Şimdi Ara

HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR... (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.436
Cevap
85
Favori
473.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    EPEY YOL KATETMİŞİN BAK...
    İNŞALLAH KOPARACAKSIN BU İŞİ...
    UMUDUNU YİTİRME ASLA...
    HAYIRLI SONUCU DÖRT GÖZLE BEKLİYORUZ...

• bu gün yazdılarından benede umutlanmaya başladım inş en kısa zamanda bu sinir harbinden mutlu bi şekilde sona ermesi dileğiyle tekrar geçmiş olsun.
  • @ mesudum

kafana takilan butun sorulara cevap vermeme ragmen kafandaki sorulari dondurup dolastirip yine ayni seyleri soruyorsun..ayni sorulara usenmeyip 2.kez yanit verdigimde de bu sefer olayin farkli boyutlarina odaklanip seninle cok alakasiz sorular soruyorsun...yasadigin strese veriyorum biraz dikkat edersen yazilanlara senin acindan faydali olur...
  • quote:

Orjinalden alıntı: GRKMKZN

@ mesudum

kafana takilan butun sorulara cevap vermeme ragmen kafandaki sorulari dondurup dolastirip yine ayni seyleri soruyorsun..ayni sorulara usenmeyip 2.kez yanit verdigimde de bu sefer olayin farkli boyutlarina odaklanip seninle cok alakasiz sorular soruyorsun...yasadigin strese veriyorum biraz dikkat edersen yazilanlara senin acindan faydali olur...

İlgilendiğin için teşekkür ederim. İnanın, verilen her cevabı defalarca okuyorum. Sizlerin bazı cevapları tekrarladığınızın da farkındayım. Ancak çevremden de o kadar çok telkin ve tavsiye geliyor ki... Bunların bazıları da çeliştiği için bazı farklı bilgiler de ekleyerek cevaplarınızı yeni bilgilerden sonra teyit ettirmeye çalışıyorum.

Amacımı kısaca yazmıştım. Mesajlarınızdan hemen sonra Şikayetvar sitesini okudum. Resmi işlemler yapılmadıkça sigorta şirketiyle alakalı şikayetleri idare ettiğini ama bir şeyi çözmeyebildiğini gördüm. İşimi garantiyi almak istiyorum. Bu amaçla da birkaç koldan girişimde bulunup elimdeki gücü tamamen kullanmaya çalışıyorum. Eğer siz diyorsanız ki, sigorta bölge müdürlüğü ile bir daha muhatap olmak zorunda kalmadan sadece bu yolla para tazmini yolu var, amenna. Mutlaka yazacağım zaten. Ancak burada sadece paramı alırım sanırım.

Servise gittiğimizde ve teknik elemanlar teknik bilirkişiye bir kaç kalemde daha tadilat ve değişim yapılması gerektiğini söylediler. Mesela ön tamponun ve klima radyatörü bağlantısının da kırıldığı için değişmesi gerekiyormuş. Durumu bana da gösterdiler. Bunları da içeren liste bilirkişiye teslim edildi. Eksperin raporunda bunların yazıldığını sanmıyorum. Zaten adam beni verdiği için incelediğini bile sanmıyorum.

Servis görecek ekipmanlar, ek masraflar ve işlemler için cebimden çıkanların tazminini sadece siteye yazacağım manevi tazminat davası imalı şikayetle çözebileceksem ne âlâ. Yoksa elimdeki raporla ne yapacağımı pek bilemiyorum ve bu yüzden avukatsız ne elde edebileceğimi öğrenmek istiyorum.

Sabrınız ve ilginiz için bir kez daha teşekkür ederim.

.oO°Oo.

