Şimdi Ara

HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR... (132. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.436
Cevap
85
Favori
473.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 130131132133134
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aracim 2012 model bugunki piyasa degeri yaklasik 50bin Ytl degerinde.Yatili bir okulun lojmaninin onunde park halindeyken cikan asiri ruzgar sonucunda catidan kiremit dusmesi sonucu tavani delindi ve tavani degismek zorunda kaldi 5000 ytl hasar ortaya cikti kasko oldugu icin zarari karsiliyor ancak arabanin degeri piyasaya gore 15000 ytl deger kaybina ugradi acaba boyle bir durumda deger kaybi davasi acabilirmiyim acarsam bu deger kaybini alabilirmiyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu 2007'de açılmış.
    İnşallah cevap gelir.
    Geçtiğimiz hafta aracima bir servis minibüsü çarptı. Kaza tutanakları, fotoğraflar hepsi yapıldı.
    Kaza tutanağında karşı taraf dikkatsiz yola çıkıp benim aracima vurduğunu kabul etti.
    Buna rağmen kasko kontrolü yaptigimda kasko dosyamda hasar tutarı 1800tl gorunuyor. Odenen miktar 0tl demiş. Acaba bu olay benim kaskomun bozulduğu anlamına gelir mi?

• merhaba
    dün sabah kavşakta bir kaza yaptık.
    harfiyat kamyonu solumdan sağa dönmek için hızlı bir ani manevra yapıp sol arkadan çarptı.
    REsim var. Kimde çıkar kusur.
    Bu mesaja eklenen görseller:

HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR...
  • cakalseni C kullanıcısına yanıt
    Aynı kazayı bende yaptım kavşaklarda geciş önceligi sagdaki araca ait sagdaki arac sizinse karşı taraf suclu

• Fünfzehn kullanıcısına yanıt
    iyi akşamlar hocam,

değer kaybı için mahkemeye gitmenize gerek yok, arzu ederseniz kendiniz eksper bulup veyahut aracı serviste gelip inceleyen eksper de isterse ilgilenebilir.
    Tüm evrakları ekspere veriyorsunuz, Hazine müsteşarlığının açıklamış olduğu formüle göre değer kaybı hesaplanıp karşı tarafın sigorta şirketinden talep edilmekte.

Aracın yaşı, marka modeli, KM'si,değişen onarılan parçalar vb. bilgiler kullanılarak fiyat hesaplanıyor.
    Aracın daha önceki hasar durumuda önemli.
  • Fünfzehn kullanıcısına yanıt
    Rica ederim sizden de Allah razı olsun hocam.
  • Merhaba dun aracıma seyir halındeyken kursun geldi polis cagırdım tutanak tutturdum aılecek arabadaydık ucuz atlattık kaskom yok sigortam karsılarmı yardıcı olurmusunz tskler

• arkadaşlar selamlar;
    geçtiğimiz salı günü atatürk arberatoryum'un önünde kenara çekip 4'lüleri yakmış beklerken (telefon geldi açmak durumundaydım), solumdan bir tane betonmikseri sürterek geçti. kapı, çamurluk ve tamponda hasar oluştu. tutanak tuttuk, onun yazdıklarından bişey anlamadım, kör noktamdasın diyip durdu. bende 4'lüleri yakmış bekleme halinde olduğumu belirttim, tutanağa da böyle yazdık. onda bir hasar yok bu arada. benim tamirciye götürdüm aracı, senin kaskodan açalım hemen dosyayı beklemezsin, sonra rücu edilir dedi. o şekilde tamr ettiö, eksper gelip bakmış falan tramerden sorguladığımda mutabakatsızlık gözüküyor. 1100 küsür liralık bir hasar oluşmuş tamircimin belirttiği. arabayı aldım paranın yatırılmasını bekliyorum. bu mutabakatsızlık durumu canımı sıktı yalnız. bekleme halinde olduğum halde bu durumda benim kaskomun bozulma durumu var mı? karşı taraf lehine sonuçlanır mı? ekstra yapmam gereken birşey var mı? şimdiden teşekkürler...

• brawo_41 kullanıcısına yanıt
    Nasıl kurşun Silahtan mı çıktı kurşun?
    Allah korumuş hocam verilmiş sadakanız varmış.
    Nereden ve nasıl geldiğini bulabildiniz mi?
    arabada ne kadar hasar var?

