Şimdi Ara

HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR... (163. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.436
Cevap
85
Favori
473.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 161162163164165
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mmtgs

Evet dediğiniz gibi kapı direkleri düzelmiyormuş.Dosyayı kasko şirketinin belirttiği serviste açtım ve kararı servis ile eksper ortak karar vermişler.

götürdüğüm servis ''ekspress hasar onarım merkezi'' diye geçiyor.Yani direk mini onarım merkezi.

ayrıca özel başka bir servis ile daha görüştüm. 5.000 TL ye yapabileceklerini söylediler.

bunun ne kadarını kasko karşılar onu bilemem dedi.

Ücreti ben ödüyormuşum daha sonra kaskodan talep ediyormuşum.

Anlaşmalı göçük onarım yapacağından + (olarak bazı yerlere de boya uygulaması yapabilir tabi..)

Fiyat skalaları ne kadar bilmiyorum Sompo Japan sigortanın eksperle görüş şu anki serviste yapılırsa ne kadara yapılacak ve onarım boya işçiliğimi olacak hem onarım boya hem göçük düzeltmeli işlem mi olacak + olarak fatura rakamı ne kadar olacak diye sor sonra sizin bulduğunuz anlaşmasız servise götürsem diye sor( ancak anlaşması olmdığından kesinti(muafiyet) uygular sigorta ) yani 3500 tl e ekspress hasar onarım merkezi yapacak olup kalan 1500 tl yi kendiniz karşılayabilirsiniz ancak 1500 tl den fazla kesecektir sigorta anlaşmasız serviste hasar onarımı yapılacağından ... acenteniz ile görüşün destek isteyin yardımı dokunacaktır.

Sorduğunuz özel servis aracı görmüşmüydü yakından(5000 Tl rakam veren yer) ( resimlerden bazen anlaşılmıyor )

Anlaşmasız servise götürüp ödeme yaptığınızda (dosyayı kapattırırken banka bilgilerinizi iban hesap no vs. verdiğinizde 1 1.5 ay içinde dosyada eksik yoksa ödenir ama anlaşmasız serviste yapıldığından eksik alırsınız)

Muafiyet bilgisini acentenizle görüşün gerekirse acenteniz eksper bürosuyla görüşsün.

Bu arada diğer 5000 tl ile 8000 tl rakam veren servisler gerçekten boyasız mı düzelticekler orası da muamma ...

Umarım orta yol bulursunuz.

• scorpion64_120 S kullanıcısına yanıt
    Hocam 1 kademe düşer genelde geçer kural budur, bazı şirketler hasarsızlık koruma teminatı vardır 1 hasar olduğunda hiç kademesi düşmez, kasko poliçenizin arka sayfalarında yazar orayı bi okuyun.
  • 09.08.2017 tarihinde yolda seyir halinde iken arkadan çarparak aracim perte çıktı alkollü ehliyetine daha önce 2 kez el konulmuş ve ehliyetsiz dosya numarasıyla sigorta şirketini aradığımda aracınız ihale ile satışa çıktı size teklif sunulacak denildi aracimin şu anki piyasa değerinden az bir para mi verecekler kazada hiç kusurum yok arabam takla attı kazanın etkilerini daha atamadım yazarken bile o ani yaşıyorum zaten madur olmuşum bana saçma teklifler sunarlar mi sonuçta benim arabam gitmiş ve o günden beri arabasiz devam ediyoruz acaba daha zor günler beni mi bekliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bykemo27 kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Geçmiş olsun hocam, aracınızın bedeli ne kadar birde kaskonuz var mı?

Karşı tarafın trafik sigortasından mı dosya açıldı?

Yada ben size özel mesaj yolu ile cep numaramı yazıyorum arayın yardımcı olayım hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi damneed -- 6 Eylül 2017; 9:59:17 >
  • bykemo27 kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun ,

kaza dosyanız da belirttiğiniz tarihte açıldıysa yasal sürenin sonuna gelinmiş.