• 2004 model anadolu sigortadan kaskolu megane ıı aracımla kaza yaptım suc karsı tarafa verıldı. exper geldı ve arcıma baktıktan sonra gereklı ıncelemerı yaptıktan sonra 10000 ytl hasar cıkardı. experı aradıgımda piyasa degerının yuzde 50 sını gecmesı halınde pert olacagının bu aracın pert olmayıcagını soyledı megane 2 hb 1.5dcı arac fiyatlarına baktıgımda 20-21-22 cıvarında oldugunu gozlemledım. araç iyice acıldıktan sonra extra seylerde cıkacagı malumdur. boylelıkle yarısını gecıyor ve benım pert hakkım doguyor dıye dusunuyorum. ayrıca 7 gun arac kıralayacgım oda sıgorta sırketıne ek malıyet 500 ytl cıvarı yanı benım eger pert kararını vermesse bu kararı aldırmak ıcın ne gıbı bır yol onerırsınız. servıs yetkıllerıde dogal olarak aracı yapmak ıstıyorlar tıcarı bır kaygı ben hakkımı nasıl arayabılırım ben sıgorta sırketı ıle anlasma yoluna gıtmek ıstıyorum yanı 3 assagı 5 yukarı zarada etsem pert olsun dıye dusunuyorum cunku aracımın ıkıncı el deger kaybının olacagını dusunmekteyım.
    acıl cevap verırısenız coook sevınırım
    cook tesskur ederım sımdıden

• @ ekg98

suan zamanim olmadigi icin detayli aciklama yapamicam..bugun icerisinde arac tamirine baslatmamayi sagla kisaca tamiri ertele...bugun 18.00 gibi detayli napman gerektigini anlatcam, aracin buyuk ihtimalle pert olcak...gecmis olsun....
  • coook teskkur edrım aracın yapılmamasını sagladım suanda servıs yetkılısı ıle gorustum
    dedım yasal hkkımı kullnacam dedım.
    arabama kesınlıkle baslamayın dedım
    senın verecgın bılgının degerını odeyemem eger yardımcı olabılrsen ne istersen yapmaya hazırım perısan bır haldeyım zaten kazanın etkısınden yenı cıktım bıde servıs ıle experın arsında halletmıs oldugunu dusunuyorum servısın elınde ıs olmadıgından arabayı yapmak ıstıyor

allah rızası ıcın yapabılcegım bırsey varsa yardımcı oll
  • quote:

Orjinalden alıntı: ekg98

coook teskkur edrım aracın yapılmamasını sagladım suanda servıs yetkılısı ıle gorustum
    dedım yasal hkkımı kullnacam dedım.
    arabama kesınlıkle baslamayın dedım
    senın verecgın bılgının degerını odeyemem eger yardımcı olabılrsen ne istersen yapmaya hazırım perısan bır haldeyım zaten kazanın etkısınden yenı cıktım bıde servıs ıle experın arsında halletmıs oldugunu dusunuyorum servısın elınde ıs olmadıgından arabayı yapmak ıstıyor

allah rızası ıcın yapabılcegım bırsey varsa yardımcı oll

Servis sana sormadan, eksperle anlaşarak tamire başlasaydı, veya başlarsa ne yapabileceğini biliyor musun?. Elinde başlamaması konusunda sözlü ifadelerden başka bir şey yok çünkü. E, arabanı servise çekmekle arabanın tamir edilmesini kabul de etmiş sayılıyorsun (güncel uygulamaya göre en azından böyle).

Sigortanın eksperin sözünü tutarak sana hasarının tamamını ödeyeceğinden emin misin? Çünkü öğrendiğimiz kadarıyla sigorta ödemeye yol açacak her durumda inceleme üzerine incelem yapıyor.

.oO°Oo.

• exper ıncelemelerını dun yaptı suc karsı tarfat oldugu ıcın herhangı bır sorun yok servısede soyledım baslama dedım baska ne yapabılıırmkı arabanın basında basalnmasın dıye beklenemez haralde bıde exper raparu tamamlanmadasn nasıl baslanabılır
  • quote:

exper incelemelerını dun yaptı. suc karsı tarfta oldugu ıcın herhangı bır sorun yok, servıse de soyledım, baslama dedım. baska ne yapabılıırm kı? arabanın basında baslanmasın dıye beklenemez haralde. bır de exper raparu tamamlanmadan nasıl baslanabılır?

Başında beklemeyeceksin tabi ki. Başlanmasın dediğin için bir sorun görünmüyor. Benim sütten ağzım yandığı için böyle davranıyorum.

Aman diyorum, kendini sağlama al. Sigortanın ödeyeceğinden emin oluncaya kadar takip et, sadece eksper raporuna güvenerek hareket etme bence.