Trafik sigortanız sadece sizin karşı tarafa verdiğiniz hasarı karşılar, kaskonuz yoksa ya kurşunu sıkan kişiyi tespit edip ondan talep etmeniz gerekmektedir hocam.
    Tekrardan geçmiş olsun.
  • Kımın nerden sıktıgı belli degil bi mermi izi var ezık delemedi cekırdegi buldum polise teslim ettim zaten bakistik inceleme yapılıp cıkarsa cıkar cıkmazsa yapıcak bsy yok

• Ewet durum onu gosterıyor tskler

• Selam arkadaşlar yapmış olduğum kazanın fotoğrafları aşağıdaki gibi. Ömrümde ilk defa kaza yaptım tutanağı öyle kısaca yazıvermiştim benden sonra arkadaş maşaallah döktürmüş mavi kısım benim anlatımım anlatımın üstteki araç bilgilerini de ters yazmışız ben onunkinin altına o benimkinin altına yazmış sizce sonuç ne olur U dönüşü yerindede düz çizgi var kesik kesik çizgiler 2 metre ilerden başlıyor ben soldan giderken sağ şeritten önümden u dönüşü yaparken araca vurdum kusurlar kaça kaç olabilir bana göre ben yüzde yüz haklıyım  HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR...

•  HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR...

• quote:

Orijinalden alıntı: konfakay

Selam arkadaşlar yapmış olduğum kazanın fotoğrafları aşağıdaki gibi. Ömrümde ilk defa kaza yaptım tutanağı öyle kısaca yazıvermiştim benden sonra arkadaş maşaallah döktürmüş mavi kısım benim anlatımım anlatımın üstteki araç bilgilerini de ters yazmışız ben onunkinin altına o benimkinin altına yazmış sizce sonuç ne olur U dönüşü yerindede düz çizgi var kesik kesik çizgiler 2 metre ilerden başlıyor ben soldan giderken sağ şeritten önümden u dönüşü yaparken araca vurdum kusurlar kaça kaç olabilir bana göre ben yüzde yüz haklıyım  HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR...

Geçmiş olsun ,

U Dönüşü yapan araç (serbest ise tabi) dönüş yapacağı şeride geçmek zorundadır.Yani sol şeritten U dönüşü yapacaksa sol şeride geçmek durumundadır.

Siz düz yolda da ilerleyebilirsiniz.Burada kusur karşı tarafa verilmelidir.

• Cevabınız için teşekkür ederim sonuç çıktıktan 24 saat içinde itiraz hakkı varmış bana göre olumsuz bir sonuç çıkarsa nasıl itiraz ediliyor bilginize başvurabilirmiyim, bir de tutanakta bir sıkıntı göülüyor mu ona göre kendisi sol şeritten giderken hafif geniş aldığını söylemiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: konfakay

Cevabınız için teşekkür ederim sonuç çıktıktan 24 saat içinde itiraz hakkı varmış bana göre olumsuz bir sonuç çıkarsa nasıl itiraz ediliyor bilginize başvurabilirmiyim, bir de tutanakta bir sıkıntı göülüyor mu ona göre kendisi sol şeritten giderken hafif geniş aldığını söylemiş.

Değerli hocam ,

Rapora itiraz süreniz 48 saattir.

http://www.sbm.org.tr/tr/OnlineIslemler/Sayfalar/KazaTespitTutanagiSorgula.aspx Link üzerinden itiraz edebilirsiniz.

Sorun olmayacaktır burada kararı kanunlar ve inceleme verir.

