Şimdi Ara

HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR... (159. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
3.436
Cevap
85
Favori
473.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 157158159160161
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    böyle sadece 2 fotoğrafla bişey demek çok zor.

tutanakta ne çizildi ve neler yazıldı bunları atın.
  • damneed D kullanıcısına yanıt
    hocam çizilenden birşey anlaşılmıyor pek ama sinyal verip park halinden seyir haline geçti opel yaris seyir halindeydi yandan vurdu
  • İyi bayramlar

Gerçi hiç iyi bir bayram olmadı ama izmit otobanda giderken önümde araç (70 yaşında sürücüsü) aniden frene basarak durdu trafik hafif vardı bende son anda durdum ama hafifçe arkadan vurdum maddi hasar yok o kadar hafif dokundum kendisine benim arkamdan gelen araç frene basmadan bodoslama vurdu bana bende öndeki araca tekrar vurdum ön kaput 2 çamurluk arka bagaj sol çamurluk gitti arabamı 16 milyara almıstım sanayiye çektim sigorta ile yaptırılırsa 8/10 milyar şişirilmiş şekilde masraf çıkacagını söyledi kendim yaptırırsam 4 milyar civarında bir masraf olucagını belirtti araba pert olabilir bana sorarlarsa sorulabilir dedi pert olmasını isteyicem ama benim verdigin bedelin altında bir fiyat alıcagımı belirtti örnek veriyorum 8 milyar veriyorlar diyelim bu aradaki farkı nasıl alabilirim? 2. Soru bana arkadan çarpınca dogal olarak öndekine bende vurdum ben kusurlu çıkarmıyım bilenler yardımcı olabilir mi@damneed

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nks0urce -- 26 Haziran 2017; 6:55:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• nks0urce N kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle çok geçmiş olsun iyi bayramlar dilerim. Bahsetmiş olduğunuz duruma göre değerlendirme yapacak olursak suç takip mesafesini korumadığı için tamamen en arkada ki sürücüye verilecektir. İlerde bu kazadan kaynaklanan bir problem yaşadığınız zaman tekrar karşı tarafın sigorta şirketinden hak talep edebilmeniz için aracınızı sigortadan yaptırmanızı öneririm. Fakat aracınızın bedeli ile hasarınızın bedelini göze alacak olursak, acentenizle iletişime geçerek aracınızın perte ayrılmasını ve rayiç bedelini talep edebilirsiniz. Sigorta şirketi aracınızın emsallerini inceleyerek size bir teklif sunacaktır, burada acenteniz sizin yerinize şirketle pazarlık etmeli ve arzu ettiğiniz en yüksek rakamı almalıdır.

Tekrardan çok geçmiş olsun, yardımcı olabileceğim bir şey olursa lütfen özel mesaj atmaktan çekinmeyin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: SafetyComesFirstt

Hocam öncelikle çok geçmiş olsun iyi bayramlar dilerim. Bahsetmiş olduğunuz duruma göre değerlendirme yapacak olursak suç takip mesafesini korumadığı için tamamen en arkada ki sürücüye verilecektir. İlerde bu kazadan kaynaklanan bir problem yaşadığınız zaman tekrar karşı tarafın sigorta şirketinden hak talep edebilmeniz için aracınızı sigortadan yaptırmanızı öneririm. Fakat aracınızın bedeli ile hasarınızın bedelini göze alacak olursak, acentenizle iletişime geçerek aracınızın perte ayrılmasını ve rayiç bedelini talep edebilirsiniz. Sigorta şirketi aracınızın emsallerini inceleyerek size bir teklif sunacaktır, burada acenteniz sizin yerinize şirketle pazarlık etmeli ve arzu ettiğiniz en yüksek rakamı almalıdır.

Tekrardan çok geçmiş olsun, yardımcı olabileceğim bir şey olursa lütfen özel mesaj atmaktan çekinmeyin..

