Şimdi Ara

HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR... (161. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.436
Cevap
85
Favori
473.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 159160161162163
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bir kaza geçirmiştim karşı taraf %100 kusurlu aracında daha önce hasar kaydı yoktu.Araç 2011 model 68 binde. Kaza sonrası 3500₺ hasar kaydı oluştu.Değer kaybı için karşı tarafın sigortasını aradım dilekçe yazmanız yeterli 15 gün içinde değerlendireceğiz dediler. Expertiz raporu gerekmiyor mu diye sordum, yok zaten biz yaptırmışız dedi telefondaki.

Şimdi sormak istediğim dilekçe gerçekten yeterli mi? Birde kazada aracın kaportasındapek bişey yoktu ön düzen fazla zarar gördü.Dilekçede benmi şu kadar talep ediyorum diye belirteyim yoksa zaten firma bir para ödeyecekse kendisi hesaplayacağı için değer belirtmeden talepte bulunmam yeterli mi?
  • küll K kullanıcısına yanıt
    Merhaba çok geçmiş olsun, karşı tarafın sigorta şirketinin size paylaşmış olduğu bilgiler arasında sadece kendilerinin de eksper atayacağı kısmı doğru. Onların atayacağı eksper takdir edersiniz ki sadece sunulan rakamı ve dosyayı inceleyecek. Öncelikle siz bir eksper ile görüşerek aracınızda ki değer kaybı konusunda bir rapor tutturmalı beyanname hazırlatmalısınız, sonrasında diğer gerekli evraklarla beraber karşı tarafın trafik sigortası şirketine değer kaybı talebinde bulunmalısınız.

Konuyla ilgili yardımcı olabileceğim bir şey olursa lütfen çekinmeden özel mesaj atabilirsiniz..
  • küll K kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam,

Mesajınızı şimdi gördüm kusura bakmayın, öncelikle değer kaybının yönetmeliği var ve yönetmelikte belirtilen kriterlere göre hesaplama yapılıyor. Ya dedikleri gibi dilekçe ile direkt şirkete başvurup kendilerinin değer kaybı hesaplattırmasını isteyebilirsiniz yada siz kendiniz dışarıdan bağımsız ekspere ücret karşılığında yazdırabilirsiniz(şuan 300 TL civarında) eğer rakam çıkıyorsa bu raporu karşı tarafa gönderip çıkan rakamı + ekspere ödediğiniz rapor ücretini talep edebilirsiniz.
  • Teşekkürler
  • Arkadaşlar dün bi kaza yaptım. Öncelikle şunu sormak istiyorum. Aracı bir kaportaciya gösterdim dosya oluşturdu ve eksper atandı. Eksper geldiğinde hasar tespiti yaptığında olurda miktar çok olursa hasar kaydı çok çıkmaması için ben sigortadan yaptırmak istemiyorum kendi cebimden yaptıracağım diyebilirmiyim? Bir de hasar miktarını ustalar mi belirliyor usta 1500 tl falan dedi cepten yaptırınca sigortadan olunca ne kadar daha fazla olur asagi yukari 2bin dedi ama guvenemiyorum sanırım eksper ücreti falan varmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yed66 -- 5 Ağustos 2017; 9:36:4 >
  • hocam merhaba yardımseverliğiniz için öncelikle teşekkürler.

konuyu hızlıca aktarayım.

156750 km de 1999 model nissan pathfinder marka model aracımızla 06.11.2015 tarihinde karşı tarafın %100 kusurlu bulunduğu bir kazaya karıştım.
    dip not: araç kuzenimin aracı ve kazayı ben yaptım ayrıca araç onarımdan yaklaşık 1 sene sonra satıldı.

elimizde belge olarak;

- kaza sonrası hasarı belirlemek amacıyla sigorta şirketi tarafından tayin edilmiş (zannediyorum özel bir) eksperin hazırladığı, üzerinde (KESİN RAPOR) OTO MECBURİ MALİ MESULİYET EKSPERTİZ RAPORU yazan, hasar bedeli işçilik dahil net 8000 tl olarak belirlenmiş bir rapor,

- kaza tespit tutanağı

- sbm.org.tr den temin ettiğimiz tarafların sigorta bilgileri (rakamların birçok hanesi ******12345 şeklinde belirtilmiş)

