Şimdi Ara

HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR... (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.436
Cevap
85
Favori
473.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • slm ben önümde park etmesi için duran aracı beklerken arkadan biri gelip bana vurdu bende önümde duran araca vurdum ve sadece bende ciddi hasar var arabamı kaskodan yaptıracam benim sucum yok benim hasarsızlık indirimim ölür mü
  • arkadan çarpan suçludur...
    senin kaskon bozulmaz
  • Selamlar,

Merak ettiğim bir konu var.Yılda bir kere cam değişim hakkı gibi far değişim hakkı da mevcut mu kaskoda?
  • maalesef far hasarsızlığı bozuyor
    ama bazı sigortalar poliçe kesmeden önce belli bir bedel fark alarak hasarsızlık koruma klozu poliçeye ekliyorlar bu şekilde kasko bedelinin %10 una kadar kaskonuz bozulmuyor...
  • bi degerlendirin arkadaşlar bilgisi olanlar ne yapmalıyım

arkadaşlar 31.04.2008 yani geçen ayın sonunda tek taraflı hasarlı kaza yaptık araçta 5 kişiydik. kaza sonrası ben dahil olmak üzere bir arkadaşım hafif yaralandık diger iki arkadaşımız yoldan geçen araçlarla bizi hastahaneye götürdüler şöförde bişey olmadıgı için olay yerinde kaldı ve jandarma bölgesi oldugu için jandarmayı aradı..
    olay yerine jandarma geldiginde olayın oluş şekliyle ilgili sorular sormuş ve ropor tutan görevli kendi kanaatince şöför çelişkili ifade vermiş ve bunu tuttugu kaza tespit tunanagının altına not düşmüş. şöyle herşeyi güzelce anlatmış işte sert viraj bariyersiz işaretsiz krokiyi çizmiz ama raporun sonuna sürücü oldugunu beyan eden şahısa kazanın oluş şekli soruldu fren yapmadıgını söyledigi ancak olay yerinde 30.m fren izi bulunduguna şöför oldugunu beyan eden şahsın çelişkili ifadelerinden dolayı direksiyonda oldugunu beyan eden şahsın direksiyondo olmadıgı kanaatine varılmıştır. araç geçen aydan beri serviste servis çok uçuk bir hasar çıkarmış exper roporları 10 gün önce servisten alıp gitmiş ama daha bir ses çıkmadı.. sizce ne olabilir..

• şöförün jandarmaya çelişkili cevaplar vermesi kötü olmuş!
    bu durum sigorta firmasının işine yarayacak işte kazayı yapan bu değildi başkasıydı onunda alkolu vardı veya ehliyeti yoktu vb. iddalar ortaya atacak.
    eksper olay yeri incelemesi yapması lazım
    yaptı mı?
    şöför arkadaş kaza yaptığı zamanda şokta olduğunu bu yüzden çelişkili ifade ettiğini sağlıklı düşünemediğini sigorta firmasına söylesin.
    ben size inanıyorum. kaza yapan hem de anladığım kadarıyla büyük kaza yapan kişiler şok yaşıyorlar o esnada adını bile yanlış söyleyebilirler.
    dosyanız şu anda incelemede yani sigorta firmanız inceliyor
    acentenizle birlikte bölge müdürlüğüne gidip olayın gerceğini apacık anlatın.

• quote:

Orjinalden alıntı: hasanyy

şöförün jandarmaya çelişkili cevaplar vermesi kötü olmuş!
    bu durum sigorta firmasının işine yarayacak işte kazayı yapan bu değildi başkasıydı onunda alkolu vardı veya ehliyeti yoktu vb. iddalar ortaya atacak.
    eksper olay yeri incelemesi yapması lazım
    yaptı mı?
    şöför arkadaş kaza yaptığı zamanda şokta olduğunu bu yüzden çelişkili ifade ettiğini sağlıklı düşünemediğini sigorta firmasına söylesin.
    ben size inanıyorum. kaza yapan hem de anladığım kadarıyla büyük kaza yapan kişiler şok yaşıyorlar o esnada adını bile yanlış söyleyebilirler.
    dosyanız şu anda incelemede yani sigorta firmanız inceliyor
    acentenizle birlikte bölge müdürlüğüne gidip olayın gerceğini apacık anlatın.

