Şimdi Ara

HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR... (112. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.436
Cevap
85
Favori
474.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 110111112113114
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mobil_adam

yetkili servisler Ozel servisten daha yuksek cikarir. pert dusunuyorsaniz yetkiliye birakin. parca degisimi yada pert olayi eksperde biter. ne yonde karar verecegi belli olmaz.

Arkadaşlar son durumu paylaşayım da sigorta şirketlerinin nekadar sahtekar olduğunu bilmeyen varsa öğrensin...
    Sigortacım resmen benle pazarlık yapıyor..Aracım ağır hasarlı kasko değeri 29.200tl, çıkan tamir masrafının yüzde 50 sınırında olduğunu söylediler..
    Teklif ettikleri 25.500 tl yi kabul edip sözleşmeyi imzalarsam aracı perte ayıracaklarını aksi takdirde onarıma gideceklerini ve aracın yapılsa bile çok değer kaybedeceğini söylediler..Anlattıklarına göre eksper onarımdan yanaymış bana güzellik yapmak için eksperi
    ikna etmişler ve ben onay verirsem perte çıkaracaklarmış...Sigortacım güya benden yana ama perti bile şarta bağlıyor..
    Biliyorlarki uğraşırsam araçsız kalacağım ve süründürecekler...Siz perte ayırın fiyatta resmi prosedüre göre anlaşırız diyorum kabul etmiyorlar...Resmen beni onarımla tehdit ediyorlar...Kendi paramla rezil oldum...Önerilerisi olanları konuyu bekliyorum...Aracın piyasa değeri de 28000tl..
    SİZCE TEKLİFİ KABUL ETMELİMİYİM??

• drmelihx D kullanıcısına yanıt
    oncelikle tekrar gecmis olsun. sigortacim benimle pazarlik yapiyor demeniz yanlis. neticede sigorta sizle direk muhatap olmaz bu konuda, cunku policeyi acente uzerinden yaptiniz. dolayisi ile acente sadece araci bir kisi. eksperi ikna ettim olayida yanlis. cunku eksperler ne sizden yana nede sigorta sirketinden yanadir.
    yapmaniz gereken sudur. eksperi arayarak bilgi aliniz. aracim pertmi yoksa tamirmi olacak diye, yaklasima gore zaten eksper pert oldugunu kesinlestirmis ve raporunu sigorta sirketine sunmus. size mutabakati sirket sunabilir eksper sunamaz. belli bazi 2 el sitelrrinden aracinizin piyasa degerini tespit edin. sirket size en dusuk bedeli teklif eder. siz bunun dusuk oldugunu dusunuyor iseniz itiraz etme hakkiniz var.
    acente yonlndirmesi lazim sizi ancak bastan ordan kaybetmissiniz...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün Sigorta Şirketinin adıma İş Bankasına yatırdığı 1.000 TL değer kaybı tazminatını aldım.
    Alırken makbuza "Tüm haklarım saklıdır, dava açma hakkımı saklı tutuyorum" diye yazdım.
  • Merhaba. Romanya uyruklu bir vatandaşın kullanıdğı bir araçla maddi hasarlı bir kaza gerçekleştirdik. Rumen vatandaşın %100 kusurlu olduğu kazada karşı tarafın sigorta şirketi UNİQA isimli bir şirketti. Polis gerekli işlemleri yaptı, tutanağımızı aldık fakat şimdi UNIQA sigortanın Türkiye temsilciliğini bulamıyoruz. Dolayısıyla da masrafı tahsil edecek bir yer bilmiyoruz. Sizin bu konudaki öneriniz nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: celutska

Merhaba. Romanya uyruklu bir vatandaşın kullanıdğı bir araçla maddi hasarlı bir kaza gerçekleştirdik. Rumen vatandaşın %100 kusurlu olduğu kazada karşı tarafın sigorta şirketi UNİQA isimli bir şirketti. Polis gerekli işlemleri yaptı, tutanağımızı aldık fakat şimdi UNIQA sigortanın Türkiye temsilciliğini bulamıyoruz. Dolayısıyla da masrafı tahsil edecek bir yer bilmiyoruz. Sizin bu konudaki öneriniz nedir?