Küçük bir sigorta firmasıysa bu işi uzatmaya çalışır , bütün firmalar ise kazanç sağlamaya çalışır.

Yapmanız gereken şirket genel müdürlüğü İle görüşüp , teklif almaktır. Teklif sizi mutlu etmezse hem sigortacınız hem de siz pazarlık yapabilirsiniz.

• Cevapladınız için çok teşekkür ederim aracın kasko bedeli 24 bin tl

• Hocam selamlar ,

2015 30.000 deki leon aracıma yandan bir minubüs çarptı ve aracımdaki 2 kapı değildi 7000 tl hasar var. kusur %100 karşı tarafa veridi heyet tarafından.

Değer kaybı ortalama ne kadar çıkar bir fikriniz varmı.

Bir de ben kendi exper bulmak yerine direk onlara mail atarak işlemleri başlattım. Kendileri exper bulacaklar yani.

kendileri bulduğu için experden yana bir sorun yaşarmıyız.

Şimdiden teşekkürler
  • Arkadaşlar araç 2015 a3. Doğuş otoda yaptırılsa ne kadara mal olur? Kaskodan değil.
     HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi remred -- 21 Eylül 2017; 23:36:38 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• remred R kullanıcısına yanıt
    İçerik , durum , akşam ve benzer şeyler bilinmeden kim ne derse yalan söyler hocam.

En güzeli direkt göstermeniz olur.

• MERHABALAR
    Karşı tarafın tamamen kusurlu olduğu bir kazaya karıştım çok şükür ufak tefek sıyrıklarla atlattım aracım pert oldu. Karşı tarafin zorunlu trafik sigortası ödememi gerçekleştirecek.Ekspertizle telde görüşmemde bana aracınızın TSB rayiç bedeli 22 bin tl onun altı olur üstü olmaz alacağınız fiyat dedi. Aracımın herhangi bi kaza geçmişi boyası değişeni de yoktu piyasa değeri de 24000 - 28000 arası değişiyor. Benim alacağım miktar ekspertizin dediği gibi mi yoksa ortalama piyasa değerinden mi olacak? Verilen teklifleri düşük olduğunda kabul etmezsem işin sonu nereye gider ? Aracını onarmayı teklif edebilir dedi bi arkadaşım ama ağır asarlı yapılacak gibi değil.
  • Arkadaşlar merhabalar, geçen hafta pazartesi günü yolumda ilerlerken ters yönden gelen bir araç sol çamurluk tarafından şiddetli bi şekilde bana vurdu(ARAÇ 2003 MODEL HONDA ACCORD).Bende çarpmanın etkisi ile savrulup park halindeki araca çarparak durabildim.SBMDE araç yüzde yüz kusurlu görünüyor.Eksper hemen ertesi gün geldi,araca bakmıştı.1 haftadır ses seda olmayınca bugün önce sigorta şirketini aradım, benim eksperle görüşmem gerektiğini söylediler.
    Usta ile de görüştüm kendim de az çok araçtan anladığım için hasarı az çok biliyorum.Sol çamurluk,ön tampon panjur değişip,kaput hafif düzeltilicek.Onun dışında üst sol rotil değişicek.
    Eksperin bana söylediği beni biraz şaşırttı.Aracımın mekanik arızasının da olduğu, aracın perte çıkabileceği sigorta şirketinden geri dönüş beklediğini belirtti.Aracımda pertlik veya ağır hasarlık bi durum yok ne yapmaya çalışıyolar anlamadım.Ne yapmamı tavsiye edersinz şimdiden teşekkürler.
    Bu arada aracım sahibindende ilanda idi kaza yaptığımda.0 araç alma arafesinde idim hatta yeni aracın kaporasını bile verdim.

