Şimdi Ara

HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR... (123. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.436
Cevap
85
Favori
474.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 121122123124125
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Daha önce aracı birine vermiştim kaza yaptı araç pert oldu.

Şimdi yeni araç aldım fakat birkaç sigorta şirketi aracıma kasko yapmıyor yapanlarda çok yüksek fiyat istiyor.

Araç benimdi fakat kaza yapan ben değilim. Bunu çözmenin bir yolu varmı ? elimde kazanın tutanağı falan var bunlar bir işe yarar mı ?
  • Arkadaşlar merhaba geçen hafta kaza yaptım eksper geldi motorumu gördü tamamen ben haklıyım hatalı u dönüşü yaptığı için araca çarptım.Fakat bugün tramerin sistemininde ben kusurlu görünüyorum.Benim plakamın yanında 100 oranı var bu ne oluyor eğer ben suçlu isem nasıl itiraz edebilirm kazanın yapıldığı yerde u dönüşü yapılmaz tabelası var.
  • Merhaba babamın aracına bugun bir kamyonet carpmıs tutanak felan tutulmus babam servise gitmis aracı yaptırmak istediğini belirtmis ancak yaparız ama önce siz ücretini ödeyin sonra siz sigortadan alırsınız demisler ve suan babamın aracı bir anda para veripte yaptırıcak durumu yok.Bu olay yasal mı yoksa bizi kandırmaya mı çalışıyolar şimdiden teşekkürler.
  • Öncelikle merhaba,
    Dün akşam saatlerinde park halindeki aracıma yakıt ikmali yapılırken başkaca bir araç sürterek ön tampon ve sol ön çamurluğumda hasar oluşturdu. Kaza esnasında dışarıdaydım lakin o an görsel veri alamadık. Şahıs aracını yerinden oynattı ve kusurlu olduğunu beyan etti. Bende kaza mahallini fotoğraflamadım, lakin kamera kayıtlarını istedim. Bu kayıtları hafta içi alabileceğim hakkında istasyon müdüründen bilgi aldım. Çok üzerinde durmadan tutanak tuttuk. Aşağıda taslağın bulunduğu bölümü fotoğrafladım.
    A aracının sürücüsünün beyanı;
    Yukarıda açık adresi verilen benzinlik istasyonunda park halinde ***** plakalı araca yakıt dolumu yapılırken sağ arka kapıdan sürttüm.
    B aracı (benim beyanım) ise; Yukarıda açık adresi verilen benzin istasyonunda park halindeki **** plakalı aracıma yakıt ikmali sırasında **** plakalı araç sürtmüş, aracımın ön tampon ve sol ön çamurluğunda hasar oluşturmuştur.
    Şimdi burada sormak istediğim şu..
    Bu beyanlar doğrultusunda kamera kayıtlarını alamadığımı varsayacak olursak şahsıma bir kusur yükleme gibi olağan dışı bir durumla karşılaşmam mümkün mü?
    TRAMER' e geçen temmuz ayında karıştığım kazandan sonra itimadım kalmadı. Tekrar bu vb. sıkıntılarla karşılaşmak istemediğimden hukuki süreç başlatmak için bu kaza tespit tutanağı yeterli olabilir mi?

