Şimdi Ara

HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR... (119. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.436
Cevap
85
Favori
474.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 117118119120121
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar merhaba, sigorta kaza masraflarını ödemedi biz de cebimizden ödedik lakin tramerde 10 bin liralık bir hasar kaydı gözüküyor. 1. si madem ödeme yapmıyor niye tramerde kayıt gözüküyor cebimizden yaptırdığımız halde 2. si ödeme yapmaması sonucu önce dava mı açayım yoksa tahkime mi gideyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1. Selim

arkadaşlar merhaba, sigorta kaza masraflarını ödemedi biz de cebimizden ödedik lakin tramerde 10 bin liralık bir hasar kaydı gözüküyor. 1. si madem ödeme yapmıyor niye tramerde kayıt gözüküyor cebimizden yaptırdığımız halde 2. si ödeme yapmaması sonucu önce dava mı açayım yoksa tahkime mi gideyim?

tramer sonucunda kusur sizde mi çıktı_?
    sizin aracınızda ne kadar masraf çıktı_?
    exper geldimi evrakları aldı mı_?

biraz daha detay verirseniz daha çok bilgi verebilirim.

geçmiş olsun dileklerimle
  • quote:

Orijinalden alıntı: bozkurt_hacker

SİZCE KUSUR KİMDEDİR ?

b aracı ters yola girmiş, nizami şekilde sola dönüş yapan a aracına çarpıyor. bence b aracı
    resimden anladığım kadarıyla

• quote:

Orijinalden alıntı: buluache

s.a arkadaslar ayın 8 inde bir trafik kazası yaptık ben cadde üzerinde seyir halindeyken sokaktan cıkan bir araç orta şeride kadar geldi ve benim arabanın sol ön çamurluk sol ön kapı ve sol arka kapıyı yırtma durumuna getirdi.

aramızda anlaşamadık ve trafik polisini çagırdık olay yeri fotograflarını çektik ne ben ne karşı taraftaki sürücü hiç tutanak tutmadıgımız için olay yeri krokisini falan polis çizdi. Karsı taraftaki arkadas hatasını kabul etmedi. Uzatmayalım evraklarla beraber işlemleri başlattık şimdi tramerden sorgulama yapınca dosya durumu mutabakatsızlık yazıyor bu ne demek bundan sonraki süreç nasıl işliyor. Tecrübeli arkadaslardan yorum bekliyorum şimdiden teşekürler.

anlattığınıza göre siz haklısınız,lakin kroki olsa daha net bişeyler söyleyebilirim.
    aslında ana caddede seyredenler daha şanslı
    mutabakasızlık iki tarafın evraklarında bir eksiklik olmasından da kaynaklanabiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hüdavendigar07

Degerli arkadaslar cok ilginc bir durumla karsı karsıyayım.Aracım pert oldu. Nasıl oldu anlatayım.

Kısaca kamyon önümde yan döndü frene basıp durdum arkamdaki duramadı bana vurdu bende kamyona.Sakat dönemecli bir yol oldugundan polis cagırıp yol güvenligini aldırdık.Cünkü sert frenler havada ucusuyordu.Antalyayı bilenler icin söylüyorum kepez varyant inisi.hayvanat bahcesinin yanı.

Polisler levha ve dubaları koydu arkamdaki arac calıstıgı icin polis onu arka köseye cektirdi bende cekiciyi beklemeye basladım sonra dubaları göremeyen bir kamyon hızlı bir sekilde duran aracıma vurdu aracım 2 kamyon arasında pres oldu ve sonuc pert.

İlk kazada %100 arkadaki kusurlu bulundu. 2 .kazada yaralanma oldugu icin tutanagı polis tuttu ve tüm kusuru carpan kamyona verdi.

Servisteki usta dosyayı 2. kazadan acarız dedi ama kafam karısık sonucta ilk kazadada bir hasar söz konusu nasıl olacak bilmiyorum. masrafları 2. kazadaki kamyon mu ödeyecek yada ortak mı ödeyecekler ?

