Şimdi Ara

HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR... (160. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.436
Cevap
85
Favori
473.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 158159160161162
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, tramer ve sigorta şirketlerinin sistemleri ortaktır şirketler ihtiyacı olan bilgileri tramer sisteminden çekmektedir. Bahsetmiş olduğunuz durum hasarın tanzimini sağlamak için sık sık yapılan bir durumdur, araç şirket aracı olduğu için bu sizin hasarsızlığınızı veya risk priminizi etkilememektedir.
  • xyz101 X kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle çok geçmiş olsun, yaşamış olduğunuz kazada örnek vermem gerekirse karşı tarafın sigorta şirketi sizin hasar gören sileceğinize kadar karşılamak zorundadır. Önemli nokta bu hasarlarınızın mevcut kaza ile ilgili olmasıdır. Lütfen siz ustanızın söylemiş olduğu eksper bu konularda olumsuz düşünüyor gibi fikirler dikkate almayınız. Acenteniz bu konularda görüşmeler yaparak size yardımcı olabilir. Eksper raporunu hazırladıktan sonra ikame aracınız için sigorta şirketi veya acentenizle görüşerek belirlenen gün kadar ikame aracınızı kullanabilirsiniz.

Değer kaybı konusunu açıklayacak olursak, aracınızın onarımı tamamlandıktan sonra, aracınız 165,000 kilometreyi geçmemiş ise kendiniz bir ekspere aracınızla ilgili değer kaybı raporu hazırlatarak ve kaza ile ilgili gerekli belgeleri ileterek karşı tarafın sigorta şirketinden talep edebilirsiniz.

Yardımcı olabileceğim bir şey olursa çekinmeden özel mesaj atabilirsiniz..

• SafetyComesFirstt S kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim, sık başvurulan bir yöntem olsa da bana hakkaniyet çerçevesinde bir durum gibi gelmiyor..:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam merhabalar bir trafik kazası sonrası 2013 marka opel astra araçta aşşağıdaki şekilde bir hasar oluştu bununla ilgili olarak değer kaybı talep edilebilirmi
  • xyz101 X kullanıcısına yanıt
    Hocam şimdi şöyle düşünün, geçen sefer anlattığım gibi her yapılan kazada bir mantık ve fizik kuralları gereğince değerlendirme yapılır, ön kaputtan birine çarpan araçta arka bagaj kapağından hasar alması imkansız bunun gibi düşünün. Bunun değerlendirmesini dosyaya vakıf olan aracı yerinde gören tutanakları okuyan eksper yapıyor zaten.

Acentenizi arayın acente sahibi eksperi arayıp bir yoklasın hocam, hiç karşılamayacak olaylarına filan girmeden normal son durum diye soruyorum ben eğer bir olumsuzluk var ise zaten eksper anlatıyor.

Süreç bundan sonra aracınızı yaptırıp teslim alacaksınız hocam, aracın tamir masrafını karşı tarafın sigortasından karşılanacak.

Değer kaybı talep edebilmek için bazı şartlar ve 2 alternatifiniz var, ya dışarıdan değer kaybı raporu yazma yetkisi olan ekspere ücret karşılığında rapor yazdırıp eğer ücret çıkıyorsa çıkan ücret + eksper yazdırma ücretini talep edersiniz yada direkt sigorta şirketine başvurup onların hesaplama yaptırıp çıkıyorsa rakam ödeme yapmalarını talep edebilirsiniz.

İkame araç alabilmek için, dosyanın kaskonuzdan açılması lazım, kaskonuz var ise ve kaskodan dosya açtırırsanız ikame araç talep edebilirsiniz, bunların hepsini çalıştığınız acentenin takip etmesi lazım ilgilenmiyorlar mı sizinle?

• executioner92 E kullanıcısına yanıt
    Böyle bir şey söylenemez, bazı şartları var hocam değer kaybının bunun için aracı tamir ettirdikten sonra değer kaybı hesaplama raporu yazılması lazım.
  • executioner92 E kullanıcısına yanıt
    Merhaba öncelikle çok geçmiş olsun, aracınızın onarımını tamamlandıktan sonra aracınız 165,000 kilometreyi geçmemiş ve kusur oranı tamamen karşı tarafa verilmiş ise ekspere düzenleteceğiniz değer kaybı raporu ve gerekli evraklarla 2 yıl içerisinde karşı tarafın sigorta şirketinden değer kaybı talebinde bulunabilirsiniz.

Konuyla ilgili yardımcı olabileceğim bir şey olursa lütfen özel mesaj atmaktan çekinmeyin tekrardan çok geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SafetyComesFirstt -- 17 Temmuz 2017; 22:35:5 >
  • Öncelikle herkese merhaba

Forumda konuyu nereye açacağımı bulamadığım için konuyu buraya açtım. Yetkili arkadaşlar konuyu yerine taşırsa sevinirim.

