Şimdi Ara

HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR... (122. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.436
Cevap
85
Favori
474.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 120121122123124
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba 2 gün önce motosikletim ile kaza yaptım karşı taraf suçlu hatalı u dönüşü yaparken çarptım.Tutanak tutup servise götürdüm aracımı 3 bin tl lik bir hasar çıktı exper gelip görücek sonra yapılacakmış.Şimdi motorumun değeri 11 bin tl sigortadan değer kaybı isteyeceğim ne gibi bir yol izlemem gerek yardımcı olursanız sevinirim.
  • Önce bir eksper bulup aracınızın ne kadar değer kaybettiğini tespit ettirin. Sonra ekspertiz raporunu ve ekspere ödediğiniz ücreti gösteren faturayı karşı araç sahibinin trafik sigorta şirketine iletin.
    Şirket 8 iş günü içinde ödeme yapmak zorunda ödemezlerse elinizdeki rapor ve faturayla birlikte sigorta tahkim komisyonuna başvurun.. Başvurduktan 5-6 ay sonra karar verilir, kararın karşı tarafa tebliğinden birkaç gün sonra da paranızı alırsınız.
    İsterseniz şirkete hiç başvurmadan da komisyona gitme şansınız var ama siz gene de önce şirkete başvurun bazen ödüyorlar boş yere 6 ay beklememiş olursunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bozkirinefendisi B kullanıcısına yanıt
    Kasko şirketiniz pert işlemi mi yapar yoksa tamir mi ettirir bunu öngörmek çok zor. Muhtemelen pert olacak ama tamir de olabilir.
    Eğer tamir edilirse aracınızın değer kaybedecek ve bu değer kaybını kasko şirketi ödemeyecek, kaybı diğer aracın trafik sigorta şirketinden alacaksınız. Onun yöntemini de bir üstteki mesajda anlattım. Umarım işinize yarar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi durukafa -- 22 Mart 2015; 11:59:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: durukafa

Kasko şirketiniz pert işlemi mi yapar yoksa tamir mi ettirir bunu öngörmek çok zor. Muhtemelen pert olacak ama tamir de olabilir.
    Eğer tamir edilirse aracınızın değer kaybedecek ve bu değer kaybını kasko şirketi ödemeyecek, kaybı diğer aracın trafik sigorta şirketinden alacaksınız. Onun yöntemini de bir üstteki mesajda anlattım. Umarım işinize yarar

öncelikle bilgi için teşekkürler servis hasar kaydını benim kaskomdan açacaklarını benim kasko şirketinin karşı tarafın sigortasına rücü edeceğini ve kaskomun etkilenmeyeceğini söyledi bu işlemler doğru mu peki
  • bozkirinefendisi B kullanıcısına yanıt
    "kaskomun etkilenmeyeceğini söyledi" derken kastettiğinz şey hasarsızlık indiriminizin bozulmaması ise, ve karşı taraf sürücüsü %100 kusurlu ise, dediğiniz doğrudur, kaskonuz etkilenmeyecektir, şirket kayıtlarında çok kaza yapan riskli sürücü sınıfına girmeyeceksiniz.
  • quote:

"kaskomun etkilenmeyeceğini söyledi" derken kastettiğinz şey hasarsızlık indiriminizin bozulmaması ise, ve karşı taraf sürücüsü %100 kusurlu ise, dediğiniz doğrudur, kaskonuz etkilenmeyecektir, şirket kayıtlarında çok kaza yapan riskli sürücü sınıfına girmeyeceksiniz.

evet hasarsızlık kaydından bahsetmiştim çok teşekkür ederim sağolun
  • quote:

Önce bir eksper bulup aracınızın ne kadar değer kaybettiğini tespit ettirin. Sonra ekspertiz raporunu ve ekspere ödediğiniz ücreti gösteren faturayı karşı araç sahibinin trafik sigorta şirketine iletin.
    Şirket 8 iş günü içinde ödeme yapmak zorunda ödemezlerse elinizdeki rapor ve faturayla birlikte sigorta tahkim komisyonuna başvurun.. Başvurduktan 5-6 ay sonra karar verilir, kararın karşı tarafa tebliğinden birkaç gün sonra da paranızı alırsınız.
    İsterseniz şirkete hiç başvurmadan da komisyona gitme şansınız var ama siz gene de önce şirkete başvurun bazen ödüyorlar boş yere 6 ay beklememiş olursunuz.

3 bin civarı bir hasar var hocam tramerede böyle geçicek merak ettiğim kısım ne kadar ödeme alırım?Exper neye göre değer kaybını tespit ediyor?.Bu arada karşı tarafın sigortası Allianz sigorta bakalım ugraştıracak mı.Cevapların için çok sağol.

