Şimdi Ara

HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR... (114. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.436
Cevap
85
Favori
474.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 112113114115116
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: nosfecagri

Merhaba;

Komşum otoparkta geri geri gelirken aracıma çarptı. Sol ön çamurlukta hasar oluştu. Kendisi malesf kesinlikle kendisinin vurmadığını benim kusurlu olduğumu iddia ediyor. Polise de sürekli bunarı söyleyip durdu. Ancak fotoğraflardan da vuranın kendisi olduğu çok açık. Kaskom ve sigortam var. Ne yapılabilir? raporda ne kadar kusur çıkarsa değer kaybı isteyebiliyorum? Saygılar...

Not: Sitemizde güvenlik kamerası varmış. Olayı net biçimde çekmiş. Polise kamera görüntüsü olduğunu o anda söylemedim, ancak rapor aleyhime çıkarsa görüntüler ile itiraz hakkım var mıdır? Görüntüde adamın bana vurduğu çok açık.

bence görüntüler ile hemen polise gidin
    maalesef böyle suçunu kabul etmeyen görgüsüzler var
    karşı araç % 100 kusurlu çıkarsa ve aracınız 5 yaşına kadarsa 45 günde değer kaybınızı ödetiyorum

geçmiş olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: hasanyy

quote:

Orijinalden alıntı: yaskov

hocam merhaba kolay gelsin.Bir araç almayı düşünüyorum laguna 1.6 prewlige 2006 model fakat araçta toplamda 12 bin tl hasar var en son bagaj kısmından kazası var ve 6500 tl tutmuş masrafı bu araç alınırmı sice piyasa fiyatının 6 binlira aşşağısına anlaştık bagaj kapağında değişme yok fakat düzeltme varmış stop tanpon vs. değişmiş şimdiden teşekkürler.

ben lagunayı çok beğeniyorum
    lakin dediğiniz modelin 1.6 motorlusu pek tutulmadı
    motor kasayı uçuramıyor
    yakıt fazla yakıyor
    satarken ağır gidiyor
    bir de tramer kaydı var
    bence bir kez daha düşünün derim.

cvp için teşekkürler yanlız araç lag 2 faz 2 olanı yani makyajlı kasa arkadan almış olduüu darbe sorun yaratırmı onundışında araç çok diri ve temiz

• Herkese hayırlı akşamlar babamın aracıyla ilk kazamı geçen hafta yaptım yeşil ışıkta karşı yola geçerken kırmızı ışıkta geçen araç süratle benim sağ arka kapı ve sağ arka çamurluğa vurdu, tramerden baktığım kadarıyla haklı olarak %100 kusur karşı tarafa verildi. Aracı anlaşmalı servise götürdüm sağ arka kapımın orjinal değişimini istediğim kendiside ford connect olan aracımın kapı değişiminin orjinal olacağını zaten yan sanayinin üretilmediğini söyledi bunu nerden anlayabilirim orjinal parça takılıp takılmadığını 2. bir sorum aracım 2007 model 15.000 km çok kulllanımayan temiz bir araçtı haliyle değer kaybına uğradı değer kaybı talebimi karşı tarafı mağdur etmeden sigortadan talep edebilirmiyim. nasıl bir yol izlemem gerekir bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olursa sonsuz minnettar olurum şimdiden teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasanyy

quote:

Orijinalden alıntı: nosfecagri

Merhaba;

Komşum otoparkta geri geri gelirken aracıma çarptı. Sol ön çamurlukta hasar oluştu. Kendisi malesf kesinlikle kendisinin vurmadığını benim kusurlu olduğumu iddia ediyor. Polise de sürekli bunarı söyleyip durdu. Ancak fotoğraflardan da vuranın kendisi olduğu çok açık. Kaskom ve sigortam var. Ne yapılabilir? raporda ne kadar kusur çıkarsa değer kaybı isteyebiliyorum? Saygılar...

Not: Sitemizde güvenlik kamerası varmış. Olayı net biçimde çekmiş. Polise kamera görüntüsü olduğunu o anda söylemedim, ancak rapor aleyhime çıkarsa görüntüler ile itiraz hakkım var mıdır? Görüntüde adamın bana vurduğu çok açık.

bence görüntüler ile hemen polise gidin
    maalesef böyle suçunu kabul etmeyen görgüsüzler var
    karşı araç % 100 kusurlu çıkarsa ve aracınız 5 yaşına kadarsa 45 günde değer kaybınızı ödetiyorum

geçmiş olsun

Cok tesekkurler; ozelden mesaj attim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• herkese merhaba....benim de sorum ,sorularım var..bilen arkadaşlardan cevap rica ediyorum..

yeni aldığım 2. el aracımla kaza yaptım,tek taraflı,yaralamalı...sigortalar birliğinde ve de kasko şirketimin internet sitesinde aracın değeri 29.000 olarak görünüyor...

