Şimdi Ara

HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR... (124. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.436
Cevap
85
Favori
474.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 122123124125126
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bilgi için teşekkürler hala sonucu bekliyorum.Eksper ağır kaza olarak tutanak tutmuş net bir şey söylemiyor kimse ama sanırım pert oldu araç.Bi 10-15 gün daha bekleyin cevap gelecek sigorta şirketinden dediler hafta başı ortada net bir şey yokken beklemekte sinir ediyor beni. Yalnız servis aracı tamir etsin diye baya oyaladı sanırım yok parça fiyatı gelmedi yok şöyle yok böyle diye.En son 15.000 lira masraf çıkardılar dı bu da aracın değerinin yarısı bakalım ne olacak.

Benim asıl sormak istediğim soru şu Türkiye sigortalar kurumunun aracıma biçtiği değer 27.700 TL olarak gözüküyor.Bu fiyat devletin belirlediği fiyat.Tabi herkesin aracında sonradan yapılan bir takım masraflar ve ekler var .Örneğin LPG+Cantlar+lastikler+müzik seti tarzı bunlardan sadece LPG kaskoda ek ürün olarak geçiyor.Sizce bu eklerin bedeli araç değerinin üstüne eklenir mi ? Yoksa sadece kaskoda yazan değerler mi eklenir ? Yada hiç bir değer eklenmeyip sadece aracın bedeli mi ödenir ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Alkımm

Bilgi için teşekkürler hala sonucu bekliyorum.Eksper ağır kaza olarak tutanak tutmuş net bir şey söylemiyor kimse ama sanırım pert oldu araç.Bi 10-15 gün daha bekleyin cevap gelecek sigorta şirketinden dediler hafta başı ortada net bir şey yokken beklemekte sinir ediyor beni. Yalnız servis aracı tamir etsin diye baya oyaladı sanırım yok parça fiyatı gelmedi yok şöyle yok böyle diye.En son 15.000 lira masraf çıkardılar dı bu da aracın değerinin yarısı bakalım ne olacak.

Benim asıl sormak istediğim soru şu Türkiye sigortalar kurumunun aracıma biçtiği değer 27.700 TL olarak gözüküyor.Bu fiyat devletin belirlediği fiyat.Tabi herkesin aracında sonradan yapılan bir takım masraflar ve ekler var .Örneğin LPG+Cantlar+lastikler+müzik seti tarzı bunlardan sadece LPG kaskoda ek ürün olarak geçiyor.Sizce bu eklerin bedeli araç değerinin üstüne eklenir mi ? Yoksa sadece kaskoda yazan değerler mi eklenir ? Yada hiç bir değer eklenmeyip sadece aracın bedeli mi ödenir ?

Bence pert olur, acentenizi arayın o da bölgeyi arasın, dosyayı sıkıştırsın.

geçmiş olsun

• hasanyy H kullanıcısına yanıt
    Şirketi aradım sıkıştıracaklar.Benim sormak istediğim aracın üstünde ki ekstra ekipmanları öderler mi?.Sadece LPG 1400 TL ek ürün diye yazıyor poliçede diğerleri müzik seti jantlar filan yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alkımm

Şirketi aradım sıkıştıracaklar.Benim sormak istediğim aracın üstünde ki ekstra ekipmanları öderler mi?.Sadece LPG 1400 TL ek ürün diye yazıyor poliçede diğerleri müzik seti jantlar filan yok.

poliçenizde yoksa aksesuar vb sonradan takılan parçaları ödemezler.
    Teşekkürler sadece LPG var 1400 diye de bedel yazılmış onu alırım sadece demek.
  • Mrblar arkaşlar bir konu hakkında fikrinize ihtiyacım var kırmızı ışıkta beklerken arkadan gelen araç duramayarak bana çarptı ve sonuç ikimizin atacıda renault olduğu için direk servise çektik arka tampon baga sol far ve bir kaç parça değişti bugun aracımı teslim alırken bilgisayara bağlayın bişey varmı öğreneyim dedim ve aırbag beyni arızalı dediler arkadan çarpmayla olmaz önden çarpmışşınız dediler ne yapmalıyım önden ben hiç kaza yapmadım.
    mart ayında aracım park halinde iken sarhoşun biri sürtmüş sağ ayna çamurluk değişti sağ kapı yarısı boyanmıştı.. şimdiden teşekkürler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet19791979