Araç megane 3 mü?
  • Benim merak ettiğim bir konu var. Dün evin önünde aracın arka kelebek camını kırıp teybi çalmışlar. Karakola gidip gerekli işlemleri gerçekleştirdik. Şimdi arka kelebek camı kendi cebimden yaptırdım, teybi kasko ile yaptırsam kaskom bozulur mu veya ne gibi eksileri olur?
  • Bugün Sigorta Tahkim Komisyonun aradı:
    "Dilekçenizin çıktısında bazı satırlar çerçeve dışına taştığı için okunamıyor. Bilgisayarınızda kayıtlı örneği varsa email ile gönderin ben düzenlerim" dedi ama şansa bak bilgisayara formu kaydetmediğim gibi fazladan suretini de almadığımı fark ettim.
    Durumu email ile bildirip eksik olan satırın hatırladığım kadarını yazıp gönderdim. Umarım sorun çıkmaz.
    4000 TL talep ettiğim dilekçenin nasıl olur da bir suretini saklamadığıma çok kızıyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Kasko zamanı geldi ama firmaların teklifleri kafa karıştırıcı:

En ucuz firma sanpo japon 758 TL teklif etti. Toyotanın anlaşmalı şirketi ak sigorta 1075 TL dedi. Toyota Ak sigorta "O firma ucuz söylüyor çünkü kaza olduğu zaman servise önce sen para ödüyorsun sonra sana paranı sigorta şirketi mdüyor. Ayrıca onun her servisle anlaşması yok, ödemeyi de geç yapar. Benim anlaşmalı servisim şurası oraya götür der ama o serviste uzak olabilir veya işi geç teslim edebilir. Oysa Ak sigortanın her Toyota yetkili servisi ile anlaşması var" dedi. Ne dersiniz?

Geçen yıl yaptığım 6000 liralık kazayı Ak Sigorta 3 günde ödemişti

bence sompo ya yaptırınız
    biz reno olarak memnunuz ve anlasmamız var
    aradaki fark tereddütsüz sompo japan der

• Merhaba üstadım;

Şimdi çok tuhaf bir durumla karşı karşıyayım. Ben motosikletimle evimin önünde park halindeki otomobilime çarptım, biliyorum komik ama doğru. motosikletimin sigortası arabamın hasarını karşılar mı?
  • hasanyy H kullanıcısına yanıt
    Ben de öyle düşümdüm ve 100 bin TL teminatlı kaskoya 840 TL ödedim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,
    Malesef dün akşam bir kaza yaptım, çok şükür sadece maddi hasara var. ara sokaktan aracımla karşı sokağa geçmek isterken ana caddeden gelen araç ile çarpıştım (diğer aracın sağ ön tarafı ile benim aracımın sol ön tarafı çarpıştı)
    Kusurun büyüğü bende, kontrol ettim ama görmedim gelen aracı ve yola hızlı çıktım. Kaza tutanağını da bu şekilde doldurduk.

Aracım 2008 Modem Renault Clio III (Dizel) şuanda 60bin km de. 24bin TL'ye almıştım 6 ay önce.

Yetkili Renault servisi motorda hasar olmadığını ama yaklaşık 10bin TL'lik bir masraf olduğunu söyledi, ayrıca airbagler açıldı.

Kaskom & trafik sigortam var ve orjinal parça tedarikini kapsıyor, ilk olarak aracı uzun süre kullanmak ve ileride 4-5 bin TL zarar ile satmak geldi aklıma. Biraz araştırdığımda aracın perte çıkarılmasının benim için daha karlı olabileceğini öğrendim ama sağdan soldan okuduğum için tam emin olamadım.

Aracımın pert olarak gösterilmesi daha avantajlı olabilir mi, misal kasko şirketi 20-22bin TL pert bedeli öder mi?

