Şimdi Ara

HASAR KAYDI MİKTARI GÖRÜNMÜYOR, SEBEBİ NEDİR? [SS’Lİ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (4 Mobil) - 2 Masaüstü4 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
40.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aracımı 6-7 yıldır kullanıyorum hiçbir sıkıntısını görmedim. Satmak için hasar sorgulamaya SMS atıyorum, 2 adet çarpma gösteriyor ama hasar kaydı miktarı görünmüyor. Sebebi nedir bilgisi olan var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Hasar Kaydı Tutarı Görünmüyor: Nedenleri ve Çözümleri

Bazı durumlarda, hasar kayıtlarında kayıtlı bir tutar görünmeyebilir. Bu, kafa karışıklığına ve hayal kırıklığına neden olabilir. Hasar kaydı tutarının görünmemesinin birkaç olası nedeni vardır:

• Kazanın Ciddiyeti: Bazı durumlarda, kaza o kadar hafiftir ki herhangi bir maddi hasara neden olmaz. Bu durumlarda, hasar kaydı tutarı boş bırakılabilir.
    • Hatanın Türü: Bazı hata türleri, hasar kaydında bir tutar gösterilmesini gerektirmez. Örneğin, "kz1 çarpma" gibi bazı trafik ihlalleri, fiziksel hasara yol açmaz.
    • Sistemsel Hatalar: Bazen, hasar kaydı sisteminde teknik sorunlar meydana gelebilir ve bu da tutarın görünmemesine neden olabilir.

Hasar kaydı tutarının görünmemesinin bir başka nedeni de "rakamsız hasar kaydı" olarak bilinir. Bu, hasarın değerinin henüz belirlenemediği veya sigorta şirketinin hasarı ödemekten kaçındığı anlamına gelebilir.

Hasar kaydı tutarının görünmemesini çözmek için şu adımları izleyebilirsin:

• Sigorta Şirketine Başvur: Sigorta şirketinle iletişime geç ve tutarın neden görünmediğini sor.
    • Yetkililere Ulaş: Kazayı yetkililere bildirdiysen, onlardan hasar kaydının bir kopyasını isteyebilirsin.
    • Sistemsel Hata Kontrolü: Hasar kaydı sisteminde bir hata olabileceğini düşünüyorsan, yetkililerle iletişime geçip sorunu bildir.

Hasar kaydı tutarının görünmemesinin nedenini belirledikten sonra, sorunu çözmek ve gerekli tazminatı almak için gerekli adımları atabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sorgulanan plaka asli kusurlu ve karşı tarafın masrafı odendiği için miktar görülmez.

• Bunu ben de anlamıyorum, hasar tutarı görünmediği zaman, araç ya hasar almadı tek tarafa hasar verildi veya hasar dışardan yaptırıldı anlamı mı çıkıyor? Kasko'ya yaptırılan onarımlar SMS sorgusunda çıkıyordur herhalde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

Bunu ben de anlamıyorum, hasar tutarı görünmediği zaman, araç ya hasar almadı tek tarafa hasar verildi veya hasar dışardan yaptırıldı anlamı mı çıkıyor? Kasko'ya yaptırılan onarımlar SMS sorgusunda çıkıyordur herhalde.

Sen boyle seyleri bilirdin ustad.

• Karşı tarafın hatalı olduğu durumlarda görünmüyor sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: -Uzumaki Naruto-

quote:

Bunu ben de anlamıyorum, hasar tutarı görünmediği zaman, araç ya hasar almadı tek tarafa hasar verildi veya hasar dışardan yaptırıldı anlamı mı çıkıyor? Kasko'ya yaptırılan onarımlar SMS sorgusunda çıkıyordur herhalde.

Sen boyle seyleri bilirdin ustad.

Valla bu sorunun cevabını bilmiyorum ben de aynı sıkıntıyı yaşıyorum, özellikle eski tarihli kazalarda tutar görünmüyor. Tutar görünende parça detayı görünmüyor vs çok sorunlu bir sistem bu 5664.

Ayrıca, aracın trafiğe çıkış tarihinden önce görünen çarpışma kayıtları çıkıyor bunlar nasıl iştir anlayabilmiş değilim.

• Benim bir arkadaşımın bu hasar kaydından başı çok ağrıdı.

Aracını sözde hasar kayıtsız olarak aldı ancak ne var ki,yaklaşık 2 sene sonra aracını satmaya yakın;plakayı 5664'e yollayınca yaklaşık 10.000 tl'lik hasar kaydı gözüküyordu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Sigorta şitketleri 1 Lira dahi ödeme yapsa hasar kaydına işler. Bu yüzden araç sahipleri ufak tefek hasarlarda kaskodan yaptırsam hasar kaydı işlenir hasarsızlık indirimim gider düşüncesiyle dışardan yaptırır. Yani sigorta şirketleri insanları kasko yaptırıp kullanmamaya zorluyor. Kaskodan yapılan ödemelerde hasar kaydı işleniyordur. Malum siteye girin hasarlı araçlara bakın yeni model araçların çoğu kaskodan perte ayrılmış ağır hasar kayıtlı. Trafik sigortasının limiti perte ayırmaya yetmez. Kendi aracımdan örnek vermek gerekirse Geçen sene kaza yaptım. Karşı tarafın suçlu olduğundan şüphem yoktu. Araç yürümez haldeydi sanayiye çekildi. Tramer sonucunu bekledim. Karşı taraf %100 kusurlu çıktı. Servise gittim kasko yoksa aracınızı kabul edemeyiz dediler. Niye nasıl olur karşı tarafın sigorta şirketiyle anlaşmanız var kabul etmek zorundasınız dedim. Hayır anlaşmamız kaskoyla trafik sigortasıyla değil dediler kabul etmediler. Mecburen sanayide yapıldı. Kasko olsaydı kasko geçici olarak delinecekti. Kasko şirketim ödemeyi yapıp karşı tarafın sigortasına rücu edecekti. Servisler kasko olması durumunda kimin suçlu olduğu sonucunu beklemiyorlar. Şöyle bişeyde var kasko serviste onarım imkanı sağlıyor. Aklı başında hiçbir araç sahibi servis dururken aracını sanayide yaptırmak istemez. Bu yüzden kaskodan yapılan işlemler olmaz ama oldu diyelim tramerde gözükmese dahi serviste kesin görünür.