İyi bayramlar tşk ederim hocam bayram oldugu için ve annem yaralandıgı için hafiften tutanak fln beklemeden ambulans ile hastaneye gittim hemen 2 araç sahibi ilede konustum arkadaki araç sahibi ile yüz yüze konuştum hatta oda istanbuldan çok yakın bana perşembe günü tutanakları yazıcaz dedigim gibi doldurucam zaten kendiside kabul ediyor görmedim seni diyor nasıl öndeki aracı göremiyorsa anlamadım artık 1.5 ay fln sürer dedi sanayideki usta ben tutanakları gönderince dosya açıp expertiz çagırıcakmış bakalım nasıl olucak cvp için tşkler

• Merhaba arkadaslar,

Ablam aracimla kaza yapti.

Fotoda gorulen kavsaga giren gri arac bize ait. Beyaz arac hizla gelip orta direkten araca carpmis. Epey bir hasar var.

Kavsaktaki dort yondede yol ver levhasi bulunmakta.

Ama anayol vs. Isareti bukunmamakta. Ablam aracla kavsaga girdikten sonra saga donen minibusun arkasindan gelen jetta yol kivrimli oldugu icin muhtemelen bizim araci gormedi ve kaza gerceklesti. Baya bi arastirdim fakat net bir bilgi bulamadim. Dayin almanya da eksper olarak calisiyor ona sordugumda jettanin hayali oldugunu soyledi. Konudan anlayan arkadaslar fikir verebilir mi.

Aracimda kasko olmadigi icin hasar agir geldi.
    @@damneed

1. Foto benim aracin kavsaga girdigi yon

2. Kazanin meydana geldigi yer

3. Foto jettanin kavsaga girdigi yon

@damneed

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byzihh -- 4 Temmuz 2017; 12:43:44 >

• merhaba.

otoparkta aracın el frenini çekmeyi unuttuğum için araç kayarak başka bir araca çarptı. tutanak tutuldu süreç başladı. tremerde yüzde 100 kusurluyum karşılıklı mutabakat var. bunlarda bir sıkıntı yok.

ancak benim sigortamın ödeme yapıp yapmayacağı belli değil. eksper sigortaya yazdığını ve cevap beklediğini söyledi. karşı taraf mağdur olmasın diye sigortayı beklemeden karşı tarafın aracını kendim yaptırıyorum.

peki eğer daha sonra benim sigortanın ödeme yapacağı ortaya çıkarsa, aracı yaptırdıktan sonra sigortadan alabilir miyim? bunun için ne yapmam gerekir?

teşekkürler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamun aleyküm. Aracıma kırmızı ışıkta dururken birisi gelip arkadan çarptı. Biz yüzde yüz haklı bulunduk ve aracımız yetkili servisinde yapıldı. Sonra farkettim aracın kaskosuna baktığımda hasar kaydı olduğunu gördüm. Sigortacımda bana bunu servistekiler hem senin kaskondan hem de karşı tarafın sigortasından para almış olabilir dediler. Bu mevzu hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?

• Merhaba,

Site içinde otopark halinde duran aracıma ve benim ile birlikte 5 araç'a da aynı anda bir araç çarptı.Karşı taraf zaten %100 kusurlu.Benim aracın sağ arka tekerinden araç vurmuş aracı az sürükleyip diğer araca hafif çarpmasına neden olmuş.Yetkili servise götürdüm bıraktım. Expertist gelmiş tespit yapmış onay bekliyoruz.Yetkiliye ne kadar hasar çıktığını sorduğumda bana 9 bin TL den fazla hasar çıkacağını söyledi.Ben şaşırdım tabiki çünkü görünürde o kadar hasar gözükmüyordu.Belkide vurulan sağ teker aks vs tümden değişmesi lazım fakat yine de çıkan hasa çok fazla geldi bana.

Çünkü 22000-25000 tl piyasası olan araçta 9000 tl den fazla hasar az buz değil ve bu durumda benim aracımın değer düşüş maliyetini kimden karşılayacağım?

Şimdi bir kaç sorum var bu konuda bilgi sahibi arkadaşlar cevap verirse sevinirim.

