Şimdi Ara

HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR... (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.436
Cevap
85
Favori
473.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • müşterimizin biri 60000 bakımı bizde (yetkili servis) pahalı diye dışarıda, özel serviste triger kayışını değiştiriyor.
    daha 500 km. gitmeden kayış kesiyor,malum motor da içine veriyor.
    dostumuz özel servisi arıyor, özel servisçi , ben aracı çektiririm diyor.
    adamcağız derin bir oh çekiyor, benimle ilgilendi diye.
    neyse servise geliyorlar.
    usta dostumuza bir fatura çıkarıyor.
    bizimkisi ustam bu garantiye girmez mi diyor.
    usta ise; ben sadece taktığım kayışı değiştiririm gerisine karışmam diyor.
    işte adamcağız yetkili serviste bu işlemleri yaptırsaydı kayışın vermiş olduğu tüm zararları karşılardı. ama iş
    işten geçmiş oluyor.

yetkili servis çalışanı olarak fiyatlarımızın dışardaki özel servislere göre pahalı olmasını kabul ediyorum.
    ama _ucuz etin yahnisi yenmez_ diye bir atasözümüz var unutmamak lazım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanyy -- 22 Ocak 2008; 8:54:18 >

• Sayın Mesudum olay sonuçlanınca ben sizinle paylaşacaktım yaşadıklarımı.
    Kabaca ben aracımla bir kaza yaptım. Aracı olay günü bir DOSTUMUZun yönlendirmesi ile bir özel servise çektik.
    Biz aracın pert olmasını istedik. Çünkü aracın direkleri deforme olmuştu.
    Yaklaşık 120-140 km hızla 40 km ile giden bir tırın kasasına arkadan çarptım. Suç tamamen benimdi.
    Özel servis sahibi siz merak etmeyin bu araç %60-70 pert dedi. Komşumuzda siz merak etmeyin ustamız halleder dedi.
    Fakat aracımız ne hikmetse pert olmadı. Ve eksper raporu 1 ayda tamamladı. Biz sigortaya dava açalım dedik. Bu araç bu şekille
    kullanılması sakıncalı diye. Ama acentem ve özellikle DOSTUMUZ zannetiğimiz özel servis sahibi dava açarsan 1 yıl sürer dedi.
    Daha sonraları avukattan öğrendiğim kadarıyla 1-4 gün arasında bilirkişi ile bu halledilirmiş. Seni yanlış yönlendirmişler dedi.
    Ama biz rapordan sonra sigortanın şehrimizdeki merkezini arayıp durumu bildirdik. Aracın bu şekilde tamir edilmemesini ve pert edilmesini istedik.
    Ama nafile bu şekilde yapılacak dendi. Burada kötü olan aracın direklerinin yenisinin verilmemesi.
    O haldeki direkleri kesip, doğrultup tekrar kaynakla birleştirdiler. Ama herkez eminim aklın yokmu kardeşim neden insalara güveniosun
    ve neden aracını yetkili servise çekmiyorsun diyordur.
    Aracımızın pert olma ihtimali yüksek dendiği için aracı oradan alıp yetkili servise çekme ihtiyacı duymadık ne yazıkki.
    Ama hadi niye yaptırdın orda ilkel şartlarda aracı diceksiniz, o da saflığımızdan ve komşumuza inanmamızdan ne yazikki.
    Ayrıca aracın bitimine 3-5 gün kala eksperle karşılaştık. O bize aracınızı pert ettim ama tamirciniz istemedi dedi.
    Ve olay burda koptu bizim için....
    Gelişmeleri iletirim...

• tabiki yaşadıklarımızdan ders alıyoruz
    ama şuınu bilmelityiz ki; aracımız hangi marka ise o markanın yetkili servisinden dışarı çıkmayalım
    hepinize kazası belasız günler dilerim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanyy -- 22 Ocak 2008; 13:36:31 >
  • Tam anlamıyla "dostumuzdan kazanmıcaz da düşmanımızdan mı kazancaz?" durumu. Büyük geçmiş olsun. Kazanın üzerine bir de dost kazığı adamın canını çok fena sıkar, eminim.

