Şimdi Ara

HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR... (120. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.436
Cevap
85
Favori
474.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 118119120121122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar selamlar başımdan gecen bir hadiseyi paylasmak istiyorum ve yardımınızı rica ediyorum...

src psikoteknik yok bende kazaya karıstıgım arac ise minibus ve ticari arac bu konuda boyle bi sıkıntım var, ancak kazayla falan alakası yok ki bu işlemde de bu konuda herhangi bi sıkıntı yasamadım

olay libadiye kavsagında oldu ben kavsakta donerken bayanın biri dısarıdan kavsaga katılarak sag yandan aracıma carptı ve tamponumu actı ve yandan hasar verdi...kendisinde de tabiki hasar var onun hasarı 500 tl falan benimki de 2000tl civarı zira tampon far ayakları tamponu tutan demir falan degisecekmiş servis oyle dedi... kaza sonrası ktt (kaza tespit tutanagı) tutuldu ikimizde carpma gerceklesti yazdık, carptım yazan yok yanı şemayı ise polis cizdi ve orada sozlu olarak karsı taraftaki bayanın hatalı oldugunu soyledi zira ben kavsaktayım kadın katılıyor sagında bos alan var ve ben yolun sol tarafındayım (bayan yola katılım yaptıgını yazmamıs)... resimler bende mevcut...
    buna ragmen kusur oranı %50-%50 verilmiş hatta araclar yanlıs numaralandırılmıs a aracına b , b aracına a demisler... kaza resimleri ekspere vermeme ragmen, sbm sitesine eklenmemis falan... bende dogal olarak kızdım falan neyse, dilekce yazdık sigorta acenteme ve karsı kendi sigorta sirketime yolladım...

sbm sitesini daha sonra kontrol ettim mutabakatsızlık > degerlendirme > mutabakat yazıları geldi gun içerisinde, fakat su anda gordugum uzere kusur oranını tamamen bana vermisler ben hatalıymısım... resimlerde de belli ki ben kavsaktayım o gelip vurmus, tamponu yandan vurarak takıp terse katlamıs falan nasıl ben haksız oluyorum anlamadım hem vuruyorlar hem ben haksızmısım...
    simdi nereye veya kime itiraz etmem gerekir bilgisi olan varmı?

bu arada karsı aracın kaskosu ve sigortası var aynı şirketten benim ise baska bir sirketten sadece sigortam var... sanıyorum karsı tarafın kaskosuyla alakalı sıkıntı var... kasko sirketleri tam sıkıntı yaw

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lycn -- 30 Ocak 2015; 16:48:08 >

• hasanyy H kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    eşim 10 gün önce kaza yaptı, refuje çarptık, ona bir şey olmadı ama
    ben 2 ameliyat oldum. Cok olmasa da onda alkol cikti ama benim merak ettigim
    beni de kapsiyor mu bu? yani ben sürücü degilidim ama yaralandım, magdurum,
    hic mi sigortadan faydalanamam veya şirketten (airbag'ler problemliydi, vucuttaki kırıklıklar onlardan kaynaklandı).
    Yoksa, hic mi dusunmeyeyim bu konuyu ve kapatayim artık?
    @hasanyy
  • Aracım park halinde ben de sürücü kapısının yanında açık halde duruyorum. yanımdan geçen traktörün kapısı benim aracımın açık olan kapısına çarptı suçlu kim olur.@
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehcakmak01@hotmail.com

Aracım park halinde ben de sürücü kapısının yanında açık halde duruyorum. yanımdan geçen traktörün kapısı benim aracımın açık olan kapısına çarptı suçlu kim olur.@