1.Şimdi bu durumda bu hasar fiyatına onay gelirse ve araç yapılırsa benim tramer kaydımda araç üzerinde 9000 TL den fazladan kaza kaydı çıkacak.Bu durumda aracın değer kaybını nasıl temin edeceğim. (KM 180000 ÜZERİNDE)

2.Bir arkadaştan duydum araçın bedelinin %40 kadar çıkan onarımlarda araç pert çıkarılıyormuş.Bunun doğrusun nedir.Tam olarak. ?

3.Ve ben bu 9000 tl ve üzeri hasarı kabul etmeyip araçın parasını talep edebilir miyim. Benim böyle bir hakkım var mı.?

Teşekkürker..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhammet atış -- 3 Temmuz 2017; 14:18:55 >

• Merhaba,

Yaklaşık 3-4 ay önce kırmızı ışıkta geçen bir otomobil ve ben motosikletimle kaza yaptık, tutanak düzenledik ve karşı taraf kırmızıda geçtiğini beyan etti, %100 karşı tarafın sigortasından motosikletim tamir gördü. Tamirat sonrası motosikleti aldığımda bir sorun farketmedim ve herşey doğaldı. İşemler bitti ödemeyi yaptı şirket bana. sonrasında motosikleti bakım için götürdüğüm usta amortisörün ve gidonun yamuk olduğunu söyledi. Bahsettiği şekilde dikkatle incelediğimde durumu fark ettim. Bu durumu servise ilettim ama hatalarını kabul etmediler.

Bende resmi yoldan ilerlemek için araştırma yapmaya başladım. Bu aşamada ne yapmam gerekiyor. Experi yapan kişiyemi ulaşmalıyım. Yardımcı olursanız çok sevinirim. 3000 tl gibi bir masraf çıkmıştı ama şu haliyle sadece amatisörler 3000 tlnin üstünde. Büyük bir maduriyetim söz konusu. şimdiden teşekkürler.

• muhammet atış M kullanıcısına yanıt
    1) 165.000 km üzerinde ki araçlara değer kaybı raporu yazdırarak trafik sigortasından talep edemezsin, mahkeme yolu ile talep etmek zorundasın.

2)aracı ihale usulu satıyorlar üzerini nakit tamamlayıp verirler tabi bununda belirli şartları vs var.

3) orasını acentene söyleyip eksper ile görüşsün. Aracı gelip inceleyen neyin ne olduğunu bilen eksper.
  • papirsus00 P kullanıcısına yanıt
    Yaptırdığınız servise gidin ve durumu anlatın. Eksper sigorta şirketi ile görüşüp dosyayı açıldıktan sonra ek rapor yazar. Bu şekilde olur.

Geçmiş olsun

• Hocam merhaba.

Ben aracın trigeri değiştireceğim fakat daha önce ne zaman değiştiğini bilmiyorum.

Eğer serviste değişti ise bunu görme şansımız var mıdır.

Teşekkürler.

Araç: Renaukt Clio

• quote:

Orijinalden alıntı: damneed

1) 165.000 km üzerinde ki araçlara değer kaybı raporu yazdırarak trafik sigortasından talep edemezsin, mahkeme yolu ile talep etmek zorundasın.

2)aracı ihale usulu satıyorlar üzerini nakit tamamlayıp verirler tabi bununda belirli şartları vs var.

3) orasını acentene söyleyip eksper ile görüşsün. Aracı gelip inceleyen neyin ne olduğunu bilen eksper.

Merhaba öncelikte cevaplar için teşekkürler.Araç onarımı için onay verildi.Şu anda onarılıyor.Araç onarımı bittikten sonra değer kaybı için ne gibi işlemler yapmam gerekiyor.Bu konuda bir avukata mı danışmalıyım.?