• İyi akşamlar.
    Bir konuda ciddi şekilde sıkıntıları var ve kimseden net bir cevap alamadığım için sizin görüşlerinize ihtiyaç duydum. 23.03.2015 tarihinde Konya-Beyşehir kara yolunda aracın kontrolünü kaybetmem üzere virajda arabayı kaydırdım aracım kendi etrafında döndükten sonra arka tarafından ciddi şekilde hasar meydana geldi. Aracımın kaskosu vardı şirketle görüştüm ve çekici ile aracı Konya Renault yetkili servislerinden birisine çektirdim. Aracımın bagaj, tampon, sağ sol çamurluklar, arka cam kısmında onarılamayacak hasar meydana geldi. Kasko şirketi ise araca eksper atamasının gerçekleştirdiklerini bildirdiler. Ben ise Ankara'da ikamet etmem ve işlerim olması nedeniyle aracı serviste sadece ertesi gün görebildim ve bir daha göremedim. Bu hafta aracımı inceleyen eksperle yaptığım görüşme sonucu bana söylediklerini aynen aktarıyorum; "Beyefendi aracınızla ilgili gerekli parça fiyatları ve işçilik ücretleri konusunda görüşmeler yapıldı bunun sonucunda 9.250-TL araçta maddi hasar meydana geldiği görüldü. Biz bu raporu düzenleyip birkaç gün içerisinde kasko şirketine ileteceğiz." Ben ise aracın maddi hasarının yüksek olduğunu, aracın benim kasko yaptırdığım gün rayiç bedelinin 27.250-TL olduğunu ve araç için pert kaydı almak istediğimi belirttiğimde ise eksper bana aracı hiç yaptırmasanız bu halde 18.000-TL veren çıktı diye bildirdi. Sigorta şirketinden yetkili kişi ile yapmış olduğum görüşmede bana 10.000-TL altında masraf görülen dosyalar için pert kaydı çıkartılamayacağını ancak yine de eksper raporu geldikten sonra detaylı olarak size cevap verebiliriz dedi. Şimdi bu durum incelendiği zaman 18.000 + 9.250=27.250-TL topladığımızda benim aracımın sigorta yaptırmış olduğum günkü rayiç bedeline ulaşıyoruz. Ancak şöyle bir durum da var kasko poliçemde kasko bedeli olarak rayiç değer yazılmış rakamla birşey belirtilmemiş bugünkü rayiç bedel ise ikinci el piyasasının yükselmesi nedeniyle 28.500-TL olarak görünüyor. Sonuç olarak ben bu araca pert kaydı düşülmesini ve paramı almak istiyorum çünkü yaptırıp satmak istesem ikinci elde ciddi zarara uğrayacağım. Ben zaten geçtim rayiç bedelini falan 27.000-TL bile verseler kabul etmek niyetindeyim ki kaza yapmadan 3 gün önce aracı 30.000-TL 'ye satıyordum. Acaba rapor incelendikten sonra şirketin aracı perte çıkarma durumu sizce nedir? Ya da bana teklif herhangi bir fiyat teklifi sunar mı veya direk onarım işlemlerinin yapılması için servise talimat mı geçer?
    İlginiz için teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: avius2000

İyi akşamlar.
    Bir konuda ciddi şekilde sıkıntıları var ve kimseden net bir cevap alamadığım için sizin görüşlerinize ihtiyaç duydum. 23.03.2015 tarihinde Konya-Beyşehir kara yolunda aracın kontrolünü kaybetmem üzere virajda arabayı kaydırdım aracım kendi etrafında döndükten sonra arka tarafından ciddi şekilde hasar meydana geldi. Aracımın kaskosu vardı şirketle görüştüm ve çekici ile aracı Konya Renault yetkili servislerinden birisine çektirdim. Aracımın bagaj, tampon, sağ sol çamurluklar, arka cam kısmında onarılamayacak hasar meydana geldi. Kasko şirketi ise araca eksper atamasının gerçekleştirdiklerini bildirdiler. Ben ise Ankara'da ikamet etmem ve işlerim olması nedeniyle aracı serviste sadece ertesi gün görebildim ve bir daha göremedim. Bu hafta aracımı inceleyen eksperle yaptığım görüşme sonucu bana söylediklerini aynen aktarıyorum; "Beyefendi aracınızla ilgili gerekli parça fiyatları ve işçilik ücretleri konusunda görüşmeler yapıldı bunun sonucunda 9.250-TL araçta maddi hasar meydana geldiği görüldü. Biz bu raporu düzenleyip birkaç gün içerisinde kasko şirketine ileteceğiz." Ben ise aracın maddi hasarının yüksek olduğunu, aracın benim kasko yaptırdığım gün rayiç bedelinin 27.250-TL olduğunu ve araç için pert kaydı almak istediğimi belirttiğimde ise eksper bana aracı hiç yaptırmasanız bu halde 18.000-TL veren çıktı diye bildirdi. Sigorta şirketinden yetkili kişi ile yapmış olduğum görüşmede bana 10.000-TL altında masraf görülen dosyalar için pert kaydı çıkartılamayacağını ancak yine de eksper raporu geldikten sonra detaylı olarak size cevap verebiliriz dedi. Şimdi bu durum incelendiği zaman 18.000 + 9.250=27.250-TL topladığımızda benim aracımın sigorta yaptırmış olduğum günkü rayiç bedeline ulaşıyoruz. Ancak şöyle bir durum da var kasko poliçemde kasko bedeli olarak rayiç değer yazılmış rakamla birşey belirtilmemiş bugünkü rayiç bedel ise ikinci el piyasasının yükselmesi nedeniyle 28.500-TL olarak görünüyor. Sonuç olarak ben bu araca pert kaydı düşülmesini ve paramı almak istiyorum çünkü yaptırıp satmak istesem ikinci elde ciddi zarara uğrayacağım. Ben zaten geçtim rayiç bedelini falan 27.000-TL bile verseler kabul etmek niyetindeyim ki kaza yapmadan 3 gün önce aracı 30.000-TL 'ye satıyordum. Acaba rapor incelendikten sonra şirketin aracı perte çıkarma durumu sizce nedir? Ya da bana teklif herhangi bir fiyat teklifi sunar mı veya direk onarım işlemlerinin yapılması için servise talimat mı geçer?
    İlginiz için teşekkürler...