• İyi günler, bir konuda bilgi almaya ihtiyacım var sıkıntılı bir durumda kaldım.. İstanbulda 2017 temmuz ayında yağan doluda aracımın kaportası ağır hasar aldı ben aracımı servise bıraktım eksper raporu vs 15 gün diye karar verdi eksper.. bu süre zarfında ikame araç kullandım aracın süresi doldu araba 20 gündür eksperden sonra hala serviste, servisle konuştuğumda bir 20 güne ihtiyaçları olduğunu söylediler.. eksper süresinin üstünde yeni bir ikame araç alamıyorum ama acaba bir yolu var mı bu konuda tecrübeli birileri varsa yardım almak istiyorum.. (Kasko şirketim eksperin dediği zamandan daha fazla araç veremeyeeğini açıkça belirttiler haklı olarak )şirketim GULF SİGORTA .. eski AIG..
  • Celikel.muu C kullanıcısına yanıt
    Kasko poliçesi tanzim edilirken ikame araç kaç gün verildiyse o kadar gün talep edebilirsiniz hocam.
    Genelde 3-7-15-21 günlük ikame araç süreleri veriliyor süre arttıkça poliçe primi de artıyor.
  • bartinli74 B kullanıcısına yanıt
    Kardeşim trafik sigortası olduğu için tutara itiraz vs gibi bir şansın zor olacak aracın tamiri durumunda daha sonra aracı satmakta zorlanabilirsin. Expertizin dediği rakamı almanda fayda var aksi takdirde çok uğraşabilirsin.
  • 2 hafta kadar aracıma park halindeyken bir araç çarptı.aracın yanına gittiğimde çarpan kişi bekliyordu.neyse tutanak tuttuk özür diledi.insanlık hali dedik olur dedik.aracı bildiğim bi yere verdim 10 gün bekledim.hasar dosyası açıldı vs.aracı dün aldım.kapı ve çamurluktan hasar aldı aracım.bugün tamirci aradı abi sigorta senin kazaya düzmece diye rapor vermiş dedi.deliye döndüm eksperi aradım sizin araçta çok hasar olmuş diğerinde bişey yok bu nedenle dedi.iyi de ben ne yapayım.diğer arabada çamurluk düştü kırıldı yani.konuyla ilgili ne yapabilirim.kamera kaydı vs yok.kamu kurumu var mahkemece karar olursa veririz denildi

• Acil bilgiye ihtiyacım var. Arabama arkadan kamyon çarptı arka tampon değişçek. Adam suçunu kabul etti zaten tutanak tuttuk. sorum şu.
    ben yan sanayi servisine götürmeyi düşünüyordum ama.Arabamın kaskosu var. Sigortayla niye uğraşıyorsun kaskoya bildirsene diyenler var.
    Mitsubishinin gerçek servisine götür kaskoya bildir diyenler var. bu konuda yardımcı olabilirmisiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi szgnsr -- 2 Kasım 2017; 12:20:22 >
  • Merhaba,

Arkadaşlar bir konuda sizin de değerlendirmelerinizi almak isterim mümkünse.

Birkaç gün önce babamın aracı ile bir kaza geçirdim. Sol tarafımdaki sokaktan burnunu çıkaran ve soluna, yani benim devam etmekte olduğum yola dönmek isteyen bir kamyonet ön sağ köşesi ile bizim aracın sol ön ve arka kapılarına çarptı. Arka kapı ağırlıklı olmak üzere her iki kapıda da göçükler ve deformasyon oluştu (camlar sağlam). Kontrolsüz kavşak olduğundan ve ben kamyonetin sağında olduğumdan yol vermediği ve sola dönüş kuralına uymadığı için %100 karşı taraf suçlu olmalı, tabii bana göre.

