Şimdi Ara

HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR... (118. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.436
Cevap
85
Favori
474.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 116117118119120
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    %90 pert. olur aracınız. geçmiş olsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mobil_adam

acenteye stop lambası değişirse hasarsızlığının gidip gitmeyeceğini, yılda birkez yaşanan bu tip hasarın, hasarsızlığı etkilemediğini öğrendiğimizi söyleyin.
    çoğu teminatlarda bu var. ancak istisnai bir durum meydana gelmemesi için acenteye sorun diyorum. meselela poliçe vadesinde bir kez cam krılması teminatından yararlandınız iseniz hasarsızlığınız bozulur.

Yılda bir kez cam kırılması giriyormuş kaskoyu bozmadan değişime, mini onarımda kaporta onarımına göriyormuş, benim kaskom daha 3 aylık bugüne kadar daha hiç kaskoyu bozdurmadım, stop camı değişmiyor malesef komple değişeceği için mini hasar stop değişimini karşılamıyormuş.
    Ne yapmam gerekir bu durumda direk axa sigortayı aradım onlarda acenteyı arayın dedi aradım bunları söylediler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

%90 pert. olur aracınız. geçmiş olsun.

Hocam teşekkür ederim.Trafik kaza tutanağı herhangi bir kusurum bulunmadığına kanaat getirilmiş.bugün eksper aracı görmüş ve kaskocuma araç pert demiş. Benim merak ettiğim konu benim aracım hatasız değişensiz ve boyasızdı. Her kafadan bir ses duyuyorum 20 bin tl verir kasko,en az 4-5 zarar edersin. İkinci el piyasasında aracımın değeri 25 ila 29 bin tl arası. Türkiye sigortalar birliğinin rayiç bedeline baktığımda ise 20.700 görünüyor ama bu aracın hasar kayıtlı değişenli full boyalıları ancak bu fiyat.Bu şartlar altında denildiği gibi 4-5 bin tl zarar mı edecem?
  • Goqhanov G kullanıcısına yanıt
    bu değerlendirme için erken. size teklif sunacaklar araç bedeli için. o sürece gelin değerlendiririz.

• @mobil_adam benim bir önceki sayfadaki sorum araya kaynamış galiba
  • Arif kullanıcısına yanıt
    eksperin takdirine bağlı. bence yüksek ihtimal pert olur ancak tamir edilebilirliği de var. net birşey söyleyemediğim için cevaplamadım. geçmiş olsun.
  • quote:

eksperin takdirine bağlı. bence yüksek ihtimal pert olur ancak tamir edilebilirliği de var. net birşey söyleyemediğim için cevaplamadım. geçmiş olsun.

Yetkili servis sadece yedek parça fiyatlarının 40.000 TL'yi geçtiğini söylemiş dedim
  • bu sabah bir taksi, tam ana yola çıkmak üzereyken geldi ön sağdan çarptı hatasını kabul etmedi onun hatalı olduğu bariz belli idi. polis çağırdık polis tutanak tutmamak için 10 takla attı taksici ile tanışık olduklarını düşünüyorum. neyse aramızda rapor tuttuk o hatalı olduğu halde işlem başlatmış bana mesaj geldi ne yapmam lazım? benim haklı olduğum nasıl ortaya çıkar resimleri mevcut ancak yakın çekim.
  • ugur1600 U kullanıcısına yanıt
    işlem başlatmış ise tramer sonucunu bekleyin. eğer kusur size verilmiş ise yapacak bir şey yok. ama hasar pozisyonuna göre %80 kusurlu sizsiniz. genel kural her araç sağ tarafını kollamak ile yükümlü. taksici bunu bildiğinden işlem başlatmıştır. polislere ise sitem etmeyin. taksinin evrakları ve sizin evraklarınız tam ise polisin yapacağı bir şey yok. geçmiş olsun.

