Şimdi Ara

HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR... (138. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.436
Cevap
85
Favori
473.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 136137138139140
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mturann

quote:

Orijinalden alıntı: spacewolf

quote:

quote:

quote:

Merhabalar
    Sıkıntılı bir durum hakkında yardımınızı talep edecektim.
    15 gün kadar önce bir araç arkadan aracıma çarptı.
    Kaza tutanağını tuttuk ve dosya açıldı. Eksper dosya açtı ve işlemler başladı.
    http://www.sbm.org.tr/ adresinde kaza tespit sorgulamada karşı tarafın % 100 kusurlu olarak tespit edildiği görünüyor.

Kazada şöyle bir durum gerçekleşti. Benim aracıma arkadan çarpan ve % 100 Kusurlu olan araçta hiçbir hasar neredeyse yok. Fakat benim aracımın arka kısmında ağır denebilecek bir hasar oluştu.
    Son durum olarak karşı tarafın sigorta şirketi (Mapfre) fotoğraflarla oluşan hasar arasında uyuşmazlık var böyle bir kaza olmamış gibi değerlendirerek meseleyi sonuçlandırdı ve ödeme işlemini reddetti. Sigorta şirketi ekspertiz görüşüne göre olmuş bir kazayı olmamış kabul ediyor fotoğraflara bakarak. Çarpan araçta hasar neredeyse yok diğer araçta ciddi hasar var böyle olmaz diyor.

Biz de diyoruz ki böyle kazalar oluyor. Yani çarpan araçtaki hasarın az olması bizim kazayı yapmadığımız anlamına gelmez. Ki gerçekten kaza oldu. Ne diyeceğimizi bilmiyoruz. Yani sigorta şirketine valla billa biz kaza yaptık mı diyeceğiz. Ne istiyor ki bu kişiler. Kaza tutanağını tuttuk, fotoğrafları çektik. Sigorta şirketi bizi bu noktada çok zor durumda bıraktı.
    Bizi dolandırıcı yerine koymuş resmen. Bizim elimizde kaza tutanağı ile olay yeri fotoğraflarından başka bir şey yok. Fotoğraflara da sigorta şirketi inanmıyor. Ekspertiz bu şekilde görüş bildirmiş.
    Bizim bu adamları inandırmamız için elimizde kendi ifadelerimiz ve fotoğraflardan başka bir şey yok.

1- Bu durumda nasıl bir yol izleyeceğiz acaba?
    2- Sigorta şirketi bu kaza olmamış dediğinde biz bunu nasıl ispat edeceğiz?
    3- Karşı taraf aracı ben yaptırırım dedi. Kendisi ödeyerek yaptıracak. Bu kişi benim aracıma yapacağı masrafı sigorta şirketinden alabilmesi için daha sonra nasıl bir yol izleyecek?
    4- Kendi cebinden ödeme yaparak aracımı tamir ettiren kişinin nelere dikkat etmesi gerekiyor?

Yardımcı olacak, düşüncelerini bizlerle paylaşacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.

Selamlarımla.

Geçmiş olsun ,

Öncelikle yapmanız gereken şey acenteleriniz aracılığı ile duruma itiraz etmek.Acenteleriniz bu günler için var sizi doğru yönlendirerek yeni bir eksper ataması ile kazanın olduğu yerin incelenmesi sağlanabilir , çevredeki güvenlik kameraları bulunabilir veya buna benzer işlemler yapılabilir.
    Mesela mobese ekiplerinin çoğu müşterim , bu nedenle bir durum olduğu zaman ben eksperleri beklemeden kendim buluyorum görüntülerini.Acenteniz böyle bir şey yapabilir.

İlk ve ikinci sorularınıza cevap olduğunu düşünüyorum.

Üçüncü ve dördüncü sorunuza gelirsek fatura almak durumunda ve yargı yoluna gidilmeli.Şirket kazanın olmadığını kanıtlamakla yükümlü , eğer kanıtlarsa sigorta dolandırıcılığından ayrı bir dava açılır hakknızda.Bu sizin durumunuzu ilgilendirmiyor tabi.

Öncelikle ilgilendiğiniz için ve cevap yazdığınız için çok teşekkür ederim.