.oO°Oo.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mesudum -- 7 Şubat 2008; 16:21:30 >
  • SAĞOLASIN KARDES BENIM KAFA MA TAKILAN EXPER PERT OLMASIN DERSE BENIM HAKKIMI NASIL ARAYACAGIM YANI ARABANIN DEGERI 20-21-22 SUC KARSI TARAFIN VE BENIM ARACIMA 9800 FİYAT CIKMIS DAHA ACILMADAN BIDE ARAC TAM OLARAK ACILDIKTAN SONRA EXTRA SEYLER CIKACAK BUGUN EXPERE TEKRAR RICA ETTIM SERVISI DE ARADIM ADAM SIMDI BANA BIZ ANADOLU SIGORTAYA YUZDE 10 INDIRIM YAPMAYA KARAR VERIDIK FLAN DMEYE BASLADI 3 GUN ONCE AKLINIZ NERDEYDI DEDIM HAYIRLISI BEKLIYORUZ YANI ONEREBILCEGINIZ BU KONU HAKKINDA BISEY VARMI?
  • HEYCANLA CEVABINIZI BEKLIYORUM AMA 17 DE MESAİ BİTİYOR VE EVDE İNTERNET YOK DEDILERINIZDEN HEYACANLANDIM AKSAM BILE BI ARA INT CAFEYE GITMEYI DUSUNUYORUM COK SAGOLUN VERECGINIZ BILGILER BENIM ICIN ANAHTAR OLACAK
    quote:

Orjinalden alıntı: GRKMKZN

@ ekg98

suan zamanim olmadigi icin detayli aciklama yapamicam..bugun icerisinde arac tamirine baslatmamayi sagla kisaca tamiri ertele...bugun 18.00 gibi detayli napman gerektigini anlatcam, aracin buyuk ihtimalle pert olcak...gecmis olsun....

• oncelikle gecikme icin kusura bakmayin ancak nete girebildim...eger aracta daha onceden deger kaybina neden olabilecek buyuk hasarlar meydana gelmediyse, karsi tarafin hatali olmasina bagli olarak karistiginiz maddi hasarli trafik kazasinda aracinizin tamir gormesi durumunda ileri zamanlarda satista buyuk zorluklar cikartacagini ve deger kaybi yasatcagini, karsi tarafin hatali oldugu bu kazadan deger kaybina ugramamak adina aracinizin bugunku rayic degerinden perte cikarilmasini talep etmeniz seklinde bir dilekce yazmaniz gerekior...

ayni zamanda 212 350 03 50 ( genel mudurluk ) numarali telefondan hasar biriminde yetkili ( mumkunse hasar muduru ) ile birisiyle gorusup derdinizi bu sekilde anlatirsaniz araciniz buyuk ihtimalle perte cikar...zaten perte cikmasi sigorta sirketi icin de karlidir...tamir durumunda 9000 ytl odeyen sirket, araci perte cikartmasi halinde ihale acar ve ortalama 13.000-14.000 ytl gibi ihale kapanir...araci perte cikartmayan durum ise servisin para kazanmak istemesi ve eksperin de bundan pay alip arasini iyi tutmasidir...gecmis olsun...

• Derdimi paylaştığım arkadaşlar sağolsunlar yayılım sağlamışlar. Bana gelen bir destek mesajını iletiyorum:

Sizi tanımıyorum ama yakın bir zamanda çok benzer bir olay başıma geldi psikolojinizi gayet iyi anlıyorum. Ben de en son seçenek mahkemeyi görüyordum ve halletmek için çok uğraştım. 2 kere ret yedi dosyam ama bugün ödenecekti, hesabımı kontrol etmedim henüz.

Genel müdürlerinin ismini bul ve mail at bu olanları daha özlü bir şekilde. Benimkinin sonundan bir bölüm:

''Sizden de olumlu bir cevap gelmediği takdirde ilk yapacağım hazine müsteşarlığı, Sigorta Murakabe Kuruluna şikayetimi bildirmek. Sonra, Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği, Sigorta Tahkim Komisyonu, Tüketici Derneği, İnsan Hakları Derneği ve ilgileneceğini düşündüğüm diğer kurumlar. Sonuca ulaşamadığım takdirde de Ticaret Mahkemesinde davamız görüşülmeye başlanacaktır. Ve yüklü bir tazminat davası. Onun sonrasında da imkanlarım doğrultusunda internet ve gazeteleri araç kullanarak haklı olduğumu ispat etmek. Daha şimdiden benim başıma gelen bu olaydan haberdar olan kaç kişi sigortanızdan vazgeçti yada yenileyeceği sigortasını başka sigortadan yaptıracak biliyormusunuz?''