Yoksa ilk önce halk sigortadan bunun ücretini mi talep edeyim.Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.
  • muhammet atış M kullanıcısına yanıt
    Hpcam 2 alternatif var, ya kendin bağımsız ekspere ücret karşılığında rapor yazdırıp çıkıyorsa rakam rapor ücreti ile birlikte isteyeceksin yada direkt karşı tarafın sigorta şirketine başvurup kendilerinin hesaplama yaptırıp çıkıyorsa rakam talep edeceksin.
  • ak_el93 A kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle geçmiş olsun, yaşamış olduğunuz durumda mevcut sigorta acenteniz gerekli görüşmeleri yaparak kaskonuzda ki gözüken hasarı karşı tarafın trafik sigortası şirketine rücu edebilir. Bu durumda sizde kaskonuzda mevcut basamağınızdan devam edebilir ve indirim hakkı kazanabilirsiniz.
  • aemresak. A kullanıcısına yanıt
    Merhaba öncelikle çok geçmiş olsun, eğer trafik sigortanız ufak ve sigortalılarına problem yaratan firma değilse karşı tarafın aracının onarımında ve ödemesinde herhangi bir problem yaşamayacaktır. Fakat siz iyi niyetinizle ödeme yaparak karşı tarafın aracını yaptırırsanız devamında maalesef şirketten ödeme alamazsınız. Acentenizle görüşerek süreç hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.
  • byzihh kullanıcısına yanıt
    Merhaba öncelikle çok geçmiş olsun vermiş olduğunuz bilgiler doğrultusunda maalesef net bir şey söylemek mümkün değil. Fakat özetlemem gerekirse eğer sizin bulunduğunuz yer sokak ise ve diğer sürücünün geldiği yol ana cadde veya bulvar olarak geçiyorsa, bu durumda karşı taraf yüzde yüz haklı olacaktır.
  • SafetyComesFirstt S kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba, bir sorum var; tramer ve sigorta şirketlerinin sistemi ortak mı?Yada şöyle sorayım; şirket çalışanıyım, yöneticim diyor ki - hafif hasarlı bir şirket aracı var ve bunu kiralama firmasına yaptırmamız için beyan yazmak gerekli..Aracın asıl kullanıcısı işten ayrılmış, hasarlı araç öylece kalmış ve sen bir beyan yazsan kaza yapmışsın gibi.. olmaz mı? diyor..

Ben de diyorum ki- benim sicilim bozulur bir, ikincisi bu adil değil..Ben bu beyanı yazmış olsaydım eğer iddia ettiğim gibi trafik sigortası yaptıracağım zaman ( kendi aracım için) bu beyandan dolayı primim yükselir miydi? Bu gibi durumlarda yani beyan ile yapılan işlemlerde kasko sanıyorum devreye giriyor,kasko ile trafik sigortasında kişilere ayrı ayrı mı muamele ediliyor yoksa kasko sicili kötü olan kişinin trafik sigortası sicili de bozulur mu? Teşekkür ederim..

• Üstadım öncelikle merhaba...

Daha önce yazmıştım kaza geçirmiştim. Gerçi henüz bana SMS yada email olarak bir bilgi gelmedi anacak dosyayı internette SBM sisteminde takip ediyorum. Geçen hafta Salı günü ihbar durumu"anlaşmazlık" denildi sonrasında "Komisyonda" olarak güncellendi ve nihayet Cuma günü "Komisyon Onayladı" olarak görünüyor baktığımda ise kusur oranı benim plaka için "0" karşı taraf içinse "100"

Aracın direksiyon kutusu zarar görmüş ki aracı kullanamıyorum aynı zamanda ustanın dediğine göre amörtisör ve taşıyıcı da zarar görmüş.Aynı zamanda kaporta da hafif bir göçük var. Yalnız usta eksperin amörtisör ve taşıyıcı için olumsuz konuştuğunu söyledi.

Benim merak ettiğim bundan süreç nasıl devam edecek?

İkame araç alabilir miyim ve bunun için kime başvuru yapmak gerekiyor?

Aracım 2011 model ve şimdiye kadar hasar kaydı yoktu değer kaybı ücreti alabilir miyim?

Teşekkürler

• 
Sayfa: önceki 157158159160161
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.