İlk yazdığınız paragraf ile ilgili olarak sigorta acentesine gidip yeni bir eksper isteme işi bizi çok daha fazla geriye atacak. Çünkü 15 günden fazladır aracım serviste bekliyor ve ben arabasız kaldım. Önümüz bayram ve mağduriyetim bu şekilde daha da artacak. Eksper 8-10 günde ancak gelecek o rapor yazacak tekrar sigorta şirketine gidecek. İş uzayacak da uzayacak. Aylarca arabam serviste bekleyecek.
    Kaza şehirler arası bir yerdeydi. Orada kamera olması olasılığı maalesef yok. Fakat araçlarımızın içinde bizden başka insanlar da vardı. Yani şahit olarak gösterebileceğimiz kişiler var. O an orada başka araçlar da vardı ama kazanın şoku ile şahit olan diğer araçların sahiplerini ya da orada bulunan bu olaya şahit olan diğer araçların plakalarını almadık. Nereden bilelim sigorta şirketinin böyle bir şey yapacağını.

1- Sigorta şirketi kazanın olmadığını kanıtlamakla yükümlü demişsiniz. Bununla ilgili bildiğiniz bir mevzuat maddesi var mı acaba?
    2- Elimiz kolumuz bağlı hissediyorum kendimi. Kaza yaptık şansa bakın ki vuran araçta hasar yok. Artık şans mı şanssızlık mı bilemedik. Şirket bizden kaza yaptığımızı ispatlamamızı istiyor. Biz zaten elimizdeki belgeleri teslim ettik. Fotoğrafları verdik. Şirket fotoğraflara bakarak bu kaza olmamış diyor? Yani çarpan araçta hasar yok diğer araçta ciddi hasar var işte ispatı fotoğraflar diyecektir muhtemelen. Biz buna karşı ne diyebiliriz? Yani şirket bunu dediğinde biz ne diyeceğiz?
    3- Kendi cebinden ödeme yapacak arkadaş davayı hangi mahkemeye açacak ve süreç hakkında çok kısa bilgi verebilir misiniz acaba?
    Selamlarımla.

Yorum ve açıklamalar için çok teşekkür ederim. Sağolun.

Öncelikle acenteye başvurmanız sizi bu kadar ileriye taşımaz.
    Acente işini bilen bir acente ise 4 iş günü içerisinde bütün sorunlarınız çözülür.Bununla birlikte eksperler en geç iki gün içerisinde gelmek zorundadır.

Kaza olmadığını ispatlamak mevzuat değil kanundur.
    Aracın içerisinde birinci dereceden yakınlar olmadığı sürece şahitlik yapılabilir.Lakin sürücülerin birinci dereceden yakınları yapamaz.
    Kendi başına dava açmamalı bir avukat ile dava açarsa işlemleri çok daha hızlı halledilir , mahkemeye gerek kalmadan şirket ile görüşebilir avukat.

Size bir tavsiye şehirler arası yola girerken mutlaka kamera vardır , araçların hasarsız olduğunu kanıtlayın o kameralardan ödeme yapılsın.

Kaza olmadığını ispatlamak mevzuat değil kanundur. demişsiniz bu kanun maddesini yazabilir misiniz acaba?
    Teşekkür ederim.
    Yukarıdaki yazdığım mesajda aslında konu şuraya doğru gidiyor.
    Ben sigorta ile tekrar uğraşsam çok zaman kaybedeceğim. Aylarca mağduriyet devam edecek.
    Bana çarpan arkadaş aracımı yaptırsa parasını nasıl alabilir? Yani sigortaya biz itiraz edeceğiz bu süreçte? gerekirse dava açacağız? Belki biz sigortaya itiraz ettiğimizde sigorta kabul edecek ama çook zaman alacak.
    Beklemek de ayrı bir problem.

1- Biz aracımızı yaptıralım. Daha sonra süreçleri yürütelim istiyoruz. Bunu sağlayabilir miyiz?
    2- Biz aracımızı daha fazla beklememek için kendi cebimizden tamir ettirdik diyelim. Daha sonra da Sigorta da itirazımızı kabul etti. Ne olacak o zaman?

İkinci soru da çok önemli bizim için.

E-F ve sonraki maddelerin hepsihttp://www.mevzuatdergisi.com/2001/04a/01.htm

1) Doğru bağlantılarla sağlayabilirsiniz.Hatta buna gerek kalmadan tekrar ediyorum acenteler durumu çözebilir.
    2) Faturasını alıp yargı yoluna giderseniz o zaman ödeme çıkabilir ama yine de aracı eksperin görmesi gerekir aksi takdirde ödeme yapmaktan kaçınabilirler.

Yapmanız gereken önce acentelerinize başvurmak ardından olay çözülemezse avukatınız ile görüşmek.