merhaba,
    öncelikle geçmiş olsun.
    aracınız park halinde olsada trafiğin akış yönüne doğru kapıyı açık bıraktığınızdan %100 kusur size verilir.
    ancak traktör kendi şeridinin dışında yani haksız olarak sizin şeridinize girmesi gibi bir durum varsa kusur değişir.
  • iyi aksamlar.
    otogar çıkış gişesinde beklerken öndeki araç geri geri gelerek bana sağ ön tampondan vurmuştur. onun sol arka tampon kırılmıştır. ben hareketsiz beklerken gelinmemesi gereken yerde geri gelmiş ama komisyon %50 %50 vermiş. bu nasıl olur anlamadım doğrusu. bu konudaki fikriniz nedir?@
  • Selamlar, perşembe günü araba sürerken keskin bir viraja hızlı girdim.Karşı şeritten gelen arabaya çarpmamak için sağa kırdım ve yolun bir metre kenarına savrulup yol seviyesinin 35-40 cm altında bulunan toprak-çalı çırpıya girerek durabildim.Şükür ki burnum bile kanamadı. Fotoğrafta görüldüğü gibi aracımda maddi hasar oluştu.Radyatör su akıttı.Kaskomun anlaşmalı olduğu yetkili bir servise aracı çektirdim.Servisteki kişi 10000 tl'lik bir dosya açtı.Sağ ön çamurluğun ,arka tamponun ,sağ farın,radyatörün değişeceğini söyledi.Ayrıca arabanın altındaki hasarı tam olarak bilemedikleri için açıp bakacaklarını,dosyayı sanki tüm alt-ön takım değişecekmiş gibi açtıklarını söyledi.Bunun eksperin gelmesiyle değişeceğini muhtemelen daha az bir hasar geleceğini söyledi.Şimdi değişebilecek dedikleri parçalara göz gezdirdim.Sağ ön sis farı,tsi amblemi,jant tamiri gibi gereksiz sayabileceğim şeylerle dolu bir liste var.Sağ iki kapı ve kaput ucuna da işlem uygulayacaklarını söylediler ama pasta-cila ile rahatlıkla halledebilecekleri için bu işlemleri kesinlikle istemediğimi belirttim.Yetkili ,Ön tamponu ise tamire yollayacaklarını,eğer tamir mümkün değilse değişeceklerini söyledi.Şimdi dürüst olmak gerekirse bu konular ve işlemler hakkında pek bilgim yok.Eksper gelince ne olacak?Sonuçta en ufak bir hasar bile olmayan sağ sis farının(dıştan hasarsız görünüyor) değişimine izin vermesi olası mı?Ben ne yapabilirim?10 bin liralık bir hasar kaydı aracı satarken bana zorluk yaşatacak ve bence bu kadar büyük hasarı yok.Yardımcı olabilirseniz sevinirim.Özel bir servise resimleri gösterdim fakat usta arkadaş yetkili serviste yaptırmamın benim için daha iyi olacağını belirtti.Saygılarımla...
     HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR...

• Merhabalar 03.02.2015 tarihinde bayiden ikinci el bi araç satın aldım aracı kendi üzerime yaptırmadım özel sebeplerden aracı bi arkadaşım üzerine almıştık çıkarmadan hemen kasko yaptırdım.kasko başlangıcım 03.02.2015 dir.04.02.2015 tarihinde ise şehir dışında tek Taraflı bi kaza Yaptım büyük ihtimal araç pert oldu.araçta babam vardı ufak bi yaralandı sonra jandarma geldi tutanak tutuldu.aracı servise çektirdik.
    Elimizde şuanda aracı Hatasız teslim aldığımıza dair bayi evrakı jandarma tutanakları hastane tutanakları alkol muayene tutanağı resimler çekici belgesi hepsi var.benim sorum 1 gün sonra kaza yaptık diye kasko Firması ödeme yapmamazlık yaparlar mı ve ruhsatta araç sahibi olarak görünen arkadaşım sigorta Şirketine arkadaşıma aracı verdim derse sorun çıkarırlarmı birde aracı 150 binliraya aldım kasko bedeli Satışta 140 bin yazıyordu sigorta sözleşmemde şöyle yazıyor internet fiyatları ve bayilerden ALINAN ortalama ile tayin belirlenir ödeme yapılır benim aracımda ne bayide nede internet sitelerinde 155 binden aşağı yok bana nasıl bi ödeme yaparlar sizce şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• merhaba 3 ay önce Ankara Renault Akbak yetkili satıcısından 37000 TLye almış olduğum su an 2000 kmde olan CLİO4 aracımla iki gün önce başka bir araca arkadan çarpmak suretiyle kazaya karıştım. aracım yürür durumdaydı fakat ben aracım AXA sigortadan kaskolu olduğu için çekici vasıtasıyla AKBAKa çektirdim ve sabah AKBAKa gittiğimde aracımda ufacık çiziği olan parçalara da değişim yazdıklarını gördüm.Bu esnada dosyam açılmıştı ve ben çaışanlarının tutumlarından da rahatsız olduğum için aracımı eksper görmeden servisten çıkardım.Başka yerlerden de fiyat aldım. Aracı yaptrmayı düşündüğüm ustama gittiğimde ''bu araca AKBAK dosya açmışsa tahmini tutarı ekspere bildirmiştir.Senin arabanın tramerinde akbakın gösterdiği tutar (yaklaşık 7 bin) çıkar. Sen arabayı perte çıkarmaya bak'' dedi.Şimdi size bazı sorularım olacak
    1) Aracımın tramerinde gerçekten de başka yerde yaptrsam dahi akbakın verdiği tahmini tutar mı çıkar
    2) aracı perte çıkarmam için ne gerekir.Kendim eksper seçebilir miyim.Servise aracımı perte çıkardıklarında kendilernden sıfır araba alcağmı söylemem etki eder mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: this_life