Sn. hasanyy, şunu sormam lazım: Ne zaman bir şey aklıma takılsa acentemi arıyorum. Çünkü iyi günde benim muhatabım onlar. Para almasını, pazarlık yapmasını, reklam işlerini iyi beceriyorlar. Ama kazadan sonra aradığımda genelde işi bir yerlere havale ediyorlar... Arabanın durumu diyorum, bana servisten telefon açılıyor; hasar diyorum, ekspere havale ediyorlar; tazmin diyorum, genel merkezdeki hasar uzmanlarına gönderiyorlar. Acentenin beni anlayıp desteklemesi ve içimi rahatlatması, işlerimi kolaylaştırması gerekmez mi? Verdikleri hizmet beni tatmin etmiyor açıkçası. Haklı olduğumdan emin olduğum ve bence kolayca lehime gelişmesi gereken durumda benim yanımda olduklarını hissedemiyorum.

Onlardan çok bilgi alamayınca da kendim muhatap olmak zorunda kalıyorum. Siz de bilirsiniz ki, benim bir konuda ilgilenmem bir etki bırakır, acentenin ilgilenip destekler havada olması başka etki bırakır.

Yoksa siz de "Burası Türkiye....." mi diyeceksiniz?

.oO°Oo.

• mesud bey bu hizmet sektörü kim hizmetini iyi yaparsa o kazanır.
    ben öyle acenteler gördüm ki gece 2,5 ta evinden çıkıyor, kaza yerine geliyor eğer kaza yapan şahısda bişey yok ise ve acil araca ihtiyacı var ise kendi aracını ona emanet veriyor. inanın böyle acente var. ama bulunduğu ilde 1 numara ...
    sigortalar aşağı yukarı aynı
    önemli olan;
    sigorta firmasının sağlam olması
    anlaşmalı yetkili servilerinin bolluğu
    hasar sonrası verdiği sorunsuz hizmet
    tabiki uygun ve uzun vade yapabilmesi.

acente müşteri adına konuşabilir onun namına ne hakları var ise isteyebilir.
    kimse aynı anda her işi bilecek diye bir kaide yok.
    eğer acenteysen müşterin mağdur olduğu anda yardımcı olacaksın.
    oturduğun yerden şunu ara bunu ara demeyle o aldığın primin hakkını veremezsin.
    nerdesiniz bilmiyorum ama düşündüğün büyük birkaç sigorta firmasının
    bölgenizde en iyi durumda olanı ve en eski olanını tercih ederim.
    tabi bizim türkiyede eş dost yönlendirmesi çok. tabi ki tanıdık olacak ki sizin hiç bilmediğiniz konularda ısrarlı ve haklı ihtiyaçlarınıza seri ve çabuk cevaplar verebilsin...
    benim başıma ilk defa gelmiş ben nerden tanırım x sigortada hasar bölümünde bulunan ahmet beyi veya eksper mehmet beyi, benim canım yanmış dişimden tırnağımdan biriktirdiğim millet dışarda döner yerken ben tasarruf yapayım araba alayım diye evde bayat ekmek yiyeğim sonra kaza olsun tüm emeğim boşa gitsin, ha buda yetmezmiş gibi poliçeme biton para vermişim, paramla da rezil olayım!!!
    para kolay kazanılmıyor gerçekten zor. ben 5 kuruş para veriyorsam karşılığı almak isterim. çünkü ben de bana para verenin istediği karşılığı fazlasıyla veriyorum. acenteniz sizin hoşunuza gitmedi mi başka acentemi yok, ya gidin bölgeden poliçe kestirin eğer bölgenizde sigortanın bölge müdürlüğü var ise...
    tekrar geçmiş olsun...