• Hocam. İyi geceler arabam ile kaza yaptık kazada arkadan vuran araca polis tutanaginda kusuru verdiler, arabam 96 model toyota corolla eksper sigortanın parcalari tedarik etmeyecegi bunun yanında kaportacinin temin edeceğini söyledi, Kaportaci listeyi çıkarmış parcacidan fiyat almış fakat aldıkları fiyatlar 'daki ürünler hep yan sanayi ürünlerin fiyatları, şirket neden tedarik etmez de Kaportaciya bırakır bunun yasal dayanağı var midir, eş deger urun yerine yan sanayi parça takilmayacagi aşikar,bunun ile ilgili nasıl.bir yol izlemeliyim ayrıca kaza zincirleme oldu önden de darbesi var arabanın on panel radyator sol çamurluk vs Baya bir masraf var perte cikartirmasini istesek eksperden rayic bedeli nasıl.hesaplanir, fiyatını piyasanın 2 bin tl altında bir bedel bicerler diyorlar bu konu hakkında bilgi verir misiniz teşekkür ederim

• merhaba bi sorum olcaktı
    sağ şeritten giderken önümdeki iki aracın birdenbire durması sonucu iki aracada çarpmamak için aniden sinyal vererek sol şeride geçmek durumunda kaldım. soldan gelen araçda arkadan bana çarptı kusurlu kim olur ? madde 157 en alttaki ibare bana uygunmudur?

Asli kusur sayılan haller

1) Kırmızı ışıklı trafik işaretinde veya yetkili memurun dur işaretinde geçme,

2) Taşıt giremez trafik işareti bulunan karayoluna veya bölünmüş karayolunda karşı yönden gelen trafiğin kullanıldığı şerit, rampa ve bağlantı yollarına girme,

3) İkiden fazla şeritli taşıt yollarında karşı yönden gelen trafiğin kullandığı şerit veya yol bölümüne girme,

4) Arkadan çarpma,

5) Geçme yasağı olan yerlerden geçme,

6) Doğrultu değiştirme manevralarını yanlış yapma,

7) Şeride tecavüz etme,

8) Kavşaklarda geçiş önceliğine uymama,

9) Kaplamanın dar olduğu yerlerde geçiş önceliğine uymama,

10) Manevraları düzenlenen genel şartlara uymama,

11) Yerleşim birimleri dışındaki karayolunun taşıt yolu üzerinde, zorunlu haller dışında parketme ve duraklama ve her durumda gerekli tedbirleri almama,

12) Park için ayrılmış yerlerde veya taşıt yolu dışında kurallara uygun olarak parkedilmiş araçlara çarpma.

Yukarıda sayılan hal ve hareketlerde bulunan sürücüler asli (esas) kusurlu sayılırlar. Ancak, sürücülerin veya yayaların kural dışı hareketleri veya taşıtların teknik arızaları bir başka sürücüyü tehlikeye düşürmüş ve bu sürücü, oluşması muhtemel bir kazayı önlemek, can ve mal güvenliğini korumak amacı ile Karayolları Trafik Kanununun öngördüğü temel kurallardan birini ihlal etmeye mecbur kalmış ve bütün tedbirlere rağmen bir kazaya neden olmuşsa, asli kusurlu sayılamaz.

• Ana yoldan rampa yukari cikarken tali yoldan arac onume cikdi ve ben ona carptim. Benim aracim sigortaci ve kaportacinin dedigine gore pert. Polis tutanaginda karsi tarafa 57/1b banada 57/1a kusur bulunmus ama oransal yada asli suclu yazmiyor. Polisin dedigine gore ben %25,karsi taraf %75 suclu cikarmis bu dogrumudur. Aracim pert olursa bana sadece arac bedelinin %75 i mi odenir yoksa tamami mi?

• İNTERNET'TEN SİGORTA HAKKINDA BİLGİ ARAŞTIRIRKEN SİZİ BULDUM VE KONU HAKKINDA SİZE DANIŞMAK İSTEDİM VE BİLGİ SAHiBİ OLMAK İSTEDİM.