Gece 03.00 sularında olan kazayı bile çözmüştüm ben araya girip.Acenteler işini yaparsa sizi uğraştırmazlar.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Merhabalar
    Sıkıntılı bir durum hakkında yardımınızı talep edecektim.
    15 gün kadar önce bir araç arkadan aracıma çarptı.
    Kaza tutanağını tuttuk ve dosya açıldı. Eksper dosya açtı ve işlemler başladı.
    http://www.sbm.org.tr/ adresinde kaza tespit sorgulamada karşı tarafın % 100 kusurlu olarak tespit edildiği görünüyor.

Kazada şöyle bir durum gerçekleşti. Benim aracıma arkadan çarpan ve % 100 Kusurlu olan araçta hiçbir hasar neredeyse yok. Fakat benim aracımın arka kısmında ağır denebilecek bir hasar oluştu.
    Son durum olarak karşı tarafın sigorta şirketi (Mapfre) fotoğraflarla oluşan hasar arasında uyuşmazlık var böyle bir kaza olmamış gibi değerlendirerek meseleyi sonuçlandırdı ve ödeme işlemini reddetti. Sigorta şirketi ekspertiz görüşüne göre olmuş bir kazayı olmamış kabul ediyor fotoğraflara bakarak. Çarpan araçta hasar neredeyse yok diğer araçta ciddi hasar var böyle olmaz diyor.

Biz de diyoruz ki böyle kazalar oluyor. Yani çarpan araçtaki hasarın az olması bizim kazayı yapmadığımız anlamına gelmez. Ki gerçekten kaza oldu. Ne diyeceğimizi bilmiyoruz. Yani sigorta şirketine valla billa biz kaza yaptık mı diyeceğiz. Ne istiyor ki bu kişiler. Kaza tutanağını tuttuk, fotoğrafları çektik. Sigorta şirketi bizi bu noktada çok zor durumda bıraktı.
    Bizi dolandırıcı yerine koymuş resmen. Bizim elimizde kaza tutanağı ile olay yeri fotoğraflarından başka bir şey yok. Fotoğraflara da sigorta şirketi inanmıyor. Ekspertiz bu şekilde görüş bildirmiş.
    Bizim bu adamları inandırmamız için elimizde kendi ifadelerimiz ve fotoğraflardan başka bir şey yok.

1- Bu durumda nasıl bir yol izleyeceğiz acaba?
    2- Sigorta şirketi bu kaza olmamış dediğinde biz bunu nasıl ispat edeceğiz?
    3- Karşı taraf aracı ben yaptırırım dedi. Kendisi ödeyerek yaptıracak. Bu kişi benim aracıma yapacağı masrafı sigorta şirketinden alabilmesi için daha sonra nasıl bir yol izleyecek?
    4- Kendi cebinden ödeme yaparak aracımı tamir ettiren kişinin nelere dikkat etmesi gerekiyor?

Yardımcı olacak, düşüncelerini bizlerle paylaşacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.

Selamlarımla.

Geçmiş olsun ,

Öncelikle yapmanız gereken şey acenteleriniz aracılığı ile duruma itiraz etmek.Acenteleriniz bu günler için var sizi doğru yönlendirerek yeni bir eksper ataması ile kazanın olduğu yerin incelenmesi sağlanabilir , çevredeki güvenlik kameraları bulunabilir veya buna benzer işlemler yapılabilir.
    Mesela mobese ekiplerinin çoğu müşterim , bu nedenle bir durum olduğu zaman ben eksperleri beklemeden kendim buluyorum görüntülerini.Acenteniz böyle bir şey yapabilir.

İlk ve ikinci sorularınıza cevap olduğunu düşünüyorum.

Üçüncü ve dördüncü sorunuza gelirsek fatura almak durumunda ve yargı yoluna gidilmeli.Şirket kazanın olmadığını kanıtlamakla yükümlü , eğer kanıtlarsa sigorta dolandırıcılığından ayrı bir dava açılır hakknızda.Bu sizin durumunuzu ilgilendirmiyor tabi.

Öncelikle ilgilendiğiniz için ve cevap yazdığınız için çok teşekkür ederim.

İlk yazdığınız paragraf ile ilgili olarak sigorta acentesine gidip yeni bir eksper isteme işi bizi çok daha fazla geriye atacak. Çünkü 15 günden fazladır aracım serviste bekliyor ve ben arabasız kaldım. Önümüz bayram ve mağduriyetim bu şekilde daha da artacak. Eksper 8-10 günde ancak gelecek o rapor yazacak tekrar sigorta şirketine gidecek. İş uzayacak da uzayacak. Aylarca arabam serviste bekleyecek.
    Kaza şehirler arası bir yerdeydi. Orada kamera olması olasılığı maalesef yok. Fakat araçlarımızın içinde bizden başka insanlar da vardı. Yani şahit olarak gösterebileceğimiz kişiler var. O an orada başka araçlar da vardı ama kazanın şoku ile şahit olan diğer araçların sahiplerini ya da orada bulunan bu olaya şahit olan diğer araçların plakalarını almadık. Nereden bilelim sigorta şirketinin böyle bir şey yapacağını.