• sayın hasanyy

Bizim 2008 polo aracımız var sormak istediğim konu şu.Araç eşim ve benle ilgili olmayan (ortaklık veya çalışma) bir şirkete kayıtlı.Kosko poliçesini ben kendim yaptırdım.Sigorta ettiren şirket,sigortalı şirket ve primi ödeyen ben gözüküyorum.Bunda bir sorun yok ama yarın öbür gün allah kimsenin başına vermesin bir kaza olursa kaskodan faydalanabilirmiyiz.Çünkü aracı şirketle ilgisi olmayan birisi kullanıyor vede daha çok eşim kullanıyor.Yardımcı olursanız sevinirim .İyi çalışmalar
  • İnşallah kaza bela başınıza gelmez.
    Öncelikle şunu söylemem gerekir; kasko şahısa, trafik ise araca yapılır.
    sigorta ettiren parayı ödeyen hak sahibidir.
    Ne olursa olsun kaza yapan şirket araçlarında kazayı yapan şöförden o şirkette çalıştığına dair bordro istemiyoruz. Sİgorta firmaları şirket araçları hasarlı gelirse sürücüsüne o firmada çalıştığına dair kanıt getir demiyor.
    İçiniz rahat olsun....
    Kaza veya en ufak bir cam kırılması durumunda hasar parasını sigorta firması şirkete öder, siz o firmadan alırsınız...
    Kaza durumunda firmadan sigorta parası yatınca bana öde diye uğraşamam derseniz, o firmadan en kısa zamanda, kaza durumunda tüm haklarını size verdiğini belirten noter tasdikli vekaletname alırsınız, içiniz de rahat olmuş olur...
    Kazasız belasız günler geçirmek dileğiyle...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanyy -- 23 Ocak 2008; 9:00:40 >

• quote:

Orjinalden alıntı: hasanyy

İnşallah kaza bela başınıza gelmez.
    Öncelikle şunu söylemem gerekir; kasko şahısa, trafik ise araca yapılır.
    sigorta ettiren parayı ödeyen hak sahibidir.
    Ne olursa olsun kaza yapan şirket araçlarında kazayı yapan şöförden o şirkette çalıştığına dair bordro istemiyoruz. Sİgorta firmaları şirket araçları hasarlı gelirse sürücüsüne o firmada çalıştığına dair kanıt getir demiyor.
    İçiniz rahat olsun....
    Kaza veya en ufak bir cam kırılması durumunda hasar parasını sigorta firması şirkete öder, siz o firmadan alırsınız...
    Kaza durumunda firmadan sigorta parası yatınca bana öde diye uğraşamam derseniz, o firmadan en kısa zamanda, kaza durumunda tüm haklarını size verdiğini belirten noter tasdikli vekaletname alırsınız, içiniz de rahat olmuş olur...
    Kazasız belasız günler geçirmek dileğiyle...

cevabınız için teşekkür ederim.zaten araç kayınpederimin şirketine kayıtlı.sigorta şirketinden yatacak hasar paraını almak için her hangi bir sorun yaşamam.Merakımıda gidermiş oldunuz bu arada teşekkür ederim.Sizin gibi insanların forumda olması çok güzel bir şey.Yardımlarınızın devamı dileğiyle .saygı ve sevgiler.

• Nezaketiniz ve iyi dilekleriniz için ben teşekkür ederim...
  • Sayın hasanyy bey günaydın, size bir mail attım. Henüz okumadınız sanırım. Okuyunca bir cvp yazarsanız sevinirim.
  • Sn ercil; seni unutmuş değilim.

Bu aralar sık seyahat eder olduk.

Bu yüzden int .te pek vaktim olmuyor.

Acil mesajlara bakıyorum.

Laptop ta eski olduğu için pili fazla gitmiyor bu yüzden sizlere vakit ayıramıyorum.

Ercil'cim ben ce sen mahkemeye müracaat edecek aracına bilir kişi tayin ettireceksin.
    Yoksa yapacak bişey yok. Usta benden bu kadar deyip işin içinden sıyrılabilir...

Gerçi bundan sonra direkleri değişmek de zor olur bi daha aracın serviste kalacak zaman kaybı.