• merhabalar..
    düşük hızda kendi şeridimden sağ sokağa dönerken arkadan gelen motorsikleti fark etmedim.ben dönerken sağdan 1 m.lik aradan gelip dikiz aynama çarpıp devrildi.neyseki önemli bi yaralanma yok..karşı tarafı hastaneye götürüp rontgen çektik masrafları karşıladım.benim sağ ön kapı hasar gördü , çizik ve çökmeler var.dikiz aynası değişecek.
    bu durumda tutanak tutup sigorta işlemlerini başlatmalımıyız. kusurlu çıkma ihtimalim nedir sizce?
    yoksa ikimiz de masraflarımızı kendimiz karşılayıp hiç bu işlere girmesek mi ? ayrıca ne kadar masraf çıkar.sadece ön kapı kaporta + boya dikiz aynası hariç.astra g 2001 model..şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: imzuhak

Merhaba üstadım;

Şimdi çok tuhaf bir durumla karşı karşıyayım. Ben motosikletimle evimin önünde park halindeki otomobilime çarptım, biliyorum komik ama doğru. motosikletimin sigortası arabamın hasarını karşılar mı?

tabi ki karşılar, olay yeri fotolarını da ekleyiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: dufreine

Merhaba,
    Malesef dün akşam bir kaza yaptım, çok şükür sadece maddi hasara var. ara sokaktan aracımla karşı sokağa geçmek isterken ana caddeden gelen araç ile çarpıştım (diğer aracın sağ ön tarafı ile benim aracımın sol ön tarafı çarpıştı)
    Kusurun büyüğü bende, kontrol ettim ama görmedim gelen aracı ve yola hızlı çıktım. Kaza tutanağını da bu şekilde doldurduk.

Aracım 2008 Modem Renault Clio III (Dizel) şuanda 60bin km de. 24bin TL'ye almıştım 6 ay önce.

Yetkili Renault servisi motorda hasar olmadığını ama yaklaşık 10bin TL'lik bir masraf olduğunu söyledi, ayrıca airbagler açıldı.

Kaskom & trafik sigortam var ve orjinal parça tedarikini kapsıyor, ilk olarak aracı uzun süre kullanmak ve ileride 4-5 bin TL zarar ile satmak geldi aklıma. Biraz araştırdığımda aracın perte çıkarılmasının benim için daha karlı olabileceğini öğrendim ama sağdan soldan okuduğum için tam emin olamadım.

Aracımın pert olarak gösterilmesi daha avantajlı olabilir mi, misal kasko şirketi 20-22bin TL pert bedeli öder mi?

aracınız pert olursa tabi ki öder

• quote:

Orijinalden alıntı: kartel0001

merhabalar..
    düşük hızda kendi şeridimden sağ sokağa dönerken arkadan gelen motorsikleti fark etmedim.ben dönerken sağdan 1 m.lik aradan gelip dikiz aynama çarpıp devrildi.neyseki önemli bi yaralanma yok..karşı tarafı hastaneye götürüp rontgen çektik masrafları karşıladım.benim sağ ön kapı hasar gördü , çizik ve çökmeler var.dikiz aynası değişecek.
    bu durumda tutanak tutup sigorta işlemlerini başlatmalımıyız. kusurlu çıkma ihtimalim nedir sizce?
    yoksa ikimiz de masraflarımızı kendimiz karşılayıp hiç bu işlere girmesek mi ? ayrıca ne kadar masraf çıkar.sadece ön kapı kaporta + boya dikiz aynası hariç.astra g 2001 model..şimdiden teşekkürler

görmeden sadece anlatma ile masraf hakkında bilgi veremem
    hastane masraflarını sigortanız kaşılıyor
    bence kendi aranızda tutanak tutunuz

geçmiş olsun

• Arkadaşlar dun kaza yaptım ve kimin kusurlu oldugunu bilmiyorum yardım edermisiniz

normal cift seritli caddeden giderken sag şeritteydim sola sinyal werip sokak arasına girmek istedim girmeye calıstıgım sokakta girilmez tabelesi wardı ben onu görmedim arkadan hızla gelen arac ben tam sokaga girirken sol arka taraftan bana carptı o carpmanın etkisiyle araç savruldu maddi hasar meydana geldi şimdi burda kim suclu yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlarr
  • quote:

Orijinalden alıntı: zotee

Arkadaşlar dun kaza yaptım ve kimin kusurlu oldugunu bilmiyorum yardım edermisiniz

normal cift seritli caddeden giderken sag şeritteydim sola sinyal werip sokak arasına girmek istedim girmeye calıstıgım sokakta girilmez tabelesi wardı ben onu görmedim arkadan hızla gelen arac ben tam sokaga girirken sol arka taraftan bana carptı o carpmanın etkisiyle araç savruldu maddi hasar meydana geldi şimdi burda kim suclu yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlarr

buna benzer bir kazayı akrabamız yapmıştı. %100 kusur yola çıkana verildi. Yani maalesef burada hata sizde gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metallurgy

quote:

Arkadaşlar dun kaza yaptım ve kimin kusurlu oldugunu bilmiyorum yardım edermisiniz

buna benzer bir kazayı akrabamız yapmıştı. %100 kusur yola çıkana verildi. Yani maalesef burada hata sizde gibi.

Bende öyle düşünmüştüm cevabın için saol hocam benim tek hatam girilmez yazan sokaga girmek oldu peki diger araç bana arkadan wurdugu için maddi hasarın bir kısmını onun sigortasına ödetmek gibi bir imkanım yok mu

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: metallurgy

quote:

Bende öyle düşünmüştüm cevabın için saol hocam benim tek hatam girilmez yazan sokaga girmek oldu peki diger araç bana arkadan wurdugu için maddi hasarın bir kısmını onun sigortasına ödetmek gibi bir imkanım yok mu

valla bilmiyorum hocam. ben bizdeki durumu anlatayım size.

eniştem kaldırımın kenarında park halinde duruyor. tek şeritli bir yol. sinyal verip direksiyonu sola kırıp arabının burnuna çıkarıyor yola. o sırada yolun diğer tarafında park halinde duran bir araç yola atlıyor ve eniştem de frene basıp duruyor. bu sırada arkadan gelen araç duran araca vuruyor. 2 kapının tam ortasına. tabi bu olanlar saniyeler içerisinde olmuş. eniştem ben duruyordum o geldi duran araca vurdu diyor. karşı taraf sen yola atladın demiş. aslında eniştem haklı. çünkü karşı taraf arabanın içerisinde eşiyle kavga ediyormuş. ayrıca önüne bakıyor olsa sol tarafta epey boşluk var. yani aradan geçip kurtulabilirmiş.

her neyse böyle bir kazada %100 eniştem kusurlu oldu. belki şikayet edilse kusur oranı değişebilir. ama uğraşmaya gerek yok.

• iyi gunler

2 sene once annem bir kaza yapti.kavsakta sol tarafta olan annem sagdan cok hizli gelen araci gormuyor ve kaza gereklesiyor.annemin araci kavsaga girmis ve neredeyde gecisi tamamlamak uzereyken arac sag arkadan o kadar hizli vuruyorki annemin araci gidis istikametinin tam tersi yone dogru donuyor.cok sukur sadece maddi hasarla atlatiyoruz.% 100 kusurlu annem tespit ediliyor.

Sirf annem solda oldugu icin % 100 kusurlu olmasi normal midir?

Asiri hizli oldugunu dusundugumuz karsi tarafin gecis neredeyse tamamlanmak uzere iken arka sagdan vurmasi hic degerlendirmeye alinmaz mi?

En onemlisi aradan bu kadar zaman gectikten sonra bu konuda yapabilecegim birsey var midir?
    Ilginiz icin tesekkur ederim.

1-

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tegese -- 12 Nisan 2014; 21:03:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 110111112113114
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.