2010 YILINDA MADDİ HASARLI TRAFİK KAZASI GEÇİRDİM ARACIMLA PARK HALİNDE BULUNAN MEYVE SATEN ARACA VURDUM. KUSUR BENDE OLDUĞU İÇİN KENDİ ARAMIZDA TUTANAK TUTANAK TUTTUK. ARACA VURMAMLA ARAÇTA BULUNAN KARPUZLARDAN 30-40 TANESİ YERE DÜŞTÜ. O ESNADA DÜŞEN KARPUZ ÜCRETLERİNİ ÖDEDİM ŞAHSA. KAZA OLAYINDAN 1 YIL SONRA ŞAHIS BİZE TAZMİNAT DAVASI AÇTI,

AÇTIĞI DAVADA BİZDEN TALEPLERİ

1. ARAÇ 22 GÜN BOYUNCA TAMİRDE KALDIĞI O SÜRE ZARFINDA KARPUZLARIN BOZULDUĞU. BOZULAN KARPUZLARIN ÜCRETİNİ
    2.ARACIN TAMİRDE KALDIĞI 22 GÜN BOYUNCA GÜNLÜĞÜ 100 TL KAZANÇ KAYIBI.

ŞAHIS BENİ, KENDİ KASKOSUNU ANADOLU SİGORTA VE BENİM SİGORTA MI AXA SİGORTAYI MAHKEMEYE VERDİ.

MAHKEME EKİM AYINDA SONUÇLADI MAHKEME KARARINI HOCAM SİZE GÖNDERDİM.

MAHKEME KARARINDA KARŞI TARAFIN KASKOSU OLAN ANADOLU SİGORTAYA ARACIN ÜZERİNDE BULUNAN KARPUZLARIN ZARARININ ÖDENMESİNE KARAR VERDİ.

BANA İSE GÜNLÜK KAZANÇ KAYBININ ÖDEMESİNİ VERDİ HOCAM

BENİN SİGORTA OLAN AXA SİGORTAYI DA REDDİNE KARAR VERDİ.

BEN DOSYA YARGITAYA GÖNDERDİM ANCAK KARŞI TARAFIN KASKOSU ANADOLU SİGORTA ÜZERİNE DÜŞEN ÜCRETİ ÖDEDİ.

DAHA SONRA BANA ÖDEDİ ÜCRETİ BENDEN İSTEDİ ŞİRKET BANA YAZI GÖNDERDİ 15 GÜN İÇİNDE ÜCRETİ ÖDEMEZSEM RÜCU DAVASI AÇACAKMIŞ.

SORUM ŞU HOCAM :

ANADOLU SİGORTANIN ÖDEMİŞ OLDUĞU ÜCRETİ, BENİM ZORUNLU SİGORTAMDAN YADA KASKOMDAN ÖDEMEZ Mİ.

BENİM BU ÜCRETİ ÖDEMEK ZORUNDAMIYIM HOCAM.

SEVGİLİ HOCAM SİZDEN GELEN CEVABA GÖRE HAREKET EDECEM. BU KOMU BANA YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.

SAYGILARIMLA.

• Arkadaşlar merhaba, havanın yağışlı oluğunda dün önümdeki araç durunca fren yaptım ama lakin duramadım araca arkadan çarptım.önde ki aracın tamponu gitti benim ise tampon,farlar,panjur,radyatör,iki airbag ve kaput gitti. :( araç kaskolu servise bıraktık büyük ihtimalle pert olur dediler.bu konumda ne yapmam lazım veya bilmem gerekenler nelerdir?saygılar.
  • quote:

tutanakta tutsanız hasarsızlığınızı etkiler. silecek makul bir fiyat ise cebinizden karşılayın derim. geçmiş olsun.

Pert olur
    Aracınız kaç model?
    Çoktandır uğrayamadım Dostlarım

• quote:

Orijinalden alıntı: 225turbo

Arkadaşlar merhaba, havanın yağışlı oluğunda dün önümdeki araç durunca fren yaptım ama lakin duramadım araca arkadan çarptım.önde ki aracın tamponu gitti benim ise tampon,farlar,panjur,radyatör,iki airbag ve kaput gitti. :( araç kaskolu servise bıraktık büyük ihtimalle pert olur dediler.bu konumda ne yapmam lazım veya bilmem gerekenler nelerdir?saygılar.

