Şimdi Ara

HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR... (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
3.436
Cevap
85
Favori
473.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: mgavga

hocam ben dün ufak çaplı bir kaza yaptım. karşı taraf hatalıydı. benim kullandığım şeridi ihlal etti. şuçunu kabul etti. tutanağı hazırladık ve hatanının kendisinde olduğunu yazılı olarak beyan ettirdim. bugün belgeleri alıp karşı tarafın sigortasıyla anlaşmalı servise gittim. ordaki eleman işlemleri başlatacağını söyledi ve arabamın serviste kalması gerektiğini söyledi. bu prosedürler nekadar sürer yani ben arabamı en geç nezaman alırım. bide benim suçlu çıkma ihtimalim var mı? teşekkürler

Konu durum kodları ile alakalıdır
    Tutanakta senin suçlu çıkman
    Trafik kanunlarının belirlediği durum kodları şablonlarına bakar
    Anlaşmalı tutanakta sadece kazanın oluşunu beyan edebilirsiniz
    Kusur dağılımını sigorta şirketi tespit eder
    Şuan için aracın serviste beklemekle birlikte sen Trafik sigorta şirketinden konu ile ilgili bilgi almalısın
    Kusur dağılımına göre aracının onarımını başlatmalısın !

• sayın mkavga,3 gün içinde trafik sigorta işleminiz sonuçlanır
    karşı taraf suçunu kabul ediyorsa içiniz rahat olsun
    sizin kaskonuz bozulmaz
  • şimdi biz serviste günde belki 10 tane hasra bakıyoruz çoğunda da anlaşmalı tutanak var.
    ekperlerin yanında kusur dağılımı ve şekillerini gösteren kitapçık bulunmakta.
    karşı tarafa sizin şeridinize girmiş yani şerit ihlali var üstüne de suçunu kabul ettiğini beyan ediyor.
    yüksek olasılık kaskonuz bozulmayacaktır
  • merhaba.öncelikle aracım kaskolu ve 1.5 ay önce nedeni belirlenemeyen bi sebebten yandı.ve geçen gün tekrar yandı bu sefer pert oldu.fakat yandaki araçta yandı bu sefer ve kaskosu yok.kaskosuz aracın benim sigortamdan yararlanma şanşı nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi duru_83 -- 17 Mayıs 2008; 20:12:26 >
  • yanma olayı sizin aracınızdan mı çıktı?
    eğer sizin aracınızdan çıktıysa, kesinlikle rapor tutturun itfaiye raporu da bulunsun.
    Sizin trafik sigortanız veya yetmediği tutarda kasko poliçeniz diğer aracın hasrını karşılayacaktır.
    Kesinlikle rapor şart!
  • daihatsu terios aracımın cam sıçraması sonucu ön camında çatlak oluştu
    aracım generali sigortadan kaskolu
    sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu uğurlu camın servisinde lucky glass diye bir marka cam takmak istediler

ben de aracın üzerindeki orjinal camdan taktırmak istediğimi söyleyip lucky marka camı kabul etmedim
    sonra ithal avrupa cam getirteceklerini söylediler ve camın gelmesini bekliyorum halaa

benim merak ettiğim şu:aracım 6 aylık bir araç
    aracıma daihatsu firması taraafından ithal edilen camdan taktıramaz mıyım

yoksa anlaşmalı cam servisinin gönderdiği camı mı taktırmam gerekir
  • ben sizin yerinizde olsam aracınızın yetkili servisine gider camı orada değiştiririm.
    orjinal taktırmak tabi ki de hakkınız
    bazı sigorta firmaları maliyeti düşürmek için dışardan anlaştıkları firmalara yönlendiriyorlar...
  • serviste değiştirmek istediğim zaman hasarsızlığımın kaybolacağını söylediler.
    ben de mecburen anlaşmalı serviste değiştirtmek zorunda kaldım.
    yerli camı kabul etmeyince de ithal cam taktılar.

olan buradaki anlaşmalı servise oldu
    sadece 180 ytl nakliyeye ödeme yaptılar.
    yerli cam bile 220 ytl idi
    ithal camın fiyatını öğrenemedim
    kesinlikle 220 den daha fazla tutmuştur

ben orjinal cam için 330 ytl servisten fiyat almıştım

işi ucuza halledelim derken bayağı pahalıya hallettiler
    neticede ben orjinal cam olmasa da avrupa cam taktırmış oldum
    olan sigorta şirketine oldu

Orjinalden alıntı: hasanyy

ben sizin yerinizde olsam aracınızın yetkili servisine gider camı orada değiştiririm.
    orjinal taktırmak tabi ki de hakkınız
    bazı sigorta firmaları maliyeti düşürmek için dışardan anlaştıkları firmalara yönlendiriyorlar...