Bende olumlu sonuç verdi. Ellerinde bir kanıt olmadan böyle bir karar veremezler.

Özellikle murakebe (denetleme) kurulu önemli. Ondan korkuyorlar. Onları denetleyen kurum. Mahkeme de korkutuyor tabi. Ama öncesinde bunu bi dene. Gnl.merkeze gittiğimde herkeste bir tutuşmuşluk vardı, çünkü konunun en büyüğe gideceğini düşünmemişlerdi. Gnl.md.yrd.la konuştum olayı anlattım, kim olduğumu falan filan. Onlar da haklı olarak olayı görmediklerinden kağıtta yazılanlara göre hareket ediyolar. Orda çalışanların sana hitap şekillerini falanda ekle yazına. Tahminlerle, senaryolarla iş yapıyolar. Yani sadece "hava yastığı açıldıktan sonra nasıl oraya kafa vurulabilir" üzerinde dursan yeter herhalde.

Polisin öyle bir rapor yazması can sıkıcı. Vatandaşın beyanı doğrudur diye bir kanun varmış. Siz ne derseniz onu yazmakla yükümlü yani. Bende de şüpheli yazarım gibi tehdtler oldu ama bişii çıkmadı.

Siz kararlılığınızı gösterin. Benim de umudum kalmamıştı. O gün ret yazısını alıp söylediğim kurumlara şikayetlere başlayacaktım ama oraya gelmeden g.mdüre yazıyı çaktım. Adam da ilgisiz kalmadı her şey değişti. Sizin de hasarın boyutu çok büyük olmadığından OK olur diye düşünüyorum. Psikolojinizi biliyorum dediğim gibi. 2,5 ay uğraştım. Umarım olur işiniz. Kolay gelsin.

.oO°Oo.

• of ff cok uzun bır sureçmiş gercekten arabaya alısınca arabasızlık cok zor oluyor. 2,5 ay gıbı bı sure zarfı uzun gözüküyor ama bana verdıgın bılgıler ıcın coooook teskkur ederım
    ben olayların gıdısıne gore burda bılgı vercem kı basına gelenler burdan feyz alsınlar sızınde basınıza gelmıs sızde yorumlarınızın ve desteklerınızı beklıyorum

quote:

Orjinalden alıntı: Mesudum

Derdimi paylaştığım arkadaşlar sağolsunlar yayılım sağlamışlar. Bana gelen bir destek mesajını iletiyorum:

Sizi tanımıyorum ama yakın bir zamanda çok benzer bir olay başıma geldi psikolojinizi gayet iyi anlıyorum. Ben de en son seçenek mahkemeyi görüyordum ve halletmek için çok uğraştım. 2 kere ret yedi dosyam ama bugün ödenecekti, hesabımı kontrol etmedim henüz.

Genel müdürlerinin ismini bul ve mail at bu olanları daha özlü bir şekilde. Benimkinin sonundan bir bölüm:

''Sizden de olumlu bir cevap gelmediği takdirde ilk yapacağım hazine müsteşarlığı, Sigorta Murakabe Kuruluna şikayetimi bildirmek. Sonra, Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği, Sigorta Tahkim Komisyonu, Tüketici Derneği, İnsan Hakları Derneği ve ilgileneceğini düşündüğüm diğer kurumlar. Sonuca ulaşamadığım takdirde de Ticaret Mahkemesinde davamız görüşülmeye başlanacaktır. Ve yüklü bir tazminat davası. Onun sonrasında da imkanlarım doğrultusunda internet ve gazeteleri araç kullanarak haklı olduğumu ispat etmek. Daha şimdiden benim başıma gelen bu olaydan haberdar olan kaç kişi sigortanızdan vazgeçti yada yenileyeceği sigortasını başka sigortadan yaptıracak biliyormusunuz?''

Bende olumlu sonuç verdi. Ellerinde bir kanıt olmadan böyle bir karar veremezler.

