Şimdi Ara

HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR... (116. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.436
Cevap
85
Favori
474.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 114115116117118
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, aracıma yandan birisi tekme atarak veya farklı bir şekilde göçmesine sebep olmuş. Göçüğün olduğu yer ön tekerleğin hemen üstündeki yer. Mini onarım kapsamına girmedi. Bunu düzelttirirken boya da yapılması mutlaka gerekli mi? Göçük olmasına rağmen boyasına herhangi bir zarar gelmemiş.
  • merhaba, bugün eskişehir de bahçelievler ve bağlar mahallerinin dar ve geleni gideni göremediğin sokaklarında sürekli rast geldiğim kazalardan birine sonunda bende karıştım! kazaya 3 araç karıştık. ortaya aldığımız araç biraz hızlıydı ama geldiği yer cadde diye geçiyor. benim ve üçüncü araç ise sokak üzerindeyiz. şansa bak ki 4, 5 gün önce sokak üzerine iki yöne de DUR tabelası dikmişler. tabi tabelanın DUR dediği yerde dursam cadde denilen yerden gelen var mı nasıl göreceğim bilemiyorum.

ön tampon ve kaputta çok büyük olmasa da hasar var. kaputta ön taraftaki ezilmenin yanında sağ orta tarafta katlanma bölgesinde de küçük bir burkulma var. tampon da ön sensörlerden ikisi hasarlı ve görüldüğü üzere bayağı hasar aldı. aracım engelli arabası trafik ve kasko sigortam var. kasko sigortam da bir kaza durumunda kaskonun bozulmayacağına dair ilave bir avantaj da almıştım bu sene. kaput ve ön tamponu değiştirip değiştirmeme konusunda fikrinizi almak istedim. aracım golf 6 otomatik tdi highline 2011 model ve daha uzun yıllar kullanmayı düşünüyorum. şimdiden teşekkürler.

HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olcyto -- 30 Ağustos 2014; 0:57:50 >

• Benim bir kaç sorum olacak.
    Ramazan ayında kaza yaptık. Renault symbol, 2008 model binek araç.
    Tampon, farlar, sol çamurluk, davlumbazlar vs. hasar gördü.
    Gerekli işlemler yapıldı, son olarak sigortacı dosyanızı açıyorum diye bizi bir tamirciye yönlendirdi.
    Şimdi exper gelip araca bakacakmış.

Sorularım:
    1- Biz tamir eden ustaya bir ücret ödeyecekmiyiz. Duyduğuma göre, biz önce parça ve masraf ücretini ödüyormuşuz, sonra karşı sigorta bize parayı havale ediyormuş.
    2- Durum eğer böyle ise. 2000 lira civarı bir hasar var, biz ustaya ve parçacıya bu parayı ödesek, sigorta şirketi bizim paramızı ne zaman bize iade eder.
    3- Yeni takılacak parçalar orjinal olmayacakmış, neden?

Teşekkürler.
  • hala bu konuya cevap veren var mı? yardımlarınızı bekliyorum :)
  • Precursors P kullanıcısına yanıt
    öncelikle geçmiş olsun.
    maddi bedeni zararlar teminatı sizin aracınızı bağlayan bir teminat değil. çarptığnız aracın kusuru size verildi ise trafik sigorta teminatını aşan durumlarda kasko devreye girer, yani o teminat trafik sigortanızın tamamlayıcısıdır.
    aracın sıfır alımından bu yana sigorta işini bayii yapmış ise yasal yollara başvurabilirsiniz. sizin paket dediğiniz ek aksesuardır. poliçe teminatlarında yer almıyor ise sigorta şirketi ödeme yapmaz. ancak ilk çıkış faturası var ise bayi ile bir görüşün. farklı bir öneri yada bilgilendirme yapabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • fornewage kullanıcısına yanıt
    bence cevabı yanlış yerde arıyorsunuz. bunu yapacak olan ustaya sormanız gerek. ama yapyıracak iseniz mini onarım hizmeti veren yere yaptırın yada sorun. ekipman ve teknik olarak onlar daha bilgilidir

• olcyto O kullanıcısına yanıt
    merhaba. tampon sıkınt değil ancak kaputu değiştirmeyin. mümkün ise tamir yoluna gidin yada tamir edebilecek bir servise bırakın. evet uzun yıllar bineceksiniz ama zamanın ne göstereceği belli olmaz satmanız gerektiğinde kaputu değişmiş bir araç sıkıntı yaratır.

