Şimdi Ara

HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR... (156. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.436
Cevap
85
Favori
473.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 154155156157158
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    kendiniz yazmışsınız zaten mutabakatname de başkaca bir tazminat talebim yok tahaahhüt ederim diye ifade olduğuna,

Sahibinden.com'da gönderdiğiniz ilanda yazan rakamların hepsi pazarlıklı rakamlar, siz araç alırken orada yazan rakama tamam mı diyorsunuz üstad? yoksa pazarlık ile asgari 2-3 bin TL düşürmeye mi çalışıyorsunuz?
    Bu şekilde ilan atarak istediğinizi alamazsınız ki bende acente sahibiyim eskiden bende yapıyordum hep geri tepti.

Aracınızın ederi 55-56 bin TL ise, aracımın ederi 57-58 bin TL yazmanız lazım, eğer direkt sigorta şirketine 55-56 bin TL derseniz al sana 55 bin TL demezler üstad.

şuan benimde müşterimin kaskolu aracı pert oldu, araç 125 bin TL bandında, önce 108 bin TL teklif ettiler 1 hafta sürdü allam ettik kullam ettik 125 bin TL'yi aldık :)
    hatta birazdan şirkete imzalanmış mutabakatnameyi mail atacağım.

Ağzı iyi laf yapan, nerede nasıl konuşacağını bilen Acente çok önemli ustad.

İstersen beni cep numaramdan yada ofis numaramdan ara üstad, neyin ne olduğunu nasıl pazarlık yapılacağını anlatayım sana.

• damneed D kullanıcısına yanıt
    hocam o resimde yazdığım rakamları pazarlık yapıp alabildim. ilandaki rakamların altına 1000tl düşen olmadı pazarlıkla. laf olsun diye en son kaça düşüyorsun şeklinde sormadım fiyatları. ben kendi acentemden dertliyim zaten. adamlar ölümüne kaskoyu savundu. pm atıyorum.
  • salagil kullanıcısına yanıt
    Pardon hocam şimdi tekrardan bakınca farkettim, sabah baktığımda göremedim.
  • rvmKilla R kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun ,

Şerit ihlali belirtildiyse tır sürücüsü suçlu çıkacaktır.

Aksi bir şekilde babanızın ihlal yaptığını iddia ederse acenteniz ile birlikte itiraz ediniz sonuca.
  • moralsi M kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar merhaba tekrardan

Yukardaki olayla ilgili araçımı yaklaşık 40 gün önce Reno Asf servisinden teslim aldım.

Bugun Asf servisten telefon açtılar Ak sigorta bize ödeme yapmıyor, o yüzden sizin ödemeniz gerekiyor dediler, hatta araçı teslim ederken, hatırlamıyorum ama kasko ödeme yapmazsa araç sahibinden onarım bedeli servisten alınır diye bir evrak imzalatmışlar.Doğrumu gerçek mi bilmiyorum?

Kasko yaklaşık iki ay önce, servise yapın diye onay verdi.Benide dosya onay ile ilgili telefon ve sms ile bilgilendirdiler.Ayrıca serviste telefon açtı başlıyoruz onay geldi diye.Servise sorduğumdan evet bizde de onay evrakları mevcut dedi.Şuan Asf reno servis, dosyanın reddedildiğini , bizim masrafı bizim ödememiz gerektiğini söylüyor.

Ak sigortaya telefon açtığımdan Dosyanın reddedildiği yapacak bir sey olmadığını, 2 ay önce niye verdiklerini sorduğumda sonradan dosya durumunda değişme olabileceğini belirttiler.

Konuyla ilgili ne yapabilirim.Lütfen yardımcı olun.

• Merhaba

20.02.2017 tarihinde 2000 kilometre sıfır araçımla trafik kazası yaptım.Akabinde araç Reno Asf servisine çekildi

Araç serviste 1 ay kaldıktan sonra Dosya onay verildi.Ayrıca Kasko şirkeri ve Servis tarafından bende bilgilendirildim.Ve akabinde araç onarılıp 40 gün önce bana teslim edildi.