Merhabalar 03.02.2015 tarihinde bayiden ikinci el bi araç satın aldım aracı kendi üzerime yaptırmadım özel sebeplerden aracı bi arkadaşım üzerine almıştık çıkarmadan hemen kasko yaptırdım.kasko başlangıcım 03.02.2015 dir.04.02.2015 tarihinde ise şehir dışında tek Taraflı bi kaza Yaptım büyük ihtimal araç pert oldu.araçta babam vardı ufak bi yaralandı sonra jandarma geldi tutanak tutuldu.aracı servise çektirdik.
    Elimizde şuanda aracı Hatasız teslim aldığımıza dair bayi evrakı jandarma tutanakları hastane tutanakları alkol muayene tutanağı resimler çekici belgesi hepsi var.benim sorum 1 gün sonra kaza yaptık diye kasko Firması ödeme yapmamazlık yaparlar mı ve ruhsatta araç sahibi olarak görünen arkadaşım sigorta Şirketine arkadaşıma aracı verdim derse sorun çıkarırlarmı birde aracı 150 binliraya aldım kasko bedeli Satışta 140 bin yazıyordu sigorta sözleşmemde şöyle yazıyor internet fiyatları ve bayilerden ALINAN ortalama ile tayin belirlenir ödeme yapılır benim aracımda ne bayide nede internet sitelerinde 155 binden aşağı yok bana nasıl bi ödeme yaparlar sizce şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim

Hocam ödeme konusunda sorun çıkmaz iciniz rahat olsun. Sonuçta alkol raporu jandarma tutanağı hepsi var.
    Arabanın bedeline gelince 2-3 servisi ararlar 2-3 ilana bakarlar sonra sana fiyat verirler sende kabul etmezsin biraz daha yükseltmeye çalışırsın oyle orta yolu bulursunuz

Gecmis olsun.

Bu arada arabanın arkadasınızın üzerine olması bişeyi değiştirmez. Pert kararı çıkarsa arkadasınız arabayı sigorta şirketine satışını yapar arkadasınızın hesabına para yatar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sevgili arkadaslar kavsakta arkadan arac bana carpti tutanak tuttuk aracim 2 aylikti kendi servisine goturdum biz kaskodan yapiyruz eger sizin hataniz yoksa kaskonuz karsi tarafin sigortasindan parayi alir kaskonuz bozulmaz dedi. Hatali cikma durumum olabiir mi tedirgin oldum biraz. Tutanakta kontrolsuz arkadan carptim dedi diger surucu

• Merhaba bugün sabah uyurken zil sesine uyandım açtım kapıyı baktım belediyenin elemanı, hocam kar küreme yaparken aracınıza çarptık dediler. Gittim baktım belediyenin resmi aracı, arabanın sağ çamurluğu ön tampon ve farlar falan gitmiş, sağ ön kapı kasılmadan dolayı açılmıyor. Çektim fotoğraflarını aracımın. Belediye çalışanı özür diledi falan.... Neyse rapor falan tutalım derken Peugeot asistanı aradım, hocam araç resmi olduğu için polis raporu gerekli dediler. Tamam dedik aradık polisi geldi aldı evraklarımızı tuttu raporunu, bana da bir numara yazdı verdi, yarın raporunu Kurtuluş parkının oradan al dedi ve bana hiç bir evrak vermeden gitti! Bu aşamadan sonra ne yapmam gerekiyor çok acil yardıma ihtiyacım var, aradım kasko şirketimi çekici gelecek falan dediler ve Peugeot Görala yönlendireceğiz dedi.... servise gidince ne yapmam gerekiyor, geri dönüşü olmayan bir hata yapmak istemiyorum ?şimdiden teşekkürler

• arkadaşlar merhaba 16000 lira hasar kayıtli 2014 wosvagen polo 1.2 tsi dsg conf.
    900km deymis. 41bin diyor satıcı.