• Thecrow. kullanıcısına yanıt
    moturunuzun marka ve modeli, fiyatı, yaşı, daha önceki kazaları vs. göz önünde bulundurularak bir hesaplama yapılır. bunları bilmeden kesin bir şey söyleyemem hocam.
    50 bin liralık büyük bir motorda belki 2000 liralık değer kaybı olur, ama 12 bin liralık bir honda cbr 250de 5000 liralık değer kaybı olur. bunun kesin bir standardı yok malesef.
    bence en iyisi bir avukatla görüşüp o şekilde işlemleri yapmanız daha iyi olur. ayrıca sigorta şirketinin eksperinin raporu da sizi bağlamaz, isterseniz kendiniz de ekspertiz raporu hazırlatabilirsiniz, belki hasar 3000 değil 4000 lira ama eksper şirketi korumak için hasarı düşük gösterir, değişmesi gereken parçaya onarım yazar vs.
  • Pm atamadım kapatmışsınız.
    Ben dün arabayla ağaca vurdum galiba %70 veya %80 ni sigorta karşılıyormuş galiba bu doğrumudur?

• quote:

Orijinalden alıntı: TheRad67

Pm atamadım kapatmışsınız.
    Ben dün arabayla ağaca vurdum galiba %70 veya %80 ni sigorta karşılıyormuş galiba bu doğrumudur?

neden kesinti yapsın ki kaskonuz. muafiyetlimi_???
  • hasanyy H kullanıcısına yanıt
    Araç sahibi askerde ben bilmiyorum. Kasko vs varmı şuan aracın sigorta kağıdıda elimde yok ama internete sigortası var olarak gözükmesi gerek bende hiç anlamıyorum normalde kasko karşılıyor diye biliyorum fakat sigortada karşılıyormuş galiba

• Merhaba konuyu kirletmek istemedim sorunum var konudan yardımcı olur musunuz ?

http://forum.donanimhaber.com/m_104066135/tm.htm
  • Merhaba
    Benim sorunum palio 1.4 aracımı debriyaj san ses geliyor diye servise bıaraktım ve debriyaj kutusu diferansiyel baskı balata falan değişti 1465 tl üçret ödedim ve aracı 3 günde teslim aldım. Ama arac 5 vitesde boşa atıyor diğer viteslerde sorun yok tekrar servise götürdüm sorun bizden kaynaklı değil dediler çünkü 5 vitese ellemedik diyorla ama aracın şanzumanı dağıtıldı bu durumda bir işcilik hatası olmuşmudur. Çünkü vitesle alakalı bir sorunum yoktu. Akabinde vitesin boşa atma sorunu içinde 500 tl dediler. Burda hakkımı aramak için ne yapmam gerek yardımcı olursanız sevinirim Saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: Ayboraweb

Merhaba konuyu kirletmek istemedim sorunum var konudan yardımcı olur musunuz ?

http://forum.donanimhaber.com/m_104066135/tm.htm

Tamiri mümkün olan parçaları sigorta firmaları maalesef tamir ediyor.
  • Eşimin aracının üzerinde 20.000 TL civarı kasko hasarı var tramerde.

Bu aracı satıp sıfır bir araç almak istiyoruz. Aracı eşimin üzerine aldığımızda, ehliyetin züerindeki hasarlar devam eder mi? Yani sıfır aracı eşimin üzerine değil benim üzerime alsak kasko maliyeti daha mı az çıkar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: the wade

Eşimin aracının üzerinde 20.000 TL civarı kasko hasarı var tramerde.

Bu aracı satıp sıfır bir araç almak istiyoruz. Aracı eşimin üzerine aldığımızda, ehliyetin züerindeki hasarlar devam eder mi? Yani sıfır aracı eşimin üzerine değil benim üzerime alsak kasko maliyeti daha mı az çıkar?

Sen kendi üzerine alınız.
  • hasanyy H kullanıcısına yanıt
    Sorumun cevabı nedir peki? Eşime daja yüksek bir poliçe bedeli mi çıkar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: the wade

Sorumun cevabı nedir peki? Eşime daja yüksek bir poliçe bedeli mi çıkar?

Eşiniz üzerine almayınız demek istedim.
  • mrb hasan bey arkadaşım benim aracımla kaza yaptı yaklaşık 40 gün oldu arkadaşım %40 epilepsi hastası raparu var b sınıfı ehliyeti var hasta olmadan önce almış ehliyetini kasko ödeme yapmıyacanı söyledi dosya sorumlusu epilepsi hastasının arac kullanması yasakmış aracım pert tektaraflı kaza jandarma roporu var elimizde bu durumda neyapabilirim
    (X)
  • merhaba arkadaşlar.

yeni aldığım 2007 model civic aracıma trafik sigortası ve kasko yaptırmıştım. plaka 34 iken yaptırmıştım şimdi plakayı 17 yaptım ama ne kasko ne de trafik sigortası ücreti düşmedi.

acente yetkilisinin açıklaması ise adresimin ilk poliçeler kesilirken çanakkale olarak dikkate alındığı için poliçe ücretlerinin değişmedi şeklinde oldu.

bu açıklama doğru olabilir mi ? poliçe ücretlerini bugün ödedim. bu saatten sonra poliçeleri iptal edip başka yerden yaptırma şansım var mı ?

eğer böyle bi şansım varsa fiyat tekliflerinizi alabilirim.
  • 
Sayfa: önceki 120121122123124
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.