Şimdi Ara

HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR... (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.436
Cevap
85
Favori
473.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Rapor tutturmadığın için karşı tarafın trafik sigortasından ödeme alamazsın. Hasarını olayın oluş şeklini anlatan bir beyanla yaptırabilirsin. Kaskondaki hasarsızlıklar ilgili şartları bilmediğim için bu hasarsızlığını bozabilir.

quote:

Orjinalden alıntı: physioAMD

hasan bey benim sorun şu aracım park halinde iken önünde bulunan kamyon geri geri çıkmış ve aracımının motor kaputuna hasar vermiş..kamyoncu kazayı farketmemiş ve uzun yola çıkmış bir haftadır bulamadım adamı bugün buldum..bende olay gece olduğu için olaydan bi kaç saat sonra farkettim aracın hasar gördüğünü yani aracı olay yerinden kaldırmıştım...şimdi bu durumda polisler kaza raporu tutmadılar... kamyoncu arkadaşla anlaşın felan dediler.. rapor tutulmadığından sigortadan bu hasarın parasını nasıl alabilriz... bu arada kaskom yeni olduğu için bozdurmak istemiyorum çünkü seneye en az bi milyar fazla fiyat isteyecekler... kamyoncunun trafik sigortasından hasar ödemesi yapılabiliri mi ne yapmam lazım...bana yol gösterin...

• İhtiyari mali mesuliyeti limitlerininin üstünde karşı tarafa hasar verirsek diğer kısmını biz mi ödüyoruz.
    Kişi başına maddi hasarı kaskoya 100 ytl daha fazla verip 20000 ytl den 50000 ytl ye çıkarmak mantıklı mı yoksa abartı mı?
    Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi igav -- 29 Şubat 2008; 21:18:19 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: igav

İhtiyari mali mesuliyeti limitlerininin üstünde karşı tarafa hasar verirsek diğer kısmını biz mi ödüyoruz.
    Kişi başına maddi hasarı kaskoya 100 ytl daha fazla verip 20000 ytl den 50000 ytl ye çıkarmak mantıklı mı yoksa abartı mı?
    Teşekkürler

valla yeni yaptırdım kaskoyu. sigortacının bana dediği;
    öncelikle trafik sigortasından para alınıyor bu poliçende yazar ne kadar ise örneğin 10 0000 ytl mesela çarptığın araç 30000 tyl lik bir araç ise 10 000 i trafik sigortası karşılıyor 20000 kaskon ama çarptığın araç örneğin 40000 ytl ise 10000 lirayı senden alırlar.

Ben bu yüzden 15000 olan mali mesuliyeti 70 lira fazla vererek 30000 ytl ye çıkarttım. İlk kaskom olduğundan zaten pahalı yaptırdım. Oyüzden daha fazla arttırmadım ama seneye indirim alabilirsem eğer indirimi 50000 liraya çıkartmak için kulanacağım. Ne olur ne olmaz...

• Fazla abartmamak lazım. 20.000 imm yeterlidir diye düşünüyorum. Aracın trafik sigortasıyla 30.000 çıkıyor. Mitto senin hesabına göre kazada bütün suç sende olmalı,ve aracı pert etmen lazım.
  • Selam ...

1.Geçenlerde tarla içinde battım altı iyice toprağı kazıdı arabayı çekerken jantların içi falan dolmuştu temizledim kendim şuan bişey gözükmüyo ama bir zararı olurmu ? Birde kaputun altında bi parça kırılmış ama bi motor parçası falan değil yani arabanın altından kırılan ufak bişey... arabam Polo Sedan 2000 arka tampon içe doğru olduğu için çekerken kazımış toprağı içinde toprak kalmış yamuk duruyor şuan ... bunları çıkaramıyorumda bi zararı olurmu tüm bunların ... olursa ne yapmam gerek..?