kardeşim kaza raporları içinde şöförün alkolsuz olduguna dair belge ehliyet fotokobisi falan mevcut. 4 sefer aramasına ramen sigorta şirketi cevap vermemiş hani çekici göndersin diye aramış.
    sonra jandarmayı aramış ekip gelip kaza tutanagını hiç bişey sormadan sadece fren yapmadım dedi diye saçma sapan şeyler yazmış sonra kendi aradıgımız çekici firması gelip aracı servise götürmüş olay yerine exper falan gelmemiş. sadece jandarma trafik olayın oldugu yere geldi. kaza olan yer çok tenha bir köy yolu hani yaralı olsak bizi bulamadan ölecegimiz bir yer ekip bile 45 dakikada buldu olay yerini. oraya gelip rapor tutan şahsiyet biraz kılmış ögrendigim kadarıyla.. zaten sonradan bizim yani 4 kişinin ifadesi alındı hepimizde olayı bütün samimiyetiyle anlattık ve direksiyondaki şahsın adını belirttik. bütün ifadelerin raporların fotokobileri elimde mevcut.. ama kaza yapalı 15 gün oluyor daha ne ses var ne soluk ne olacak bilmiyorum..

• buradaki yazınızdan moralinizin bozuk olduğunu anladım.
    sizin yerinizde kim olsa morali bozulur
    ama şahsıma kardeşim diye hitap etmeniz hoşuma gitmedi.
    ben size yardımcı olmaya çalışıyorum, bunun ötesinde bir çıkarım kesinlikle yok
    internette uygunsuz yerlere bakacağıma burada topluma yardımcı olmaya gayret ediyorum.

eksper kaza yerine kaza anında gelmez, o sigortanın eksperi kaza anında kim bu belli değil, kazadan sonra arac servise gelir, servis tarafından sigortaya ihbar yapıldıktan sonra sigorta çalışmış oldukları eksperlerden birini görevlendirir.

aslında bu durumlarda eksperin olay yeri incelemesi gerekir ben bunu demek istemiştim.
    eksperin vereceği rapor çok önemli eksperle bizzat görüşün,sakın ihmal etmeyin.
    sigorta acentenizle birlikte sigorta firmasının bölge müdürlüğü var ise uğrayın yok ise telefon ile görüşün. dosyanızın durumunu öğrenin.
    sonucu bkliyorum
    tekrar geçmiş olsun

• quote:

buradaki yazınızdan moralinizin bozuk olduğunu anladım.
    sizin yerinizde kim olsa morali bozulur
    ama şahsıma kardeşim diye hitap etmeniz hoşuma gitmedi.
    ben size yardımcı olmaya çalışıyorum, bunun ötesinde bir çıkarım kesinlikle yok
    internette uygunsuz yerlere bakacağıma burada topluma yardımcı olmaya gayret ediyorum.

eksper kaza yerine kaza anında gelmez, o sigortanın eksperi kaza anında kim bu belli değil, kazadan sonra arac servise gelir, servis tarafından sigortaya ihbar yapıldıktan sonra sigorta çalışmış oldukları eksperlerden birini görevlendirir.

aslında bu durumlarda eksperin olay yeri incelemesi gerekir ben bunu demek istemiştim.
    eksperin vereceği rapor çok önemli eksperle bizzat görüşün,sakın ihmal etmeyin.
    sigorta acentenizle birlikte sigorta firmasının bölge müdürlüğü var ise uğrayın yok ise telefon ile görüşün. dosyanızın durumunu öğrenin.
    sonucu bkliyorum
    tekrar geçmiş olsun

kukura bakma ben kardeşim derken iyi niyetle söylemiştim özür dilerim bir daha demem.. bakalım ne olacak sabah aracı firmayla yani servisle görüştüm oradaki bayan arkadaş experi arayıp bilgi alacagını sonrada beni bilgilendirecegini söyledi bekliyorum

