Şimdi Ara

HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR... (113. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.436
Cevap
85
Favori
474.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 111112113114115
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Geçen hafta ilk kazamı geçirdim :) sol seritte 80-90 arasi giderken. hızını en az 180-190 diye tahmin ettiğim bir bmw bana arkadan çarptı. çarpmanın etkisiyle aracım yol dışına uçtu. polis geldi tutanak vs. %100 karsı taraf suclu.
    aracım 2012 citroen c4 dizel otomatik confort plus. piyasa degeri 47-50 bin civarinda kasko degeri nette sorgulatınca 51200 gibi çıktı.
    aracı cok az kullandğım için kasko yaptırmadım. trafik sigortası var.
    tanıdıkların yonlendirmesi ile aracı ozel servise götürdük. 30 bin masraf cıktı. (arka taraf dagıldı. sol on parcalandi. sol on teker yamuldu.ustanın dedigine göre sanzıman kırılmıs. vs.vs.)

mal canın yongası. herkes bir sey soyluyo anlamadığımdan kafam allak bullak. siz yerimde olsanız bu noktadan sonra nasıl hareket ederdiniz.

- karsı tarafın sigortası tüm masrafimi karsılar mı?
    - benim istediğimin dışında servise yaptırma secenekleri var mı?
    - ögrendiğim kadarı ile 2014 de trafik sigortası 26800tl ye kadar maddi hasari karşılıyormus. aracım perd olursa bu durumda diğer masrafı çarpmandan mı almam gerekir nasil? mahkeme vs.
    - aracımın yapıldığını düşünürsek ciddi kaybım olacak. deger kaybı tanzimi için ne yapmayı tavsiye edersiniz.

herkese tşk.

• quote:

Orijinalden alıntı: cactus16

Merhaba,

Geçen hafta ilk kazamı geçirdim :) sol seritte 80-90 arasi giderken. hızını en az 180-190 diye tahmin ettiğim bir bmw bana arkadan çarptı. çarpmanın etkisiyle aracım yol dışına uçtu. polis geldi tutanak vs. %100 karsı taraf suclu.
    aracım 2012 citroen c4 dizel otomatik confort plus. piyasa degeri 47-50 bin civarinda kasko degeri nette sorgulatınca 51200 gibi çıktı.
    aracı cok az kullandğım için kasko yaptırmadım. trafik sigortası var.
    tanıdıkların yonlendirmesi ile aracı ozel servise götürdük. 30 bin masraf cıktı. (arka taraf dagıldı. sol on parcalandi. sol on teker yamuldu.ustanın dedigine göre sanzıman kırılmıs. vs.vs.)

mal canın yongası. herkes bir sey soyluyo anlamadığımdan kafam allak bullak. siz yerimde olsanız bu noktadan sonra nasıl hareket ederdiniz.

- karsı tarafın sigortası tüm masrafimi karsılar mı?
    - benim istediğimin dışında servise yaptırma secenekleri var mı?
    - ögrendiğim kadarı ile 2014 de trafik sigortası 26800tl ye kadar maddi hasari karşılıyormus. aracım perd olursa bu durumda diğer masrafı çarpmandan mı almam gerekir nasil? mahkeme vs.
    - aracımın yapıldığını düşünürsek ciddi kaybım olacak. deger kaybı tanzimi için ne yapmayı tavsiye edersiniz.

herkese tşk.

eklemeyi unutmusum. karsı tarafında kaskosu yok. sadece trafik sigortası var. syg.