- olay yerinde çekilmiş ve sigorta şirketine gönderilmiş kaza fotoları mevcut sadece.
    (talep ederseniz detaylı şekilde anlayabilmeniz için özel mesajla tüm evrakları gönderebilirim)

- noter araç satış belgesi (ruhsat bilgileri içermesi bakımından işe yarayabileceğini düşünüyorum)

elimizde aracın ruhsat fotokopisi dahil başka hiç bir belge yok maalesef.

değer kaybı olayından bi haber bilinçsiz tüketici olduğumuzdan yukarıda saydıklarım dısındaki belgeleri elimizde tutmadık maalesef.

soruya gelince (ki tahmin etmişsinizdir zaten)

elimizdeki belge ve bilgiler ile değer kaybı talep edebilirmiyiz?
    bunu ne şekilde yapmamız daha uygun olur.

@hasanyy @Sigorta Eksperi @SafetyComesFirstt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theextrame -- 4 Ağustos 2017; 23:32:35 >

• Merhaba

Değer kaybı alabilmeniz için aracınızın 10 yaşı geçmemesi ve 150.000 km doldurmaması şartı bulunmakta... bu şartlar içerisindeyse de hasar toplam faturası kadar da ödeme alamazsınız hesaplama yapılırken aracınız geçmiş hasarları durumu vs. göz önüne de alınıyor bir kaç formülle hesaplanıyor değer kaybı tutarı.

Geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yed66

Arkadaşlar dün bi kaza yaptım. Öncelikle şunu sormak istiyorum. Aracı bir kaportaciya gösterdim dosya oluşturdu ve eksper atandı. Eksper geldiğinde hasar tespiti yaptığında olurda miktar çok olursa hasar kaydı çok çıkmaması için ben sigortadan yaptırmak istemiyorum kendi cebimden yaptıracağım diyebilirmiyim? Bir de hasar miktarını ustalar mi belirliyor usta 1500 tl falan dedi cepten yaptırınca sigortadan olunca ne kadar daha fazla olur asagi yukari 2bin dedi ama guvenemiyorum sanırım eksper ücreti falan varmış.

Merhaba geçmiş olsun öncelikle ..dosyan kasko poliçenden mi açıldı yoksa karşı aracın trafik poliçesinden mi ...ihbar yapılırken tahmini rakam söylenir eksper gelip gördükten sonra usta detay için sökülecek parçaları söküp içindeki parçaları kontrol eder ekspertiz listesini ekspere gönderir eksper onayladıktan sonra eksper raporuna göre tramerine işlenir eksperin aldığı ücret vs. tramere yansımaz onun için ücretli yaptıracaksınız rahat olabilirsiniz ... sigorta(trafik-kasko) anlaşmalı yer ise anlaşmalı indirim uygulayacağından normal tutardan daha az çıkar tabi ücretli yaptırınca yüksek çıkması demek ustanın emek işçiliğini fazla istemesi demek anlamına geliyor yada eksperin onarıma gönderilmesi gerektiğini düşündüğü parçayı usta değiştirmek isteyebilr ya işçilikten yada parçadan dolayı yüksek fiyat çıkar... eğer eksper kesin raporu sigortaya sunarsa ki aynı anda SBM ye de işleneceğinden iptal edemezsiniz aracınızı yaptırmasanızda ki genelde böyle bir hata olmaz şayet onarıma başlandıktan sonra meblağ yüksek çıkmasından rahatsız olursanız ilgili sigorta şirketine feragatname yazarsınız dosya talepsiz kapatılır diye biliyorum.

Bu arada eksper ücreti senden yada ustandan değil ilgili sigorta şirketinden alır.

Tekrar geçmiş olsun.

• Akrabamızın tırı iranda kaza yaptı. Yurt dışı paketide dahildi kaskoya. Fakat poliçede bir çok ülke saymış iranı saymamış. Tüm yurt dışında geçerli değilmiş. Biz bunu yeni öğreniyoruz. Sigortayıda yaptırırken özellikle tırın geçecegi ülkeleride söyleyerek acentanın buna göre sigorta policesi kesmesini istemiştik.

Acenta sattığı sigortanın şartlarını bilmeden police kesiyor bize . Acente yüzünden büyük bir zararla karşı karşıyayız.

Halbuki yıllardır bu sigortayı yaptırırdık sigorta policesindede tüm yurt dışı yazardı. Sompo japon ülke ayrımı yapmış bizimde acenteninde dikkatinde olmadan böyle bir police kesildi.