Yaklaşık 10 gün önce Kocaeli Gebze de tıkalı yolda bir kamyonet arkadan çarptı. Aracım'da hasar olarak arka tampon kırıldı ve bagaj kapağı yamuldu. Ne yazık ki bende ve karşı tarafta hasar tespit tutanağı olmadığı için tutanak tutamadık. Fakat karşı taraf evrakların tümünü fotoğrafını çekmem için bana verdi. Kaza görüntülerini de fotoğrafladık. Sağ olsun karşı taraf çok kibar ve iyi niyet göstererek "sigortam yaptırır yarın buluşuruz" diyerek telefonunu verdi ve olay yerinden ayrıldık.

Adamı 10 günden beri aramama rağmen çeşitli bahanelerle beni oyalıyor.
    Aracım 2016 model Passat. Karşı taraf son olarak "abi sigortam bozulmasın yan sanayide yaptıralım" dedi. Bende doğal olarak kabul etmedim. Aracı orjinal servise götürerek ortalama ne kadarlık masraf olduğunu sordum ancak yazılı bir kağıt almadım. Fiyatı karşı tarafa bildirdim. Kabul etmedi. Ayrıca servis aracı yan sanayide yaptırdığımda aracın garanti kapsamı dışında kalacağını söyledi.

Bu durumda karşı tarafa ne gibi bir yaptırım yapabilirim.
    Mahkeme açma aşaması nedir. Asliye hukuk mahkemesine mi dava açmak gerekir.
    Şahit olarak o an aracın içinde olan iş arkadaşım var. Fotoğraflar var. Bunlar yeterli delil sayılır mı?

Bilgi verebilecek kişilere şimdidem teşekkür ederim.

• ruzbe_ R kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun ,

Evet belirttiğiniz şeyler delil olarak sayılmaktadır. Direkt olarak savcılığa suç duyurusunda bulunmanız gerekmektedir.

Bununla birlikte kendilerine savcılığa şikayette bulunacağınızı belirterek olayı daha kısa yoldan çözmenizi öneririm.
  • spacewolf kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim.

Karşı tarafa bunu söylediğimde " nereye sikayet edersen et " diye cevap aldım.
    Savcılığa şikayet dilekçem hazır. Ancak arac tamiri için servise kendi kaskomdan mı yoksa nakit cebimden ödeyerek mi yaptırmam gerekiyor.
  • ruzbe_ R kullanıcısına yanıt
    Hocam kaskonuzdan yaptırın , resimleri de mutlaka ekspere iletin.

Üstüne de şikayet edin. Bu tür insanlar ancak böyle şeylerden anlar ne yazık ki.
  • Merhaba şimdi yokda konvoy halinde ilerken öndeki araca çarptım %100 hatalı bnm karşı aracın kaskosundan araç yaptırılıp bnm trafik sigortamdan da hasarım ücretini karşılayınca ki böyle olabiliyormu ? Sonuç olarak karşı kişinin hasarsızlık indirimi gitmez sanırım ama sorum olarak bu hasar kaydı tramerde çıkarmı kayıtta kaskodan yapılırsa ? Diğer sorum direk hasarı kendi trafiğimden yaparsam karşı aracın hasarını onun plakasında hasar çıkarmı tramerde cevaplarsanız sevinirim saygılar

• stepler S kullanıcısına yanıt
    Merhaba öncelikle çok geçmiş olsun, sizin durumunuzda karşı tarafın kendi kaskosundan yaptırmasını ve acentesinin bu hasarı sizin trafik sigortanıza rücu ettirmesini öneririm. Çünkü direk sizin trafik sigortanızdan yaptıracak olursanız karşı tarafın aracı 3 yaşından büyük ise hasarlı parçalarında eş değer çıkma parçalar kullanılır. Fakat söylemiş olduğum gibi kendi kaskosundan yaptırır ve size rücu edilirse kendileri mevcut hasarsızlık basamaklarından devam eder ve araçlarında orijinal parça kullanılmış olur.

İkinci sorunuza gelecek olursam, kasko ve trafik sigortası devreye girdiği sürece her koşulda tramerde hasar kaydı oluşacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SafetyComesFirstt -- 25 Temmuz 2017; 11:41:49 >
  • Selamlar...Araç 2015 model toyota Yetkili Servis 30000 Tl tamir masrafı çıkardı.Aracın kaskosu 75000 tl pert çıkma ihtimali varmı.Yetkili servisde fiyatlandırma yapıldıktan sonra araçı alıp dışarda işlemleri yapılıp,tamiratı dışarda yaptırma ihtimalim varmıdır.(kusur 100 de 100 karşıda)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sumbas -- 27 Temmuz 2017; 11:53:12 >
  • sumbas S kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun ,

Şirkete göre pert olabilir , acentenizin ilgilenmesi lazım.

