Şimdi Ara

HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR... (142. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
3.436
Cevap
85
Favori
473.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 140141142143144
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen hafta park halindeki aracımıa sarhoş bi kamyonet şöförü çarptı. Sol ön kapı değişti. Çamurluk tamir edilecek az hasarlı. Aracı alalı 3 gün olmuştu yani sıfır araç.aracımız suan serviste onarımda ancak değer kaybı davası açamayacağımız söyleniyor. Sebebi civatayla tutturulan parçaları değiştirmek aracın orjinalliğini bozup değer kaybına uğratmıyormuş(!). Bu konu haklında bilgisi olan varmı ne yapabiliri?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Creaker kullanıcısına yanıt
    Hazine müsteşarlığının hazırlamış olduğu genelge var oraya göre hazırlanıyor

Dışarıdan bağımsız ekspere mi hazırlattınız yoksa direkt dilekçe ile mi başvurdunuz. Birde karşı taraf alkollü olduğu için trafik sigortası hasarı karşılamak zorunda değil.

• damneed D kullanıcısına yanıt
    Adamın halini görünce polis çağırdım , raporu memur beyler hazırladı. Onlar bu davayı açabileceğimi söylediler. Sonra aracı aldığımız yere götürdüm yetkili servise. Ordaki arkadaşlar da bana bu bilgiyi verdiler. Ayrıca polis memuru zararımızın her türlü karşılanıcağını söyledi ? Bu arada karşı tarafın sigorta veya kaskosu bulunmuyordu zaten

• Karşı tarafın sigortası olsaydı zararınız karşılanırdı ama karşı tarafın sigortası olmadığı için araç sahibine dava açacaksınız.
    Kendi kaskonuz sadece aracınızı onarır, değer kaybını karşılamaz, değer kaybı için size çarpan araç sahibine dava açmanız gerek.

• 20 Ağustosta kaza yaptım, 22 Ağustos günü aracımın çekildiği yetkili serviste aracın dosyasını açtırdım. 24'ünde ise eksper gelerek hasar tespitini yaptı. Çıkan hasar (bana göre abartı derecede yüksek) 14.300 lira oldu perte ayıracağız dediler ama araca pert kararı çıkmasını istemedim ve onarım talep ettim. Bir kaç gündür başka servislerden daha ucuza teklif almaya çalışıyorlar fakat daha netleşen bir şey olmadı. En son bugün 5000 lira verelim aracınızı kendiniz yaptırın dediler bu meblağı da servise sorarak bu ücrete yapamayız cevabı aldıktan sonra reddettim. Yasal süre kaç gündür? beni böyle çıkmaza sürmeye devam edeceklerse sürenin dolmasını bekleyip ilgili yerlerde hakkımı arayacağım. teşekkür ederim cevaplar için

14.300 lira çıkan(!) hasar

HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnderGelişenOsasunaAtağı -- 2 Eylül 2016; 15:36:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: EnderGelişenOsasunaAtağı

20 Ağustosta kaza yaptım, 22 Ağustos günü aracımın çekildiği yetkili serviste aracın dosyasını açtırdım. 24'ünde ise eksper gelerek hasar tespitini yaptı. Çıkan hasar (bana göre abartı derecede yüksek) 14.300 lira oldu perte ayıracağız dediler ama araca pert kararı çıkmasını istemedim ve onarım talep ettim. Bir kaç gündür başka servislerden daha ucuza teklif almaya çalışıyorlar fakat daha netleşen bir şey olmadı. En son bugün 5000 lira verelim aracınızı kendiniz yaptırın dediler bu meblağı da servise sorarak bu ücrete yapamayız cevabı aldıktan sonra reddettim. Yasal süre kaç gündür? beni böyle çıkmaza sürmeye devam edeceklerse sürenin dolmasını bekleyip ilgili yerlerde hakkımı arayacağım. teşekkür ederim cevaplar için

14.300 lira çıkan(!) hasar

HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR...

Hasar rakamı maalesef servis tarafından sunulmaktadır.

Yasaya göre sigorta şirketlerinin başka servis bulma zorunluluğu yok bu nedenle bir yasal sürede yoktur.

Lakin aracı kullanmaya devam etmek istiyorsanız size önerim kendi tanıdığınız özel servislere sormanızdır.Acenteniz ile iletişime geçerek size sunulan 5000 lirayı biraz daha yükseltilmesini sağlayabilirsiniz.

Bunun dışında ağır hasar için yasal süre 30 gündür.