Şimdi biz nasıl hakkımızı arayacağız.
  • Karsi tarafin sigortasindan yaptiracagim.Feragatname isteyince yine de tramere isleniyor mu bunu öğrenmeye çalışıyorum. Ya da eksper geldiginde bana net fiyat soyler mi su kadar tramere işlenecek diye. Sonrasında ben kayıt girmesin diye cebimden yaptırayım diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yed66 -- 7 Ağustos 2017; 10:54:19 >
  • Arkadaşlar merhaba. Bugün bir kaza yaptık. Resmi attım. Ben 1 nolu karşı taraf 2 nolu araç. Benim geldiğim yol 2 gidiş 2 geliş yol. Karşı taraf ise yukarıdan aşağıya inen yol. (şerit yok, 1 gidiş 1 geliş olur)(dar bir yol). Ben tümsekten yavaşça geçip giderken yukarıdan gelip ön kapıdan vuruyor. Arka kapıda hafif göçük ve çizikler var. Yukarı yolda tümsek yok.

Hatalı kim?hata oranları ne olur? Benim kasko var karşı tarafta trafik sigortası var. Bundan sonra neler olacak? Daha önce hiç kazam olmamıştı. Neler olacak nelerw dikkat edeyim?

HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR...Lütfen yardımcı olun.

• quote:

Orijinalden alıntı: yed66

Karsi tarafin sigortasindan yaptiracagim.Feragatname isteyince yine de tramere isleniyor mu bunu öğrenmeye çalışıyorum. Ya da eksper geldiginde bana net fiyat soyler mi su kadar tramere işlenecek diye. Sonrasında ben kayıt girmesin diye cebimden yaptırayım diyorum.

Eğer onarım yapılmadıysa doğal olarak eksper kesin rapor göndermeyeceğinden sigorta içerisinde dosya talepsiz kapatılır eksper bürosunu arayıp dosyanla ilgilenen arkadaşla görüşürsen daha sağlıklı bilgi verecektir ancak şöyle bir durum var dosya açıldıktan sonra eksper evrakları alıp bürosundaki dosyaya bakan arkadaşa veriyor o arkadaşlar da dosya girişlerini yapıyor doğal olarak tramere de giriş yapmış olmalılar araca feragat verirsen sadece kasko bozulmaz vs. ancak 5664 de 3 ay içinde çarpma çarpışma vs. gibi tramer sebebi yazabilir tutarsız olarak.

Kısaca tutanak(KTT) tramere ( SBM ) ye girildiyse tramerde hasar görünecektir tutar yazmaz büyük ihtimal en sağlıklı dosyanla ilgilenen eksper bürosundaki arkadaşla görüşmen olacak.

Vereceğim linke tıklayıp plaka ve TC. / VN. no ile arama yapıp bakabilirsin orada çıkan tüm kayıtlar(burada sadece KTT(tutanaklı kazalar görülür) ) 5664 de mesaj atacağın zaman da çıkar ( 5664 de beyanla yapılan polis zabıtıyla yapılan tutanaklı yapılan tüm işlemler + olarak varsa tutarlarda görülecektir )

https://www.sbm.org.tr/tr/OnlineIslemler/Sayfalar/KazaTespitTutanagiSorgula.aspx

• quote:

Orijinalden alıntı: h_tunc

Arkadaşlar merhaba. Bugün bir kaza yaptık. Resmi attım. Ben 1 nolu karşı taraf 2 nolu araç. Benim geldiğim yol 2 gidiş 2 geliş yol. Karşı taraf ise yukarıdan aşağıya inen yol. (şerit yok, 1 gidiş 1 geliş olur)(dar bir yol). Ben tümsekten yavaşça geçip giderken yukarıdan gelip ön kapıdan vuruyor. Arka kapıda hafif göçük ve çizikler var. Yukarı yolda tümsek yok.

Hatalı kim?hata oranları ne olur? Benim kasko var karşı tarafta trafik sigortası var. Bundan sonra neler olacak? Daha önce hiç kazam olmamıştı. Neler olacak nelerw dikkat edeyim?

HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR...Lütfen yardımcı olun.

Öncelikle geçmiş olsun...