Teşekkürler...
  • Merhaba.Bir arkadaşım 2 hafta önce,yolların buzlanması sonucu ufak bir kaza yaşadı.Arabada yaklaşık 2000 ytl lik hasar mevcut.Kasko şirketi,karakol zabıtı,alkol muayene raporu istemektedir.Fakat aradan 2 hafta geçti ve kaza gününde alkollü olmadığına dair rapor almadı.Bu durumda 2 hafta geçmesine rağmen,kan tahlili ile alkol kullanılmadığına dair rapor alınabilir mi?Alınabilirse geçerliliği olurmu?
  • Sigortam.netten kasko yaptırmayı düşünüyorum.Acaba bu konu hakkında tecrübesi olanlar var mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: liberti

Fazla abartmamak lazım. 20.000 imm yeterlidir diye düşünüyorum. Aracın trafik sigortasıyla 30.000 çıkıyor. Mitto senin hesabına göre kazada bütün suç sende olmalı,ve aracı pert etmen lazım.

vallahi bana ne kadar yüksek o kadar iyi dediler :) Hatta kasko yaptırdığım şirkette normal 2 arabayı pert edersiniz demiş :) Bu arada şu aklıma takıldı bu rakam kaza başına mı yoksa toplam mı? Örneğin ben bir kaza yapsam 20000 lik bi aracı pert etsem daha sonra örneğin 6 ay sonra bi kaza daha yapsam bi 20000 lik daha pert etsem ne kadarını karşılar?
  • quote:

Orjinalden alıntı: drys

Merhaba.Bir arkadaşım 2 hafta önce,yolların buzlanması sonucu ufak bir kaza yaşadı.Arabada yaklaşık 2000 ytl lik hasar mevcut.Kasko şirketi,karakol zabıtı,alkol muayene raporu istemektedir.Fakat aradan 2 hafta geçti ve kaza gününde alkollü olmadığına dair rapor almadı.Bu durumda 2 hafta geçmesine rağmen,kan tahlili ile alkol kullanılmadığına dair rapor alınabilir mi?Alınabilirse geçerliliği olurmu?

Kimse yokmuuu!!!
  • Merhaba arkadaşlar, 2 Hafta önce arabamla kaza yaptım polis gelip tutanak tuttu hasarın tamamı karşı tarafta buldu. Arabamı servise çerktim Kendi kaskomdan yaptılar. Sonra rucu ile karşı taraftan sigorta bedelini alacakmış. Benim sorum kaskom delinirmi ? Tramerde araba hasarlı görünüyor İşlemler bittikten sonra hasar duumu kaldırılırmı ? Zaten kaldrılmassa hasarsızlığın delinmesinin ne önemi kalacaj ? çÜNKÜ ARABAYI SATACAĞIN ZAMAN alıcı hasarlı tramerde hasarlı gördüğü zaman 1 far 1 aynanın kırıldığına nasıl inanacak Teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: secer

Merhaba arkadaşlar, 2 Hafta önce arabamla kaza yaptım polis gelip tutanak tuttu hasarın tamamı karşı tarafta buldu. Arabamı servise çerktim Kendi kaskomdan yaptılar. Sonra rucu ile karşı taraftan sigorta bedelini alacakmış. Benim sorum kaskom delinirmi ? Tramerde araba hasarlı görünüyor İşlemler bittikten sonra hasar duumu kaldırılırmı ? Zaten kaldrılmassa hasarsızlığın delinmesinin ne önemi kalacaj ? çÜNKÜ ARABAYI SATACAĞIN ZAMAN alıcı hasarlı tramerde hasarlı gördüğü zaman 1 far 1 aynanın kırıldığına nasıl inanacak Teşekkürler

Kaza yaptığın için hasar tramerde gözükür ve kaldırılmaz. Fakat bu hasarsızlığın bozulduğu anlamına gelmez. en sonda Rucu oranı gösterir.Bu oran %100 ise hasarsızlığın bozulmaz yani kaskon delinmez. Arabayı satacağın zaman 1 far 1 ayna için servisten rapor gösterirsin.

