Şimdi Ara

HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR... (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.436
Cevap
85
Favori
473.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • mesut bey size geç döndüm kusura bakmayın.
    bu aralar şehir dışındaydım,toplantı ve seyahat derken vakit ayıramadım.

aslına bakarsanız
    Türkiye'de bu konular çok suistimal yapıldığı için polislerin temkinli davranmalarını normal karşılasam da, polisin sana öyle bir rapor yazarım kaskon karşılamaz sözü çok yanlış! Polis mi karar veriyor hasar ödemesine? Eğer raporunuzda alkol oranı sıfır ve eksper olay yeri incelemesi yaparda civarda bulunan esnaflardan olumlu bilgiler toplar ise kaskonuz bal gibi öder.

Ha oldu da kasko da ödemedi, (zayıf ihtimal) bu durumda yargı yoluna gidecek, bilirkişi görevlendirilmesini isteyeceksiniz. Zaten şahitleriniz de var.

Eksperinizin telefonunu servisten öğrenip kendisini direk olay yerinde inceleme yapıp yapmadığını da öğrenebilirsiniz.

Buradayım, tekrar tekrar geçmiş olsun. İçiniz rahat olsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanyy -- 15 Ocak 2008; 14:11:11 >

• megane II lerde h4 ampul var 25,00 ytl dir.
    işç. de almayız...
    ama burada reno y.parça fiyatları konuşmuyoruz.

quote:

Orjinalden alıntı: KaSSaS

merakımdan soruyorum reno yetkili serviste megane II H5 far ampulu ne kadar işçilik dahil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanyy -- 15 Ocak 2008; 14:17:33 >
  • Birileri konuyu sabote etmeye çalışıyor

.oO°Oo.
  • Öncelikle evet , mesajlarınız polise geldiği gibi bana da ciddi derecede antipatik geldi

Gelelim konunun yorumuna , hem faal FUTBOL HAKEMİ , hem de sigortacı olarak yanıtlıyorum ;

hasarın gerçekleştiği yer, sizin ifadenize ve çektiğiniz fotoğrafa istinaden bana göre doğrudur, açıkçası pek şaibeli görünmemektedir. Genelde resmi yani polis tutanaklar dikkate alınarak hasar ödemesi yapılır , fakat istisnai durumlarda sık olmasa da olabilmektedir. Tahmini hasar 6 bin ytl civarında gibi görüyorum , çok çok ciddi bir hasar meblağı değildir ... Şirketinizin hasara görevlendireceği expere bize anlattığınız gibi ayrıntılı bir açıklama yaparsanız , üzülmenize gerek kalmadan bu hasarın giderileceğine inanıyorum , en olumsuzunu düşünecek olursak ; bilirkişi gönderilir hasar yerinde inceleme yapar ve görgü tanığı olup olmadığına bakar , neticede bu hasarın burda olduğunu anlar ve hasarınız ödenir Mahkeme boyutunu alabilecek bir sorun değildir , teknik olarak gelişmelerden bizi haberdar ederseniz size yardımcı oluruz

• Öncelikle
    ve de

Olayları kişisel almayacağınız umudumda yanılmamışım. Genelde ağırbaşlı ve kendinden emin tavırlara sahip gördüğüm arkadaşlarla (her ne kadar sayıca azalmış olsa da) aynı ortamda olmaktan mutluyum. Arada böyle takılmak da lazım... Çünkü baktım, konuyu uzattıkça TRT hukuk köşesi havasına girecekti ortamımız. Bir de belli bir tanışma döneminin ardından siz yerine sen ifadeleri kullanılmasında, bence, sakınca yok, hatta daha da uygun olur diye düşünüyorum. Buralarda bu samimiyeti kaldıramayacak hafiflikte kimse de yok sanırım.

Bazı mesleklerde espri anlayışı, özellikle görev anlarında tamamen kaybolmuş oluyor demek ki. Polisle bu ifadelerimin dışında bir kaç sıcak diyaloğa girme teşebbüsüm sonuçsuz kaldı. Tamamen sinirlerini aldıklarından mıdır, mizah kaybı mıdır, yoksa anlayış kıtlığı mıdır, bilemem.