• poliçe yenilemenizde servisinizin anlaşmalı olduğu sigorta firmalarından birine yaptırın
    için de rahat olmuş olur
  • quote:

yanma olayı sizin aracınızdan mı çıktı?
    eğer sizin aracınızdan çıktıysa, kesinlikle rapor tutturun itfaiye raporu da bulunsun.
    Sizin trafik sigortanız veya yetmediği tutarda kasko poliçeniz diğer aracın hasrını karşılayacaktır.
    Kesinlikle rapor şart!

benim aracımdan sirayet etti diğer araca.ne kaskom nede trafik sigortam karşılamıyor.diğer arabanın sahibi epey uğraştı fakat genede olumlu bi cevap alamadı.nasıl bir yol izlemesi gerekiyor.

• İyi günler benim sorum daha doğrusu sorunum AXA OYAK geçen sene 9 ayda kaza yapmıştık karşıda 2 araç hasarlıydı biz aracımızı kaskodan yaptırdık karşı taraflarda bizim trafik sigortasından yaptırdı bu sene 2 ayda kasko yaptırıken geçen sene kasko 750 ytl yi 1250 ytl istediler hemde %30 indirimli haliymiş bir kaza oluncahasarsızlık %10 düşüyormıuş abartı fiyattı ama onuda kabul ettik bugün trafik sigortası yaptıracaktık 2 kazamız oldugu için % 40 fazla yatıracakmışız sistemde tramerde 2 dosya gözüküyormuş ben kasko yaptırıken şubat ayında baktıgımda tek dosya vardı ve orada 2 aracada ödenen para ve plakaları yazıyordu bugünkü sistemde 11 ayda dosya açılmış eski kaza için ve 1650 para ödenmiş yazıyor kime hangi araca ve niye ödendigi yok sadece para ödenmiş . AXA OYAK ı aradım yetkili 2 araç oldugu için 2 ayrı dosya açıldıgını söyledi bende 11 ayda niye açılmış adamlar 10 ayda arabalarını çoktan yaptırmıştı. yetkili kişi siz bu işlerden anlamazsınız istedigi zaman yapılır sistemde paranın ödendigi yeri bildirmek zorunda degiliz kaçamak cevaplar veriyorlar bana bunun maliyeti 30-40 ytl anca benim amacım sahtekarlık yapmaları benim 3 araçta kaskosu trafik sigortası AXA OYAKtı ama sigortanın önünden bile geçme 5 yılda sadece 1 kaza onunda hata bizde bile degildi adam kırmızıda önümüze çıkınca vurmamak için kaçtık başka arabaya vurduk.

• çarptığınız iki araba hasarlı olduğu için iki araba da sizin trafikten para almış
    axa oyak türkiyenin en güvenilir ve en sağlam sigorta firmalarından biridir...
  • : acentenizle görüştünüz mü?

quote:

Orjinalden alıntı: duru_83

quote:

yanma olayı sizin aracınızdan mı çıktı?
    Kesinlikle rapor şart!

benim aracımdan sirayet etti diğer araca.ne kaskom nede trafik sigortam karşılamıyor.diğer arabanın sahibi epey uğraştı fakat genede olumlu bi cevap alamadı.nasıl bir yol izlemesi gerekiyor.

• anlaşmalı tutanaklarda sürücülerin tc kimlik numaralarını mutlaka belirtelim.
    bazı anlaşmalı tutanaklarında müşterimizin arabasına park halinde çarpıldığı halde suçlu çıkabiliyor.
    bu durumda muhakkak size çarpan aracın sürücüsünün apaçık ben çarptım demesi,hatayı kabul etmesi vb. ifade kullanması gerekir.!
  • Selamlar arkadaşlar, Foruma yeni üye oldum konuyla ilgili arkadaşların tavsiyelerine ihtiyacım var...
    Bir gün önce saat:06:00'da evime giren (Ş....) hırsız araba anahtarımı alarak otomobilimi götürdü, arabanın kaskosu var
    ne yapmam konusunda bana yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: erdis

Selamlar arkadaşlar, Foruma yeni üye oldum konuyla ilgili arkadaşların tavsiyelerine ihtiyacım var...
    Bir gün önce saat:06:00'da evime giren (Ş....) hırsız araba anahtarımı alarak otomobilimi götürdü, arabanın kaskosu var
    ne yapmam konusunda bana yardımcı olursanız sevinirim.