Aracım fiesta 2004 lpg li kasko degeri 17.000. Piyasa degeri 19.000 civarı.

Sigorta sirketlerinin pert olaylarında az para vermek icin kırk takla attıklarını biliyoruz.Bu konuda verebileceginiz tavsiye var mı ?

2 çarpanın trafiğinden de açabilir servis
    neden ilkini görmüyor

• quote:

Orijinalden alıntı: hasanyy

quote:

Orijinalden alıntı: 1. Selim

arkadaşlar merhaba, sigorta kaza masraflarını ödemedi biz de cebimizden ödedik lakin tramerde 10 bin liralık bir hasar kaydı gözüküyor. 1. si madem ödeme yapmıyor niye tramerde kayıt gözüküyor cebimizden yaptırdığımız halde 2. si ödeme yapmaması sonucu önce dava mı açayım yoksa tahkime mi gideyim?

tramer sonucunda kusur sizde mi çıktı_?
    sizin aracınızda ne kadar masraf çıktı_?
    exper geldimi evrakları aldı mı_?

biraz daha detay verirseniz daha çok bilgi verebilirim.

üstad kaza tek taraflı yani kusurlu taraf yok duvara çarptık. exper evrakları aldı lakin sigorta kaza yanlış anlatıldığı gerekçesiyle sigorta şirketi ödeme yapmadı. cebimizden 6-7 binlik bir masraf çıktı ama tramerde 15 bin gözüküyor.

• hasanyy H kullanıcısına yanıt
    @hasanyy
    hocam rica etsem bana pm atarmısınız ? size özel olarak sormak istediğim bir soru var ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sekohuso33 -- 4 Ocak 2015; 3:34:49 >
  • 2. el araç aldım ancak aldıktan sonra farkettim tavanda 4 tane dolu izi belirgin şekilde var ve ayrıca tavanda 20 tane çok zor farkedilen dolu izleri var. Bu durum aracın değerini düşürür mü? Araç full orijinal ve boyasız ayrıca yetkili servis bakımlı. Değerini düşürmeyecekse yaptırmakla uğraşmak istemiyorum.
    Ek olarak bu hasarı kaskodan yaptırsam kaskomdaki hasarsızlık indirimini kaybeder miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi troley111 -- 5 Ocak 2015; 17:15:20 >
  • merhabalar
    geçenlerde gezmek için arkadaşlarla araba kiraladık 2008 model fıat punto
    yağışlı havada ufak bi kaza yaptık 20-30 km hız yoktur bile belki bi araca arkadan çarptık
    arabayı kiralamacıya götürdüğümüzde ön tampon zaten önceden de işlem görmüş olduğu için işlem gören yerenlerin boyasının dökülmesinden anladı
    bizi bi tamirciye yolladı belli ki kendi tanıdığı adam bizden bıya için önce 150 istedi ama 100tl ye anlaştık yaptırdık fiyat bana pahalı geldi sizce normal mi u fiyat???
  • Merhaba hocam ben 9 ay önce %100 suçlu bulunduğum bi kaza yaptım. 2 sokak arasında kafa kafaya girdik araçla ama sağdan gelen haklı diye ihale bana kaldı-benim aracımda 7bin tl lik masraf çıktı tahminim karşı tarafın o kadar bile yoktur ama aracı perte çıkartmışlar (isterseniz resimleri ve kaza anı video kayıtlarını gönderebilirim)

benim kaskom olmadığından ben kendi aracımı yaptırdım sigorta şirketimde karşı tarafın hasarını karşılar nasıl olsa diye üstüne durmadım.