Bence aracın 2.el değerinin yetkili serviste yapılsaydı daha az düşeceğini ama dışarda tamir servisinde iyi yapılmadığı için daha fazla düştüğünü belirtmen gerekir...
    Geçmiş olsun
  • vakit ayırdığın için teşekkürler sn. hasanyy hocam :)
    Açıkcası haklı olduğumu biliyorum fakat hakkımı aramak bana çok büyük zaman kaybına neden olacak.
    Bu yüzden aracı böyle satmaya çalışacağım. Tabi alan kişi de aracın direklerinin tamirli olduğunu mutlaka bilecek. Vebali üzerimde kalmasın.
    Aracın tam değeri nedir bilmiyorum ama tamirci 23bin eder demişti. Servis bile aracın dışını beğendiğine göre ben aracın 22 bin YTL edeceğini düşünüyorum. aracam.com sitesinden hasarlı araçlara baktım da oradaki hasarlı araçların fiyatları çok yüksek geldi bana. Herhalde bizimki bu haliyle 22 bin eder sanırım.
    Aklıma gelmişken bir şey daha soracağım bu özel servis ben dava açacam deyince fatura kesti. Yoksa özel servis sigortaya fatura kesmeyecekti. Bu faturayı da bize kesti tabi. Normalde sigortaya kesmesi gerekmiyor mu? Siz de sigortaya yansıtma faturası keseceksiniz dedi özel servis. Etrafımda bazı kişiler bu faturanın kdvsini sigortadan alamazsınız dediler. Bu ne kadar doğru? Bu faturanın bize zararı olur mu?
    Saygılar, sevgiler

• Faturayı tabi ki kaskoda ismi bulunan hak sahibi adına keserler.
    bu gayet normal...
    Siz faturayı kdv indiriminden faydalanabilirsiniz, yani kullanabilirsiniz.
    Kdv parasını sigortaya yansıtma faturası keserseniz ödeyecektir.
  • Vermiş olduğun değerli bilgiler için tşk.ler sayın hasanyy bey
  • uzun zamandir foruma giremedigim icin ancak yazabiliorm..."mesudum" senin olayinla ilgili olarak exper in sigorta sirketine gonderdigi raporu okumak gerekiyor..rapor olumlu olsa dahi hasar odemen cikmadan once dosyan, sigorta sirketinin tahkikat bolumunden gecer...kazanin tek tarafli olmasina bagli olarak ayrica trafik tutanaginda gecen "supheli" cumlesi dikkate alinir ve olay yerine sigorta sirketinin denetcisi gonderilir ( genelde askeriyeden emekli ust duzey bilirkisilerdir )..denetci kazayla ilgili herseyi inceler ve sonuca varir..denetci olay yerine geldiginde seni aricaktir...gecmis olsun tekrar...
  • @ ercil

senin olayinda da soyle bilgilendireyim..ben bu isin tam icinde olan birisi olarak senin basina gelen olayda genel olarak exper, servis yetkilisi ile anlasir ve araci pert etmez..sigorta dan aldigi ekspertize ucretine ek olarak aracinin iscilik masrafini yuksek yazarak ek gelir elde eder...bastan anlastigi iscilik fiyatini servise verir kalanini alir...gecmis olsun....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GRKMKZN -- 24 Ocak 2008; 15:05:50 >
  • GRKMKZN tşk.ler açıklaman için :)). Ama tamircide yemin ediyor ben kar etmedim bu işten diye!!!
    Biz burada kimin ne aldığına da takılmadık. Aracın tamamlanmasına az bir süre kala bize eksperin aracınızı pert ettim tamircin istemedi demesi ve madem pert olmadı bu kadar ciddi bir hasarlı aracın direklerinin yenisi ile değiştirilmemesi bizi üzdü!
    Sigortaya yaptığımız itirazda ise aynen sigorta "eksperiniz aracı pert etmek istemiş siz istememişsiniz" dedi. Şaştık kaldık :)) Bütün bu olanlardan bir tek bizim haberimiz olmamış :).
    İşte burası TÜRKİYE dedirtiyorlar insana ne yazıkki!!!
    saygılar
  • quote:

Orjinalden alıntı: ercil

GRKMKZN tşk.ler açıklaman için :)). Ama tamircide yemin ediyor ben kar etmedim bu işten diye!!!
    Biz burada kimin ne aldığına da takılmadık. Aracın tamamlanmasına az bir süre kala bize eksperin aracınızı pert ettim tamircin istemedi demesi ve madem pert olmadı bu kadar ciddi bir hasarlı aracın direklerinin yenisi ile değiştirilmemesi bizi üzdü!
    Sigortaya yaptığımız itirazda ise aynen sigorta "eksperiniz aracı pert etmek istemiş siz istememişsiniz" dedi. Şaştık kaldık :)) Bütün bu olanlardan bir tek bizim haberimiz olmamış :).
    İşte burası TÜRKİYE dedirtiyorlar insana ne yazıkki!!!
    saygılar