Geçmiş olsun.

• durukafa D kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler yanıt için.
    Peki kapı değişimi için sizce aracımızın ne kadarlık bir değer kaybı olur. ? @durukafa

Bu arabadan arabaya değişir, aracın yaşı, KM'si geçmiş hasar durumu vs. Dışarıdan bağımsız çalışan eksperlik büroları var kazanılan değer kaybının %20 oranında hizmet bedeli almak üzere vekalet vermeniz ile birlikte herşeyi onlar hallediyorlar aklınızda bulunsun.
  • EnderGelişenOsasunaAtağı kullanıcısına yanıt
    Hocam,

Yetkili servis her zaman yüksek fiyat çıkartır çünkü maliyetleri çok yüksek normal oto servisi gibi değiller.
    Servis onarım listesini çıkartmış, arzu ederseniz eksperden veya servisten onarım detay listesini talep ederek sizde araştırma yapabilirsiniz.
    Kafanıza yatan bir yer olduğunda eksperden onay alıp aracı oraya çektirip onarımı orada yaptırabilirsiniz.

Yetkili servise inceleme parası ödersiniz sadece.
    birde böyle durumlarda dikkat edin aracın tramerine aynı hasarı 2 defa işleyebiliyorlar.
    damneed'in de yazdığı gibi, aracın durumuna göre değişir alacağınız değer kaybı tutarı.
    ancak sizin dosyada değer kaybının %20sini vererek, hasar takip şirketlerine tahsil ettiremezsiniz çünkü karşı tarafın trafik sigortası yok.
    karşı taraftaki araç sahibine dava açılması gerekiyor, bunun için de dava masrafını kendiniz karşılamanız gerekiyor. dava masrafı toplamda 1000 lirayı geçer ve davanız yaklaşık 2 sene sürer.
    ben masrafı kendim karşılarım ve kazanınca karşı taraftan alırım diyen avukatlar var, öyle birini bulabilirseniz iyi olur ama bu dosyada herhangi bir avukatın bunu kabul edeceğini sanmıyorum. çünkü dava 2 sene sürecek ve dava kazanılsa bilse tahsil garantisi yok. karşı tarafın sigortası olsaydı sigorta şirketinden tahsil edilirdi ama sigorta yok. arabasına sigorta yaptırmayan adamın muhtemelen parası da yoktur yani dava kazanılsa bile adamdan para alınamayabilir.
  • Hasan Bey merhaba..
    2013 model mini Cooper countryman aracım var..aracı 2014 yılının sonunda aldım.5664 'e sorgusunu yaptığımda 17225 lira ağır hasar kaydı görünüyor.
    değişen parça bilgisini tekrar sorgulattığımda aracın parçalrı ve değişenleri(orijinal) yazıyor. araç 10/10/2013 tarihinde kaza yapmış gözüküyor.
    1.benim aracımda trafiğe çıkış tarihi olarak 07/07/2013 tarihi gözüküyor.Eğer bu araç çekme belgeli perte ayrılmışsa, tekrar trafiğe sokulduğunda trafiğe çıkış tarihinin değişmesi gerekmiyormuydu.

2.Tuvtürk'te çalışan bir tanıdığıma şasi no'dan daha önceki muayenesini sorgulattığımda aracın TUVTÜRK'de bir muayenesinin gözükmediğini bana söyledi.;Yani araç sıfır olarak alındığından beri muayeneye sokulmamış,Araç pert olduktan sonra tekrar
    trafiğe sokulma aşamasında muayene olması gerekmiyor mu ve bu muayene tarihinin tuvtürk kayıtlarında gözükmesi gerekmiyor mu.

3. o zamanki sigorta şirketine mail attığımda aracın 06/07/2014 tarihinde perte ayrıldığını söylüyor..5664'e mesaj attığımda aracın 10/02/2014 tarihinden beri kaskosu gözükmüyor.

üstte yazdıklarımı allianz sigorta ile sbm üzerinden yazışıyorum ama cevap yazan arkadaş bir cümle ile saçma sapan yazılar yazıyor. belli ki bu konulara uzak.

bu bilgiler ışığında benim aracım ağır hasarlı mıdır.. Eğer değilse nasıl bir yol izlemeliyim..

teşekkür ederim.