Konumuza dönersek:
    Genelde olaylarda, özellikle adil karar vermesi gereken kişilerle ikili diyaloglara pek girmek istemem. Bir nevi boynumuz kıldan ince durumu yani. Burada da eksperle sadece durumun ne olduğu konusunda konuştum, o da telefonla. Telefonumdaki ses kayıtları olsun, fotoları olsun gösterme fırsatım olmadı. Şimdilik sıkıntı yok, ama olursa foto, bilirkişi vesaire nasıl devreye sokulur, nasıl itiraz edilir bilmiyorum.

Her türlü gelişmeyi aktarıyorum, farkındaysanız.

Şirketten ikame araç istedim, acentem aracılığıyla. Onlar benim yerime genel merkezle görüştüler. İkame araç konusunda bilginiz var mı? Ne kadar sürede gelir, ne kadar kalır, hangi hallerde verilir, ne tür araç verilir gibi sorular çoğaltılabilir.

.oO°Oo.

• quote:

Orjinalden alıntı: hasanyy

megane II lerde h4 ampul var 25,00 ytl dir.
    işç. de almayız...
    ama burada reno y.parça fiyatları konuşmuyoruz.

quote:

Orjinalden alıntı: KaSSaS

merakımdan soruyorum reno yetkili serviste megane II H5 far ampulu ne kadar işçilik dahil

sağolun cevap için..
  • şirketten ikame aracınızı istediğiniz gün içinde vermeleri lazım.
    sizin hasarınıza bakan eksperle konuşurlar, aracın tahmini onarım süresine parelel olarak araç verirler.
    verdikleri araç ise ekonomi sınıfı dediğimiz hyundai,clio albea türü benzinli araçlardır.
  • Ekonomi sınıf olarak ellerinde araba yokmuş, bir gün daha sabredin dediler. Sabredemem dedim. Akşama alın dediler, öğlene lazım dedim. "Buyrun alın, bir yerden araç bulduk" dediler, "işteyim gelemem, siz getirin" dedim. Getirdiler.

Palio, 1.2, benzinli, 68000km. km olarak ikame olmuş da araba haşat. Kavrama mavrama kalmamış. Orta şiddette bir yokuşta dahi 1-2-3 aynı hızda kalıyor, motor bağırıyor, hızlanma sıfır. Debriyajı salıyorum salıyorum, bir yerde aniden fırlıyor. Ne olacak, aynı hızda 3-4000 devire çıkıyor, iş yok.

Akşam iş çıkışı kira sözleşmesi yapıp yarın öğlende esas ikameme kavuşacağım. Ama insanın kendi arabası gibi olmuyor, onu da bilin.

Kaç gündür bekliyorum. Eksper 6 gün için vermiş. O kadar zamanda arabama parça gelmezse bir daha telep etme veya süre uzattırma şansım var mı? Veya gelecek arabayı beğenmeme şansım var mı?

.oO°Oo.

• Bu bizde de oluyor, parça geç geliyor arabanın işi uzuyor, kaza anında dışı sağlam olupta içi kırık çıkan beyin vb. parçalar çıkıyor bu durumda ekpsere bilgi veriliyor,eksper geliyor ilgli parçanın fotosunu çekiyor,aracın uzadığını söylüyoruz. buna parelel olarak da müşterimize dönüp aracın işinin uzadığını bildiriyoruz. müşterimiz sigortayı arayıp ikame olarak almış olduğu arabasının süresini uzatabilir. sigorta firması eksperi arayıp işin uzadığı hk. bilgi alır.
    siz aracınızı kiralama firmasıyla görüşüp pekala değiştirme hakkında sahipsiniz. sonuçta parasını siz ödemeseniz bile sigorta ödüyor , müşterisisiniz....