Olay yeri resimleri varsa daha sağlık olur karar vermek ancak anlatım değil de şekile baktığım zaman kusur oranı büyük ihtimalle sizde görülmekte sağ dan gelen araca yol vermek gerekiyor diye biliyorum yani gördüğüm kadarıyla genelde sağ kısımdan hasar alan araç % 100 kusurlu oluyor az ihtimal 50 50 olur..

Tabi kesin diyemem ancak sizin orada epey yavaşlamanız gerekiyordu.. bazen kusur oranlarını görüyorum çok şaşırıyorum tramerdeki arkadaşların kusur oranlarını yada doğrudan kusur verdikleri durumlar bazen çok şaşırtmakta beni...  HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR... HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR...

Tali yol Ana yol kurallarını ekliyorum herkesin okumasını tavsiye ederim.

Bu arada aracınız kasko firmasıyla anlaşmalı yetkili yada özel servise götürün ;

KTT (eksiksiz - ıslak imzalı)
    Karşı araç ehliyet fotokopisi
    Karşı araç ruhsat fotokopisi
    Karşı araç trafik poliçesi
    Sizin aracınızın kasko poliçesi
    Sizin ehliyet ve kimlik fotokopisi
    Aracınızın ruhsat fotokopisi
    Olay yeri resimleriyle (varsa dijital ortamda kalsın mail yada whsatsappdan gönderin. çıktılar bazen net olamayabiliyor)

Götürdüğünüzde dosyanızı açar arkadaşlar eksper gelir aracı görür evrakları alıp parça işçilik mutabakatı yapar servisteki arkadaşlarla sonra evrakları alıp bürosundaki arkadaşlar götürür gerekli evrak girişleri sağlanır(tramer girişi dahil ) 5 iş günü bazen 10 iş gününde de tramer sonuçlanır kaskodan yapılacağı zaman kusur durumu % 100 karşı araçtaysa kaskodaki hasarsızlığınız etkilenmeden karşı aracın trafik poliçesine rücu işlemi gerçekleşir hem aracınızı kaskodan yaparsanız trafik sigortasından daha çabuk teslim alırsınız(tramer bekleme vs. durumu olmayacağı için )

Geçmiş olsun tekrardan.

• h_tunc kullanıcısına yanıt
    Tutanağa neler yazıldı, kaza fotoğrafları bunlara bakmadan sadece tek taraflı anlatımla bir şey söylenemez.
  • Arkadaşlar merhaba,, bi kaza yaptım ve şimdi sigorta şirketiyle sorun yaşıyorum. Ne yapabilirim bana yardımcı olabilirmisiniz ? Durumu anlatayım;

Kaza sonrası aracımı yapılması için doğuş oto ya çektim. Doğuş oto akşam üzeri beni aradı. Eksperin geldiğini ve doğuş oto nun işçilik ücretini çok bulduğunu, işçilik ücreti karşılanmadığı için benim 600TL civarı bir ek ödeme yapmam gerektiği söylediler. Bende axa sigorta genişletilmiş mavi kasko poliçem olduğunu sigorta şirketinin tüm ücreti karşılaması gerektiğini söyledim. Bir sonuç alamadım. Sonrasında axa sigortayı aradım durumu anlattım onlarda yapabilecekleri birşeyin olmadığını doğuş oto ile anlaşmalarının olmadığını söyledi. axasigorta.com.tr'de mavi kasko için anlaşmalı servisler arasında doğuş oto yer almakta poliçe de ise axasigorta.com.tr de yer alan yetkili servislerde aracımı yaptırabileceğim yazıyor.

Bu durumda ne yapmalıyım bana yol gösterebilirmisiniz..

• quote:

Orijinalden alıntı: bydemirci

Arkadaşlar merhaba,, bi kaza yaptım ve şimdi sigorta şirketiyle sorun yaşıyorum. Ne yapabilirim bana yardımcı olabilirmisiniz ? Durumu anlatayım;

Kaza sonrası aracımı yapılması için doğuş oto ya çektim. Doğuş oto akşam üzeri beni aradı. Eksperin geldiğini ve doğuş oto nun işçilik ücretini çok bulduğunu, işçilik ücreti karşılanmadığı için benim 600TL civarı bir ek ödeme yapmam gerektiği söylediler. Bende axa sigorta genişletilmiş mavi kasko poliçem olduğunu sigorta şirketinin tüm ücreti karşılaması gerektiğini söyledim. Bir sonuç alamadım. Sonrasında axa sigortayı aradım durumu anlattım onlarda yapabilecekleri birşeyin olmadığını doğuş oto ile anlaşmalarının olmadığını söyledi. axasigorta.com.tr'de mavi kasko için anlaşmalı servisler arasında doğuş oto yer almakta poliçe de ise axasigorta.com.tr de yer alan yetkili servislerde aracımı yaptırabileceğim yazıyor.