• Kolay gelsin aracım 2012 model chevrolet cruze , park halindeyken arkadan bi arabanın çarpması sonucu sol arka farım kırıldı ve arka tamponun sol kısmında çökük oluştu.Bunun trameri ortalama ne kadardır ?
  • Merhabalar,
    Cuma gunu atasehirde donel kavsak icerisinde donusumu.tamamlarken sag seritteki kamyon yanimdan gecisi sirasinda sol arka tampon kismi ile benim sag on tamponumu surukleyerek hasar verdi. Arkada gozuken ben oldugum icin hatali ben mi sayilirim yoksa donel kavsak da iceride oldugum icin sigorta da hakli sayilir miyim. Benim tekerim bile sola donuk iken sagdaki kamyona arkadan carpma gibi bir sonuc cikartirlar mi ?

Tesekkurler
    Bu mesaja eklenen görseller:

HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR... HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR...

• burakkirkbudak B kullanıcısına yanıt
    merhaba,

trameri nedir derken anlamadım hocam.
  • sedat1032 S kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    kaza kamyonet sizin arkanızdayken sağ tarafınızdan geçerken sağ ön çamurluğunuza taktı mı?

Siz ise kaza oluş şekline bu şekilde yazmamışsınız ama.
  • Ocak ayının sonunda ara yoldan çıkan bi araç arabama çarptı. Tutanakları tuttuk kusur oranı 100de 100 ona verildi. Benim arabamı karşı tarafın sigortası yaptırdı. Şu anda tramerde benim hiçbir hatam olmadığı halde 2500 TL gibi bir hasar kaydı çıkıyor. Bu normalmidir.

• Yusuf BEY merhaba..
    2013 model mini Cooper countryman aracım var..aracı 2014 yılının sonunda aldım.5664 'e sorgusunu yaptığımda 17225 lira ağır hasar kaydı görünüyor.
    değişen parça bilgisini tekrar sorgulattığımda aracın parçalrı ve değişenleri(orijinal) yazıyor. araç 10/10/2013 tarihinde kaza yapmış gözüküyor.
    1.benim aracımda trafiğe çıkış tarihi olarak 07/07/2013 tarihi gözüküyor.Eğer bu araç çekme belgeli perte ayrılmışsa, tekrar trafiğe sokulduğunda trafiğe çıkış tarihinin değişmesi gerekmiyormuydu.

2.Tuvtürk'te çalışan bir tanıdığıma şasi no'dan daha önceki muayenesini sorgulattığımda aracın TUVTÜRK'de bir muayenesinin gözükmediğini bana söyledi.;Yani araç sıfır olarak alındığından beri muayeneye sokulmamış,Araç pert olduktan sonra tekrar
    trafiğe sokulma aşamasında muayene olması gerekmiyor mu ve bu muayene tarihinin tuvtürk kayıtlarında gözükmesi gerekmiyor mu.

3. o zamanki sigorta şirketine mail attığımda aracın 06/07/2014 tarihinde perte ayrıldığını söylüyor..5664'e mesaj attığımda aracın 10/02/2014 tarihinden beri kaskosu gözükmüyor.

üstte yazdıklarımı allianz sigorta ile sbm üzerinden yazışıyorum ama cevap yazan arkadaş bir cümle ile saçma sapan yazılar yazıyor. belli ki bu konulara uzak.

bu bilgiler ışığında benim aracım ağır hasarlı mıdır.. Eğer değilse nasıl bir yol izlemeliyim..

teşekkür ederim.

0
    |

|

• Tam arkadan gelmedi onumdeyken sola dogru hafif manevra yaparken olustu durum. Ben de olayin telasiylao sekilde yazmis bulundum. İlk defa basima gelen bir durum.fotograflar baz alindiginda sigortadan hakli gozukme ihtimalim ne olur bilmiyorum. Aracin daha once kazasi yok hic trameri karistirmadab cebimden mi yaptirsam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Muslum941

Ocak ayının sonunda ara yoldan çıkan bi araç arabama çarptı. Tutanakları tuttuk kusur oranı 100de 100 ona verildi. Benim arabamı karşı tarafın sigortası yaptırdı. Şu anda tramerde benim hiçbir hatam olmadığı halde 2500 TL gibi bir hasar kaydı çıkıyor. Bu normalmidir.

normaldir. tramerde aracınızın kaza geçmişi görüntülenir, kusurun kimde olduğunun bir önemi yok.
  • sedat1032 S kullanıcısına yanıt
    tramer muhtemelen sizi kusurlu bulacak.
    kamyon sürücüsü; "bana arkadan çarptı" demiş.
    keşke anlaşamadık deyip polis çağırsaydınız.
  • 
Sayfa: önceki 140141142143144
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.