Hasarı sordum 16bin TL dedi

On farlar,izgara,tampon değişmiş. kaput ta ve sağ çamurluk + kapı boya islemi görmüş

16bin edermi bu işlemler ? Birde aracı VW te götürüp göstermek lazim tabi ama fikir alayim istedim

Sizce değer mi uğraşmaya?

• quote:

Orijinalden alıntı: emraxi

arkadaşlar merhaba 16000 lira hasar kayıtli 2014 wosvagen polo 1.2 tsi dsg conf.
    900km deymis. 41bin diyor satıcı.

Hasarı sordum 16bin TL dedi

On farlar,izgara,tampon değişmiş. kaput ta ve sağ çamurluk + kapı boya islemi görmüş

16bin edermi bu işlemler ? Birde aracı VW te götürüp göstermek lazim tabi ama fikir alayim istedim

Sizce değer mi uğraşmaya?

bence almayın
    o dediğiniz parça dışında daha para eden parçalarıda vardır.
    turbokompresör vb.

hem satarken sorun yaşarsınız.
    araç önden hasar görmüş..!
  • quote:

Orijinalden alıntı: mikelanj16

Merhaba bugün sabah uyurken zil sesine uyandım açtım kapıyı baktım belediyenin elemanı, hocam kar küreme yaparken aracınıza çarptık dediler. Gittim baktım belediyenin resmi aracı, arabanın sağ çamurluğu ön tampon ve farlar falan gitmiş, sağ ön kapı kasılmadan dolayı açılmıyor. Çektim fotoğraflarını aracımın. Belediye çalışanı özür diledi falan.... Neyse rapor falan tutalım derken Peugeot asistanı aradım, hocam araç resmi olduğu için polis raporu gerekli dediler. Tamam dedik aradık polisi geldi aldı evraklarımızı tuttu raporunu, bana da bir numara yazdı verdi, yarın raporunu Kurtuluş parkının oradan al dedi ve bana hiç bir evrak vermeden gitti! Bu aşamadan sonra ne yapmam gerekiyor çok acil yardıma ihtiyacım var, aradım kasko şirketimi çekici gelecek falan dediler ve Peugeot Görala yönlendireceğiz dedi.... servise gidince ne yapmam gerekiyor, geri dönüşü olmayan bir hata yapmak istemiyorum ?şimdiden teşekkürler

aracınız eğer 5 yaşına kadar genç ise karşı aracın trafik sigortasından değer kaybı alabiliriz.

onun dışında servise gittiğinizde sizi yönlendirirler.

• quote:

Orijinalden alıntı: besyo1907

Sevgili arkadaslar kavsakta arkadan arac bana carpti tutanak tuttuk aracim 2 aylikti kendi servisine goturdum biz kaskodan yapiyruz eger sizin hataniz yoksa kaskonuz karsi tarafin sigortasindan parayi alir kaskonuz bozulmaz dedi. Hatali cikma durumum olabiir mi tedirgin oldum biraz. Tutanakta kontrolsuz arkadan carptim dedi diger surucu

karşı ataraf %100 kusurlu
    araçta sac aksamında hasar var ise değer kaybını da karşı taraftan alabiliriz.
  • 5 yaşına kadr olan araçlarınızda size çarpan suçlu ise karoseri hasarlarınızda değer kaybı alabiliyorsunuz.

bu arada şehir dışında sürekli olmamdan dolayı burayı ihmal ettim.
    bundan sonra sürekli beraberiz.

kazasız-belasız günler dilerim
    .
  • 1 ay önce ufak bir kaza yaşamıştım. Kaza Tespit Tutanağı tuttuk vs.
    Servise halen gitmedim. Bu raporun herhangi bir süresi varmı?
    Yani servise ne zamana kadar gitmem gerekiyor. Kış şartları ve araç lazım olmasından dolayı yaptıramadım.
  • Murat006 kullanıcısına yanıt
    sorun olmaz, belki servis geç getirdiğinizden dolayı beyan alabilir.
    içiniz rahat olosun
  • Teşekkürler Hasan bey.
  • değerli site yöneticisi ben 09.03.2015 tarihinde volvo s60 aracımla kaza yaptım. aracımın kaskosu var. ancak bir hafta öncesinde 2000 tl civarında bir kazası daha vardı. eğer aracım perte çıkarsa kasko önceki zararımı ayrıca karşılar mı?
  • 
Sayfa: önceki 118119120121122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.