• Teşekkürler
  • Arkadan çarpan aracın sigortası çarpılan aracın hasarını karşıladı. Çarpan araç kendi imkanlarıyla kendi hasarını karşıladı. Şu durumda çarpan araç kazalı görünür mü ?
  • Merhabalar,bir hafta once yeni aldigimiz sifir aracla kaza yaptik. Kazanin olus sekli ve tutanaktaki beyanimizi su sekilde:tali yoldan ana yola girdik lakin onumuzde kirmizi yanmakta olan trafik isiklari ve bekleyen iki arac oldugu icin ilerleyemedik ve durduk. Bu arada aracimizin buyuk kismi serit icinde,sadece bagaj kismi şerit disinda kaliyor gibi. Neyse bu arada sag seritte seyretmekte olan bir hafriyat tiri var,o da az arkamizda durmakta. Isiklar yesile döndü,daha onumuzdeki araclar hareketlenmeden haliyle biz de hareketlenmeden bu tir sol arka camurluk ve sol arka kapidan vurdu ve 2 m kadar surukleyip kaldirima sıkıştırdı. Yerde lastik izleri var. Hala gaza basmaya devam etmekteydi de etraftakilerin el kol isaretleriyle bagirismalariyla ancak durdu. Arabanin saginda da hasar var haliyle,hava yastiklari da acildi. Tutanakta adam ben isikta durdum bu arac benim kör noktama girdi isik yesile donunce hareketlendim ve bu arac bana carpti diye beyan etti. Kazayi gorenler ve ayni zamanda yasayan bizler olarak neredeyse yuzde yuz kusursuz çıkacağımıza emindik ama dosya yuzde yuz aleyhimize sonuclandi. Bu arada karsi tarafta sadece sag ön far cami kirildi bizde yaklasik 20bin tllik hasar var. Tanidik vasitasiyla neden boyle oldugunu ogrendik,bizim sigorta sirketimiz direkt kusuru ustune aldigi icin dosya mutabakatla sonuclanmis dendi.Hemen itiraz dilekcesi yazildi kendi sirketimize, olayin olus seklini daha ayrintisiyla anlatan ve dosyanin tekrar incelenmesini istedigimizi ifade eden. Biraz da dava edecegiz tehditleri sonrasi dosya tramerde once tekrar degerlendirme ye düştü akabinde mutabakatsizlik sonucu cikti. Bu bizim sirketin verdigi kusur oranini degistirdigi manasina mi gelir? Eger oyleyse bu bir umit midir? Aracimizin kaskosu yok karsi tarafin var.sanirim simdi tutanak degerlendirme komisyonuna gidecekmis dosya. Bundan sonra nelere dikkat etmek gerekir?

• quote:

Orijinalden alıntı: amber88

Merhabalar,bir hafta once yeni aldigimiz sifir aracla kaza yaptik. Kazanin olus sekli ve tutanaktaki beyanimizi su sekilde:tali yoldan ana yola girdik lakin onumuzde kirmizi yanmakta olan trafik isiklari ve bekleyen iki arac oldugu icin ilerleyemedik ve durduk. Bu arada aracimizin buyuk kismi serit icinde,sadece bagaj kismi şerit disinda kaliyor gibi. Neyse bu arada sag seritte seyretmekte olan bir hafriyat tiri var,o da az arkamizda durmakta. Isiklar yesile döndü,daha onumuzdeki araclar hareketlenmeden haliyle biz de hareketlenmeden bu tir sol arka camurluk ve sol arka kapidan vurdu ve 2 m kadar surukleyip kaldirima sıkıştırdı. Yerde lastik izleri var. Hala gaza basmaya devam etmekteydi de etraftakilerin el kol isaretleriyle bagirismalariyla ancak durdu. Arabanin saginda da hasar var haliyle,hava yastiklari da acildi. Tutanakta adam ben isikta durdum bu arac benim kör noktama girdi isik yesile donunce hareketlendim ve bu arac bana carpti diye beyan etti. Kazayi gorenler ve ayni zamanda yasayan bizler olarak neredeyse yuzde yuz kusursuz çıkacağımıza emindik ama dosya yuzde yuz aleyhimize sonuclandi. Bu arada karsi tarafta sadece sag ön far cami kirildi bizde yaklasik 20bin tllik hasar var. Tanidik vasitasiyla neden boyle oldugunu ogrendik,bizim sigorta sirketimiz direkt kusuru ustune aldigi icin dosya mutabakatla sonuclanmis dendi.Hemen itiraz dilekcesi yazildi kendi sirketimize, olayin olus seklini daha ayrintisiyla anlatan ve dosyanin tekrar incelenmesini istedigimizi ifade eden. Biraz da dava edecegiz tehditleri sonrasi dosya tramerde once tekrar degerlendirme ye düştü akabinde mutabakatsizlik sonucu cikti. Bu bizim sirketin verdigi kusur oranini degistirdigi manasina mi gelir? Eger oyleyse bu bir umit midir? Aracimizin kaskosu yok karsi tarafin var.sanirim simdi tutanak degerlendirme komisyonuna gidecekmis dosya. Bundan sonra nelere dikkat etmek gerekir?

Geçmiş olsun .

Kaskonuz olsa siz hiç uğraşmazdan kasko firması tüm işlemleri hallederdi üzücü bir durum olmuş.

Mutabakatsızlık şirketlerin anlaşamadı anlamına gelmekte.Üst komisyona iletildiyse tahminen iki bilirkişi durumu inceleyecek ve karar verecektir.

En güzeli sigorta acentenizle durumu takip etmenizdir.Tahkim komisyonuna da şikayet etmenizi önermekteyim.

• 
Sayfa: önceki 130131132133134
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.