1- Sigorta şirketi kazanın olmadığını kanıtlamakla yükümlü demişsiniz. Bununla ilgili bildiğiniz bir mevzuat maddesi var mı acaba?
    2- Elimiz kolumuz bağlı hissediyorum kendimi. Kaza yaptık şansa bakın ki vuran araçta hasar yok. Artık şans mı şanssızlık mı bilemedik. Şirket bizden kaza yaptığımızı ispatlamamızı istiyor. Biz zaten elimizdeki belgeleri teslim ettik. Fotoğrafları verdik. Şirket fotoğraflara bakarak bu kaza olmamış diyor? Yani çarpan araçta hasar yok diğer araçta ciddi hasar var işte ispatı fotoğraflar diyecektir muhtemelen. Biz buna karşı ne diyebiliriz? Yani şirket bunu dediğinde biz ne diyeceğiz?
    3- Kendi cebinden ödeme yapacak arkadaş davayı hangi mahkemeye açacak ve süreç hakkında çok kısa bilgi verebilir misiniz acaba?
    Selamlarımla.

Yorum ve açıklamalar için çok teşekkür ederim. Sağolun.

Öncelikle acenteye başvurmanız sizi bu kadar ileriye taşımaz.
    Acente işini bilen bir acente ise 4 iş günü içerisinde bütün sorunlarınız çözülür.Bununla birlikte eksperler en geç iki gün içerisinde gelmek zorundadır.

Kaza olmadığını ispatlamak mevzuat değil kanundur.
    Aracın içerisinde birinci dereceden yakınlar olmadığı sürece şahitlik yapılabilir.Lakin sürücülerin birinci dereceden yakınları yapamaz.
    Kendi başına dava açmamalı bir avukat ile dava açarsa işlemleri çok daha hızlı halledilir , mahkemeye gerek kalmadan şirket ile görüşebilir avukat.

Size bir tavsiye şehirler arası yola girerken mutlaka kamera vardır , araçların hasarsız olduğunu kanıtlayın o kameralardan ödeme yapılsın.

Kaza olmadığını ispatlamak mevzuat değil kanundur. demişsiniz bu kanun maddesini yazabilir misiniz acaba?
    Teşekkür ederim.
    Yukarıdaki yazdığım mesajda aslında konu şuraya doğru gidiyor.
    Ben sigorta ile tekrar uğraşsam çok zaman kaybedeceğim. Aylarca mağduriyet devam edecek.
    Bana çarpan arkadaş aracımı yaptırsa parasını nasıl alabilir? Yani sigortaya biz itiraz edeceğiz bu süreçte? gerekirse dava açacağız? Belki biz sigortaya itiraz ettiğimizde sigorta kabul edecek ama çook zaman alacak.
    Beklemek de ayrı bir problem.

1- Biz aracımızı yaptıralım. Daha sonra süreçleri yürütelim istiyoruz. Bunu sağlayabilir miyiz?
    2- Biz aracımızı daha fazla beklememek için kendi cebimizden tamir ettirdik diyelim. Daha sonra da Sigorta da itirazımızı kabul etti. Ne olacak o zaman?

İkinci soru da çok önemli bizim için.

E-F ve sonraki maddelerin hepsihttp://www.mevzuatdergisi.com/2001/04a/01.htm

1) Doğru bağlantılarla sağlayabilirsiniz.Hatta buna gerek kalmadan tekrar ediyorum acenteler durumu çözebilir.
    2) Faturasını alıp yargı yoluna giderseniz o zaman ödeme çıkabilir ama yine de aracı eksperin görmesi gerekir aksi takdirde ödeme yapmaktan kaçınabilirler.

Yapmanız gereken önce acentelerinize başvurmak ardından olay çözülemezse avukatınız ile görüşmek.

Gece 03.00 sularında olan kazayı bile çözmüştüm ben araya girip.Acenteler işini yaparsa sizi uğraştırmazlar.

Bilgi veren, destek veren herkese çok çok teşekkür ederim. Allah işlerinizi rast getirsin. Sağolun.