bugün şahsıma karşı tarafın kasko şirketinden yazı geldi. özetle; kazada %100 suçlu bulunduğunuz için 33.500 tl yi 15 gün içersinde firmamıza ödemelisiniz yoksa icra takibi yapılacaktır diye. araç pert olduğundan sanırım bukadar yüksek meblağdan bahsediliyor. dumur oldum. kendi sigorta firmamla görüştüm kendileri 26bin tl ye kadar karşılayacaklarını geri kalan kısmının benim ödemem gerektiğini söylediler. karşı taraftada bende de pertlik bi durumun olmadığına eminim. hatta %100 suçun bana nasıl verildiği konusunda da olayla alakalı şaibelerin olduğunu düşünüyorum

kazanın üstünden 9 aydan fazla zaman geçtikten sonra böyle bi durumla karşılaştım ve nereye itiraz edeceğimi ne yapacağımı bilmiyorum. yardımcı olursanız sevinirim.

teşekkürler..

• Hocam Merhaba,

01.01.2015 te ışıklı kavşakta yeşil ışıkta geçtim. süratle sağ tarafımdaki yoldan bir araç gelip aracıma çarptı.
    Kazadan sonra polis çağırdık mobese olmadığından ve karşı taraftakide utanmadan yeşilde geçtiğini iddia ettiğinden polis benim yapacağım bişey yok dedi çekti gitti.
    Daha sonra çevredekilerin araya girmesiyle tutanak tutuldu. Ben ışıklarda yeşilde geçtiğimi ve karşı tarafın kırmızıda geçtiğini beyan ettim.
    Tabi uyanıkta mobese olmadığını fırsat bilip oda kendine göre yeşilde geçtiğini ve benim kırmızıda geçtiğimi yazdı.
    Hasar ihbarını vermeden önce bir delil araştırmaya başladım. Ertesi gün bölgede araştırma yaptım ve geçen p.ertesi 05.01.2015 pendik itfaiyesinin kamerasının benim yeşilde geçtiğimi ıspat edecek bir kamerası olduğunu farkettim.
    itfaiyeye binbir zahmet ve çabayla dilekçe verdim. Hala görüntüyü verecekler...
    Geçen hafta Perşembe 08.01.2015 te sbm den mesaj geldi. Anlaşılan karşı taraf ihbarını yapmış ve kusur oranları sonuçlanmış. %50-50 paylaştırmış.
    SBM sisteminden itiraz et butonuna bastığımda sigorta şirketleri aynı olmadığından itiraz bu uygulamadan yapılamıyor. diye uyarı çıkıyor.
    Şimdi bu durumda ne yapmamı önerirsiniz. Görüntüleri alma çabam halen devam ediyor.

Teşekkür ederim. Saygılarımla,

Not: Bir arkadaşım kendi yaşadığı bir kazada ilçe emniyetten mobese kayıtlarını dilekçeyle elden alabilmiş bunuda burdan bir bilgi olarak aktarmış olayım.

• İyi gunler. Trafik ekibinin tuttugu tutanakta bana 52/1b arac hizini yol hava durumuna uydurmamaktan,alkollu daha once kaza yapmis karsi tarafa 81/1a kaza yerinde gerekli tedbir ve onlemi almamaktan kusur verilmistir.kusur yüzdeleri nedir bilgisi olan varsa cevaplarsaniz sevinirim. Karsi tarafin sigortasi bizim sigortalimiz kusursuzdur deyip dosyayi kapatti herhangi bir odeme yapmayacaklarini soledi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi akşamlar;

Ailemin park halinde duran aracının sol iki tekerini kesici bir şey ile patlatmışlar.Kasko bu hasarı karşılar mı? Hasar kaydı olur mu?

