Şimdi Ara

HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR... (141. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.436
Cevap
85
Favori
473.610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 139140141142143
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba normal hatta çalışan minibüsümle sağ şeritte ilerlerken kapannmakta olan orta kapıma, şerit ihlali yapmış ve arabanın yarısı anayol tarafında park eden bir sürücü dışarıdan arabanın içine girmek isterken arkasına bakmadan kapıyı aniden açmış ve benim kapanmakta olan renault master minibüsümün orta kapısına çarpmıştır.Sizce suçu kime çıkartırlar? Tutanak aşağıdadır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mcx2Svc

Merhaba normal hatta çalışan minibüsümle sağ şeritte ilerlerken kapannmakta olan orta kapıma, şerit ihlali yapmış ve arabanın yarısı anayol tarafında park eden bir sürücü dışarıdan arabanın içine girmek isterken arkasına bakmadan kapıyı aniden açmış ve benim kapanmakta olan renault master minibüsümün orta kapısına çarpmıştır.Sizce suçu kime çıkartırlar? Tutanak aşağıdadır.

Geçmiş olsun.Kazanın resimlerinde aracın şerit ihlali yaparak park ettiği gözüküyorsa siz haklı çıkarsınız.

Trafik kanununa göre kapınızı kapatıp öyle hareket etmeniz gerekirdi buda ayrı bir durum tabi.
    %50-%50 olarak da kusuru dağıtabilirler.

• Mcx2Svc kullanıcısına yanıt
    Kuvvetle muhtemel suçsize verilecektir kapı açık yolda ilerlemenizden ötürü.

Kapı kapalıyken vursaydı karşı taraf kusurlu olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi damneed -- 27 Temmuz 2016; 17:56:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • spacewolf kullanıcısına yanıt
    Resimlerlede arabanın şerit ihlali yaptığını belgeledim.Kapım tam olarak açık değildi kapanma durumdaydı ama araç kapıyı açınca kapılar birbirine takıldı kapanan kapı, açık gibi geriye sürüklendi.Teşekkürler yorumlarınız için.

%50 vs %50 verdiler.sizce itiraz etmelimiyim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mcx2Svc -- 28 Temmuz 2016; 13:14:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mcx2Svc

Resimlerlede arabanın şerit ihlali yaptığını belgeledim.Kapım tam olarak açık değildi kapanma durumdaydı ama araç kapıyı açınca kapılar birbirine takıldı kapanan kapı, açık gibi geriye sürüklendi.Teşekkürler yorumlarınız için.

%50 vs %50 verdiler.sizce itiraz etmelimiyim ?

Size söylediğim gibi sizin kapınız açık olduğu için , karşı tarafta şerit ihlali yaptığı için %50-%50 vermişler.Şahsen itiraz etseniz de bir şey değişeceğini zannetmiyorum.
  • İyi akşamlar benim de bir sorum olacak cevaplarsanız sevinirim. Kavşakta beklerken arkadan başka bir araç malesef bana çarptı. Bagaj kapağı doğrultulup boyanacak ya da kötü ihtimalle değişim. Ben dosyayı kaskomdan mı açtırayım yoksa sigortamdan mı? İki aracın da sigortası mapfre kaskom neova. İkame araç kullanmayı düşünüyorum parça değişimi olursa da orjinal parça olsun başım ağrımasın diye kaskomdan açtırmayı düşündüm dosyayı ama bu durumda kaskom bozulmuş olur mu ne tavsiye edersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ganjaman -- 30 Temmuz 2016; 22:24:01 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi önceki sayfaları okurken gördüm aracımın daha önce tramer kaydı yoktu değer kaybı davası açmak için tam olarak nasıl davranmam gerek? Değişim olmazsa 1000 olursa 2000 civarı hasar kaydı çıkacak bu da piyasa fiyatını 1000 lira gibi aşağı çekecek. İlla yetkili servise mi götürmek gerek aracı?

• quote:

Orijinalden alıntı: ganjaman

İyi akşamlar benim de bir sorum olacak cevaplarsanız sevinirim. Kavşakta beklerken arkadan başka bir araç malesef bana çarptı. Bagaj kapağı doğrultulup boyanacak ya da kötü ihtimalle değişim. Ben dosyayı kaskomdan mı açtırayım yoksa sigortamdan mı? İki aracın da sigortası mapfre kaskom neova. İkame araç kullanmayı düşünüyorum parça değişimi olursa da orjinal parça olsun başım ağrımasın diye kaskomdan açtırmayı düşündüm dosyayı ama bu durumda kaskom bozulmuş olur mu ne tavsiye edersiniz?

Geçmiş olsun ,

En doğrusu kaskodan dosya açtırmaktır.Hasar kaydı çıkabilir ama orijinal parça kullanılmış olur.

Değer kaybını acenteniz aracılığı ile ücretsiz halledebilirsiniz.Veya bir avukata %20 gibi bir kısmını vererek çok daha hızlı halledersiniz

Teşekkür ederim cevabınız için. Bi kaç sorum olucak değer kaybıyla ilgili yanıtlayabilirseniz çok sevinirim.
    1- yetkili serviste yapılma zorunluluğu var mı aracın?
    2- ekspertiz yapan arkadaşla tutanak falan mı tutmam gerekiyor yoksa poliçeyi kestirdiğim acenteye mi başvurucam kusura bakmayın cahilim biraz bu konularda tam olarak ne yapmam gerekiyor değer kaybını tazmin edebilmek için. Özellikle şuraya dikkat edin diyebileceğiniz bir yer var mı?