Bu durumda ne yapmalıyım bana yol gösterebilirmisiniz..

Geçmiş olsun öncelikle..

Mavi kasko genişletilmiş kasko demek zaten.

İşçilik ücretlerinde anlaşılamayan nedir acaba onarım işçiliği mi yapılacak araca..(sök. tak boya işçiliği harici )

Para ödemek zorunda değilsiniz bence orta yol bulunmalı sigorta genel müdürlüğü arayın dosya sorumlusu tarafınızla görüşsün eksperle ilgili sorun varsa çözülür en kötü EKSİST denen bir sistem mevcut eksper ataması siz de yapabiliyorsunuz detaylarını tam bilemiyorum tabi ama forumda sigorta eksperi adlı kullanıcı sanırım paylaşmıştı.

Asla para ödemeyin derim ben ... tahmin ediyorum onarım işçilik ücretlerinde mutabakata varamadılar...

Konuyu acentenizle paylaşmalısınız gerekli yerlere ulaşabiir kendileri bilginize.

• h_tunc kullanıcısına yanıt
    Sürücü beyanına göre onunda kusuru var ... 50 50 verme olasılığı var ama yol da ne şerit var ne başka bir şey net birşey diyemem şahsen... tecrübeli arkadaşlar daha doğru yorumlayabilirler...

Bu arada Ön kapı değişir büyük ihtimal
    ön çamurluk pastayla kurtarılabilir gibi görünüyor olmazsa sadece boyanacak
    Arka kapıda bu uzaklıkta pek bir şey belli olmuyor şayet varsa da ben olsam işlem yaptırmam.

Sağ ön kapı bandı nikelajı + olarak eklenebilir..

Çok büyük birşey yok yani canınızı sıkmaya değmez.. sizde birşey yoksa hallolur araç bir şekilde.

Geçmiş olsun tekrardan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozzzzzkan

Sürücü beyanına göre onunda kusuru var ... 50 50 verme olasılığı var ama yol da ne şerit var ne başka bir şey net birşey diyemem şahsen... tecrübeli arkadaşlar daha doğru yorumlayabilirler...

Bu arada Ön kapı değişir büyük ihtimal
    ön çamurluk pastayla kurtarılabilir gibi görünüyor olmazsa sadece boyanacak
    Arka kapıda bu uzaklıkta pek bir şey belli olmuyor şayet varsa da ben olsam işlem yaptırmam.

Sağ ön kapı bandı nikelajı + olarak eklenebilir..

Çok büyük birşey yok yani canınızı sıkmaya değmez.. sizde birşey yoksa hallolur araç bir şekilde.

Geçmiş olsun tekrardan.

Teşekkür ederim ilgilendiniz için. Rabbim cana bişey getirmesin. Hocam ilk defa olunca elim ayağıma dolandı. Bilgili arkadaşlardan fikir alayım istedim. Yarın kaskodan servise vereceğim aracı.

• Rica ederim yardımcı olabildiysek ne mutlu..bence hiç dert etmeyin bu kazalar inanın ufak çaplı öyle kaza yapmış araçlar gördüm ve görüyorum ki Allah kimseye yaşatmasın.

Hallolmayacak bir konu değil gördüğüm kadarıyla aracınız da oldukça yeni gibi kusur durumu karşı tarafa % 100 çıkarsa değer kaybı talebinde bulunabilirsiniz hiç yoktan zararınız belli ölçüde azalır.
  • ozzzzzkan O kullanıcısına yanıt
    Acenteyle de konuştum o da durumu bu şekilde açıklıyor. Çok canım sıkıldı yıllardır axanın genişletilmiş kaskosunu yaptırıyorum sonra başıma birşey geldiğinde bana ücret çıkarıyorlar. Doğuş oto ile sıkıntı yaşadıklarını söylüyorlar ama bu kullanıcı olarak beni neden ilgilendirsin. Bu durumda tutarı ödemeden tüketici hakem heyetine de gidemem heralde değilmi
  • 
Sayfa: önceki 159160161162163
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.