Şimdi Ara

HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR... (157. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.436
Cevap
85
Favori
473.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 155156157158159
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi akşamlar benim kafama takılan şöyle bir konu var ; annemin 2000 model bir corollası var malum bayan sürüyor pek çok yerinde çizikler var aracı satışa çıkarmayı düşünüyoruz yaptırıp satmak mı karlı olur yoksa yaptırmadan mı? Nasıl bir yol izlenebilir? Araçta kasko vs de var diyelim ki kaskodan yaptırdık alacağımız aracın kaskosunda artışa sebep olur mu? Şimdiden teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • spacewolf kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler yarın göstereceğim. Cunku aracım boyasız o yüzden ne boyası bozulsun istiyorum ne trameri

• @damneed merhaba danışmak istediğim bir konu var iletişim bilgilerinizi iletebilir misiniz.

• öküzbaş Ö kullanıcısına yanıt
    bunun kararını siz vereceksiniz, eğer araç boyasız değişensiz ise ben şahsen bu şekilde veririm, diyelim ki 17.000 TL'ye razı iken, 17500 TL derim, 500 TL için de çizikler için düşüyorum derim.

artış olur mu olmaz mı bunun için onarım rakamına bakmak lazım. 2000 model aracı kaskosu yokken sıfırdan kasko yapacak şirket çok zor bulursunuz.
  • toxcct T kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam,

özelden mesaj attım size.
  • Merhaba,

Öncelikle olayı özetleyeyim. 2011 model Megane Sporttourer Privilage aracım var. 210 bin kilometrede.

-Park halindeki aracıma arkadan çarptılar.
    -Kaskom yok. Hasarı karşı tarafın trafik sigortası karşılayacak.
    -Aracın kasko değeri 52550 TL.
    -Tahmini toplam maliyet (parça+işçilik) 20 bin civarında.
    -Şovtaj başladı ve sigorta şirketi aracın piyasa değerini 45-60 bin arasında belirledi.

Şimdi sorularıma geleyim.

-Sigorta şirketi ilk başta aracı hasarlı olarak satmaya çalışıyor. Eğer satarsa ben aracın kasko değeri kadar mı para alacağım? Sigorta şirketi çakallık yapıp sana 45 veririz diyebilir mi, derse ben pazarlık yapabilir miyim?
    -Bu haliyle pert olma durumu var mı?
    -165 bin km. üstündeki araçlar için değer kaybı alamazsın diyorlar. Bunun aslı astarı var mıdır?
    -Dikkat etmem gereken başka bir şeyler var mı?

Teşekkürler.
  • zeroseven Z kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

öncelikle geçmiş olsun, değer kaybı genel şartlarında şu kadar KM'den yukarısı teminat dışındadır diye bir madde yok.

Lakin hesaaplanmasında bir förmül var, formüle 165000 gibi bir rakam girdiğin zaman ya hiç rakam çıkmıyor yada çok cuzi bir rakam çıkıyor.

Kasko değeri kadar para almazsın, aracın rayiç bedeli kadar para alırsın her ihtimalde rayiç bedeli kasko bedelinden yüksek olamaz.
    Pazarlık yapabilirsin hocam.

Aracın sovtajı ne kadara satılacak ve seninle ne kadara anlaşacaklar ona bağlı. Velhasıl kelam hangi durumda sigorta şirketinin cebinden daha az para çıkacak ise o durumu tercih eder sigorta şirketi.

Acenteni devreye sok, ilgilensinler konu ile yoksa 4-5 bin TL zarara uğrayabilirsin.
    Geçmiş olsun ,

Öncelikle belirtmem gerekir ki 150.000 kilometre üzeri araçlara değer kaybı alamazsınız. Emsal karar ile önüne geçilmiştir. Düşük tutar bile alınamaz.

Pert olma ihtimali var evet. Pazarlık da yapabilirsiniz.

Poliçenizi kesen acente sizin yerinize bu işlemleri yapar normal şartlarda. Görüşmenizi önerilirim , pert ya da onarım konusunda baskı yapabilir.

• Tekrar merhaba,

Trafik sigortası teminatlarını inceledim de, araç başına 33 bin TL, kaza başına da 62 bin TL karşılıyor sanırım. Bu durumda araç perte çıksa ben 33 bin TL sigortadan alacağım. Geri kalan rayiç bedeli de karşı tarafa dava etmem gerekli. Yoksa kaza başına olduğu için ve tek ben olduğum için 62 bin TL, rayiç bedeli de kapsıyor mu?

Bir de ben çarpan eleman ile anlaşsam ve aracı ona satıp, tüm haklarından feragat etsem olay kapanır mı?

En fazla 33.000 TL alabilirsiniz. Geri kalan tutarı kaskosu varsa kaskosu , yoksa şahıs ödemek durumunda kalır.

Satış yaparsanız konuyu kapatabilirsiniz evet.