• dufreine D kullanıcısına yanıt
    Öncelikle geçmiş olsun, bildiğim kadarı ile perte ayrılan araç, araç sahibine bedeli ödendikten sonra sigorta şirketi tarafından satışa sunuluyor, burada ön alım hakkı aracın eski sahibinde, örneğin aracınız 25.000 tl sigorta size 20.000tl ödedi. pert e ayrıldıktan sonra aracı cüzzi bir rakama sigorta şirketinden aracı tekrar alabilirsiniz. mesela 10.000tl gibi piyasada aracı 5.000tl ye toplatıp maliyeti 15.000tl ye çıkartarak aracı 20.000tl ye sattınız diyelim. 5000tl karı ile yine aracınıza gerçek ödediğiniz değeri geri alabilirsiniz. Yada aynı araca 15.000 tl ye binebilirsiniz.
  • cactus16 C kullanıcısına yanıt
    Çok geçmiş olsun bu şiddette bir çarpma sonrası aracınızı tekrar yaptırıp binmek yerine karşı taraftan zararın tanzim yollarını araştırmanızda fayda var. sonuçta her ne kadar ustaca bir onarım da yapılsa aracınızda oluşan hasarın emareleri aracın kondüsyonuna yansıyacak ve ileride satmayı düşündüğünüzde ciddi değer kaybı yaşayacaksınız.
  • yavuzzs Y kullanıcısına yanıt
    tampon serviste mi değişecek sanayide yan sanayi parçamı takılacak, araçta sis farı varmı eğer varsa ve serviste değişecek olursa 1000 tl civarı ve üstü olur diye düşünüyorum, biz hyundai elentra ile köpeğe çarptığımızda tampon kırılmıştı sis farları dahil 1300 tl servis maliyeti sigortadan karşılandı.
  • merhaba arkadaşlar benim başıma şöyle bir olay geldi aracımı evimin hemen yanındaki eski bir evin önüne bıraktım. bu ev yaklaşık altı aydır yıkılacak ama herhangi bir yıkılacaktır yada başka bir uyarı yok. geçen hafta çarşamba günü itibariyle işten çıktığımda evin yıkıldığı evin bahçe duvarının aracın sağ tarafına hasar verdiğini gördüm. hemen polisi aradım polis olay görgü tutanağı tuttuğunu karakola gelmem gerektiğini söyledi.karakola gittiğimde polis önce anlaşma yoluna gidin dedi. harfiyat şirketi sahibiyle karakolda görüştüğümüzde tamam değer kaybı da dahil tüm masraflarını karşılayacağını belirtti. perşembe günü aracı opel yetkili servisine götürdük araca 4200 tl hasar çıkardılar. karşı taraf ya çokmuş sigorta karşılıyorsa öyle yapalım dedi ve karşılıklı kaza tespit tutanağı tuttuk. ama sigorta şirketinin yetkili servis anlaşması olmadığı için yetkili servis sigorta şirketi orjinal parça kullanmaz ona göre ödeme yapar arada belli bir fark olur bunuda kabul ederse karşı taraf öder dedi. aracıma zarar veren şahıs bunu kabul etti fakat değer kaybını karşılamayacağını söyledi. bende bugün karakola gidip şikayetçi oldum. benim sorum şu tutmuş olduğumuz kaza tespit tutanağının geçerliliği nedir ve bana dava sürecinde bir zararı olurmu. sonuçta karşı taraf kaza tespit tutanağında suçun kendisinde olduğunu kabul ediyor. bu arada aracım 2006 opel astra cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
    bu arada sigorta şirketi kusuru %100 karşı tarafa vermiş.

• Merhabalar aşağıdaki linkteki konu hakkında ne diyebilirsiniz?
    Kaça patlar, nasıl yaptırmalı?
    Saygılar.

http://forum.donanimhaber.com/m_90468335/f_//tm.htm#90527721
  • Arkadaşlar 16.11.2013 tarihinde karıştığım bir zincirleme kaza için telefonuma "hasar dosyası" açıldı diye mesaj geldi. Takip için sigorta şirketinin sitesini takip ediniz diyor...

Kazada önümdeki araca arkadan çarpmıştım, benim hata oranım %100, kaskom yok zorunlu sigortam var; önümdeki araçta ben ona çarpmadan önce kendi önündeki araca arkadan çarptığından onda da hata oranı %100, kasko var,zorunlu sigorta var. Bu durumda öndeki arabanın hasarının tümü benim zorunlu sigortadan mı, yoksa kendi kaskosundan mı karşılanıyor? Bana açılan "hasar dosyasının" anlamı nedir?
  • quasi522 Q kullanıcısına yanıt
    herkes carpmis oldugu aracin zararini karsilayacak. en ondeki aracin hasarinida sizin onunuzdeki aracin trafik sigortasi karsililayacak.
    sizin yapmaniz gereken birsey yok. sizin carptigIniz arac, trafik policenizden zararini karsilayacak. gecmis olsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: quasi522

Arkadaşlar 16.11.2013 tarihinde karıştığım bir zincirleme kaza için telefonuma "hasar dosyası" açıldı diye mesaj geldi. Takip için sigorta şirketinin sitesini takip ediniz diyor...