• quote:

Teşekkür ederim cevabınız için. Bi kaç sorum olucak değer kaybıyla ilgili yanıtlayabilirseniz çok sevinirim.
    1- yetkili serviste yapılma zorunluluğu var mı aracın?
    2- ekspertiz yapan arkadaşla tutanak falan mı tutmam gerekiyor yoksa poliçeyi kestirdiğim acenteye mi başvurucam kusura bakmayın cahilim biraz bu konularda tam olarak ne yapmam gerekiyor değer kaybını tazmin edebilmek için. Özellikle şuraya dikkat edin diyebileceğiniz bir yer var mı?

Ne demek seve seve anlatırım.

İstediğiniz serviste yaptırabilirsiniz.

Eksper tutanak tutabilir küçük bir ücret karşılığında sonra ( ben ücretsiz yapıyorum müşterilerime) acenteniz gereken işlemleri yapabilir.

Uğraşmam derseniz bir avukata %20 gibi bir oranını vererek de halledebilirsiniz.

Avukata verirsem yine de eksperden rapor isteyeyim mi peki?

• quote:

Avukata verirsem yine de eksperden rapor isteyeyim mi peki?

Avukat ister hocam.
    Çok teşekkür ederim yardımlarınız için hocam. @spacewolf

• Hocam merhabalar 150 cc motorsikletimle sol şeritte giderken.sağ şeritte bulunan. arabanin dolmuş.kör noktasında kaldim şeridime girdi sıkıştırdı bende çarpmadan durayim derken.kaydim düştüm sonra 112 geldi. adam ben karsilarim dedi bende inandim.ama ertesi gün caydi.kaza tutanagini tutmadik ertesi gün gittim şikayetçi oldum. polisle tutanak tutup şikayetçi oldum.mobese vardi ama o anı yakaladimi bilmiyorum talep ettim gorumtuleri.sigortasi karsilarmi ve tramer kaydı oluşurmu.teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: serderi

Hocam merhabalar 150 cc motorsikletimle sol şeritte giderken.sağ şeritte bulunan. arabanin dolmuş.kör noktasında kaldim şeridime girdi sıkıştırdı bende çarpmadan durayim derken.kaydim düştüm sonra 112 geldi. adam ben karsilarim dedi bende inandim.ama ertesi gün caydi.kaza tutanagini tutmadik ertesi gün gittim şikayetçi oldum. polisle tutanak tutup şikayetçi oldum.mobese vardi ama o anı yakaladimi bilmiyorum talep ettim gorumtuleri.sigortasi karsilarmi ve tramer kaydı oluşurmu.teşekkürler

Geçmiş olsun.

Maalesef ülkemizde motosikletlere hiç dikkat edilmiyor.Bir motosiklet kullanıcısı ve bilir kişi olarak konuşmama gerekirse görüntü kayıtlarında sıkıştırma mevcutsa suç karşı tarafa verilir.

Lakin kayıt yoksa maalesef tanık bulmanız gerekir.

• Görüntüleri izleme şansım olmadı hocam.inşallah yakalamıştır.ambulansla hasteneye gidince taniklari bir daha göremedim..galiba mahkeme masrafları bana kalacak

• Bu gün deniz kenarında, eşim içinde aracın anahtarlarıda olan çantayı bagaja koyup kapattı. Anahtar telefon herşey araç içinde olunca kelebek camını kırdık. Benim kasko kendi kırdığım camı öder mi. Şirket unico sigorta. Hırsızlar yapmış falan diye yalan beyanda bulunmak istemiyorum.

• mustik61 kullanıcısına yanıt
    Bu soruyu poliçenizi yaptırdığınız acente şirketine sorarsanız daha sağlıklı bilgi alırsınız, Unico acentesi olduğu için daha önce böyle bir durumla karşılaşmışlardır ve Unico'nun hasar yaklaşımını biliyordur. Acentenin vereceği bilgi üzerine hareket etmeniz daha doğru olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasanyy

ARKADAŞLAR BEN YETKİLİ SERVİSTE HASAR YETKİLİSİ OLARAK 1999 YILINDAN BERİ GÖREV YAPMAKTAYIM.
    DAHA ÖNCEDEN DE ACENTE DENEYİMİM BULUNMAKTADIR.
    OTO KAZA BRANŞIYLA İLGİLİ MERAK ETTİKLERİNİZ VE SORULARINIZI BEKLİYORUM...

iyi günler. kasko sigortamı geçen sene memnun kaldığım için bu senede sompo japan sigortadan yenilettim. bazı kaynalarda sompo japan sigortanın mini onarımı başka sigorta şirketinden kasko yaptırırsak hasarsızlık indirimi dışında bıraktığı yazıyor. bu bilgi doğru mu. diğer alternatifim liberty sigorta idi.
  • smlyklmz S kullanıcısına yanıt
    Hasarsızlık koruma size hasarınız nedeni ile fiyat farkı yansıtılmamasıdır. Bunuda sadece biten kaskonuzdan yenilerseniz eski şirketiniz sağlar. Farklı firmalar sizin hasar kayıtlarınız ne ise ona göre fiyat verir.biten kaskonuzu hasar nedeni ile deldiğnizde yenilerken eski kasko firması yenilemeye düşük fiyat çıkarırken diğerleri yüksek çıkar. Sadece sonpo Japonda değil tüm firmalar böyle. Mini onarım, cam kırılması, yada herhangi bir meblağ fark etmez diye biliyorum.

• 
Sayfa: önceki 139140141142143
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.