• aracımla giderken bir hayvana çarptım polis raporunda herhangi bir suçum olmadığı yazıyor sizce hasarsızllığım bu durumda bozulurmu.
  • Kaskonuz bozulur. Yolda gidiyorsunuz, buzdan dolayı aracınız kaydı sizde suç yok,veya akşam evin önüne park ettiniz birisi çarptı,çarpanı bulamadınız sizin suçunuz yok polis çağırdınız polis _kimin çarptığı tespit edilememiştir, araç sahibinin suçu yoktur_ diye yazsa dahi kaskonuz bozulur. Burada kaskonuzun bozulmaması için suçlu tarafın belli olması,bir muhatap olması lazım. Sigorta karşı tarafın (şuçluysa) trafik sigortasından parasını talep eder, poliçenizin hasarsızlığı korunmuş olur.
    Çok geçmiş olsun...

• quote:

Orjinalden alıntı: guide
    hasarın gerçekleştiği yer, sizin ifadenize ve çektiğiniz fotoğrafa istinaden bana göre doğrudur, açıkçası pek şaibeli görünmemektedir. Genelde resmi yani polis tutanaklar dikkate alınarak hasar ödemesi yapılır, fakat istisnai durumlarda sık olmasa da olabilmektedir. Tahmini hasar 6 bin ytl civarında gibi görüyorum , çok çok ciddi bir hasar meblağı değildir ... Şirketinizin hasara görevlendireceği expere bize anlattığınız gibi ayrıntılı bir açıklama yaparsanız , üzülmenize gerek kalmadan bu hasarın giderileceğine inanıyorum , en olumsuzunu düşünecek olursak ; bilirkişi gönderilir hasar yerinde inceleme yapar ve görgü tanığı olup olmadığına bakar , neticede bu hasarın burda olduğunu anlar ve hasarınız ödenir Mahkeme boyutunu alabilecek bir sorun değildir , teknik olarak gelişmelerden bizi haberdar ederseniz size yardımcı oluruz

Durumu ekspere de anlattım. Olay yerine gidilmiş, esnaf şahitlerle de görüşülmüş. "Evet, olay burada oldu. Adam geldi vurdu" demişler. Eksper bu olayın orada olmasına şaşırdı. Çünkü düşük hızda bu kaza olsa bu kadar hasar oluşmazmış. Ama olay yerinde zaten yüksek hız da yapılamazmış.

Servisten aldığım bilgiye göre tampon destek çubuğu da eğilmiş. İşçilik dahil 7.200 YTL çıkarmışlar ekspere . Şimdilerde eksperin ofisine gittim. Orada da sadece teknik olarak rapor yazılacağını, sigortanın ödememe ihtimali bulunduğunu belirttiler.

Polisin sebebini bilemediğim bir garezi üzerine olayı görmeden yazdığı rapor, onca şahidin ifadesinden ve eksperin raporundan daha önde tutulur da bana ödeme yapılmazsa... Bu iş bitmiştir arkadaşlar. Memlekette güçlü olunacaktır, gereken her pozisyonda, polis dahil, devletin ve kanunların arkasına geçilecektir .. Su-i istimâllerin faturasını masumlar ödememelidir. Kurunun yanında yaş da yanmamalıdır. Yanıyorsa, başkasını da yakabilmelidir.

Bir kaç gündür ikame araba kullanıyorum. Korkarım o da bana kalır şu durumda.

Bu risk varsa, eksper tamire başlamadan önce inceleyip sigortaya sunmalı ve durum netleştikten sonra tamire başlatmalıydım. Sonuçta hava yastıklarını görmezden gelir, cam ve kaportayı sanayiden çok daha ucuza yaptırabilirdim. Bilgilendirilmedim.

Sanırım mahkemeye gidip bilirkişi isteyeceğiz. Ya onun masrafı da bana kalacak, ya da kurtaracağız.

Umudum tükeniyor. Allah vere de eksperin pazartesi veya salı vereceği rapor sigortayı ikna edebilsin. Durumum iyi değil zira. Yoksa, sanayide yarım milyara idare eder hale getirebileceğim bir iş için arabayı elden çıkarmam gerekebilir.

.oO°Oo.