:) 62 bin TL olmaz hocam, araç başı 33 bin TL olmak suretiyle kaza başına maximum ödenecek rakamı belirtir 62 bin T.

Aracın bu şekilde ihale usulu satılır, üzerini 33 bin TL ödenir, geri kalan rakamı araç sahibinden tahsil etmen gerekir.

Kaskon varsa hiç bunlarla uğraşmazsın kaskon direkt paranı öder,geri kalan rucü işlemleri ile sigorta şirketin uğraşır.

Trafik poliçenizi nereden kestirdiniz hocam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi damneed -- 27 Mayıs 2017; 12:15:25 >
  • İyice kafam karıştı hocam. Sigortayı Antalya'dan bir yere yaptırmıştım. Bugün gidip konuştum ama bir şey bildiği yok.

Mesela benim aracın piyasa rayiç değeri 48 bin diyelim. Karşı tarafın sigortası da hasarlı halde arabayı 20 bine satsa, üste 28 bin kalıyor. 28 bin 33 binden az olduğu için bana 28 binin tamamını mı öder. Yoksa arabayı kaça satarsa satsın bana 33 bin mi öder? Eğer böyle olursa 48-33=15 bin için benim kazayı yapan elemana dava mı açmam gerekir?

Hocam sigorta şirketi aracını 20 bin TL'ye satıyor ise, kendi cebinden de 13 bin TL ekleyip sana 33 bin TL'yi öder ve kenara çekilir. Ondan sonra arada kalan 15 bin TL'yi araç sürücüsünden tahsil edeceksin.
  • damneed D kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam. Tamirine uğraşayım o zaman. İt, köpekle dalaşacağıma çalıya dolaşırım daha iyi. Nasıl olsa hasar önden değil. Satarsam da 3 kuruş aşağı satarız artık.

Hocam kaskonuz yoksa 33.000 TL Bedelinin üzerinde bir ödeme alamazsınız.

Kalanı karşı tarafa dava yoluna giderek temin edersiniz.
  • Kasko yok hocam. Cana gelmesin diyip tamir ettirmeden yanayım. Hasarlı 3-5 kuruş aşağısına elden çıkarmaya bakacağım artık.

• quote:

Orijinalden alıntı: damneed

Hocam sigorta şirketi aracını 20 bin TL'ye satıyor ise, kendi cebinden de 13 bin TL ekleyip sana 33 bin TL'yi öder ve kenara çekilir. Ondan sonra arada kalan 15 bin TL'yi araç sürücüsünden tahsil edeceksin.

@zeroseven
    yahu olur mu öyle şey?
    teminat limiti 33 bin lira.
    aracın rayiç değeri 48 binse ve aracın sovtaj değeri 20 binse, sigorta şirketi 28 bini öder, ayrıca hurda aracın satış bedeli olan 20bini de öder. ödemek zorunda.

yani bu kazanın sonunda zeroseven 48 bin lirasının tamamını alır.

aracın sovtaj değeri 5 bin lira olsaydı, sigorta şirketi, o 5 bini zerosevene verecekti ayrıca 33 bin daha verecekti (toplam 38 bin alacaktı yani zeorseven) kalan 10 bin TL için zeroseven diğer araç sahibine dava açacaktı.

sizin mantığınızla 100 bin liralık araç pert olup, sovtaj değeri 40 binden olduğunda, sigorta şirketi hurda aracı 40 bine satıp size sadece 33 bin mi verecek @damneed

cevap yazmadan önce 10 sn düşünün sonra yazın, arkanızdan kovalayan yok.
    acentesiniz bu konuları zaten biliyorsunuz, böyle yanlış cevaplar vermeyin, bu forumdaki cevapları sadece soru soranlar değil, googledan araştıran onlarca insan okuyor, vatandaşı yanlış yönlendiriyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi durukafa -- 30 Mayıs 2017; 23:33:25 >

• durukafa D kullanıcısına yanıt
    Sakin ol şampiyon ve elinde ki klavyeyi yavaşça yere bırak,

bende seninle aynı şeyi söyledim zaten.
  • damneed D kullanıcısına yanıt
    "Hocam sigorta şirketi aracını 20 bin TL'ye satıyor ise, kendi cebinden de 13 bin TL ekleyip sana 33 bin TL'yi öder ve kenara çekilir. Ondan sonra arada kalan 15 bin TL'yi araç sürücüsünden tahsil edeceksin. "

dediniz ve bu dediğiniz yanlış, bir üstteki mesajımda doğrusunu açıkladım zaten.
  • Arkadaslar merhaba bugun avm otoparkinda bos buldugum yere giricekken arkadan gelen arac dibime kadar girmis ve ben geri geri gelirken araca dokundurdum. Bu durumda hasar orani kacta kac olur ileri giderken arkamda kimse yoktu vitesi geri taktiktan sonra dibime girmis arac burda kusur orani nasil belirlenir ?

• 
Sayfa: önceki 155156157158159
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.