• siz eksperle bizzat görüşün
    mümkünse yüz yüze görüşün...
  • sigortayla aracı bayan dün aradı ve experin olayı inceledigini söyledi bu ne incelemesidirki böyle 3 haftadır devam ediyor anlam verebilmiş degilim.. ben magdur olduktan sonra işimi göremedikten sonra kaskonun ne anlamı varki. experin nosunun servisten alıp onunla görüşecegim bakalım ne çıkacak..
  • haber bekliyorum
  • Kaza yaptım 18.04.08 tarihinde tramer tutanak sorgulamasında önceden tutanak değerlendiriliyor diyordu.Şimdi hiçbir şey yazmıyor.Gerçi ışıklarda bana arkadan çarptılar ama yinede merak ediyorum.
  • Selamlar 1 hafta once kadar aracıma arkadan bır arac vurdu ve suanda aracım servıste Kasko yok karsı tarafın trafık sıgortası odeyecek fakat .
    Araç 98 model saxo vts , piyasası 12,500 ytl cıvarı . Servısın cıkarttıgı masraf 4,5 mılyar cıvarı bısey ( orjınal parca degısımlerı ıle ) şimdi sorum şu ;

Sıgorta sırketlerı 2008 yılında 10.000 ytl ye cıkartmıs hasar kotalarını .
    Benım aracım 12,500 ytl hasarıda 4,5 mılyar cıvarı bu durumde ne olur ?
    Servıscı bana " aracın degerının 100 de 40 ını gectıgı zaman masraf aracı perte cıkartıyorlar " dedi.

Aracın perte cıkmaması ıcın ozel servısın yapabılecegı bısey varmıdır , perte cıkarmak su durumda sıgortacının ısınemı gelır yoksa onun içinde külfetmi olur .. Benım ıcın baslı basına zarar olacagı kesın ama en azından 1 2 parca çıkma taktırıp perte cıkartmaktan kurtarabılme sansı olabılırmı servısın yanı experle pazarlık yapabılırmı ?
  • sn asires trafik sigortası 10 000 ytl ye kadar öder. sizin zararınız yine olmayacak size hangi sigorta bilmiyorum hepsinin pert yüzdeleri aracın durumuna bağlı değişecebilir sonuç itibariyle sizin aracınız pert durumunda ise;
    sigorta firması arabanızı size veriyor, üstüne de para veriyor. yine 12500 ytl yi tamamlamış oluyor.

bu arada ekpserin görüşü nedir?
  • sn igav;
    sizin kaskonuz bozulmaz çünkü,size ışıkta arkadan çarptılar, ha bu tramerde görünür sonra görünmez sizin kaskonuz bozulmayacaktır.
    yeni rapor sistemine geçeli daha bir aya olmadı başt abirkaç aksilik ve eksiklik olacaktır...[
  • Exper gelmiş bakmış bıdaha bı bakın parçalara demiş bugun tekrar haber verıcek servıstekıler expere son duruma gore goruseceklermıs.. aracın resmımı koymama gerek varmı ? benım korkum aracın perte cıkması , sıgorta sırketı AK Sıgorta . yanı oncelıklı sorum su " hasar Kaç bın ytl yi gecerse perte cıkartır 12.000 12.500 ytl lık aracı " ?
  • quote:

haber bekliyorum

1 hafta önce kasko şirketi tarafından müfettiş gönderildi. müfettiş bizimle tekrardan konuştu.

Dün kasko şirketinden servise fax çekilmiş.

faxta

banka hesap numarası
    araç anahtarı aslı yedegi
    trafik men belgesi
    vekaletname falan istemişler.. bide aracın pert oldugu yazıyor..

bu ne demek oluyor arkadaşlar. (kusura bakmayın daha önce başıma böyle bişey gelmedigi için bilmiyorum) acil ilgili arkadaşlardan mj bekliyorum..
  • hocam ben dün ufak çaplı bir kaza yaptım. karşı taraf hatalıydı. benim kullandığım şeridi ihlal etti. şuçunu kabul etti. tutanağı hazırladık ve hatanının kendisinde olduğunu yazılı olarak beyan ettirdim. bugün belgeleri alıp karşı tarafın sigortasıyla anlaşmalı servise gittim. ordaki eleman işlemleri başlatacağını söyledi ve arabamın serviste kalması gerektiğini söyledi. bu prosedürler nekadar sürer yani ben arabamı en geç nezaman alırım. bide benim suçlu çıkma ihtimalim var mı? teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mesudum

Ödücekler.

Akşama alıyorum.

.oO°Oo.

Mesut bey geçmiş olsun nasıl oldu son durum nedir ???
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.