• spacewolf kullanıcısına yanıt
    mturann M kullanıcısına yanıt
    Hocam bu konuda Emniyet ve Jandarma trafiğin kullanmış olduğu PTS(Plaka taşıt sistemi) var oraya plakayı yazdıklarında mobese kameralarına en son hangi saat hangi tarihte göründüğünü tespit ediyorlar ve arkadan fotoğrafını çekebiliyor hocam. Kaza mahaline emniyet veyahut jandarma hangi birim bakıyorsa oraya danışınız bir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi damneed -- 15 Haziran 2016; 15:58:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: damneed

Hocam bu konuda Emniyet ve Jandarma trafiğin kullanmış olduğu PTS(Plaka taşıt sistemi) var oraya plakayı yazdıklarında mobese kameralarına en son hangi saat hangi tarihte göründüğünü tespit ediyorlar ve arkadan fotoğrafını çekebiliyor hocam. Kaza mahaline emniyet veyahut jandarma hangi birim bakıyorsa oraya danışınız bir.

Bilgi için çok teşekkür ederim. Yol üzerinde Mobese benzeri bir kamera sistemi olacak ben de onu araştırıyorum. Kaza anını olmasa bile gidiş dönüş şeklide kamera görüntülerini isteyebilirz. Yukarıda bahsedilen araştırma talep edilirse biz de bunları sunarız artık. Sağolun tekrardan
  • quote:

Orijinalden alıntı: damneed

hocam her acente birilerini tanır genelde İki dakikalarını almaz. Acente tanımıyorsa sistem var.
    Bununla birlikte bölge trafik müdürlüklerine dilekçe yazarak da görüntüler resmi olarak alınıyor.

Görüntüleri alması kolay önemli olan doğru yol gösterecek yasal temsilciler olması.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Doğrudur Hocam
  • Herkeze iyi geceler arkadaşlar başıma gelen olayda sizinde fikirlerinizi almak istiyorum.

09.06.2016 tarihinde saat 18:00'da maddi hasarlı bir trafik kazasına karıştık. Karşı taraf ile aramızda maddi hasarlı kaza tespit tutanağı düzenledik.Fakat karşı taraf tutanağa bana ait sürücü görüşleri bölümüne benim yerime yanlış ifadeler yazarak tutanak üstünde değişiklik yapmıştır.(evrakta sahtecilik?) bu değişiklik sonrasında hasar dosyası açtırmış ve tramere bildirim sağlayarak %100 haklı çıkmak suretiyle evrakta sahtecilikte bulunmuştur. Bu gün 16.06.2016 tarihinde aracımı tamire götürdüğümde gelen expere bu durumu bildirdim. Tutanağın 2.sureti bendedir. Sigorta acentesi tarafından bu gün itibariyle hasar dosyası oluşturulmuştur.(2.bir hasar dosyası benim başvurum üzerine exper gelmiş ve aracımı incelemiştir.)

1- Tramer kusur oranlarına itiraz etme durumum nasıl olacak
    2- kendi sigorta şirketimi arasam tekrar değerlendirmeye alıp bunu tramere bildirir mi?. ( karşı tarafta minimum hasar olmasına ragmen bizim sağ çamurluk pert :)
    3- kaza oluş resimlerini de ekledim. resimlere göre %100 haksız çıkma olasılığım varmı ( ben inanmıyorum ama :)
    Sahtecilikten kastım benim görüş bölümüme kendisi benim adıma çok hızlı geldiğimi ve duramadıgımı kazanın bu yüzden olduğunu eklemiş akıllı :)

• quote:

Orijinalden alıntı: alikartall

Herkeze iyi geceler arkadaşlar başıma gelen olayda sizinde fikirlerinizi almak istiyorum.

09.06.2016 tarihinde saat 18:00'da maddi hasarlı bir trafik kazasına karıştık. Karşı taraf ile aramızda maddi hasarlı kaza tespit tutanağı düzenledik.Fakat karşı taraf tutanağa bana ait sürücü görüşleri bölümüne benim yerime yanlış ifadeler yazarak tutanak üstünde değişiklik yapmıştır.(evrakta sahtecilik?) bu değişiklik sonrasında hasar dosyası açtırmış ve tramere bildirim sağlayarak %100 haklı çıkmak suretiyle evrakta sahtecilikte bulunmuştur. Bu gün 16.06.2016 tarihinde aracımı tamire götürdüğümde gelen expere bu durumu bildirdim. Tutanağın 2.sureti bendedir. Sigorta acentesi tarafından bu gün itibariyle hasar dosyası oluşturulmuştur.(2.bir hasar dosyası benim başvurum üzerine exper gelmiş ve aracımı incelemiştir.)