• kusura bakmayın cevap mailleri gelmediği için bakamadım sizlere, burayada bakmadım.
    sayın: physioAMD, kaskonuzu kullanmayın, sizin suçunuz yokken neden kaskonuzu kullanacaksınız?
    burada karşı tarafın trafik sigortasını kullanmanız gerekmekte.
    rapor tutturun diyeceğim, polis tutmaz zaman aşımı vs. birçok sebep söyler.
    en son aklıma vuran taraf yani kamyon şöförü kazayı kendisinin yaptığını ve tamamen kendisinin suçlu olduğunu belirten bir beyan alın derim.
    bu arada kamyonun trafik sigortası hangisi
    cevap bekliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanyy -- 3 Mart 2008; 8:59:09 >
  • Hasan Bey,araya giriyorum kusura bakmayın.Aşağıda ki sorumla ilgili bilginiz varmı acaba?Teşekkürler.

quote:

Orjinalden alıntı: drys

Merhaba.Bir arkadaşım 2 hafta önce,yolların buzlanması sonucu ufak bir kaza yaşadı.Arabada yaklaşık 2000 ytl lik hasar mevcut.Kasko şirketi,karakol zabıtı,alkol muayene raporu istemektedir.Fakat aradan 2 hafta geçti ve kaza gününde alkollü olmadığına dair rapor almadı.Bu durumda 2 hafta geçmesine rağmen,kan tahlili ile alkol kullanılmadığına dair rapor alınabilir mi?Alınabilirse geçerliliği olurmu?
  • maalesef 2 hafta önce olmuş bu kazayla ilgili alkol raporu almanzı mümkün değil.
    bence acentenizi devreye sokarak beyanla yaptırın derim
  • İlginizden dolayı teşekkürlerimi borç bilirim.Saygılarımla!!

quote:

Orjinalden alıntı: hasanyy

maalesef 2 hafta önce olmuş bu kazayla ilgili alkol raporu almanzı mümkün değil.
    bence acentenizi devreye sokarak beyanla yaptırın derim
  • ne demek çok geçmiş olsun...
    beyanla yapıyoruz, içiniz rahat olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanyy -- 3 Mart 2008; 15:02:12 >
  • beyanlı hasarları pek sigorta şirketleri sevmezler. o yuden seneye size yuksek fiyat verebilirler.
  • Arkadaşım hasarın beyanlı veya raporlu olması fark eder.
    ama senede 1 hasarın var beyanlı
    5 hasarın var 4 ünde de sen suçlusun raporlu
    sigorta firması hasarı fazla olanı sevmez
    senede 1 hasar yapmış rapor tutturamamış, öyle hasarlar var ki adam bakıma geldiği zaman anlıyor radyatörünün ayaklarının kırık olduğunu veya karterin çarpmadan dolayı yağ sızdırdığını kimse usta değilki ha bu vurmada şu parça hasar görür hemen rapor tutturayım. nerden bilsin aracında hasar olduğunu öyle hasarlar var ki dışardan görünmüyor, tabi ki beyana başvuracak.
    olayı detaylı anlatan bir beyan yazarsanız bir sorun olmaz biz böyle hasarlara çok baktık ve parasını aldık.
    herkese kazasız belasız günler dilerim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanyy -- 4 Mart 2008; 8:05:23 >

• Öncelikle merhaba. Yaklaşık bir aydır resmi raporu bekliyor ve yazmıyordum.

Perşembe bilirkişiye ulaştım ve raporu sordum. Çoktan teslim etmiş. Hemen adliyeye gittim. Tam devlet dairesi. İşimi görecek bayanın başı ağrıyormuş ve benden ertesi gün gelmemi istedi. Saat 16:00, ben de zar zor izin bulmuşum. Allahtan beni tanıyan diğer memur işi ondan aldı, biraz da mahcup yardımcı oldu ve tebilgatı elden yaptı. Birinci memur hala "ben nasıl elden tebigat yapıcam yaa...?" durumunda. Neyse, gecikmenin sebebi anlaşıldı: Bilirkişi müracaatı talebi yaptığım dosyama koyduğum 5YTL pulu kaybetmişler. 15 gündür boşuna beklemişim. Daha önce arayıp durumu sorduğumda, "zamanı gelince adresine tebligat yapılacak, sorup durmayın" diye fırça yemiştim halbuki.