• Bu ülkede hak var adalet var.Sen kazayı orda yaptıysansonuna kadar git eninde sonunda kazanırsın. amaaaa ben senin yerinde olsam o raporu veren polisin amirlerine en üst dereceden gider şikayet ederdim hatta emniyet genel müdürlüğüne konu hakkında dilekçe yazardım. Yani hakkını ara derim..
    Bu arada benim arabama carpan heyvan daha doğrusu benim çarmış olduğum heyvan trafik sigortası yokmuş . hasarsızlığı bozar.

• Sayın hasanyy bey size sormak istediklerim var.
    Aracımla kaza yaptım ve fotoğraflarını size göndermek istiyorum.
    Size eksper ve sanayideki servis sahibi yüzünden içine düştüğümüz durumu kısaca anlatıp akıl danışmak istiyorum.
    Sanırım siz benim mail adresimi görebiliyorsunuz lütfen bana mail atarmısınız. Sizden haber bekliyorum. Teşekkürler.

Ayrıca burada paylaşmak istediklerim de var.
    Bir eksper kaza raporunu en geç ne kadar sürede tamamlamak zorundadır.
    Yada belirli bir sürede raporunu tamamlama zorunluluğu var mı?

Ayrıca bu yaşadıklarımızı daha sonra burada arkadaşlarla paylaşmak isterim. Biz şu 80 günde çok tecrübe kazandık.
    Yediğimiz kazıklarla tabi :))
    Arkadaşlara aktaracağım tecrübelerim var...
    hoşçakalın
  • Sn. ercil öncelikle geçmiş olsun.
    Şunu bilmenizi isterim ki, eksperler raporu yazıp tamamlayıp sigortaya ulaştırdıkları zaman ekspertiz ücreti alırlar. Yani para almaları için raporu en kısada yazmak zorunda ...
    Ama bazı hasarlarda raporda kuşkulu bir durum var ise, inceleme süreceğinden raporunu tamamlayıp sigortaya göndermek te uzun sürecektir.
  • Sn mesud bey; sizin yerinizde olsam iyi bir avukatla işimi hallederim. Şansa bırakmayın.
  • Syn. hasanyy ilginiz ve geçmiş olsun dileğiniz için çok teşekkürler. Aracımda şüpheli bir durum yoktu. %100 ben suçluyum ve direk tıra çarptım.
    Size detaylı bir mail attım. Sıkılmadan okursanız sevinirim. Fakat şimdi öğrendiğim bir haber var. Aracımı yaptırdığım servis sigortanın anlaşmalı servisi değilmiş. Sıradan özel bir servismiş. Anlamadığım eski acentem bizi hep bu servise yönlendiriyordu. Ayrıca bizi de buraya kazadan sonra yönlediren peekkkk sevgili bir komşumuz oldu!! Kazada yaralanmadan kurtuldum şükür ediyorum. Ama inanın keşke aracı o haliyle satsaydım da bütün bu terbiyesizliklerle karşılaşmasaydım.
    Sevgiler saygılar
  • sn. ercil mail adresinize detaylı bir cevap yazdım.
    sonuçtan haberim olsun.
    tekrar geçmiş oldun...
  • Sayın hasanyy verdiğiniz destek için teşekkürler. Dostumuz diye gördüğümüz insanlar bile 3 kuruş çıkarları için neler yapıyor. Size tekrar teşekkür ederim. Size mail attım okursanız sevinirim. Şunu da belirteyim, biz eksperin telefon numarasını başka bir eksperden öğrenebildik. Tamircinin verdiği ilk 2 telefon kapalı,3. sabit telefon faks, 4. telefon numarasında ise başka bir eksper çıktı. En son çıkan eksper yoluyla bize bakan eksperin telefonuna ulaşabildik ne yazıkki!!!

hoşçakalın
  • Kabaca bir iki cümleyle durumu özetleseniz de biz de bir şeyler öğrenebilsek...

quote:

Orjinalden alıntı: hasanyy

sn. ercil mail adresinize detaylı bir cevap yazdım.
    sonuçtan haberim olsun.
    tekrar geçmiş oldun...

.oO°Oo.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.