1-kaza yapalı 4 gün olacak bugün,aracımı anlaşmalı kaportacı bir şirkete çektiler...dosyayı filan onlar açıyor herhalde..bugün 4. gün ama daha exper gelmedi henüz,ama dosya açıldı diyor aracın çekildiği kaportacı?

2-bu exper diyelim ki 10 gün sonra geldi..bir gecikme sözkonusu olur da hak kaybına uğrar mıyım?

3-aracın piyasa değeri 32-34 arası...muhtemelen araç pert e çıkacak..bu durumda 29 000 lerde bir fiyat sunulursa bana , kabul etmeli miyim.
    4-exper dosyayı kapattıktan ne kadar sonra bu para elime geçer....

5-süre konusu benim için çok önemli....bu dertten en geç ne zaman kurtulurum..poliçemde 10 gün diye bişeyden bahsediyor dosya kapandıktan sonra ama cümleyi devam ettirmiş 45 gün filn diye...sizce ne olur ?

• @mobil_adam
    cevap için teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meta80 -- 23 Mayıs 2014; 17:28:19 >
  • Selamlar eklediğim fotoda hangi araç suçlu ?
     HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayat5252 H kullanıcısına yanıt
    sureci hizlandirmak isterseniz eksper ile irtibata siz gecin. nezaman araci görecek falan bilgi alın. belki dosya bile acilmamiştir. bu konuda tamirciden anlasmalı oldukları için bilgi alabilirsiniz.
    arac bedeli olayı muamma. ilgili sitede araç değeri düşük piyasada yüksek diyorsunuz. okadar fark olmaması lazım. genellikle tersi olur.
    süreç 45 gündür. ama bu ödeme günüdür. eksper dosyayı kapatıp şirkete gonderdikten sonra başlar. ödemeyi 45 gunde yapar. bu konuda acenteniz ile gorusmenizi tavsiye ederim. gecmiş olsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • meta80 kullanıcısına yanıt
    bu hasarda tramere girmesi mantıklı bana gore. 900 tl hasar çok eğer araciniz hususi oto ise karşı taraf sizin trafik sigortanızdan hasarını giderir. kaskonuza etki yapmaz. eğer sizin aracinizda bir hasar var ise sizin talebiniz uzere kaskonuz devreye girer.
    geçmiş olsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

4-5 ay önce otobanda bir köpek kazası atlattım. Kaza raporunu polis gelerek düzenledi ve raporda sürücünün kusuru olmadığına dair yazıda bulunmakta. Araçta 10000+ masraf çıktı ve kasko bu masrafı ödedi.
    Bu durumda araçta yaşanan değer kaybını kaskodan talep edebilirmiyim? Nasıl bir yol izlemeliyim?
    Teşekkürler.
  • sakiiin S kullanıcısına yanıt
    eğer trafik lambası yoksa A suçlu. Taliyoldan pat diye çıkmaması gerekir A'nın.
  • merhaba;
    ben bir kaza yaptım %100 suç bende karşı araç Toyota 2009 model değer kaybı davası açmak istiyor açarsa sizce tahmini ne kadar alırlar mahkemeye gitmek mi mantıklı yoksa karşı taraf uzlaşma taraftarı uzlaşmalımıyım? tşkler
  • Bize de gecen gun bir beton mikseri sol camurluktan carpti ama carptigi sekilde durmadi, sola dogru pozisyonunu degistirdi.

Polis cagirdik, once geliyoruz deyip sonradan gelmiyoruz, aranizda halledin dedi.

Mikser soforune neden carptigi sekilde durmadigini, kazanin olus seklini degistirdigini sorduk. Kor noktama geldi, kusura bakmayin hata bende, resim cekin siz dedi.

Bir sure sonra arkada biriken trafikteki soforlerin yumruk sallama, arabamizi tekmeleme, hakaret gibi tacizleri yuzunden ilerdeki benzinciye gittik. Mikser zaten bizden once gitmisti oraya.

Tutanagi hazirlamaya basladik. Mikser soforu, benim sagimdan gecmeye kalktilar, onlar bana carpti yazdi. Arkadasim boyle olmadi ki, ozur diledin, simdi niye dogrusunu, oldugu selkilde yazmiyosun diye sorduk ama isten atilirim falan deyip duzeltmedi tutanagi.

Durum akla zarar. Fotograflar falan var ama carptigi sekilde durmadigi icin fotograflarda sol seritte bizim yanimizda gorunuyor.

Boyle bir durumda ne yapilir? Tramer onu %100 hakli bulur mu?