Kazada önümdeki araca arkadan çarpmıştım, benim hata oranım %100, kaskom yok zorunlu sigortam var; önümdeki araçta ben ona çarpmadan önce kendi önündeki araca arkadan çarptığından onda da hata oranı %100, kasko var,zorunlu sigorta var. Bu durumda öndeki arabanın hasarının tümü benim zorunlu sigortadan mı, yoksa kendi kaskosundan mı karşılanıyor? Bana açılan "hasar dosyasının" anlamı nedir?

sizin trafiğiniz karşı aracın hasarını karşılar
    çarptığını aracın kaskosu var ise, o kaskoya müracaat eder, kasko da sizin trafiğinizden alır. Onun kaskosu bozulmaz.
    geçmiş olsun

• yardım
    2010 yılında araç satın aldım tramer kayıtlarında 14.000 ve 2.500 çarpma diye kayır çıkmaktaydı.4 senedir kasko yaptırmaktayım şimdi aracımı satıcam sigorta şirketleri araç ağır hasar kayıtlı diye kasko yapmamaktadır. bu durum nden kaynaklanmakta olabilir ve nasıl düzeltilir. aracı sigorta şirketinden değil şahıstan satın aldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 34kazım

yardım
    2010 yılında araç satın aldım tramer kayıtlarında 14.000 ve 2.500 çarpma diye kayır çıkmaktaydı.4 senedir kasko yaptırmaktayım şimdi aracımı satıcam sigorta şirketleri araç ağır hasar kayıtlı diye kasko yapmamaktadır. bu durum nden kaynaklanmakta olabilir ve nasıl düzeltilir. aracı sigorta şirketinden değil şahıstan satın aldım.

aracınızın değeri ne kadar_?
    sanırım bahse konu meblağ araç değerinin önemli bir kısmını teşkil ediyor
    bu durumda sigorta firmaları aracınıza sıcak bakmazlar
    riskli görürler, poliçe de bu yüzden çok yüksek çıkar
  • aracımla ilk kazamı yapmış bulunmaktayım. Sabah 9civarında bugun
    yola cıkmadan önce araçla aramda baya mesafe vardı metre olarak söyliyemem pek bilmiyorum kaba hesabı ama 4-5binalık mesafe vardı, google mapsten haspladıma görede 52metre var. Sınavım oldugundan babam tutanagı tuttu ben gitmek zorunda kaldım. Daha nasıl anlasıldı vs bilmiyorum ama bizim hasarı biz ödicez. Sizce ne kadarlık hasar var gözüküyor

• quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Kasko zamanı geldi ama firmaların teklifleri kafa karıştırıcı:

En ucuz firma sanpo japon 758 TL teklif etti. Toyotanın anlaşmalı şirketi ak sigorta 1075 TL dedi. Toyota Ak sigorta "O firma ucuz söylüyor çünkü kaza olduğu zaman servise önce sen para ödüyorsun sonra sana paranı sigorta şirketi mdüyor. Ayrıca onun her servisle anlaşması yok, ödemeyi de geç yapar. Benim anlaşmalı servisim şurası oraya götür der ama o serviste uzak olabilir veya işi geç teslim edebilir. Oysa Ak sigortanın her Toyota yetkili servisi ile anlaşması var" dedi. Ne dersiniz?