• Noxco kullanıcısına yanıt
    sigortacının referansı ile gidiyorsanız şunu teklif edin. şirket nezaman öder ise bende ustaya ozaman veririm. geneli böyle yapıyor. sonradan çıkacak ihtilaflatın önüne geçersiniz.
    parçaları sigorta şirketinin tedarikçi firması gönderir. trafik hasarlarınızda malesef orjinal parça göndermiyorlar. trafik sigorta teminatlarında yok. servis ile görüşün orda sıkıntı yaratabilec bi far var. aradaki farkı verip orjinal taktırabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: mobil_adam

sigortacının referansı ile gidiyorsanız şunu teklif edin. şirket nezaman öder ise bende ustaya ozaman veririm. geneli böyle yapıyor. sonradan çıkacak ihtilaflatın önüne geçersiniz.
    parçaları sigorta şirketinin tedarikçi firması gönderir. trafik hasarlarınızda malesef orjinal parça göndermiyorlar. trafik sigorta teminatlarında yok. servis ile görüşün orda sıkıntı yaratabilec bi far var. aradaki farkı verip orjinal taktırabilirsiniz.

Çok teşekkür ederim.
  • tekrar merhaba, piyasa değeri 25 bin civarı olan aracıma sigorta 21 bin lira önerdi bende kabul etmedim. Bundan sonraki süreç ne olur, ne yapmam gerekir ?
  • Öncelikle iyi çalışmalar herkese. 2014ün 5. ayında yıllık iznimde iken ikamet ettiğim il dışında trafik kazası geçirdik. gece saatlerinle Mercedes marka bir otomobil park halinde bulunan aracıma ve benim yanımdaki araca çarpmış. Olay yerinde panikle uzaklaşıyor çarpanlar ve daha sonra 155i arıyorlar. Sabah saatlerinde tarafıma ulaşıldığında karakola gittik kamu davası açıldı. ifadelerimizi verdik. karşı taraf suçlu olduğunu beyan etti. alkol testinde sürücüde 0 promil yanındaki şahısta 151 promil alkol çıkmış. polis kaza ihbarı yapıldığında kaza tespit tutanağını ve görgü tespit tutanağını tutmuş.(bize ulaşılamadığından gece) tutanaklarda polisin beyanı aracın bize vurduğu ve oluşan hasarlar yazılmış. karakoldaki ifadede de araç sürücüsü söylemiş hatalı olduğunu. Mobese görüntüleride var ancak olay tam belli olmuyormuş zaten bende izlemedim görüntüleri. hasar alan araçların fotograflarıda mevcut. ben elimdeki ifade tutanakları kaza tespit tutanağı ve görgü tespit tutanakları ile aracımın karşı tarafın trafik sigortasından yapılması için sanayiye götürdüm. Allianz sigortaya dosya açıldı. aracın parçaları geldi araç yapıldı. Bundan sonrası biraz karışık. aracı yetkili servise değil kendi ustama götürdüm. araç yapıldıktan sonraki işçilik masrafını sigorta tarafıma ödemiyor. dosya araştırma sürecine girmiş ve reddedilmiş. neden ret olduğunu sorduğumda bi cevap vermiyorlar. eksper raporu elimde. dava dosyasının bir sureti elimde. sigorta yetkililerine aracın hasarının kimden karşılanacağımı sorduğumda sigortalı kişiden cevabını alıyorum. Neden peki siz parça gönderdiniz araca dediğimde sigortalıdan ödeme alacaklarını söylüyorlar. Bu durumda ben bu ücreti nasıl alabilirim?

• ekenn E kullanıcısına yanıt
    sanıyorum kaskonuz yok. olsaydı bu gibi sorunlarla uğraşmazdınız.
    şimdi, eğer aracınız yüksek model ise işçilik tutarıda yüksek ise uğraşın avukata verin aracınızın değer kaybına kadar paranızı alırsınız. ama her halukarda bu zaman alacaktır.
    birde isterseniz sigorta tahkim kurulu var. orayada müracat edebilirsiniz.