maalesef sigorta firmaları aracın sovtaj bedeline bakıp ondan sonra yapılıp yapılmayacağına karar veriyorlar.
    sizin aracınızın durumu ise tam sınırda
    yani ya pert olacak ya da yapılacak.
    ben de sizin yerinizde olsam pert olması konusunda baskı yapardım.
    pert olduğunda en azından daha az zararla karşılaşırsınız.

bir de acentenizi arayın o da sigorta bölgeyi sıkıştırsın.

geçmiş olsun

• Hayirli gunler. Benm aracm 2008 megane 2 park ederken dogalgaz kutusuna aracin sol arka tekerin ustu degdi ve cizilip iceri gocuk oldu ufak olmasina ragmen sanayide 400 lira gibi bir fiyat cikardilar aracin sigortasi ve kaskosu var ücretsiz olarak ikisinden birine yaptirabilirmiyim yaparlarsa tramere yansirmi simdiden cevap icin tesekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tipo ile kaza yaptık kapı değşicek soför kapısı.Kaç paraya mal olur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadirakbal

Hayirli gunler. Benm aracm 2008 megane 2 park ederken dogalgaz kutusuna aracin sol arka tekerin ustu degdi ve cizilip iceri gocuk oldu ufak olmasina ragmen sanayide 400 lira gibi bir fiyat cikardilar aracin sigortasi ve kaskosu var ücretsiz olarak ikisinden birine yaptirabilirmiyim yaparlarsa tramere yansirmi simdiden cevap icin tesekkür ederim.

sigorta üzerinden yapılan her şey, tramere yansıyacaktır.
    400 tl sanayi diyorsa, servis daha yüksek söyleyebilir.
    bence karar sizin
    kaskonuzun hasarsızlık oranı nedir
    bu hasar kaskonuzu etkiler
    ama ne kadar etkiler
    isterseniz bir de acentenize sorun.
    bazı poliçelerde hasarsızlık koruma var.
    bu şekilde kaskonuz da bozulmaz.

geçmiş olsun

• görmeden fiyat verilmez
    geçmiş olsun
  • Orijinalden alıntı: hasanyy

Orijinalden alıntı: hasanyy

5 yaşına kadar olan araçlarınızda size çarpan suçlu ise karoseri hasarlarınızda değer kaybı alabiliyorsunuz.

bu arada şehir dışında sürekli olmamdan dolayı burayı ihmal ettim.
    bundan sonra sürekli beraberiz.

kazasız-belasız günler dilerim

http://www.yasal.com.tr/1/205/arac-deger-kaybi-nasil-geri-alinir

mesaj atın hakkınızı almanız konusunda yardım edeyim.

quote]Orijinalden alıntı: hasanyy

Orijinalden alıntı: hasanyy

5 yaşına kadar olan araçlarınızda size çarpan suçlu ise karoseri hasarlarınızda değer kaybı alabiliyorsunuz.

bu arada şehir dışında sürekli olmamdan dolayı burayı ihmal ettim.
    bundan sonra sürekli beraberiz.

kazasız-belasız günler dilerim

http://www.yasal.com.tr/1/205/arac-deger-kaybi-nasil-geri-alinir

mesaj atın hakkınızı almanız konusunda yardım edeyim.