Geçen yıl yaptığım 6000 liralık kazayı Ak Sigorta 3 günde ödemişti

reno olarak bizimle anlasması var sompo japan sigorta nın
    bence aradaki fark da dikkat çekici
    hasar ödemelerinde sorun yaşamadık
    bence kesenize kulak verin

• quote:

Orijinalden alıntı: Manyetizma

aracımla ilk kazamı yapmış bulunmaktayım. Sabah 9civarında bugun
    yola cıkmadan önce araçla aramda baya mesafe vardı metre olarak söyliyemem pek bilmiyorum kaba hesabı ama 4-5binalık mesafe vardı, google mapsten haspladıma görede 52metre var. Sınavım oldugundan babam tutanagı tuttu ben gitmek zorunda kaldım. Daha nasıl anlasıldı vs bilmiyorum ama bizim hasarı biz ödicez. Sizce ne kadarlık hasar var gözüküyor

buradan net ve sağlıklı cevap veremem
    kaskonuz yok mu_?

• quote:

Orijinalden alıntı: 34kazım

yardım

aracınızın değeri ne kadar
    tahminimce pert olmaya yakın bir hasar olmuş, araç pert olmamış ve kasko sürekli yenilenmiş
    arac sahibi değişince sigorta şirketi geçmişteki tramer kayıtlarına göre aracı yüksek riskli gördüğünden sıkıntı doğmuş

biraz daha geniş ve kapsamlı anlatırsanız daha çok fazla cevap yazabilirim.
  • Merhaba;

Komşum otoparkta geri geri gelirken aracıma çarptı. Sol ön çamurlukta hasar oluştu. Kendisi malesf kesinlikle kendisinin vurmadığını benim kusurlu olduğumu iddia ediyor. Polise de sürekli bunarı söyleyip durdu. Ancak fotoğraflardan da vuranın kendisi olduğu çok açık. Kaskom ve sigortam var. Ne yapılabilir? raporda ne kadar kusur çıkarsa değer kaybı isteyebiliyorum? Saygılar...

Not: Sitemizde güvenlik kamerası varmış. Olayı net biçimde çekmiş. Polise kamera görüntüsü olduğunu o anda söylemedim, ancak rapor aleyhime çıkarsa görüntüler ile itiraz hakkım var mıdır? Görüntüde adamın bana vurduğu çok açık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nosfecagri -- 18 Mayıs 2014; 17:36:14 >
  • hasanyy H kullanıcısına yanıt
    hocam merhaba kolay gelsin.Bir araç almayı düşünüyorum laguna 1.6 prewlige 2006 model fakat araçta toplamda 12 bin tl hasar var en son bagaj kısmından kazası var ve 6500 tl tutmuş masrafı bu araç alınırmı sice piyasa fiyatının 6 binlira aşşağısına anlaştık bagaj kapağında değişme yok fakat düzeltme varmış stop tanpon vs. değişmiş şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: banistercaq

quote:

Orijinalden alıntı: hasanyy

arkadaşlar, aracınız 5 yaşından büyük değilse ve karıştığınız hasarda siz haklı iseniz, değer kaybınızı 45 günde alabiliyoruz.
    tarafıma bilgi vermeniz yeterli

kazasız belasız hayırlı günler dilerim

Değer kaybı için ne yapmamız gerekiyor

hasanyy@mynet.com
    adresime raporları
    aracınızın hasar tespiti ve fotolarını
    bir de iletişim numaranızı veriniz
    inceledikten sonra dönüş yapacağım

• quote:

Orijinalden alıntı: yaskov

hocam merhaba kolay gelsin.Bir araç almayı düşünüyorum laguna 1.6 prewlige 2006 model fakat araçta toplamda 12 bin tl hasar var en son bagaj kısmından kazası var ve 6500 tl tutmuş masrafı bu araç alınırmı sice piyasa fiyatının 6 binlira aşşağısına anlaştık bagaj kapağında değişme yok fakat düzeltme varmış stop tanpon vs. değişmiş şimdiden teşekkürler.

ben lagunayı çok beğeniyorum
    lakin dediğiniz modelin 1.6 motorlusu pek tutulmadı
    motor kasayı uçuramıyor
    yakıt fazla yakıyor
    satarken ağır gidiyor
    bir de tramer kaydı var
    bence bir kez daha düşünün derim.
  • 
Sayfa: önceki 111112113114115
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.