Kaza sonrası Kaza Tespit Tutanağı doldurduk ve imzaladık. Üstteki kalemle doldurulan tutanağı karşı taraf aldı, ben de alttaki otokopili nüshayı aldım. Ama bu otokopili nüshanın da ıslak imzalı olması gerektiğini söyledi bir trafik sigorta acentesi çalışanı. Gerçekten de internette iki nüshanın da ayrı ayrı ıslak imzalı olması gerektiği yönünde bilgiler var, bana mantıklı gelmese de. Bu sebeplerden;

1) Bendeki otokopi olan tutanakta ıslak imza olmadığı için geçersiz mi? Karşı tarafı bulup bendeki otokopi üzerine bir de ıslak imza attırmam mı gerekecek?
    2) Tarihi yazarken karşı taraf günü yazmamış, sanıyorum hatırlamayıp sonra eklemek istedi. Ben de doldururken farketmemişim o sırada, şimdi bakıyorum otokopi üzerinde ay ve yıl yazılı ama gün yok. Bir sorun olur mu?
    3) Birbirimizin ruhsat, ehliyet, sigorta belgelerinin fotoğraflarını çektik. Ancak ben sadece ehliyetin ön yüzünü çekmişim, arka yüzün fotoğrafı yok. Bir sorun olur mu?
    4) Bu belgelerle istediğim bir servise gitmem yeterli olacak mı? Karşı tarafın acentesine ya da kendi trafik sigorta acentemize bilgi vermek, veya herhangi bir kuruma başvurmak zorunda mıyız? Eğer öyle ise bunun kaza sonrası bir süresi var mı?
    5) Dosya açılırken karşı taraf sigortasının anlaşmalı bir servisine mi götürmeliyim, yoksa kendi trafik sigortamın anlaşmalı olduğu bir servise mi? (İlimizde karşı taraf sigorta şirketi olan Mapfrenin anlaşmalı olduğu bir servis yok görünüyor, ne yazık ki!)

Şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Be-Mine

Merhaba,

Arkadaşlar bir konuda sizin de değerlendirmelerinizi almak isterim mümkünse.

Birkaç gün önce babamın aracı ile bir kaza geçirdim. Sol tarafımdaki sokaktan burnunu çıkaran ve soluna, yani benim devam etmekte olduğum yola dönmek isteyen bir kamyonet ön sağ köşesi ile bizim aracın sol ön ve arka kapılarına çarptı. Arka kapı ağırlıklı olmak üzere her iki kapıda da göçükler ve deformasyon oluştu (camlar sağlam). Kontrolsüz kavşak olduğundan ve ben kamyonetin sağında olduğumdan yol vermediği ve sola dönüş kuralına uymadığı için %100 karşı taraf suçlu olmalı, tabii bana göre.

Kaza sonrası Kaza Tespit Tutanağı doldurduk ve imzaladık. Üstteki kalemle doldurulan tutanağı karşı taraf aldı, ben de alttaki otokopili nüshayı aldım. Ama bu otokopili nüshanın da ıslak imzalı olması gerektiğini söyledi bir trafik sigorta acentesi çalışanı. Gerçekten de internette iki nüshanın da ayrı ayrı ıslak imzalı olması gerektiği yönünde bilgiler var, bana mantıklı gelmese de. Bu sebeplerden;

1) Bendeki otokopi olan tutanakta ıslak imza olmadığı için geçersiz mi? Karşı tarafı bulup bendeki otokopi üzerine bir de ıslak imza attırmam mı gerekecek?
    2) Tarihi yazarken karşı taraf günü yazmamış, sanıyorum hatırlamayıp sonra eklemek istedi. Ben de doldururken farketmemişim o sırada, şimdi bakıyorum otokopi üzerinde ay ve yıl yazılı ama gün yok. Bir sorun olur mu?
    3) Birbirimizin ruhsat, ehliyet, sigorta belgelerinin fotoğraflarını çektik. Ancak ben sadece ehliyetin ön yüzünü çekmişim, arka yüzün fotoğrafı yok. Bir sorun olur mu?
    4) Bu belgelerle istediğim bir servise gitmem yeterli olacak mı? Karşı tarafın acentesine ya da kendi trafik sigorta acentemize bilgi vermek, veya herhangi bir kuruma başvurmak zorunda mıyız? Eğer öyle ise bunun kaza sonrası bir süresi var mı?
    5) Dosya açılırken karşı taraf sigortasının anlaşmalı bir servisine mi götürmeliyim, yoksa kendi trafik sigortamın anlaşmalı olduğu bir servise mi? (İlimizde karşı taraf sigorta şirketi olan Mapfrenin anlaşmalı olduğu bir servis yok görünüyor, ne yazık ki!)