Özellikle murakebe (denetleme) kurulu önemli. Ondan korkuyorlar. Onları denetleyen kurum. Mahkeme de korkutuyor tabi. Ama öncesinde bunu bi dene. Gnl.merkeze gittiğimde herkeste bir tutuşmuşluk vardı, çünkü konunun en büyüğe gideceğini düşünmemişlerdi. Gnl.md.yrd.la konuştum olayı anlattım, kim olduğumu falan filan. Onlar da haklı olarak olayı görmediklerinden kağıtta yazılanlara göre hareket ediyolar. Orda çalışanların sana hitap şekillerini falanda ekle yazına. Tahminlerle, senaryolarla iş yapıyolar. Yani sadece "hava yastığı açıldıktan sonra nasıl oraya kafa vurulabilir" üzerinde dursan yeter herhalde.

Polisin öyle bir rapor yazması can sıkıcı. Vatandaşın beyanı doğrudur diye bir kanun varmış. Siz ne derseniz onu yazmakla yükümlü yani. Bende de şüpheli yazarım gibi tehdtler oldu ama bişii çıkmadı.

Siz kararlılığınızı gösterin. Benim de umudum kalmamıştı. O gün ret yazısını alıp söylediğim kurumlara şikayetlere başlayacaktım ama oraya gelmeden g.mdüre yazıyı çaktım. Adam da ilgisiz kalmadı her şey değişti. Sizin de hasarın boyutu çok büyük olmadığından OK olur diye düşünüyorum. Psikolojinizi biliyorum dediğim gibi. 2,5 ay uğraştım. Umarım olur işiniz. Kolay gelsin.

.oO°Oo.

• ben yetkili serviste hasar bölümünde sorumlu olarak görev yapmaktayım.
    aracınızın masrafı 10000 ytl ise pert olmaz
    % 50 değil &60-70 ve aracın hasarlı olarak değeri ve 2.el değerini kıyaslarlar ona göre pert kararı verirler.
    bu durumda pert olmaz
    yerinizde olsam sigorta firmanıza ve ulaşabiliyorsanız eksperinize ısrarla pert olmasını iletiniz.
    geçmiş olsun.
    bu aralar şehir dışında çok bulundum diğer arkadaşlara da cevap yazamadım.
    görüşmek üzere

hasanyy

quote:

2004 model anadolu sigortadan kaskolu megane ıı aracımla kaza yaptım suc karsı tarafa verıldı. exper geldı ve arcıma baktıktan sonra gereklı ıncelemerı yaptıktan sonra 10000 ytl hasar cıkardı. experı aradıgımda piyasa degerının yuzde 50 sını gecmesı halınde pert olacagının bu aracın pert olmayıcagını soyledı megane 2 hb 1.5dcı arac fiyatlarına baktıgımda 20-21-22 cıvarında oldugunu gozlemledım. araç iyice acıldıktan sonra extra seylerde cıkacagı malumdur. boylelıkle yarısını gecıyor ve benım pert hakkım doguyor dıye dusunuyorum. ayrıca 7 gun arac kıralayacgım oda sıgorta sırketıne ek malıyet 500 ytl cıvarı yanı benım eger pert kararını vermesse bu kararı aldırmak ıcın ne gıbı bır yol onerırsınız. servıs yetkıllerıde dogal olarak aracı yapmak ıstıyorlar tıcarı bır kaygı ben hakkımı nasıl arayabılırım ben sıgorta sırketı ıle anlasma yoluna gıtmek ıstıyorum yanı 3 assagı 5 yukarı zarada etsem pert olsun dıye dusunuyorum cunku aracımın ıkıncı el deger kaybının olacagını dusunmekteyım.
    acıl cevap verırısenız coook sevınırım
    cook tesskur ederım sımdıden

• merhaba bana yardımcı ollursanız sevinirim konu şöyle dun gece istanbul gaziosmanpasada bir hat minibusu ben kırmızı ışıkta beklerken arkadan çarptı hasarım pagaz kapağı sol arka direk sol arka döşemeler yerinden attı ve bagajda şişme var aracımda axaoyak koskom var karsı tarafın sadece sigortası var şimdi ben bu aracın perte ayrılmasını istiyorum cunku arac hasarlı olduğu için değer kaybedecek zaten aracı zor bela aldım borcunuda yenı bıtırdım kaskoda araç değeri 25,500 yazıyor benim aracımı perte cıkarsa bana ne kadar zaman ıcerısınde ne kadar oderler kosko poliçem maxımum ticari kosko değer klovu ve enflosyon klozu mevcut birde olup olmadığını bilmiyorum ama axaoyağın sitesinden baktım maxsmum ticari kaskoda yeni değer teminatı varmış şimdi benim bu konuda yapmam gerekenler neler ne yapsam daha mantıklı olur servisteki hasar danışmanı uzun zamandan beri arkadaşım ve bana aracını perte cıkması muhtemel diyor zorlarız perte cıkması için diyor birde benim aklıma belki biraz sağtekarlık olacak ama araca biraz daha hasar vermek aklımdan geçti cunku arac onarılırsa değer kaybedecek e bende memurum zaten aracı borç harça aldık daha fazla zarar etmek istemiyorum birde aracım iki hafta süre içerisinde onarlır diyor şimdi bana axaoyak acaba araç temin edermi bu süre zarfında şimdiden teşekkür ederim