1- Tramer kusur oranlarına itiraz etme durumum nasıl olacak
    2- kendi sigorta şirketimi arasam tekrar değerlendirmeye alıp bunu tramere bildirir mi?. ( karşı tarafta minimum hasar olmasına ragmen bizim sağ çamurluk pert :)
    3- kaza oluş resimlerini de ekledim. resimlere göre %100 haksız çıkma olasılığım varmı ( ben inanmıyorum ama :)
    Sahtecilikten kastım benim görüş bölümüme kendisi benim adıma çok hızlı geldiğimi ve duramadıgımı kazanın bu yüzden olduğunu eklemiş akıllı :)

Tekrar geçmiş olsun hocam.

Size telefonda söylediğim gibi savcılığa başvurmanızı öneririm.Evrakta sahtecilik ciddi bir suçtur ve bu durum tam olarak evrakta sahteciliktir.

Acenteniz sizin yerinize bütün işlemleri yapabilir ve yapacaktır.Acentenize bilgi verdiğiniz zaman şirketle görüşerek doğru tespit tutanağını ekletmesi ve karşı tarafa ödemeyi geçersiz kılması bir saatini almayacaktır lütfen çok geç olmadan iletişime geçiniz.

Resimlerde tali yoldan çıkıyor gibi gözüküyor , suçlu olma ihtimaliniz resimlere göre yok

• Merhaba babama 2 gün önce mahmutbey kavşağında arkadan tır çaprtı. Babam düz ilerlerken yoğun trafikte arkadan çatır çutur ses gelmiş. Polis gelmiş tutanak tutun gidin demiş. Fakat babamda ve karşı tarafta tutanak yokmuş resim çekip ayrılmışlar. Bugün tutanağı karşı firmaya yolladık kargoyla imza için. Şimdi karşı taraf arayıp yok sen şerit dışındasın yok kör noktamıza denk geldi suçlu sen çıkacaksın git sanayide yaptır parasını verelim diyor. Biz yetkili serviste orjinal yaptırmak istiyoruz sizce suçlu kim çıkar resimleri yüklüyorum. Aracımızda boya dahi yoktu şimdi değer kaybıda olacak bilgilendirirseniz sevinirim. Servis 3000-6000 arası fiyat çıkar diyor.
    Bu mesaja eklenen görseller:

• quote:

Orijinalden alıntı: Emretopuz93

Merhaba babama 2 gün önce mahmutbey kavşağında arkadan tır çaprtı. Babam düz ilerlerken yoğun trafikte arkadan çatır çutur ses gelmiş. Polis gelmiş tutanak tutun gidin demiş. Fakat babamda ve karşı tarafta tutanak yokmuş resim çekip ayrılmışlar. Bugün tutanağı karşı firmaya yolladık kargoyla imza için. Şimdi karşı taraf arayıp yok sen şerit dışındasın yok kör noktamıza denk geldi suçlu sen çıkacaksın git sanayide yaptır parasını verelim diyor. Biz yetkili serviste orjinal yaptırmak istiyoruz sizce suçlu kim çıkar resimleri yüklüyorum. Aracımızda boya dahi yoktu şimdi değer kaybıda olacak bilgilendirirseniz sevinirim. Servis 3000-6000 arası fiyat çıkar diyor.
    Bu mesaja eklenen görseller:

Geçmiş olsun.

Keşke tutanak tutsaymışsınız bu durum kötü olmuş.Tır şehre girmesi yasak saatlerde olay yerindeyse ne olursa olsun siz haklı çıkarsınız.

Bununla birlikte kör noktaya gelebilir , önemli değil.Önemli olan tır sürücünün takip mesafesini korumadığı için arkadan çarpması.

Aracınızın da büyük kısmı şerit içerisinde.Önerim sigorta acentenizle birlikte tutanak tutmanız çünkü acente sizi tutanakta yazılacaklar konusunda tam yönlendirebilir.

Ne olursa olsun tutanak tutturun , tutmak istemezlerse şikayetçi olunuz.Haklı olan sizsiniz.

• Yorumunuz için teşekkür ederim.
    Bugün kargoladık tutanağı antalyada bir firmaya. İnşallah doldurup geri yollarlar. Yoksa mahkemeye vereceğiz mecbur :(. Aracımızda boya dahi yoktu onamı üzülelim yoksa bunların işi yokuşa sürmesinemi üzülelim bilemedik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emretopuz93 -- 20 Haziran 2016; 18:27:52 >
  • Arkadaşlar Merhaba

Poliçelerin tüm maddelerini çok dikkatli okuyun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HCRV -- 22 Haziran 2016; 17:52:48 >
  • HCRV H kullanıcısına yanıt
    Merhabalar hocam,