• hasan bey merhabalar,

bugün sabah işe giderken C plakalı bir servis aracı sağa dönüş yaparken aracımın sol çamurluk ve tamponuna çarparak hasarlı kazaya sebebiyet verdi...tutanak tuttuk ama, ilk kez kaza yaptığım için karşı taraf açık açık" hatalıyım, yada dikkatsizlikten oldu" vb. gii ibareler yazmamış bende fark etmedim ..ama tutanağın kendi tarafımda açıkça " 06 C **** plakalı araç sağa dönüş kuralını ihlal ederek aracımın sol ön çamurluk ve tamponuna çarparak, hasarlı kazaya sebebiyet vermiştir" ibaresini yazdım ve imzalattım buna ek olarak; karşı tarafın ehliyet, zorunlu trafik sigortası poliçesi ve ruhsat fotokopisini aldım... aracımı 2010 yılında (ford fiesta) sıfır olarak almıştım ve bu ilk kazam..internette ford parçalarını araştırdım, sol ön çamurluk: 88 TL, ön tampon ise: 560 TL olarak buldum, ayrıca aracımda güneş sigortadan kaskolu, araçta başka bir hasar yok.aklıma takılan birkaç soru var cevaplayacağınızı düşündüğüm..

1. ford yetkili servisinde toplamda 650 TL civarı bir parça maliyeti için, kaskoyu bozdurayım mı? ( daha doğrusu , bu kaza sebebiyle benim kaskom bozulur mu?)
    2. Auto king' e gidip "mini hasar" kapsamındaki hizmetten faydalanayım mı? (Auto king 'i tavsiye eder misiniz?)
    3. dışarıda bir kaportacıya tüm masraflar karşı tarafa ait olmak üzere, karşı tarafla anlaşıp, dışarda mı yaptırsam?( kayıtlı bir kaza olmayacağı için hasarlı vs olamayacak araç)
    4. tramer; kaza tutanaklarına bakarak verdiği kararda eğer karşı taraf %100 suçluysa, ford servisinde yaptıracağım bakım sebebiyle benim kaskom bozulur mu, aracımı satmak istediğimde, hasar sorgulama vs. hizmetlerinde aracım " hafif veya ağır kusurlu" olarak görünür mü? eğer bende de kusur çıkarsa sigorta sistemi lehime veya aleyhime nasıl işler?
    5. en mantıklı hareket ne olmalı?

şimdiden teşekkür ederim...

• quote:

Orijinalden alıntı: cmk61

hasan bey merhabalar,

bugün sabah işe giderken C plakalı bir servis aracı sağa dönüş yaparken aracımın sol çamurluk ve tamponuna çarparak hasarlı kazaya sebebiyet verdi...tutanak tuttuk ama, ilk kez kaza yaptığım için karşı taraf açık açık" hatalıyım, yada dikkatsizlikten oldu" vb. gii ibareler yazmamış bende fark etmedim ..ama tutanağın kendi tarafımda açıkça " 06 C **** plakalı araç sağa dönüş kuralını ihlal ederek aracımın sol ön çamurluk ve tamponuna çarparak, hasarlı kazaya sebebiyet vermiştir" ibaresini yazdım ve imzalattım buna ek olarak; karşı tarafın ehliyet, zorunlu trafik sigortası poliçesi ve ruhsat fotokopisini aldım... aracımı 2010 yılında (ford fiesta) sıfır olarak almıştım ve bu ilk kazam..internette ford parçalarını araştırdım, sol ön çamurluk: 88 TL, ön tampon ise: 560 TL olarak buldum, ayrıca aracımda güneş sigortadan kaskolu, araçta başka bir hasar yok.aklıma takılan birkaç soru var cevaplayacağınızı düşündüğüm..