• Bugün eksper geldi, lütfen edası ve son derece ukala bir tavırla, bana kıytırık bir kaç parça yazıp, tamponda bir şey yok, onu değiştirmeyiz, onarım sağlarız deyince beynim döndü, adamla kavga etmemek için olay yerinden evraklarımı alıp uzaklaştım. Çünkü biraz daha tartışsam kendime hakim olamayabilirdim. Şimdi aşağıda gördüğünüz tamponda bir şey yokmu?
    Zaten en göze batan ve önemli olan tamponken.

Bu durumda ne yapabilirim. Sigortanın acentesine gittim durumu anlattım, yapabilecekliri bişey olmadığını, BİMERE şikayet edebileceğimi ama bişey tuturamayacağım söylendi. Yardım lütfen.

HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noxco -- 1 Eylül 2014; 22:56:56 >

boşa sinir ypamışsınız. tampon tamiri olağan birşey, netice de plastik aksam. plakalığın altından iki büklüm olmuş tamponları düzelttiklerini biliyorum. ve evet eksperlerin burnu biraz diktir. ama adamlara hak vermemek elde değil. her gittiği olayda günde kaç kişi ile burun buruna geliyorlar kimbilir.

• quote:

boşa sinir ypamışsınız. tampon tamiri olağan birşey, netice de plastik aksam. plakalığın altından iki büklüm olmuş tamponları düzelttiklerini biliyorum. ve evet eksperlerin burnu biraz diktir. ama adamlara hak vermemek elde değil. her gittiği olayda günde kaç kişi ile burun buruna geliyorlar kimbilir.

Ilk kez boyle bisey basima geliyor. Tampondan ziyade adamin tavri sinir yapti bende. Sikayet hakkimiz varmis. Sansimizi deneriz. Olmadi onlarin dedigi olacak artik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mobil_adam M kullanıcısına yanıt
    Evet kaskom yok. Araca vuran kisi araçlara çarptığını karakol ifadesinde söylüyor. Polis tarafından tutulan tutanakta araca vurup panikle kaçtıklarını sonradan 155i aradıklarını kayda geçirmişler. Yapılan alkol muayenesinde sürücüde alkol yok. Ehliyeti var. Sigorta aracin parçalarını gönderdi işçiliği odemiyor. Red olundu dosyaniz diyor. Red nedenini mail ile gönderecekler bakalım. Ama anlayamadığım neden parçaları gönderip işçiliği karşılamiyorlar. Sorduğumda parca parasi sigortalılar rucu edecek diyorlar.

al birini vur ötekine diyorum, başkada birşey demiyorum. şikayetle falan uğraşmayın.

• ekenn E kullanıcısına yanıt
    bir şekilde olayın gerçek yüzü ortaya çıkmıştır. muhtemelen alkollü araç kullanılmıştır. aracı başkası kullanıyor hesabı karakola bildirilmiştir. sigorta parçayı gönderebilir. normalde parça parasını da sizden istese dahamı iyi.? kaldıki alkollü araç kullanımı tespitinde sigorta parayı ödemez, yada aracı kullanan kişi ehliyetsizdir yine ödemez. ödeme yükümlülüğü yok çünkü. an itibari ile ya yasal süreç başlatacaksınız ya adamlardan parayı ödemesini istiyceksin yada sineye çekeceksiniz.

• quote:

al birini vur ötekine diyorum, başkada birşey demiyorum. şikayetle falan uğraşmayın.

Sikayet ettim. Sigorta sirketinden arayan bayan pek bi ilgilendi. Eksper adina ozur dahi diledi. Dedigine gore eksper hazine mustesarligina bagli devlet memuru oluyormus. Ben sigortanin elemani zannediyordum. Bizzat ilgilenecegini soyledi ama benim pek umudum yok nedense. Bekleyip gorecez.

• Arkadaslar burda benim kusurum cikar mi acaba adam emniyet seridinden önüme kırdı. Tutanakta anlasamadık polis gelip tuttu. Yarin sonuc belli olur dedi. Ancak polis fotograf falan istemedi. Fotograf almaması normal mi sizce

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klasikko -- 3 Eylül 2014; 16:44:46 >
  • 
Sayfa: önceki 114115116117118
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.