Sigorta Sepeti'ni bilmiyorum tanımıyorum lakin, piyasada böyle adı malum sitelerde ''sigortacı'' değil ''pazarlamacı'' çalıştırıyorlar, Dönemsel çalışanlar ve çoğunluğu Üniversite öğrencisi telefon ile müşterileri arayıp poliçe satmaya çalışıyorlar hocam, Sigorta ve Hasar konusunda hiç bir bilgileri yok maalesef. Ekstra şöyle bir durum da var sadece dönemsel çalıştıklarından dolayı bu gün poliçe keserken sırf ikna edebilmek adına her türlü yalanı maalesef söylüyorlar çünkü ileride hasar olduğunda zaten firmada olmayacak dönemsel çalıştıkları için.

Tüm poliçelerinizi pazarlamacıya değil bizzati mevzuatı bilen çalıştığı şirketleri tanıyan ve hasar konusunda donanımlı sigorta acentelerinden kestirmeniz sizin yararınıza olacaktır. Sırf 100-150 TL indirim verdikleri için böyle sitelerden poliçe tanzim ettiren herkes sorun yaşadığında buraya gelip bizlere soruyorlar hocam.

100-150 TL indirim için ileride kaza yaptığınızda 10.000 - 15.000 TL zarar edebilirsiniz hocam.

Ben mesela hasar konusunda hiç bir zaman müşterilerimi Eksper-Sigorta şirketi ile muhatap ettirmem her türlü konuda 2-3 gün de bir arayıp gelişmeleri öğrenip müşterimi bilgilendiririm.
    İleride sorun yaşamak istemiyorsanız gerçekten bu işi bilen sigorta acenteleri ile çalışmakta fayda var hocam.

• Arkadaşlar Öncelikle Selamun Aleyküm Geçen hafta Cuma günü İlk kez kaza yaptım ve sonuç 2 gün önce çıktı %100 karşı taraf kusurlu Ve aracım 2006 model fiat palio piyasa değeri 10bin tl sanayide tanıdık bi ustaya bıraktım aile dostu dün aradı dedi ki ''Arabanın masrafı 5 bin tl çıktı sigorta şirketi benden teklif istedi dedi bende anahtar teslimi yapın dedim'' diye bişeyler söyledi şimdi bu araba perte çıkarmı bi de anahtar teslimi dediğimiz olay ne oluyor motorda işin içine giriyormu benim aracın sadece ön kısmı hasar aldı tampon kaporta flan bu kadar tutması imkansız zaten o yüzden motorda varmıdır işin içinde acaba anahtar teslim dediği olay ne oluyor bi de sigorta şirketi bu durumda ne yapar sizce? arkadaşlar lütfen bi yardım edin :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: tanerpeker1991

Arkadaşlar Öncelikle Selamun Aleyküm Geçen hafta Cuma günü İlk kez kaza yaptım ve sonuç 2 gün önce çıktı %100 karşı taraf kusurlu Ve aracım 2006 model fiat palio piyasa değeri 10bin tl sanayide tanıdık bi ustaya bıraktım aile dostu dün aradı dedi ki ''Arabanın masrafı 5 bin tl çıktı sigorta şirketi benden teklif istedi dedi bende anahtar teslimi yapın dedim'' diye bişeyler söyledi şimdi bu araba perte çıkarmı bi de anahtar teslimi dediğimiz olay ne oluyor motorda işin içine giriyormu benim aracın sadece ön kısmı hasar aldı tampon kaporta flan bu kadar tutması imkansız zaten o yüzden motorda varmıdır işin içinde acaba anahtar teslim dediği olay ne oluyor bi de sigorta şirketi bu durumda ne yapar sizce? arkadaşlar lütfen bi yardım edin :(

Geçmiş olsun ,

Anahtar teslim denilen kavram aracın tekrar sıfır gibi toparlanarak trafiğe çıkması şeklinde açıklanabilir.

10.000 TL araç değeri için 5000 TL genelde ağır hasarlı sayılır ve perte çıkartılır.Sigorta şirketine göre 1 hafta içerisinde sizinle iletişime geçerek bir miktar teklif edilecektir.