Öncelikle polise evinle ilgili rapor tutturacaksın. Raporda eve giren hırsızların arabanın anahtarını alıp otomobilide götürdüğünü beyan etmelisin. Polise çalıntı araç kaydında bulunacaksın, daha sonrada bu belgelerle kasko şirketine başvuracaksın. 1 ay bekleme süreci olacak. Bu süre zarfında çalınan aracın bulunamazsa karakoldan aracın bulunamadığına dair belge alıp kasko şirketine vereceksin. Bundan sonra iş kasko şirketine kalıyor.

• Sayın liberti cevabınız için teşekkür edrim.
    Sabah uyanıp eve hırsızın girdiğini görünce hemen polisi aradım gelip inceledi ve rapor tuttular, adamlar okadar cesaretliki daire kapısını levyeyle açmışlar, sabahın köründe bu ne cesaret, Allah'tan uyanmamışız uyansak kimbilir bize ne yaparlardı.
    Neyse sözü fazla uzatmayayım daha sonra olay yeri inceleme geldi evi iyice araştırdılar, daha sonra bende sigorta şirketini arayıp haber verdim.
    Forumdan takip ettiğim kadarıyla bazı hırsızlık olaylarında kasko yan çiziyormuş, işi uzatıp (benim durumumda olanlara) ödeme yapmıyormuş, bu nasıl oluyor?
    Poliçede hırsızlıkla ilgili bölüm var ama ben bişey anlamadım, yardımlarınızı bekliyorum
    Cevaplarınıza şimdiden teşekkür ederim.
  • Selamlar

Bilgilendirdikleri ve yardımcı oldukları için tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Benimde başımda bir olay var yardımlarınızı isteyecegim.

Şirketimizde çalışan bir arkadaşımız geçen hafta mucur yüzünden kayıp ailesiyle birlikte sulama kanalına uçmuş. Kendi imkanları ile araçtan çıkıp yardım istemişler. Havanın yağışlı olması ve ıslak olmalarından dolayı kıyafetlerini degiştirmek üzere kaza yerine 15 dk mesafedeki evlerine gitmişler ve arkadaşım jandarma geldiginde aracın yanında bekleyen akrabalarına kendilerini çagırmalarını istemis. Jandarma gelmiş aracın sahibi kullanan nerede diye sormuş eve gitti üzerini degiştirecek çagıralım demişler gerek yok demiş kendi kafasına göre bir tutanak yazıp orada birisine imzalatıp gitmiş. İmzalattıktan sonrada okumuş arkadaşımızın alkollü oldugunu en az 120 km süratle gittigini yazmış ve gitmişler. Ne yapması lazım ? Aracıda banka kredisi ile yeni 0 aldı ve araç kullanılamıyacak derecede kötü durumda.

• merhaba arkadaşlar...

benim şöyle bi sorunum var dün park halinde olan aracıma bi kamyon çarptı ve arabamın arkası tamamen yok oldu arabamın kasko değeri 22 milyar ve full kasko yaptırmıştım .

Şimdi aracımın pert olma ihtimali var eğer pert olursa kasko şirketim aracımın ne kadarını öder ki en çok merak ettiğim ki en çok merak ettiğim konu bu...( ak kasko) bu arada aracımda 2. eldi .

Böyle bi durumda aracımı perte çıkartmam mı daha doğru olur yoksa kasko şirketinin tamir etmesimi hangi durumda daha karlı çıkarım ?
    Şimdiden Teşekkürler...
  • Herkese merhaba; park halindeyken sol sürücü dikiz ayna camım kırıldı; axa oyağı aradım camda kaskonun bozulmayacağını söylediler, güvenerek 160 ytl tutarındaki ayna ile cam değştirildi. hafta sonu kaskomu yeniledim,maalesef AYNA CAMININ KASKOYU BOZDUĞUNU öğrendim..parladım tabii,2000 yılından beri kasko yaptırıyorum;izmit-ekcan axa oyak, 2004 yılından itibaren tüm veriler gözüküyor önceleri gözükmüyor, 400 ytl kasko bedeli tuttu, kaskom bozulduğu için tek fark %60 hasarsızlık indirimi yerine %50 olduğunu söylediler, bu konu ile ilgili yorumlarınızı bekliyorum....teşekkür ederim...
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.