Kasko var ama hic kabahatimiz yokken adam geldi carpti, yalan beyan yazdi tutanaga ve isine gucune bakiyor guzel guzel. Bizim araba hasat, Kasko bozulacak ve arabanin degeri dustu. Cana gelmesin, durum daha kotu olabilirdi tabi, ornekleri de var ama bu hic adil degil.

• quote:

Orijinalden alıntı: sakiiin

Selamlar eklediğim fotoda hangi araç suçlu ?

Öncelikle geçmiş olsun. krokide belirtildiği şekli ile dönüş yapan A aracı kusurlu.

ktk madde 53/b-4
    sola dönüş yapacak olan sürücüler
    4. Dönüşe başlamadan, sağdan gelen taşıtlara ilk geçiş hakkını vermeye mecburdur. B aracı için de eğer tespit edilebiliyor ise (fren izi veya çarpışma sonrası araçlarda çok ağır hasar varsa) kavşaklara yaklaşırken hız azaltmama kusuru verilebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: sakiiin

Selamlar eklediğim fotoda hangi araç suçlu ?

A

• ss01 kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba 2 haziranda maddi hasarlı trafik kazasına karıştım karşı taraf % 100 kusurlu bulundu. benim plakamı 5664 e sorgulattığımızda hasar kaydı çıkacak mı?
  • merhaba arkadaşlar...bugün ufak bi kaza yaşadık....
    gidiş geliş yolda u dönüşü yaparken arkamdan gelen aracın sol ön çamurluk ve sürücü kapısı benim tamponun sağ arkasına çarptı... tutanak düzenledik tramer kimin hatalı olduğunda karar verir dedi polis ama kim hatalıdır biz çözemedik...
     HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR... HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jaythewalker -- 13 Haziran 2014; 0:00:29 >

• Arkadaşlar merhaba,

Geçtiğimiz perşembe ufak bir kaza atlattık. Döner kavşağa sol şeritte girdiğim sırada sağ yanımda da bir tır vardı tam tırın ortalarındaydım, tırın benim şeridime girdiğini fark edip dar açıyla döndüğünü gördüm ve geçmesi için durup yol verdim ancak tır şöförü direksiyonu sola kırınca arka kasası üstüme geldi arka tekerleri aracımın sağ ön tarafında hasar oluşturdu. Neyseki kornayı duyup durdu yoksa ön tarafı komple dağatacaktı.
    Kaza tespit tutanağı düzenledik detaylı resimlerini çektik, tur şöförü açıklama kısmına Sol yanımdan gelen 34........ plakalı araçla sürtüme sonucu hasar oluştu diye yazdı. Bende yukarıda yazdığım şekilde yazdım.

Kaskom ile görüştüm tramere aktardılar benim trafik sigortamda kaskomda %100 kusuru karşı tarafa(tıra) verdi. Karşı tarafın trafik sigortasıda (AXA) sanırım kusuru bana vermiş ki sbm.org.tr' den sorguladığımda MUTABAKSIZLIK yazıyor. Bu durumda ne olacak açıkçası kaskomu bozdurup %50 indirimimden olmak istemiyorum.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: SamirCakir

Arkadaşlar merhaba,

Geçtiğimiz perşembe ufak bir kaza atlattık. Döner kavşağa sol şeritte girdiğim sırada sağ yanımda da bir tır vardı tam tırın ortalarındaydım, tırın benim şeridime girdiğini fark edip dar açıyla döndüğünü gördüm ve geçmesi için durup yol verdim ancak tır şöförü direksiyonu sola kırınca arka kasası üstüme geldi arka tekerleri aracımın sağ ön tarafında hasar oluşturdu. Neyseki kornayı duyup durdu yoksa ön tarafı komple dağatacaktı.
    Kaza tespit tutanağı düzenledik detaylı resimlerini çektik, tur şöförü açıklama kısmına Sol yanımdan gelen 34........ plakalı araçla sürtüme sonucu hasar oluştu diye yazdı. Bende yukarıda yazdığım şekilde yazdım.

Kaskom ile görüştüm tramere aktardılar benim trafik sigortamda kaskomda %100 kusuru karşı tarafa(tıra) verdi. Karşı tarafın trafik sigortasıda (AXA) sanırım kusuru bana vermiş ki sbm.org.tr' den sorguladığımda MUTABAKSIZLIK yazıyor. Bu durumda ne olacak açıkçası kaskomu bozdurup %50 indirimimden olmak istemiyorum.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

karşı tarafın trafik sigortasına bu şikayetiniz ile ilgili müracaat etmeniz gerekiyor
    olay yerinde foto çekmediniz mi

kusura bakmayın, ben de burada sizlerden biriyim, forum sahibi ile bir bağım yoktur.
    sonuç itibari ile işimden zaman buldukça cevap verebiliyorum.
    geç cevap için kusura bakmayınız.

• 
Sayfa: önceki 112113114115116
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.