eger arac pert olsaydi 25-35gun o serviste sigorta tarafindan cekilmeyi beklicekti..yani sigortayla anlasmasi olmayan senin yakinim dedigin serviste uzun bir sure yer isgal etcekti..servislerde hergun icin 15-20ytl park parasi alinir...senin aracinin park parasini sigortan odemicekti durdugu servis anlasmali olmadigi icin, dolayisiyla senden cikcakti..servis de tanidigin olduguna gore senden park parasi talep etmicekti yani bu olaydan hicbir kazanci olmadigi gibi uzun sure senin aracin serviste alan doldurcakti...hem servis is gorsun hem exper ic etsin mantigiyla aracin pert edilmedi...son olarak pert konusunda arada kalmis araclar icin exper arac sahibini dinler...olaya inanmak istedigin sekilde bakma..gercekler ortada...tekrar gecmis olsun...

• İlgileriniz için teşekkürler. Zaten şu tahkikatın yapılması benim için önemli ve olumlu bir gelişme. Derdim, polisin görmediği için kanaat getirememesi, ancak olay yerinde su-i zanda bulunmasının karar mercilerini olumsuz etkilemesi ihtimali. Zaten eksperin sahada inceleme yapması ve esnafla görüşmesi beni rahatlattı. Sigorta da aynını devam ettirirse heralde sorun olmaz.

Ancak ben şimdilerde acentem hakkında karara varmak durumundayım. Sigortamı şirketimin vakfının acenteliğiyle yapmıştım. Aldığım bilgiye göre vakıfta çalışanların özel acenteler gibi reklam ve prestij dertleri olmadığından işi takip etmeyebilir ve ödenmesi konusunda merkeze yeterli baskı kuramayabilirlermiş. Tam da bana daha iyi sahip çıkarlar diye orayı tercih etmiştim halbuki. Buralarda ise gece yarılarında evinden çıkıp işini takip eden sigortacı efsanelerini duyuyoruz. Eğer takipsizlik ve sahipsizlik sonucu bir olumsuzluk olursa belki beni kaybederler ama ben de bir kaç yıllık kasko prim bedelini peşinen kaybederim.

Eğer olumsuz bir karar çıkarsa, 7.200YTL servis ve işçilik, günlüğü yaklaşık 80YTL'den 6 günlük ikame araç, 5 Ocak'tan bu yana servis park ücreti ve benzeri masrafların bana kalması beni üzer ve araba artık pisi pisine elden çıkar.

Tek taraflı kazaları ben en hafif hasarlı ve içinden çıkması en kolay kazalar diye bilirdim. Yine de Allah'tan kimsenin burnu bile kanamadı. Ama eğer ben bu duruma sanayide gündüz esnafın önünde değil de ıssız bir yerde düşseydim artık vay halime. Polisi mi arardım, kaskoma mı ulaşırdım, arabamı kendim bir yerlere çekmeye mi çalışırdım bilemiyorum. Hangisi doğru olur, onu da bilmiyorum aslında.

.oO°Oo.

quote:

Orjinalden alıntı: GRKMKZN

"mesudum" senin olayinla ilgili olarak exper in sigorta sirketine gonderdigi raporu okumak gerekiyor
    ...rapor olumlu olsa dahi hasar odemen cikmadan once dosyan, sigorta sirketinin tahkikat bolumunden gecer
    ...kazanin tek tarafli olmasina bagli olarak ayrica trafik tutanaginda gecen "supheli" cumlesi dikkate alinir ve olay yerine sigorta sirketinin denetcisi gonderilir ( genelde askeriyeden emekli ust duzey bilirkisilerdir )
    ...denetci kazayla ilgili herseyi inceler ve sonuca varir
    ...denetci olay yerine geldiginde seni aricaktir
    ...gecmis olsun tekrar...

• slmlar
    sayın GRKMKZN açıkcası söylediklerinde çok haklısın. Aracımı dün aldım. Bazı problemler vardı araçta. Tek kelimeyle aracımı hiç bir şekilde kontrol etmemişler. Yanmayan farlar, bozulmuş akü, zorla çalışan cam, kırık buton vs vs. Bu insanlar gerçekten çok utanmaz. Bir de ne zaman paralarını alacaklarını soruyolar. Siz olsanız para verme konusunda süründürmez misiniz?
    Saygılar
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.