Siz servise hasar evraklarını veriniz
    Pert olduğu kesinleştiğinde aracınızın plâka ve trafikten ruhsat düşümü ve vekaletname isterler
    Bence pert olduğunda acenteniz de ilgilensin, sürekli arasın dosyayı takip etsin.

Geçmiş olsun dileklerimle

• quote:

Orijinalden alıntı: 225turbo

Arkadaşlar merhaba, havanın yağışlı oluğunda dün önümdeki araç durunca fren yaptım ama lakin duramadım araca arkadan çarptım.önde ki aracın tamponu gitti benim ise tampon,farlar,panjur,radyatör,iki airbag ve kaput gitti. :( araç kaskolu servise bıraktık büyük ihtimalle pert olur dediler.bu konumda ne yapmam lazım veya bilmem gerekenler nelerdir?saygılar.

Siz servise hasar evraklarını veriniz
    Pert olduğu kesinleştiğinde aracınızın plâka ve trafikten ruhsat düşümü ve vekaletname isterler
    Bence pert olduğunda acenteniz de ilgilensin, sürekli arasın dosyayı takip etsin.

Geçmiş olsun dileklerimle

• Degerli arkadaslar cok ilginc bir durumla karsı karsıyayım.Aracım pert oldu. Nasıl oldu anlatayım.

Kısaca kamyon önümde yan döndü frene basıp durdum arkamdaki duramadı bana vurdu bende kamyona.Sakat dönemecli bir yol oldugundan polis cagırıp yol güvenligini aldırdık.Cünkü sert frenler havada ucusuyordu.Antalyayı bilenler icin söylüyorum kepez varyant inisi.hayvanat bahcesinin yanı.

Polisler levha ve dubaları koydu arkamdaki arac calıstıgı icin polis onu arka köseye cektirdi bende cekiciyi beklemeye basladım sonra dubaları göremeyen bir kamyon hızlı bir sekilde duran aracıma vurdu aracım 2 kamyon arasında pres oldu ve sonuc pert.

İlk kazada %100 arkadaki kusurlu bulundu. 2 .kazada yaralanma oldugu icin tutanagı polis tuttu ve tüm kusuru carpan kamyona verdi.

Servisteki usta dosyayı 2. kazadan acarız dedi ama kafam karısık sonucta ilk kazadada bir hasar söz konusu nasıl olacak bilmiyorum. masrafları 2. kazadaki kamyon mu ödeyecek yada ortak mı ödeyecekler ?

Aracım fiesta 2004 lpg li kasko degeri 17.000. Piyasa degeri 19.000 civarı.

Sigorta sirketlerinin pert olaylarında az para vermek icin kırk takla attıklarını biliyoruz.Bu konuda verebileceginiz tavsiye var mı ?

• s.a arkadaslar ayın 8 inde bir trafik kazası yaptık ben cadde üzerinde seyir halindeyken sokaktan cıkan bir araç orta şeride kadar geldi ve benim arabanın sol ön çamurluk sol ön kapı ve sol arka kapıyı yırtma durumuna getirdi.

aramızda anlaşamadık ve trafik polisini çagırdık olay yeri fotograflarını çektik ne ben ne karşı taraftaki sürücü hiç tutanak tutmadıgımız için olay yeri krokisini falan polis çizdi. Karsı taraftaki arkadas hatasını kabul etmedi. Uzatmayalım evraklarla beraber işlemleri başlattık şimdi tramerden sorgulama yapınca dosya durumu mutabakatsızlık yazıyor bu ne demek bundan sonraki süreç nasıl işliyor. Tecrübeli arkadaslardan yorum bekliyorum şimdiden teşekürler.

HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR...

• SİZCE KUSUR KİMDEDİR ?
     HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR...
  • 
Sayfa: önceki 116117118119120
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.