Şimdiden teşekkürler.

Merhaba , geçmiş olsun.

1) Bir problem teşkil etmez.
    2) Çok önemli değil gerekirse görgü tanığı talep edilir.
    3) Sorun olmamaktadır.
    4) İstediğiniz servise gidebilirsiniz , bazı servisler trafik sigortasından dosya kabul etmemektedir. Servis karşı tarafa bilgi paylaşımı yapacaktır.
    5) Dördüncü sorunun cevabı geçerlidir , bazı firmalar sizi kendi anlaşmalı firmalarına gitmeye zorlar bunu kabul etmeyiniz.

Tekrar geçmiş olsun.

• spacewolf kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim.

Hem babamın sigortacısı hem de götürdüğümüz servis eksiklikler için "problem olabilir" dediği için tedirgin olmuştum. Hatta sigortacı ısrar edince ben de ne olur ne olmaz diyerek karşı tarafı arayıp bendeki otokopili tutanağı imzalamasını istedim. Ancak şahıs olumlu yaklaşmadı ve buluşmaktan kaçındı. Sizlerin tavsiyeleri ile üzerine gitmedim yoksa iş uzayıp çirkinleşecekti muhtemelen. Servise de bu bilgileri iletmiştim, araştıracaklarını söylediler. Sonrasında eksikliklerin problem olmayacağını haber verdiler, ve işlemleri başlattıklarını söylediler. Ertesi gün de uzman gelip aracımızı kontrol etmiş zaten.

Şimdi sbm sitesinden "Kaza Tespit Tutanağı Sorgula" sayfasından baktığımda dosya sonuçlanmış görünüyor:
    "80 ONAYLANDI - TEK/BİRKAÇ ŞİRKETLİ TRAMER ONAYI (SON DURUM)"

Sonuca göre bende kusur yok ve karşı taraf %100 kusurlu. Kurallara göre mantıklı olan ve beklediğim sonuç buydu tabii ama yine de insan tedirgin oluyor.

Yalnız bu sonucun açıklamasına baktığımda tek tarafın (yani bizim) verdiği bilgilerle sonuç belirlenmiş galiba. Karşı tarafın sigortası veya kaskosu karşı bilgi ve görüş bildirmemiş anladığım kadarıyla:

"3 iş günü içerisinde yalnızca bir veya birkaç şirketin değerlendirme yapması ve diğerlerinin yapmaması durumunda, değerlendirmesini yapan şirket(ler)in girdiği kusur oranları baz alınarak, TRAMER sistemi tarafından dosyanın kapatılmasıdır."

Bu sonuca karşı taraf itiraz eder mi acaba, 5 gün itiraz süresi varmış. Yarın servis arayıp sonucu bildirir ve aracı götürmemi ve tamire başlanacağını bildirirler herhalde. Ama ben yine de işimi garantiye alıp bu 5 günün geçmesini beklesem iyi olur diye düşünüyorum. Kapıların ikisini de değiştirmeyi düşündükleri için masraf yüksek olacak. Sonuca itiraz edilirse çıkacak tamir masrafının bize yansımasını istemem.

Süreci biraz ayrıntılı yazmaya çalıştım ki benim gibi araştırma yaparken karşılacak arkadaşlar olursa fikirleri olsun.

@spacewolf
    Madde madde sorularıma yine tek tek cevap vermişsiniz. İlginiz, iyi dilekleriniz ve bilgiler için tekrar teşekkür ederim.

• Rica ederim hocam. Sorularınız olursa özel mesaj ile de ulaştırabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spacewolf -- 19 Kasım 2017; 8:54:50 >
  • 
Sayfa: önceki 161162163164165
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.