1. ford yetkili servisinde toplamda 650 TL civarı bir parça maliyeti için, kaskoyu bozdurayım mı? ( daha doğrusu , bu kaza sebebiyle benim kaskom bozulur mu?)
    2. Auto king' e gidip "mini hasar" kapsamındaki hizmetten faydalanayım mı? (Auto king 'i tavsiye eder misiniz?)
    3. dışarıda bir kaportacıya tüm masraflar karşı tarafa ait olmak üzere, karşı tarafla anlaşıp, dışarda mı yaptırsam?( kayıtlı bir kaza olmayacağı için hasarlı vs olamayacak araç)
    4. tramer; kaza tutanaklarına bakarak verdiği kararda eğer karşı taraf %100 suçluysa, ford servisinde yaptıracağım bakım sebebiyle benim kaskom bozulur mu, aracımı satmak istediğimde, hasar sorgulama vs. hizmetlerinde aracım " hafif veya ağır kusurlu" olarak görünür mü? eğer bende de kusur çıkarsa sigorta sistemi lehime veya aleyhime nasıl işler?
    5. en mantıklı hareket ne olmalı?

şimdiden teşekkür ederim...

muhetemelen karşı araç kusurlu çıkacağından siz yetkili servise giderek kendi kaskonuzdan dosya açtırabilirsiniz.
    oto kinge gitmenizi oluşturacak bir durum yok

geçmiş olsun

• Merhaba Hasan bey,

Tırın sağında kaldığımız bir kaza yaptık, sol tarafta trafik yoğun diye sağa geçmek istiyor kör noktasında olan bizi boydan boya biçiyor, ilk darbesi sol arka tekere sonra sürterek aynaya kadar geliyor. Bir de pişkin pişkin söylüyor hatamı kabul mu edeyim şoförüm ben falan filan deyip sağdan siz çarptınız şeklinde yazdı tutanağa, ruhsat ve ehliyetinin resmini çektik alelacele.. Yolda ne şerit var ne bir şey, resimlerde de belirsiz..

Kaza resimleri;

http://i.hizliresim.com/VV5g3q.jpg
    http://i.hizliresim.com/vEdQJO.jpg
    http://i.hizliresim.com/rQBmOB.jpg
    http://i.hizliresim.com/La7YXo.jpg

Kim hatalı? Hasarı karşı tarafın sigortası mı, benim sigortam mı karşılar? Yoksa kaskodan yaptırıp hasarsızlığı bozmak zorunda mıyız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ManuaL -- 14 Nisan 2015; 12:24:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ManuaL

Merhaba Hasan bey,

Tırın sağında kaldığımız bir kaza yaptık, sol tarafta trafik yoğun diye sağa geçmek istiyor kör noktasında olan bizi boydan boya biçiyor, ilk darbesi sol arka tekere sonra sürterek aynaya kadar geliyor. Bir de pişkin pişkin söylüyor hatamı kabul mu edeyim şoförüm ben falan filan deyip sağdan siz çarptınız şeklinde yazdı tutanağa, ruhsat ve ehliyetinin resmini çektik alelacele.. Yolda ne şerit var ne bir şey, resimlerde de belirsiz..

Kaza resimleri;

http://i.hizliresim.com/VV5g3q.jpg
    http://i.hizliresim.com/vEdQJO.jpg
    http://i.hizliresim.com/rQBmOB.jpg
    http://i.hizliresim.com/La7YXo.jpg

Kim hatalı? Hasarı karşı tarafın sigortası mı, benim sigortam mı karşılar? Yoksa kaskodan yaptırıp hasarsızlığı bozmak zorunda mıyız?

tramerde çok farklı sonuçlar alabiliyoruz.
    kanımca %50 çıkabilir.

• merhaba, 2 hafta önce bi kaza geçirdik bir kadın benim araca sol yandan çarptı, fakat ben sokaktan çıkıyordum kadınsa adı cadde olan ama sokaktan farkı olmayan yerden geçiyordu. Tam 4 yol agzı oldugunu düşünün bu caddenin ben sokaktan gecip karşı sokaga girerken diger arac bana sol taraftan vurdu, tramer raporu ktt ye göre beni %100 kusurlu bulmuş, aslında ben çok haklı oldugumu düşünmüyordum açıkçası, fakat biraz araştırma yapıncar karayolları kurallarına göre trafik işareti ile geçiş üstünlüğünün belirlenmediği yollarda, sağdaki araç her zaman haklı bulunuyormuş ve geçiş üstünlüğü varmış. Bende bu kurala göre ümitlenmiş ve haklı olmayı bekliyordum, fakat sonuca göre ben %100 kusurlu sayılmışım, şimdi bu durumda ben itiraz etsem mi yoksa kaderime razı mı olsam ?