Mrblar arkaşlar bir konu hakkında fikrinize ihtiyacım var kırmızı ışıkta beklerken arkadan gelen araç duramayarak bana çarptı ve sonuç ikimizin atacıda renault olduğu için direk servise çektik arka tampon baga sol far ve bir kaç parça değişti bugun aracımı teslim alırken bilgisayara bağlayın bişey varmı öğreneyim dedim ve aırbag beyni arızalı dediler arkadan çarpmayla olmaz önden çarpmışşınız dediler ne yapmalıyım önden ben hiç kaza yapmadım.
    mart ayında aracım park halinde iken sarhoşun biri sürtmüş sağ ayna çamurluk değişti sağ kapı yarısı boyanmıştı.. şimdiden teşekkürler

aracınızın tipi nedir_? arkadan çarpılma sonucu airbag beyni hasar görür.
    yanlış söylemişler size
    geçmiş olsun

• Merhaba,

plakadan ve şasiden sorgulama yaptığımda 3 tane hasar kaydı çıkıyor. Aracı 2009'da aldım, 2 tane hasar kaydının ne olduğunu biliyorum. Ama ben satın almadan önceki döneme ait 06/01/2007 tarihli 3000TL tutarında bir hasarı anlayamadım. Bu tarih için "PARCA plakam 06/01/2007" şeklinde tekrar sorgulama yapıyorum, "SBM kayıtlarında Exper raporu bulunamadı" şeklinde cevap geliyor. Aracının garantisininde devam ettiği 2007 yılında yetkili servis kayıtlarında böyle bir işlem de yok.

Exper raporunun olmaması ne anlama geliyor? Exper raporu olmadan araç sigortadan işlem görebilir mi?
    teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: cnnysn

Merhaba,

plakadan ve şasiden sorgulama yaptığımda 3 tane hasar kaydı çıkıyor. Aracı 2009'da aldım, 2 tane hasar kaydının ne olduğunu biliyorum. Ama ben satın almadan önceki döneme ait 06/01/2007 tarihli 3000TL tutarında bir hasarı anlayamadım. Bu tarih için "PARCA plakam 06/01/2007" şeklinde tekrar sorgulama yapıyorum, "SBM kayıtlarında Exper raporu bulunamadı" şeklinde cevap geliyor. Aracının garantisininde devam ettiği 2007 yılında yetkili servis kayıtlarında böyle bir işlem de yok.

Exper raporunun olmaması ne anlama geliyor? Exper raporu olmadan araç sigortadan işlem görebilir mi?
    teşekkürler

faturalı dosyadır, yani eksper gelmeden yapılan hasarlardır. far cam vb parçalar
  • selamlar,
    yakın zamanda bir kazaya karıştım. sürücüyle kazanın oluş şekli konusunda anlaştık. kaza tespit tutanağı tuttuk. ancak karşı tarafın trafik sigorta poliçesi yanında bulunmuyordu. bu bilgileri tutanağa yazamadık. trafik sigorta poliçesini bana ileriki günlerde ulaştıracağını söyledi. bu şekilde ayrıldık.

takip eden günlerde hem kazaya karıştığım şahısla, hem de şahsın şirketinin sahibiyle(araç bir şirket aracı imiş) telefonda defalarca görüştüm. Ancak bugün yarın şeklinde bir oyalama taktiğiyle karşılaşıyorum.

sonuç olarak şu an elimde ikimiz tarafından doldurulup imzalanmış bir kaza tespit tutanağı var. karşı tarafın ehliyeti, ruhsatı ve trafik sigorta poliçesi bende yok. birkaç gün içinde aracımın servisine bu şekilde başvurmayı düşünüyorum. sonuç ne olur? aracımın kaskosu da trafik sigortası da var. mağdur olur muyum? şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi one1O -- 11 Mayıs 2015; 20:17:05 >

arabayla seyir halindeyken bi arabaya çarptım karşı tarafın masrafını sigorta ödedi şimdi bizden tahsil etmek için eve 2 tane kağıt geldi dosya numaraları aynı ancak isimler farklı ödenecek miktar 2 kağıttan da mı olacak??
  • 2 tane dosya numarası aynı ancak ceza isimleri farklı olan kağıt geldi bu ceza tek bir ceza mı Yoksa farklı 2 ceza mı ?
  • Merhaba,

Bugün iki sokağın kesiştiği bir noktada aracımla karşıya geçerken, sağ taraftan gelen başka bir araç aracımın sağ ön kapısından bana çarptı. Kaza tespit tutanağında da xxxxx plakalı araca sağ ön kapıdan çarptım diye ifade etti. bu durumda kusur oranları nasıl çıkar acaba.

Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: one1O

selamlar,
    yakın zamanda bir kazaya karıştım. sürücüyle kazanın oluş şekli konusunda anlaştık. kaza tespit tutanağı tuttuk. ancak karşı tarafın trafik sigorta poliçesi yanında bulunmuyordu. bu bilgileri tutanağa yazamadık. trafik sigorta poliçesini bana ileriki günlerde ulaştıracağını söyledi. bu şekilde ayrıldık.

takip eden günlerde hem kazaya karıştığım şahısla, hem de şahsın şirketinin sahibiyle(araç bir şirket aracı imiş) telefonda defalarca görüştüm. Ancak bugün yarın şeklinde bir oyalama taktiğiyle karşılaşıyorum.

sonuç olarak şu an elimde ikimiz tarafından doldurulup imzalanmış bir kaza tespit tutanağı var. karşı tarafın ehliyeti, ruhsatı ve trafik sigorta poliçesi bende yok. birkaç gün içinde aracımın servisine bu şekilde başvurmayı düşünüyorum. sonuç ne olur? aracımın kaskosu da trafik sigortası da var. mağdur olur muyum? şimdiden teşekkürler...

mağdur olmazsınız. kaskonuzun anlaşmalı servisine gidiniz.
    sanırım karşı tarafın trafik sigortası yok
    aslında tramer den de bakılabilir

google_ tramer yaz. trafik sigorta poliçe sorgulama
    orada plaka yaz
    altına ise araç sahibinin tc numarası
    yaz.
    orada çıkar

• quote:

Orijinalden alıntı: ummet1

2 tane dosya numarası aynı ancak ceza isimleri farklı olan kağıt geldi bu ceza tek bir ceza mı Yoksa farklı 2 ceza mı ?

bu konuyu bence avukat ile görüşün
    geçmiş olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: fpalaz

Merhaba,

Bugün iki sokağın kesiştiği bir noktada aracımla karşıya geçerken, sağ taraftan gelen başka bir araç aracımın sağ ön kapısından bana çarptı. Kaza tespit tutanağında da xxxxx plakalı araca sağ ön kapıdan çarptım diye ifade etti. bu durumda kusur oranları nasıl çıkar acaba.

Teşekkürler.

krokiyi görmeden kesin konuşmak zor
    bence siz haklısınız

geçmiş olsun
  • öncelikle merhaba .....aracım honda jazz 2008 model otomatik .....eşim bugün işinden dönerken dediğine göre direk yanında bulunan demir çubuğa sağ arka kapıyı sürterek boya kalması ve göçük meydana gelmiş ... komple boyama mı olur yoksa local boya yeterlimidir...ayrıca bu sene kasko yaptırmamıştım ve ilk defa tamirciye götüreceğim aracımı..bana ne kadar a patlar bu iş ...şimdiden teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: moses1979

öncelikle merhaba .....aracım honda jazz 2008 model otomatik .....eşim bugün işinden dönerken dediğine göre direk yanında bulunan demir çubuğa sağ arka kapıyı sürterek boya kalması ve göçük meydana gelmiş ... komple boyama mı olur yoksa local boya yeterlimidir...ayrıca bu sene kasko yaptırmamıştım ve ilk defa tamirciye götüreceğim aracımı..bana ne kadar a patlar bu iş ...şimdiden teşekkürler

metalik boya olduğundan komple boyanacak

• 2012 model dizel manuel comf. 40binde aracım park halindeyken 2 motorun çarpışması birinin savrulup benim aracıma çarpması sonucu çapıda çizik, marpiyelde ezilme ve ön çamurlukta ufak bir göçük oluştu. tahmini masraf ve ne kadar değer kaybı oluşmuştur ?

saygılar
     HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR... HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR...

• merhabalar.2011 model nissan x-trailim var.araç 90000 de bütün bakımları serviste yapıldı. Bugün seyir halindeyken bi ses geldi ve araç birden gaz yemedi kenara çektik kaskoyu aradık çekici gönderdiler servise götürdük. Servisteki eleman şanzımanın arıza yaptığını tamamen değişeceğini söyledi. Masraf 20000 ila 30000 arasında olurmuş.kaskoda karşılamazmış.biz bu arabayı jip olmasına rağmen arazide bile kullanmadık bütün bakımları kendi servisinde tam olarak yapılan 4 yıllık arabanın böyle bi arıza yapması ve bunun ceremesinin tamamen kullanıcıya yüklenmesi akla mantığa uygun gelmediği için nissan gibi işinin ehli diye bildiğimiz firmaya karşı hukuki yollara başvurmayı düşünüyorum. Bu işlerden anlayan biri olarak tavsiyeleriniz nelerdir ya da daha önce böyle bi durumla karşılaştınız mı karşınıza çıktıysa eğer sonuç ne oldu. Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recep6666 -- 16 Mayıs 2015; 20:38:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 122123124125126
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.