Şimdi Ara

HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR... (115. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.436
Cevap
85
Favori
474.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 113114115116117
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Daha öncede yazdığım gibi karşı tarafın trafik sigortası Axa sigorta %50- %50 vermiş sbm komisyonuna düştü ve sbm komisyonuda 50-50 kusuru onaylamış. Neye göre onayladılar neye göre axa 50-50 verdi bir türlü anlamadım. Olay yerinde resimler çekmiştim servis resimleri mail yoluyla expertize göstermek için istedi bende göndermiştim. Axa'nın bu resimleri gördüğünü ve buna göre karar verdiğini hiç sanmıyorum. Komisyonda muhtemelen görmedi ve 50-50 verip geçiştirdi gibi geliyor.

Şimdi itiraz için tahkim komisyonuna 50 tl ücret yatırıp itirazda bulunmam gerekiyormuş. Açıkçası uğraşmak istemiyorum kaskom ilede görüştüm %50 kusur verildiği için kaskomun bozulduğunu ancak indirimimin tamamen bozulmayacağını söyledi bir daha ki kasko yenilemem ekim ayında görücez bakalım.

Teşekkürler.
  • Arkadaşlar bi konu hakkında yardımınıza ihtiyacım var..
    Forumda konusuda var ben yaralanmalı bi kazaya karıştım..muhtemelende aracım pert olucak 20 bin tl hasar çıkmış..
    Polis tutanağında kusur belirtilmemiş yaralanmalı kaza oldugu içinde mahkemdlik olucaz..

Şimdi ben yeni bir araç alıp kasko yaptırdıgımda durum nolucak benim hasarsızlık indirimim devam edermi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasanyy

ARKADAŞLAR BEN YETKİLİ SERVİSTE HASAR YETKİLİSİ OLARAK 1999 YILINDAN BERİ GÖREV YAPMAKTAYIM.
    DAHA ÖNCEDEN DE ACENTE DENEYİMİM BULUNMAKTADIR.
    OTO KAZA BRANŞIYLA İLGİLİ MERAK ETTİKLERİNİZ VE SORULARINIZI BEKLİYORUM...

20b1703 plaka aracın ne gibi hasarı olmuş öğrenmek istiyorum özelden ulaşırsanız sevınırım. iyi çalışmalar
  • Trafik sigortam ayın 10'unda bitecek.. Bugün yani 2 gün öncesinden yaptırdım ama yazılı olarak daha elime geçmedi.. Ayın 10'undan yazılı poliçe elime geçene kadar polis kontrol ederse sorun oluyor mu?
  • arkadaşlar ben aracımla kaza yaptım yetkili servis ve exper 24 bin hasar çıkardı. Poliçem de yüzde elliden fazla hasar oluşursa araç araç pert olur diyor.
    kasko şirketi ile servis anlaşmasından(iskonto ve indirimler) dolayı aracın kaskoya maliyeti 15 bin artı kdv imiş bundan dolayı aracı yapmak istiyorlar. şimdi asıl sorum ben sigortaya indirimler beni ilgilendirmez aracımda ki hasar 24 bin bundan aracımı pert edin diye bilirmiyim yada kabul etmezler se mahkeme yolu varmıdır hangi mahkeme ve ne kadar süer
  • bu arada aracımın kasko bedeli 46 bin
  • Aracı alırken 5664 e msj attığımda meblağ 7900 lira çıkmıştı. Fakat bir yıl sonra msj attığımda aynı tarihli kazanın meblağı 28000 lira çıktı. Bu değişikşikle ilgili bilgi verebilir misiniz? Şimdiden teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sigorta A acentesinden,Tüm kasko,trafik,ev sigortalarınız için fiyat verilir ve sigortanız yapılır.Pm atabilirsiniz.
  • merabalar arkadaşlar yakın bir zamanda başıma ufak bır kaza geldi ve iki araç arasında polis çağrılmadan kaza tespit tutanağı tutulup kaza yerinden ayrıldık.Benim aracımda biraz hasar var ,bir arkadaşın tavsiyesi ile Ankara Başkent Oto Sanayi sitesinde bir kaporta ustası tarafımdan dosyam açıldı ama eve gidince neden yetkili serviste yaptırmadığımı arkadaşlarım tarafından sorulunca aklıma dank etti ,yani sorum şu açılan bu dosyayı yetkile servise aktarabilirmiyim nasıl,yada dosyayı kapatırıp yenıden açtırabilirmiyim, yardımcı olursanız sevinirim ayrıca kaza tespit tutanağına göre henüz kaza sonuçlanmadı
  • Arkadaşlar bir araç almak istiyorum.

aracı 5664 kontrol edince ağir hasar kaydı cıkmakta (yıl :2012)
    ağır hasar yazıyor ama para miktarı yazmıyor sadece tarih var..

sorularım;
    bu ibare pert demekmidir?
    ağır hasar kaydı ile pert aynı şeymidir?
    ağır hasarlı araçlara kasgo yapılabilirmi?
    ağır hasar miktarını ve yapılan işlemleri nasıl öğrenebilirim?

teşekkürler..
  • Mihmander kullanıcısına yanıt
    ağır hasar kaydı pert demektir.
    pert araca kasko ypılmaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nisan ayının ilk günlerinde Sigortacılık Tahkim Komisyonuna başvurdum ama bu zamana kadar karar çıkmadı.
    Bu normal mi?
  • Kaza:
    [DHtube:http://www.youtube.com/watch?v=6cCpuClg3o8&feature=youtu.be]

http://www.youtube.com/watch?v=6cCpuClg3o8&feature=youtu.be

Karşı tarafın Trafik Sigorta şirketi 4.000 TL ikinci el değer kaybı tazminatı talep ettiğim halde sadece 1.000 TL takdir edince Sigortacılık Tahkim Komisyonuna başvurdum ve komisyon kararı:

HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR...