Bugün ASF servisinden telefon açtılar, olayın üzerinden 75 gün geçtikten sonra, Ak sigorta kasko şirketi bize ödeme yapmıyor, o yüzden onarım bedelini sizden almamız gerekiyor diye, hatta biz araçı teslim ederken, emin değilim ama kasko ödemezse, bedel araç sahibinden alınır tarzında bir belge imzalatmışlar.O yüzden Kasko dosya onay verse bile ilerde para ödemez yada dosya durumu değişirse araça sahibinden bedeli alabilelim diye ama emin değilim bana bugün söylenenenler böyle,o yüzden de servis benden taleb ediyor,

1-)Ne yapmam gerekiyor?
    2-)Kasko onay vermiş, akabinde servis yapmış ve araçı teslim etmiş. Bu nasıl olabilir?(Onay ile ilgili evraklar bende ve serviste mevcut)
    3-)Bedel yaklaşık 20 bin tl, itiraz için profesyonel destek almalımıyım.Alırsam nereden ve kimden alabilirim?

Konuyla ilgili lütfen acil akıl verin, Kasko,şiğorta,servis bunların hepsi bu kağıt, kanun, evrak işlerinde uzman ve bunlarda nasıl savaşağımı bilmiyorum.
    Bunlara hakkımı savunamazsam, koca kasko yada servis bende bu parayı her turlu alırlar....

• moralsi M kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun ,

Kaskoyu yapan acente profesyonel desteğinizdir hocam.

Acentenizle görüşerek sorunu çözebilirsiniz.Büyük ihtimalle muhasebeyle ilgili bir problemdir.

Ak sigortanın bölge müdürlüğünü arayarak da durumu çözebilirsiniz.

İşini iyi bilen bir acente için 1 günlük işlemdir bu durum.
  • Merhaba,
    İkinci el araç satın aldım, ilk aracım.
    3 Mayıs devrini yaptık,
    5 Mayıs Trafik ve Kaskosunu yaptım,
    6 Mayıs'ta eşim sokakta köşeyi dönerken kamyonun kasasına sürttü
    Sol arka kapı ve çamurluk çok kötü göçmüş, kapı zor kapanıyor.
    Servise götürdüm, araç park halindeyken vurup kaçmışlar dedim.
    Kaza tespit sorumlusu arkadaş,
    "Yarın eksper gelip bakacak, kasko yeni yapılmış sorun çıkabilir, kaza yaptıktan sonra kasko yaptırmış olabilirsiniz" dedi.
    Halbuki öyle bişey yok, tamamen şanssızlık, dikkatsizlik, yazgı, kader, ne derseniz deyin.
    Eksper nasıl bir karar verir, moralim gerçekten çok bozuk..
  • zimerit Z kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Dediğiniz gibi şansızlık, poliçe başlangıç tarihinden 1 gün sonra kaza olması dikkat çeker,
    lakin bu işi acenteniz çözebilir, sigorta acentesi sahibiyim, benim başıma daha önce geldi aynı durum,
    ben çözdüm hocam.

Acente sahibi eksper ile görüşmesi lazım ama personel vs. değil direkt acente sahibi görüşecek ve durumu anlatacak.
    Ağzı iyi laf yapan nerede nasıl konuşacağını ve hasarı iyi bilen biri ise acenteniz bu işi çözer.

İşin püf noktaları var, arzu ederseniz telefondan anlatabilirim size, özel mesajdan cep numaramı mı yazıyorum.
  • damneed D kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler yardımlarınız için, keşke sigortayı sizden yapsaydım..
  • zimerit Z kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam, Telefondan tanışmış olduk, artık telefon numaram sizlerde kayıtlı istediğiniz zaman arayabilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: damneed

Rica ederim hocam, Telefondan tanışmış olduk, artık telefon numaram sizlerde kayıtlı istediğiniz zaman arayabilirsiniz

hocam merhaba,

bilmediğim ve yaşadığım bir konuda yardım isteyeyim, haziran 2016 da aracımı sıfır aldım,

araç 2500 km civarı iken şehirler arası yolda vatandaşın biri eşimle beni yolda şıkıştırdı ve sol arkadan çarparak

(kapı,çamurluk ve tampon ayrıca yolda durup aracın sağ arka kapısına tekme atarak zarar verdi)

gece 2 sıraları olduğundan ve durumun çok farklı olmasından dolayı yolda duramadık 103 km boyunca vatandaş bize çarparak kaza

yaptırmaya çalıştı.

sonuca geliyorum, 103 km sonra polise rastladık yanında durduk ve şikayetçi olduk, şuan durum davalık olarak devam ediyor,

tutanak yok, görgü tanığı yok. dava açılış tutanağında eldeki belgeler karşının suçlu olduğunu gösterir karar var.