resimdeki lacivert araç benim aracım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatihata -- 20 Nisan 2015; 16:37:21 >

• Merhaba arkadaşlar cumartesi günü viraja girerken yada virajın ortasında lastiğim patladı.Araç sanki sağ tarafa kırılmış gibi kaymaya başladı hızım 80 civarı olduğundan hemen arkama baktım 1 araç çok yakınımda 1 araçta hemen arkamdan geliyordu.Bende bana vurmasınlar diye önce sol sonra tekrar sağ yaptım.İşin sonucu olarak 2 arabada bana vurmadan geçti ama ben toparlarken ilk sağ arkayı duvara sonrada refüje martı gibi kondum.Tutanak tutuldu edil tek taraflı kaza gerçekleşmiş oldu yani.

Şimdi ilk etapta araca 10.000 üzeri masraf çıkacak gibi gözüküyor daha eksper gelmedi pert olur sözleri dolanıyor. Aracın değerinin %51 olarak masraf çıkarsa olur bakalım eksperi diyorlar.Pert olursa benim yararıma mı ? yoksa yaptırılması daha mı mantıklı ?.10.000 TL hasar kaydı hoş olmaz tabi satarken.Şuan arabada hasar kaydı yok (varda 500 tl gözüküyor) Canım sıkkın aracın sigortalar birliğinde ki değeri 27.700 TL pert durumunda ben ne kadar bir ücret alırım.? Yada diyelim 11.000 masraf çıktı bu miktara itiraz edip istemiyorum tamirini bana para mı verin diye bilir miyim ?

RESİM 1

RESİM 2

RESİM 3

RESİM 4

RESİM 5

RESİM 6

• merhaba. bugun gece aracımla sıkışık bi yerden çıkarken arka çamurluğu çarptım ve içine göçtü. bu tür durumlarda sigorta bu bedeli karşılıyor mu
  • quote:

Orijinalden alıntı: leon32

merhaba. bugun gece aracımla sıkışık bi yerden çıkarken arka çamurluğu çarptım ve içine göçtü. bu tür durumlarda sigorta bu bedeli karşılıyor mu

kaskonuz var ise karşılar
    trafik sigortası sadece karşı tarafa verdiğiniz hasarlarda suçlu çıkmanızda devreye girer

geçmiş olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alkımm

Merhaba arkadaşlar cumartesi günü viraja girerken yada virajın ortasında lastiğim patladı.Araç sanki sağ tarafa kırılmış gibi kaymaya başladı hızım 80 civarı olduğundan hemen arkama baktım 1 araç çok yakınımda 1 araçta hemen arkamdan geliyordu.Bende bana vurmasınlar diye önce sol sonra tekrar sağ yaptım.İşin sonucu olarak 2 arabada bana vurmadan geçti ama ben toparlarken ilk sağ arkayı duvara sonrada refüje martı gibi kondum.Tutanak tutuldu edil tek taraflı kaza gerçekleşmiş oldu yani.

Şimdi ilk etapta araca 10.000 üzeri masraf çıkacak gibi gözüküyor daha eksper gelmedi pert olur sözleri dolanıyor. Aracın değerinin %51 olarak masraf çıkarsa olur bakalım eksperi diyorlar.Pert olursa benim yararıma mı ? yoksa yaptırılması daha mı mantıklı ?.10.000 TL hasar kaydı hoş olmaz tabi satarken.Şuan arabada hasar kaydı yok (varda 500 tl gözüküyor) Canım sıkkın aracın sigortalar birliğinde ki değeri 27.700 TL pert durumunda ben ne kadar bir ücret alırım.? Yada diyelim 11.000 masraf çıktı bu miktara itiraz edip istemiyorum tamirini bana para mı verin diye bilir miyim ?

RESİM 1

RESİM 2

RESİM 3

RESİM 4

RESİM 5

RESİM 6

bence yapılması durumunda satarken tramer kaydı yüzünden sıkıntı yaşarsınız.
    % oranı kaskodan kaskoya değişiyor.

pert durumunda piyasa rayiç bedeli neyse onu alırsınız

çok geçmiş olsun

• 
Sayfa: önceki 121122123124125
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.