• Karşı taraf karşılayınca görünmüyor diye biliyorum ben de. Peki karşı tarafın hasar kaydına ekleniyor mu o hasar?

• TUG10 T kullanıcısına yanıt
    2016 Eylül'de arkadan çarptılar bana. Karşının sigortası bendeki hasarın tamamını karşıladı fakat hasar miktarı bende görünüyor. Bu da demek oluyor ki karsinin hasarı sizde görünmez.

• ismail4444 İ kullanıcısına yanıt
    Aynı şekilde bize oldu bizim kaydımızda miktar gözükmüyordu. Sigortadan aldığım 500 tl o adamın hasar kaydına mo ekleniyor ben onu anlamıyorum

• TUG10 T kullanıcısına yanıt
    Adam haksız ve siz sigortadan para aldıysanız sizde görünmesi lazım. Karşının hasarı bu hikayesine inanmayın. Hangi araca işlem yapıldıysa ve hangi araç için sigorta ödeme yaptıysa o araçta kayıt çıkar.

• quote:

Orijinalden alıntı: faho

Benim bir arkadaşımın bu hasar kaydından başı çok ağrıdı.

Aracını sözde hasar kayıtsız olarak aldı ancak ne var ki,yaklaşık 2 sene sonra aracını satmaya yakın;plakayı 5664'e yollayınca yaklaşık 10.000 tl'lik hasar kaydı gözüküyordu.

Bunu bir kaç yerde anlatmıştım. Hasar için bir dosya açılır, eksper gelir, onarım yapılır, fatura kesilir, onaran kişi parasını alınca dosya kapanır ve hasar kaydı girilir. Kazadan hemen sonra aracı sorguladığınızda o hasar görünmez. Zaman zaman satıcı ile onarımı yapan kişi veya eksper anlaşırsa araç satılana kadar dosya kapama işini erteleyebiliyor.
  • Sıkıntılı bir şey değil ben çok araştırdım eğer a araç b nolu araca çarptı ve kusurlu a ise a nolu araçta çarpma yazar fiyat çıkmaz b nolu araçta fiyatlı hasar kaydı çıkar. Bayandan araba aldık bizimkide öyle 4 tane çarpma var fiyat Yok araştırdım experede girdi ve alındı kafanıza takmanıza ve araç fiyatını düşürmenize gerek Yok

• quote:

Orijinalden alıntı: BekiRoRo

Sorgulanan plaka asli kusurlu ve karşı tarafın masrafı odendiği için miktar görülmez.

+1 Kesinlikle doğru.

Mesela ben motorsiklete çarptım ve devrildi.(Park halindeyken)Motorda hasar oluştu fakat benim aracımda hasar oluşmadı. Tutanak tutuldu ve karşı tarafın masrafı sigorta tarafından ödendi. Benim araçta birşey olmadığından bir harcama yapılmadı fakat fiyat yazmayan bir hasar kaydı girildi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5664 ile uğraşmayın zaman kaybı.

sigortam360 ' dan tam eksiksiz ve detaylı sorgulama yapabilirsiniz.

Hasar tespit tutanağı, fotoğrafları sürücülerin bilgileri, hangi parçaların değiştiği, orjinal mi yan sanayi mi, işçilik tutarları gibi tüm bilgilere 5TL gibi bir ücrete verebiliyor.
  • Malik the Mafia kullanıcısına yanıt

uyarı niteliğinde not düşmüş olalım:

sigortam360'a para kaptırmayın, 10 katı ücret alıp 5664 ile aynı sonuçları gösteriyor.

• Üstünden yıllar geçmiş olsa da yine de faydalanacak olanlar olabilir diye cevap verelim.

Eğer hasar kaydı var ama tutar görünmüyorsa bunun sebebi araç kaza yapmış ve kusurlu bulunmuş. Karşı taraf aracını bu aracın sigortasından yaptırmış fakat bu araç kendi cebinden yaptırmış (veya araçta bir sıkıntı da olmamış olabilir.) demektir.

Örneğin ben bir araca arkadan çarptım. Ben kusurlu olduğum için öndeki araç benim sigortamdan aracını yaptırdı. Ama ben kaskom olmadığı için kendi cebimden sanayide yaptırdım. Bu yüzden benim hasar kaydına kaza tarihi işlenir fakat hasar tutarı görünmez, çünkü ben kayıt dışı yaptırdım aracımı. İşte bu yüzden hasar kaydı var ama tutar görünmüyorsa ben o aracı almam. Çünkü ne yapıldığı nerede yapıldığı belli değildir. Ama hasar tutarı olan araçlar nerede tamir edildi ve ne işlem yapıldı çıkar. Bu yüzden tercih ederim.

Karşı tarafın hasarı başka araca yazılmaz arkadaşlar bunu unutmayın. Böyle bir şey diyorlarsa sahtekarlardır. Her aracın kazası (kusurlu olsun veya olmasın) kendi hasar kaydına işlenir.

• Galerici ve al satçılar bu işe de kılıf uydurmuş, hasar kaydı çok küççük, minnacık ondan hasar kaydı yazmıyor diyorlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.