Duruma takılmadan aldım belgemi, ertesi günü bekledim. Yine öğleden sonra sigorta bölge müdürlüğüne doğru yola çıktım. Ama ondan önce acenteme durumu bildirdim. Bilirkişi raporunun lehime olduğunu anlattım. Kısaca, 18km/h üzerindeki hızlarda, Opel'lerde önden ve yandan çarpmalarda hava yastıklarının açılarak görevlerini yerine getirdikleri bilgisini ve hasar durum ve bedelini içeren raporu okudular. Hemen telefon açarak bölge müdüründen randevu aldılar ve yola çıktık.

Ben başvuru yaptığım zaman görevli olan müdür emekli olmuş, yenisi gelmiş ve elinde benim olay patlamış. Hatırlarsınız, ben sigortadan ters yiyince durumu arkadaşlarımla paylaşmış, burada edindiğim bilgilerden de bolca yararlanmıştım. Arkadaşlar da hem genel merkezlerine, hem bölgelere durumu kınayan mesajlar atmışlardı. Müdür bu duruma çok içerlemiş, benim o aracın sahibi olduğumu öğrenince sitemkâr konuşmaya başladı. Sesi titredi, "artık olayı duymayan kalmadı" dedi. Hemen bir sigara yaktı, bize de ikram etti (kullanmıyorum). Sonra konuşmaya başladık:

Şahsen elimde belge olmadan müdürlüklere yazı yazmadığımı, ama durumu şirket kültürü olarak bir kaç arkadaşıma anlattığımı, bu arkadaşların da bu mesajları kendilerine attıklarını söyledim. Ama tatmin olmadı tabi.

Yine de adam gibi beyefendi adammış, beni dinledi. Acentem de yanımda tabi, o anda benden yana durumu usülünce daha detaylı izah etti gerektikçe. Müdür de, normal durumlarda kimseye sormadan 40.000YTL'ye kadar hasarları ödeyebildiklerini söyledi. Ancak polisin yazdığı son iki satırın kendilerini bağladığını, o yazı orada duruken görmezden gelemeyeceklerini, oysa sadece eksper raporu sıkıntılı olsa kolayca dikkate alınmadan ödemeden yapılabileceğini söyledi. Şimdi olay bölge müdürlüğünü aşmış, tamamen genel müdürlüğün inisiyatifine geçmiş. Yoksa, hiç bir umut olmasa da 2-3 bin lira Ex-Gratia (hatır ödemesi) yapılmasını sağlayabilirlermiş.

Benim durumumda çözüm bir mail trafiği ile durumu paylaşmak değil, doğrudan yargıya gitmekmiş. Çünkü, trafik polisinin raporu demek devletin resmi raporu olduğundan, doğru ve kesin(!) kabul edilen böyle bir resmi belgeyi tanımamamnın suç olduğunu, normalde şirket avukatlarının beni "duman" edebilecekken yapmadıklarını söyledi.

En sonunda bilirkişi raporumu teslim edip dosyama eklettim. Hafta içinde genel müdürlükte (normalde perşembe günleri) görüşülüp son kararın çıkacağını söyledi. "Bir hafta - on gün bekle, gelen karara göre hareket et. Ya ödemen çıkar, ya mahkemeye verirsin" dedi.

Şimdi ben de bekliyorum. Bu süre sonunda şikayetvar.com üzerinden arıza çıkarmaya devam mı edeyim, yoksa avukatla uzuuun bir yargı sürecine mi gireyim? Ne yapayım?

.oO°Oo.

• ya mesudum senin başınada ne dertler açtı bu iş ya.
    ne diyeyim abi kolay gelsin.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.