İstediğiniz yerde yaptırabilirsiniz aracınızı.Yine acenteniz yardımcı olacaktır.
  • Merhabalar.

Öncelikle tekrardan herkese geçmiş olsun.
    Malum yaşanan fırtına ve dolu zamanı aracım park yerindeyken, rüzgarında etkisiyle çatılardan düşen kiremit parçaları ile aracımın ön camı ve sunroof kırıldı. Hem dolu hem de yine bu kiremit parçaları ile aracın kaborta ve muhtelif yerlerinde göçükler ve çizikler mevcut.
    Aracımı olayın ertesi gün kaskonun çekicisi ile yetkili servise çektirdik. Dilekçemizi verdik hem servis tarafında hem de sigorta acentesinde dosyamız açılmış durum. Eksperimizde atanmış.
    Daha önce başımıza kaza veya buna benzer bir durum gelmediği için acemliğini çok çektik bu vakte kadar. Aklıma takılanlar ise şunlar, hazarsızlığımız doğal afet yüzünden bile olsa bozulur mu veya bozulmaması için elimizden bir şey gelir mi? Bir dedeğer kaybını kaskodan karşılamamız mümkün olur mu? Bunun için ne yapmamız gerekiyor? Şimdiden herkese teşekkür ederim.

• trallala kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam,

Hasarsızlığınız bozulur maalesef, acentenize sorun bazı şirketler tek hasar koruma veriyor, yada yılda 1 defa kaza oldu mu hasarsızlığı sıfırlamak yerine 1 kademe düşürüyor vs. acentenize sorun yada kasko poliçenizi okuyun arka sayfalarda ''Hasarsızlık indirimi klozu'' altında yazıyordur.

Kasko değer kaybı ödemez, Doğal afet sonucu oluşan hasarlarda devlet harici kimseden tazminatta alamazsınız hocam.
    Gerçi bu tazminat olayı avukatlar daha iyi bilir sigorta avukatlarına danışmanızda fayda var.
  • trallala kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba çok geçmiş olsun, yaşanan hava şartları sonucunda bir çok firma kasko poliçelerinde var olsun veya olmasın sigortalılarının hasarsızlık seviyelerinin bozulmayacağını bu konuda sigortalılarına kolaylık sağlayacakları konusunda beyanda bulundular. Konuyla ilgili kasko sigorta şirketinizle veya acentenizle konuşarak detaylı bilgileri almanızı öneririm. İkinci sorunuza gelecek olursam maalesef üzgünüm ki kasko şirketinizden durumla ilgili değer kaybı talep edemezsiniz.

Fakat sizin durumunuz da kiremitin düşmüş olduğu apartman sizin zararınızı karşılamak zorundadır bu tür durumlar için devletin apartman ve sitelere zorunlu kıldığı Ortak Alan Sigortaları mevcuttur. Ortak Olan Sigortaları apartman veya sitenin üçüncü kişilere zarar vereceği tazminatı ödemek zorundadır. Bahsi geçen apartman veya sitenin sigortası yok ise yasal yollardan zararınızı tanzim edebilirsiniz.

Tekrardan çok geçmiş olsun, yardımcı olabileceğim bir konu olursa lütfen çekinmeden mesaj atabilirsiniz..

• Merhabalar. Doğru yere mi yazıyorum bilmiyorum.

Araca arkadan çarptılar karşı taraf %100 suçlu idi benim araç park halindeydi. Serviste yaptırdık karşı tarafın sigortasından. Sonra araç değer kaybı ekspertiz raporu hazırlattım 10000 TL değer kaybı çıktı. Karşı tarafın sigortası 6000 TL yatırdı.

Sigorta tahkim kurumuna başvuracağım. Sonuç ne olur sizce?

3 sayfalık sigorta tahkim başvuru formu var. Bankaya ücret dekontu,kimlik fotokopisi, form gönderilecekmiş. Peki kendi ekspertizin hazırladığı evrakları göndermem gerekiyor mu? Sigorta tahkim sürecini anlatabilir misiniz?

• Uwais kullanıcısına yanıt
    Merhaba öncelikle çok geçmiş olsun, geçen ay yapılan görüşmeler sonucunda devlet değer kaybının trafik sigortası teminatının %15 ini geçemeyeceği yönünde bir karar aldı. Büyük bir ihtimalle arada ki kesinti bununla ilgilidir. Sigorta tahkim komisyonuna kendi eksperinizin düzenlemiş olduğu rapor ve gerekli evraklarla birlikte başvurmanızı öneririm. Fakat maalesef sonuç olumlu yada olumsuz olur gibisinden net bir şey söyleyememekteyim, umarım olumlu cevap alarak aracınızda ki değer kaybını tamamen gidermiş olursunuz.
  • 
Sayfa: önceki 158159160161162
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.