Burada ustanızın ve acentenizin yönlendirmelerini lütfen iyi dinleyiniz.Verilen para ile kendinize aynı aracı alamıyorsanız o teklif mantıklı bir teklif değildir.Fiyatın yükseltilmesi gerekir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tanerpeker1991

Arkadaşlar Öncelikle Selamun Aleyküm Geçen hafta Cuma günü İlk kez kaza yaptım ve sonuç 2 gün önce çıktı %100 karşı taraf kusurlu Ve aracım 2006 model fiat palio piyasa değeri 10bin tl sanayide tanıdık bi ustaya bıraktım aile dostu dün aradı dedi ki ''Arabanın masrafı 5 bin tl çıktı sigorta şirketi benden teklif istedi dedi bende anahtar teslimi yapın dedim'' diye bişeyler söyledi şimdi bu araba perte çıkarmı bi de anahtar teslimi dediğimiz olay ne oluyor motorda işin içine giriyormu benim aracın sadece ön kısmı hasar aldı tampon kaporta flan bu kadar tutması imkansız zaten o yüzden motorda varmıdır işin içinde acaba anahtar teslim dediği olay ne oluyor bi de sigorta şirketi bu durumda ne yapar sizce? arkadaşlar lütfen bi yardım edin :(

Geçmiş olsun ,

Anahtar teslim denilen kavram aracın tekrar sıfır gibi toparlanarak trafiğe çıkması şeklinde açıklanabilir.

10.000 TL araç değeri için 5000 TL genelde ağır hasarlı sayılır ve perte çıkartılır.Sigorta şirketine göre 1 hafta içerisinde sizinle iletişime geçerek bir miktar teklif edilecektir.

Burada ustanızın ve acentenizin yönlendirmelerini lütfen iyi dinleyiniz.Verilen para ile kendinize aynı aracı alamıyorsanız o teklif mantıklı bir teklif değildir.Fiyatın yükseltilmesi gerekir.

Hocam cevabınız için teşekkürler ama sigorta şirketi pert dememiş sanayici arkadaştan fiyat istemiş ve teklif sunun demiş pert ile alakalı bişey yok bu arada dediğim araçta 5 bin tl hasar var ise motorda değir mi sizce bildiğniz üzere o aracın ön tampon kaput v.s gibi giderleri o kadar etmez muhakkak mototrda vardır içinde ayrıca başka seçenek sunar mı ve bu dediğimiz süreç çok sürer mi ? son karar ne zaman verilir dün teklif sunulmuş şirkete.Ayrıca hocam benm için bu durumda bana aracın anahtar teslim verilmesi işime gelir :) sebebi ise ablamla beraber aldıgımz arabydı bu sebeple araba dediğim gibi olursa fiyatı düşer ama en az 5 yıl ben kullanırım o aracı ve ablama 3-5 lira verip alırım ondan :)

• Bugün sol şerite sinyal vererek geçmek istediğimde sol seritteki tir durmadı ve aracımın arka sol kapısına çarptı.tutanakta suçu kabul etmedi düz ilerlerken aniden önüme çıktı yazdı.bu durumlarda sonuç ne oluyor acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrumud -- 24 Haziran 2016; 3:45:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr_luci

Bugün sol şerite sinyal vererek geçmek istediğimde sol seritteki tir durmadı ve aracımın arka sol kapısına çarptı.tutanakta suçu kabul etmedi düz ilerlerken aniden önüme çıktı yazdı.bu durumlarda sonuç ne oluyor acaba?

Geçmiş olsun.

Tırın şehire girmesi yasak saatlerde olduysa siz haklı çıkarsınız.

Şerit değişitirirken sinyal vermeden ya da güvenli geçiş mesafesini sağlamadan şerit değiştirdiyseniz tır sürücüsü haklı çıkar.

Bazı yollarda sol şeritlerde tırlar ve kamyonlar Seyir halini sağlayamaz. Öyle bir durum varsa yine siz haklı çıkarsınız.

cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.olay istanbulda akşam 17:00 civarında ana caddede gerçekleşti. olay soyle gerçekleşti. ben sol şerite geçerken tırla aramızda 10-15 metre mesafe vardı.ben sola geçerken önümdeki araba ilerlemediği için duraksadım tır devam etti arka sol kapıma çarptı. ben olayı aynen bu şekilde anlattım.karşı sürücü ise düz yolumda ilerlerken aniden önüme çıktı yazdı. durum bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr_luci

cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.olay istanbulda akşam 17:00 civarında ana caddede gerçekleşti. olay soyle gerçekleşti. ben sol şerite geçerken tırla aramızda 10-15 metre mesafe vardı.ben sola geçerken önümdeki araba ilerlemediği için duraksadım tır devam etti arka sol kapıma çarptı. ben olayı aynen bu şekilde anlattım.karşı sürücü ise düz yolumda ilerlerken aniden önüme çıktı yazdı. durum bu.

Bu durumda kamera kaydı isteyebilirler hocam.

Ona göre suç verebilirler.Yoksa %50-%50 de bölebilirler maalesef.
  • 
Sayfa: önceki 136137138139140
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.