Avukat der ki değer kaybı için davanın sonuçlanmasını bekleyeceğiz, fakat yasa derki 2 yıl süren var değer kaybı için?

ne yapmamız lazım değer kaybı için, davayı mı bekleyeceğiz? zaman aşımı olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sertay_a -- 10 Mayıs 2017; 8:57:12 >

• sertay_a kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Eğer sizi haklı bulursa mahkeme heyeti, maddi kayıpların tazminatına hükmediyor zaten ,
    bunun içerisinde değer kaybı da vardır.

Araca bilerek isteyerek tekme atmak suretiyle verdiği zararları trafik sigortası ödemez kendisi ödeyecek.
    Tampondan değer kaybı çıkmaz, çamurluk da tampondan ise onda da çıkmaz.
    Ama kapı saç olması sebebiyle kapıdan değer kaybı çıkar, yanlız kapıyı da kaza şeklinde değil tekme atarak zarar verdiği için kendi cebinden öder.

Bu sorunun cevabını avukat biliyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: damneed

Merhaba,

Eğer sizi haklı bulursa mahkeme heyeti, maddi kayıpların tazminatına hükmediyor zaten ,
    bunun içerisinde değer kaybı da vardır.

Araca bilerek isteyerek tekme atmak suretiyle verdiği zararları trafik sigortası ödemez kendisi ödeyecek.
    Tampondan değer kaybı çıkmaz, çamurluk da tampondan ise onda da çıkmaz.
    Ama kapı saç olması sebebiyle kapıdan değer kaybı çıkar, yanlız kapıyı da kaza şeklinde değil tekme atarak zarar verdiği için kendi cebinden öder.

Bu sorunun cevabını avukat biliyor mu?

kapılar (sağ sol) ve çamurluk saç, tamamı tamir ve boya gördü zaten, servis kaydı var.

avukat biliyor mu bilmiyorum ama yazdıklarınızı gösteririm.

teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sertay_a -- 10 Mayıs 2017; 13:37:35 >
  • sertay_a kullanıcısına yanıt
    Avukatın ihtisas alanı da önemli, sigorta davaları mı ceza davalarına mı bakıyor avukat.

Hem kendisinin bunları bilmesi lazım daha teknik bir konu çünkü üstad.

Benim bilgim, davayı sonuca bağlarken kararda tazminatlara ekleyebilir.
  • Hocam selamlar . Kisa bir sorum olacak. Arac pert olma durumunda yada yuksek zararlarda bir sonraki sene kasko nasil oluyor. Yapmama gibi bir durumlari varmi yada ne kadar yuksek bir kasko cikar bu durumlarsa.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yusuf_128 Y kullanıcısına yanıt
    Pert olursa kasko hasar nedeniyle iptal edilir hocam.

Yeni aracınıza kasko yaptırırsınız.

Yüksek bedelli zararda ise suçlu sizseniz gelecek sene fiyat yükselir , yapmamak gibi bir durum oluşamaz.
  • İyi forumlar arkadaşlar. Bugün aracımla yolda giderken Işık'lara yaklaştığımda turuncu yandı kırmızı oldu bende frene asıldım, sert frenle durdum sonra arkadaki geçerim diye fren almadı bana çarptı. Arkadan çarpan takip mesafesini korunmadığı icin %100 suçlu zaten her halükarda. Benim sorum su olacak; bütün belgeleri doldurduk, arkadan çarptığını yazdı kusurlu o zaten. Eğer ben arka tamponu değiştirmek istesem benim tramerime yansır mi hasar kaydı ? Sonuç olarak tampon kaportadan sayılmaz ve ekspertte bakmazlar bile ama ben kusursuz olmasını istiyorum. Sizce tramere yansır mi bu değişim ? Birde aracım henüz 1 yasında değer kaybı ücreti icin ne yapmalıyım ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mini onarım hariç bütün hasarlar(mini onarımda bazı firmalar hasar olarak yazmaktadır) tramere geçmektedir.

Değer kaybını onarım bittikten sonra alabilirsiniz.

İsterseniz , onarımınız bitince bana mesaj atın sizi yönlendireyim.
  • Tramer kaydı işler,
    eğer sadece arka tampon işlem görürse plastik aksam olduğu için değer kaybı talep edemezsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi damneed -- 22 Mayıs 2017; 11:26:43 >
  • 
Sayfa: önceki 154155156157158
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.