• 24/07 De eniştemin abisine verdiği arabamla kaza yaptı. Servis 20,000 tl masraf çıkardı büyük ihtimalle perte çıkacak.

olay olduktan sonra kazayı yapan kişi karakol yakın olduğu için karakola gitmiş ordaki polisler tek taraflı ve yaralamalı kaza olmadığı için polisin gelmesine gerek olmadığını söylemişler sadece rapor tutun yeter demişler.

Onlarda aradıkları 155 i arayıp iptal etmişler raporu tutup servise çekmişler.

Bu zamana kadar bana bir geri dönüş olmadı, bakan eksperi aradığımda dosyanın genel merkeze gittiğini orada incelediklerini söyledi.

bu iş acaba çok uzar mı ? ayrıca tek taraflı rapor sıkıntı çıkarır mı ?
  • tek taraflı hasarlarda sorun olmaz. ancak aracı kullanan kişi 3 bir şahıs olduğundan arka planda araştırmaya girer. bu inceleme aşamasıdır. ama suanki inceleme sizin aracınızın piyasa araştırmasıdır ayrıca sizin pert aracınıza da ihale usulü mezata cıkıyor. alınan fiyatlara göre size bir mutabakat göndericekler pazartesi tekrar bir arayın derim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi akşamlar. Öncelikle çok güzel bi konu açmışsınız onun için teşekkür ederim. Benim gerçekten kafamı karıştıran bir sorum var ve tam sizin gibi bilgili birisinin cevap vermesi gayet iyi olucaktır.

2 ay önce bi kaza yaptım ve tamamen karşı taraf suçlu. Benim aracımda kasko yoktu. Sigorta şirketi tanıdıktı geldi kaza tutanağı tutuldu falan. Neyse sigorta şirketi bize dedi ki anlaşmalı olduğumuz yan sanayi yapan bir yer var ordan yaptırcaz. Bizde tamam dedik ve suçlu karşı taraf olmasına rağmen yan sanayi arabayı yaptırdık. Üzerinden 2 ay geçti ama konuştuğum arkadaşlar bana aynen şunu diyolardır ve bu çok kafamı karıştırdı " hata yapmışsınız, karşı taraf suçlu olduğu için ister orjinal ister yan sanayi yaptır kesinlikle karşı taraf karışamaz buna ve onlar ödiyceği için orjinal parça mı kullanıldı yoksa yan sanayi mi kullanıldı farketmez" aynen bunu söyledir. Bizde haliyle yanlışmı yaptık diye pişman olduk. Acaba bizim sigorta sadece yan sanayi tamiratı mı kapsıyodu? yardımcı olursanız çok makbule geçer. Teşekkürler

• mobil_adam M kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler.
  • Merhaba arkadaşlar,

Yeni bir araba alıyorum. Tramer şase plaka sorgularını yaptım. Ancak aranızda sigortacı olup kendi sistemlerinden de aracı sorgulatabileceğim birileri var mıdır?

Yardımlarınız için teşekkürler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Almak istediğim aracın tramer kaydını sorgulattığımda 3 adet kazaya karışmış.

kz1:carpışma (maliyet yok)
    kz2:devrilme 1032 tl
    kz3: park halinde çarpma (maliyet yok)

araç devrilmesi sonucu 1032 tl az değil mi ya da pert olması gerekmez mi ya da devrilme mi yanlış yazılmış?
    Bilgi verebilecek?
  • Merhaba,

2 yil once sifiri 41500 TL olan VW Polo 1.6 TDI Comfortline aracimi alirken opsiyonel paketler eklettim ve 50500 TL'ye satin aldim. Kasko policelerinde artik arac bedeli yazmiyor, "maddi ve bedeni hasar karsiligi" diye bir kisim var, orada 50000 TL belirtilmis, police primi bu bedele gore odenmiyor mu?

2 yil bu sekilde kasko odedikten sonra gectigimiz ay kamyonun teki arabama yandan daldi ve aracim perte cikti. Sigorta sirketinin eksperi policede arac bedeli yazmadigi icin arac rayic bedelinin TSB.org.tr sitesinden belirlenecegini soyluyor. Sitede 2012 model VW Polo 1.6 TDI Comfortline 39000 TL gorundugu icin bu bedel odenecekmis. Policenin 50000 liralik hasari karsiladigini, aracin rayic degerinin 39000 tl olmadiginin soyledim ama diyorki opsiyonlari eklettiyseniz ek prim odemeniz gerekirdi.

Anlamiyorum, o zamanki bos aracin degeri 41500 lira ise neden bana 2 yil 50000 liralik kasko yaptilar, ya da neden ben 50000 liralik police primi odedim? Ek prim odemesi icin policeye ayri bir sayfa mi ekleniyor, ya da ayri bir kalemde mi belirtiliyor?

Kazadan once aracimi 51000'e almak isteyen vardi satmamistim, simdi 39000 lira sigorta sirketi anca veriyor. Feci sekilde kaziklanmis hissediyorum.
    Ne yapmam gerekir? Lutfen akil

• 
Sayfa: önceki 113114115116117
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.