi filmde olduğu gibi uzaklaşmıyor okulun içinde çocuklarını arıyorlar. Harry ile voldemort herkesin gözü önünde karşılaşıyor ve çok ilginç diyaloglar geçiyor sonunda Harry voldemort u öldürüyor fakat buhar falan olmuyor. Herkes seviniyor kutluyor vs. Harry dumbledore un odasına gidiyor oradaki resimler de tebrik ediyor ondan sonra biraz dumbledore un resmi ile konuşuyor. Murver asa ile kendi asasini onariyor ve ben ölünce murver asa da yok olacak değil mi diye soruyor, dumbledore evet diyince yanılmıyorsam asayı kırmadan bırakıyor. Burada bitiyor ve 19 yıl sonra olayına gidiyor. Daha son dumbledore un hayatını falan da anlatıyor, şu tren istasyonuna benziyor dediği yerde de değişik diyaloglar geçiyor. Kısaca film romanı özet geçmiş. Bunun haricinde harry nin elinde olan pelerinden olum yadigarlarinin pelerini, ben filmi izlediğimde acaba o mu diyordum ve kitabı okuyunca anladım.

• Her şeyi geçtim, Harry Potter'ın Voldemort'u öldürmesinden sonra bir kişinin bile yanına gelip Harry'yi tebrik etmemesine anlam veremiyorum. Yönetmen ve senarist bu sahneyi böyle çekerek ne düşündüler acaba? Koskoca seride adını bile ağızlarına alamadıkları Voldemort ölüyor, ama bir allahın kulu da gelip Harry'yi bu konuda tebrik etmiyor, olacak şey değil.
    En azından finalde kitaba biraz bağlı kalsalar, efsane bir film olabilirmiş.
  • Azor Ahai kullanıcısına yanıt

Filmi izlerken bu olaya ben de takılmıştim, milletin ismini söyleyemediği kişi ölüyor kimse de sevinmiyor. Hadi bunu geçtim ölüm lanetinden defalarca kurtulan harry, voldemort un önünden sürünerek kaçıyor. Bu kısmı görünce yönetmenin fantezi dünyasından çıktığını düşündüm ve kitabı okuyunca da haklı olduğumu gördüm. Berbat bir yönetmenlik.

• Asa yok oldu o zaman ama Pelerin ve Taş halen saglam bundan sonra ki yıllar Harry ve onun soyuna mı geçiyor ?

Ölüm Yadigarları diyede bir şey kalmıyor böylece 3'lü bozluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CR7_35

Asa yok oldu o zaman ama Pelerin ve Taş halen saglam bundan sonra ki yıllar Harry ve onun soyuna mı geçiyor ?

Pelerini çocuklarından birine veriyor. Taş'ı da Voldemort'a giderken ormanda yere atıyordu yanlış hatırlamıyorsam. O sahne filmde ki gibi yani.
  • Orayı bende biliyorum kitabı sordum.

Asa ve pelerine eyvallahta bu taş ölümsüzlüğe çare bulamıyor gerçi burda Rowling onu öyle kurgulamış bizede laf etmek düşmez kusursuz bir üçlü değil yani.(Kafama takıldı ondan yazdım)
  • quote:

Orayı bende biliyorum kitabı sordum.

Asa ve pelerine eyvallahta bu taş ölümsüzlüğe çare bulamıyor gerçi burda Rowling onu öyle kurgulamış bizede laf etmek düşmez kusursuz bir üçlü değil yani.(Kafama takıldı ondan yazdım)

Kitapta ki olayı yazdım zaten. Taş olayı filmde ki gibi oluyor kitapta da.

Aslında üç nesne de ölümsüzlüğe çare değil. Ölüm kurnaz, kardeşlere direkt ölümsüzlük vermek yerine onları kandırıyor. Asa çok cezbedici bir güç. Uğruna cinayetler işlenebilir. Ki öyle oluyor. Taş öleni geri getiriyor ama tamamen değil. Kullanan kişi getirdiği kişiyle birlikte olmak için mecburen kendini öldürüyor. Pelerin de ise kullanan kişi sevdiklerinin ölümünü görmeye dayanamıyor ve onu en sevdiğine veriyor. Ölüm bu şekilde üçüne de sahip oluyor. Gerçekten müthiş bi kurgu.

• quote:

Orayı bende biliyorum kitabı sordum.

Ölümsüzlüğe çare bulan taş yani ölümsüzlük taşı Felsefe Taşı değil miydi Bütün filmleri 1 haftada tekrar izledim. Ama hala bir daha izleyesim var. Gerçi kitaplarını daha okumadım

• quote:

Asa yok oldu o zaman ama Pelerin ve Taş halen saglam bundan sonra ki yıllar Harry ve onun soyuna mı geçiyor ?

O kısmı tam bilmiyorum. Dediğim gibi ben kırmadad bıraktı diye hatırlıyorum ki bu şeyler saltanat gibi değil, kişiye özgü. Üstteki arkadaş diriltme taşı olayından bahsetmiş dediği doğru fakat filmin son sahnesinde Harry dumbledore ile konuşurken onu düşürdüm, birazdan gidip bakacağım dedi. Bunu üzerine dumbledore düşürdüğün yeri hatırlıyor musun diye sordu harry evet dedi, bir başkası gördü mü diye sordu harry hayır dedi. O taş da geri dönüyor fakat daha sonra ne olup bitiyor belli değil. Serinin daha devamı gelirdi, rowling neden bitirdi anlamadım. Bu seri uzardı üstüne voldemort, dumbledore snape gibi karakterler üzerinde duran kitaplarda yazılabilirdi. Yazsaydı çok satacağı belliydi, telif haklarını verip film de çekilirdi. Yazık oldu, yarattığı etkileyici dünyayı tamamlamadan bitirdi.