İzlememiz gereken yol ne olmalı bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler.
  • Hasan bey bende size bir soru sormak istiyorum, almak istedigim araba gelirken kaza yapiyor,alacagim arac ford fiesta
    ford marka olan arac orta seritten saga donmek isterken sag seritteki araci farketmiyor ve donuyor sag seritten giden arac fordun camurluguna surtuyor,ikisinde de biraz hasar meydana geliyor
    polis tutanak tutuyo, fordu suren arkadas hatali oldigunu kabul ediyor
    1.alacagim bu ford marka aracta sorgulama yapinca hasar kaydi cikar mi?cikarsa bu hasar ne zaman sisteme islenir?
    2.ford marka araci kullanan kisi hatali oldugu icin karsi tarafin masrafini da bu kisi mi oder ve oderse hasar kaydinda karsi tarafin miktari mi yazar?
    3.hasar ve kazayla ilgili ayrintili bilgoyi nerden ogrenirim.tesekkurler.
    I kacirdi
    bu araci almak istiyorum ama bu kaza keyfimi kacirdi araba temiz hosuma gitti ama bu kazanin sonucu kayitlara nasil yansir bilemiyorum .aydinlatirsiniz cok seviniri,

• Size yaptıracağım bir kaporta boya işlemi için ücretlendirme konusunda danışmak istiyorum.

1. ARKA TAMPON

Arka tamponun sol tarafı bozuk halde, yani bombeli falan yüzeyi, bu tampon komple sökülecek onarılacak, tamamen boyanacak.

2. ÖN TAMPON

Bu tamponun alt tarafında macun atılmış çatlak bir yer var, macun kazinip oraya lokal boya yapılacak.

3. SPOILER

Sökülmüş halde bir spoiler var, bu spoiler temizlenecek ve komple boyanacak.

Bu işlemler için 600 TL fiyat aldım sizce aşağı yukarı nasıl bir fiyattır? Sadece tampon onarımı işin içine girince bu kadar artıyor mu fiyat?

• merhaba ben dün 4de oto kiralama yerine gidip renault symbol kiraladım gezerken şehir merkezinde 83 model mercedese çarptım benim ön tamponun sürücü tarafı kırıldı sağ taraftaki tekerlekte kaldırıma çarpıp yırtıldı jant hasarlı olarak sizce benim fatura ne kadar tutar yarına kadar lütfen cevap verin araba sahibi sanayide yaptıracağını söyledi bilindik 1yere servise gitmeyecek yardımcı olursanız sevinirim ön tampon %100 olarak emin olarak değişecek jant neyse onu hallederiz diyor daha sonrasında
  • Hasan bey , araçta lpg ruhsata çok önceden işletilmiş. Araç seyir halinde motor tarafı komple yanıyor. İtfaiye söndürüyor fakat araç büyük çoğunluk pert.
    Kasko kağıdıma baktığımda (araç lpgli mi = hayır) yazıyor.Bu ibare ruhsata bakılarak yazılmak zorunda değil mi ?
    Bu bir sorun çıkartır mı? Nasıl bir yol izlemeliyim ?
    Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dalcer -- 25 Ocak 2015; 11:09:09 >
  • hasar uzmanı arkadaşlara bir sorum olacak , ancak konu baya uzun ve telefon görüşmesi yapmam gerekiyor . Yardımcı olabilecek hasar uzamanı arkadaş var mı ?
  • up
  • kırmızı ışıkta bekleyen araca arkadan bir araç çarpıyor öndeki araçta 300-400 tl lik bir hasar var kişiler kendi arasında kaza tutanağını tutarken arkadan vuran aracın sahibi bana da arkadan bir araba vurduğu için öndeki araca çarptım diye beyan da bulunuyor kendisine çarpan araca ait herhangi bir plaka model vb bilgi yok sadece böyle bir beyan var, aslında böyle bir durum yok fakat tutanağa bu şekilde geçiyor. öndeki aracın kaskosu yok sadece zorunlu sigortası var arkadan çarpan aracın kaskosu var. arkadan çarpan aracın kasko şirketi ödeme yapmayacağını 3. arabadan dolayı bu kazanın gerçekleştiğini ona dair de bir bilginin olmaması sebebiyle kaza sonucu öndeki arabada oluşan hasarı ödemeyeceğini söylüyor. böyle bir şey mümkün mü dava yolunu kullanmaktan başka bir çözüm var mı? ilgilenen arkadaşlara şimdiden tşkler.
  • 
Sayfa: önceki 117118119120121
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.