bu soruları bana niye soruyon zaten hasar danışmanı arkadaşın var diyebilirsin ama onu benim söylediklerimi yaptırarak zorda bırakmak istemiyorum oda olur olmaz bana söz vermekten kaçınır herhalde ondan dolayı sizden bilgi almanın ddaha mantıklı olacağını düşündüm TEŞEKKÜRLER.

ARAÇ : 2005 model Ford Torneo Connect Delüx paketli Kombi 75 ps

• öncelikle geçmiş olsun aracınızın değerini yazmışsınız ama,hasar masrafı ne kadar çıkmış onu belirtmemişsiniz!
    aracınız pert denirse yani eksper bu araç pert olur ben ön rapor yazacağım derse( perti muhtemel görünen araçlarda eksperler pert işlemlerinin başlatılması için ön rapor yazarlar) o zaman perttir, içiniz rahat olsun.
    işimin %80-85 ini axa oyak meşgul ediyor. renault yetkili servis ve acentesi olduğumuz için hasar daha çok geliyor.
    max. 1,5 ayda size aracınızın değerinde para öderler.
    masraf ne kadar çıktı?
    araç sizdemi?
    arkadaşınız var aracı servise çekip sonra hasar verdirip masrafını yükseltmek pek şık olmaz.
    aracınız yapılır ise size çarpan araç sürücüsü ve sahibine maddi tazminat davası açarsınız.
    geçmiş olsun.

• aracımın bugunku galeri değeri 22-23 araç daha bende daha doğrusu oto parkta hasar tespiti henuz yapılmadı ama muhtemelen 5-6 bin YTL civarında sizde reneultta çalışıyorsanız muhtemelen musterilerinizin çoğu askeri personeldir bende askeri personelim. aracı daha eksper veya servis görmedi. birde diğer araç sürücüsü hakkında maddi tazminat davası açın demişsinizde bunu yazarkende rahmetli Kemal SUNAL'ın davacı filmi oynuyor tvde anlatabildimmi zaten yeterince meslek geregi mahkemelerden çımıyoruz birde onunla uğraşmam imkansız gözüküyor daha kaza raporunu dahi polisten alamadım onu nasıl zaman bulup alacağımı bilmiyorum. şimdi aracımın 5-6 bin ytl hasarla pert olmasını sağlıyabilirmiyim.

quote:

Orjinalden alıntı: hasanyy

öncelikle geçmiş olsun aracınızın değerini yazmışsınız ama,hasar masrafı ne kadar çıkmış onu belirtmemişsiniz!
    aracınız pert denirse yani eksper bu araç pert olur ben ön rapor yazacağım derse( perti muhtemel görünen araçlarda eksperler pert işlemlerinin başlatılması için ön rapor yazarlar) o zaman perttir, içiniz rahat olsun.
    işimin %80-85 ini axa oyak meşgul ediyor. renault yetkili servis ve acentesi olduğumuz için hasar daha çok geliyor.
    max. 1,5 ayda size aracınızın değerinde para öderler.
    masraf ne kadar çıktı?
    araç sizdemi?
    arkadaşınız var aracı servise çekip sonra hasar verdirip masrafını yükseltmek pek şık olmaz.
    aracınız yapılır ise size çarpan araç sürücüsü ve sahibine maddi tazminat davası açarsınız.
    geçmiş olsun.

• ayrıca aracın bugunku galeri değeri 22 ama kasko poliçesinde 25,500 yazıyor şimdi ödeme yapılırsa hangi si baz alınır
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.