@Vatov

Yok hocam felsefe taşı sonsuz yaşam veriyor bu ise Hz. İsa gibi diriltiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be All My Sins Remembered -- 18 Ocak 2015; 20:18:46 >

• quote:

quote:

O kısmı tam bilmiyorum. Dediğim gibi ben kırmada. bıraktı diye biliyorum ki bu şeyler saltanat gibi değil, kişiye özgü. Üstteki arkadaş diriltme taşı olayından bahsetmiş dediği doğru fakat filmin son sahnesinde Harry dumbledore ile konuşurken onu düşürdüm, birazdan gidip bakacağım dedi. Bunu üzerine dumbledore düşürdüğün yeri hatırlıyor musun diye sordu harry evet dedi, bir başkası gördü mü diye sordu harry hayır dedi. O taş da geri dönüyor fakat daha sonra ne olup bitiyor belli değil. Serinin daha devamı gelirdi, rowling neden bitirdi anlamadım. Bu seri uzardı üstüne voldemort, dumbledore snape gibi karakterler üzerinde duran kitaplarda yazılabilirdi. Yazsaydı çok satacağı belliydi, telif haklarını verip film de çekilirdi. Yazık oldu, yarattığı etkileyici dünyayı tamamlamadan bitirdi.

@Vatov

Tamam işte ölümsüzlüğün formülü, ama tabi taşa dokunurken ne istediğimizde önemli

Bu arada; Valla hocam hep bir eksiklik var içimde. İzledikçe izleyesim geliyor. Bi Star Wars bi Harry Potter serileri. O tarz filmler istiyorum, LoTR'u film olarak bunlar kadar beğendiğim söylenemez benim için bunların 1-2 tık altında kalıyor ne yazıkki. Var mı bu tarz filmler aklınızda yoksa ben tekrar baştan başlayıp izleyim mi

• İlerisini yazmasına bile gerek yok. Şu fantastik canavarlar denen şeyi çekeceklerine Voldemort'un ilk yükselişini çekseler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vatov

quote:

quote:

O kısmı tam bilmiyorum. Dediğim gibi ben kırmada. bıraktı diye biliyorum ki bu şeyler saltanat gibi değil, kişiye özgü. Üstteki arkadaş diriltme taşı olayından bahsetmiş dediği doğru fakat filmin son sahnesinde Harry dumbledore ile konuşurken onu düşürdüm, birazdan gidip bakacağım dedi. Bunu üzerine dumbledore düşürdüğün yeri hatırlıyor musun diye sordu harry evet dedi, bir başkası gördü mü diye sordu harry hayır dedi. O taş da geri dönüyor fakat daha sonra ne olup bitiyor belli değil. Serinin daha devamı gelirdi, rowling neden bitirdi anlamadım. Bu seri uzardı üstüne voldemort, dumbledore snape gibi karakterler üzerinde duran kitaplarda yazılabilirdi. Yazsaydı çok satacağı belliydi, telif haklarını verip film de çekilirdi. Yazık oldu, yarattığı etkileyici dünyayı tamamlamadan bitirdi.

@Vatov

Tamam işte ölümsüzlüğün formülü, ama tabi taşa dokunurken ne istediğimizde önemli

Bu arada; Valla hocam hep bir eksiklik var içimde. İzledikçe izleyesim geliyor. Bi Star Wars bi Harry Potter serileri. O tarz filmler istiyorum, LoTR'u film olarak bunlar kadar beğendiğim söylenemez benim için bunların 1-2 tık altında kalıyor ne yazıkki. Var mı bu tarz filmler aklınızda yoksa ben tekrar baştan başlayıp izleyim mi

Hocam Lotr da kitaba bağlı kalmamış. Peter abimiz de kimi sahnelerde fantezi yapmış, başka kişinin söylediği sözleri başka karaktere söylettirmiş, sahne ekleyip çıkarmış. Taktir etmek lazım kimi pürüzleri götürmüş fakat bir yeri değiştirince kitabın ileriki sayfalarında o yere bağlı bir şey gelişiyor, filmde o yeri değiştirdiği için biz de neden acaba böyle oldu diyoruz. Maalesef ben de bilmiyorum bunlar gibi bir seri bulursan bana da haber ver. Kitap istersen Kral katili güncesi var 3. kitap bekleniyor. Onda da sihir var, sihir okulu var, macera var ama bir Harry Potter etmez tabi.

• Kral Katili Güncesi, kaçar mı okudum hatta en büyük istekle okuduğum kitap diyebilirim(Tabi daha HP,Lotr'u okumadım, Asoiaf'a yeni başladım bildiğim yerler sıkıyor ). Ama şöyle bir gerçek var, 3. kitap 5000 sayfa çıkmalı
  • Jeolog. kullanıcısına yanıt
    Dediğin gibi Voldemort'un ve buna ek olarak Dumbledore'un hikayesi güzel olurdu. Dumbledore da az değil.
  • 
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.