Şimdi Ara

HASAR UZMANINDAN, HASARINIZLA İLGİLİ SORULARINIZA CEVAPLAR... (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.436
Cevap
85
Favori
473.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • komutanım rahmetli kemal sunalın davacı filmini dün ben de izledim, mahkeme işleriyle uğraşmak çok zor!!!
    5-6 bin ytl masrafla aracınız pert olmaz!
    siz kaza raporunu aldığınızda, size çarpan şahısa ait telefon,adres ve sigorta bilgileri yazar zaten.
    aracına çarpan ve bu yüzden aracının maddi değeri düşen müşterilerimden mahkemeye verip aracının değerinin kazadan dolayı düştüğünü bu yüzden kazadan önce ve sonraki oluşan değer kaybının tazmini için mahkemeye başvurup 1 senede parasını alan kişilere şahit oldum.
    haa aracınız olduya pert oldu, size kaskoda yazan değil de piyasadaki araç değerini ödeyeceklerdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanyy -- 11 Şubat 2008; 8:17:13 >
  • Hasan bey benimde bir sorum olacak 3-4 gün önce hastane otoparkıdan geri geri çıkarken aynanın ölü noktasına denk gelen ağacı fark etmedim ve çarpma sonucu bagaj kapağının aşağı doğru olan 90 derecelik köşesinde 10-15 cm çapında ve 2-3 cm derinliğinde çökme oldu, boyada kalkma oldu... fakat hastanede acil işlerim olduğu için o anda inip bakmadım bile, hasar tesbidi, tutanak falan da yok şimdi benim kaskomda mini hasar diye bir olay var bilirsiniz... bu hasarı karşılarmı yok karşılamazsa ne yapmak gerekir çeptenmi vereceğiz?
    Direk kaskoyu arasam açık açık anlatsam illa polis tunanağımı isterler? ilk araçla ilk hasar hiçbir bilgi ve tecrübeye sahib değilim.
  • hasan bey teşekkurler bugun fordakı hasar danısmanı arkadasımda sızın dedıklerınızı dedı ve aracı bugun eksper gordu yapılmaya baslandı şimdide acaba işçilik iyimi olur farkedilirmi o teleş basladı içimde ben anlamam fazla aracın koportasından ama aracın tavanında çatlak var lokal boyama yapacaz dediler o kafamı kurcalıyor hayırlısı artık ilginiz için tekrar teşekkürler
    quote:

Orjinalden alıntı: hasanyy

komutanım rahmetli kemal sunalın davacı filmini dün ben de izledim, mahkeme işleriyle uğraşmak çok zor!!!
    siz kaza raporunu aldığınızda, size çarpan şahısa ait telefon,adres ve sigorta bilgileri yazar zaten.
    aracına çarpan ve bu yüzden aracının maddi değeri düşen müşterilerimden mahkemeye verip aracının değerinin kazadan dolayı düştüğünü bu yüzden kazadan önce ve sonraki oluşan değer kaybının tazmini için mahkemeye başvurup 1 senede parasını alan kişilere şahit oldum.
    haa aracınız olduya pert oldu, size kaskoda yazan değil de piyasadaki araç değerini ödeyeceklerdir.

• quote:

Orjinalden alıntı: hasanyy

komutanım rahmetli kemal sunalın davacı filmini dün ben de izledim, mahkeme işleriyle uğraşmak çok zor!!!

araç piyasa değeri baz alınır sigorta şirketleri hiç bir zaman max. ödeme yapmazlar

• Merhabalar.öncelikle buradan bilginiz dahilinde insanlarda yardımcı olmanız , bilgilendirmeniz için sizi kendi adıma teşekkür eder , toplum adına tebrik ederim.
    benim sorunum çok basit esasında; 95 model toyota corolla arabama 3-4 hafta önce kasko yaptırdım..geçtiğimiz günlerde ön camın çatlak olduğunu farkettim.çentik attım ancak yinede ilerledi ve şimdi kaskodan değiştirmek istiyorum..servise gidip ne diyorum.yada kaskoyamı bildiriyorum.herhangi bir belge falan gerekiyormu..şimdiden teşekkür ederim...saygılar...
  • hazanfer bey geçmiş olsun, bu aralar sık seyahat eder oldum. geç dönüyorum,forumdaki tüm arkadaşlarım kusura bakmasınlar...
    mini hasa kapsamı 5cm lik ezikleri aşmayan durumlarda geçerlidir.
    siz bu hasarınızı beyanla yaptırabilirsiniz.
    içiniz rahat olsun polise gerek yok.

quote:

Orjinalden alıntı: hazanfer

Hasan bey benimde bir sorum olacak 3-4 gün önce hastane otoparkıdan geri geri çıkarken aynanın ölü noktasına denk gelen ağacı fark etmedim ve çarpma sonucu bagaj kapağının aşağı doğru olan 90 derecelik köşesinde 10-15 cm çapında ve 2-3 cm derinliğinde çökme oldu, boyada kalkma oldu... fakat hastanede acil işlerim olduğu için o anda inip bakmadım bile, hasar tesbidi, tutanak falan da yok şimdi benim kaskomda mini hasar diye bir olay var bilirsiniz... bu hasarı karşılarmı yok karşılamazsa ne yapmak gerekir çeptenmi vereceğiz?
    Direk kaskoyu arasam açık açık anlatsam illa polis tunanağımı isterler? ilk araçla ilk hasar hiçbir bilgi ve tecrübeye sahib değilim.

• ön cam kaskoyu delmez!
    kaskonuzun anlaşmalı olduğu yetkili servise müracaat ederseniz hasardaki görevli arkadaşlar beyan,ehliyet,kasko ve ruhsat fotokopilerinizi alıp işlemini yaptırırlar...
  • tşk ederim hasan bey..
  • HANGİ DURUMLARDA POLİS RAPORUNA GEREK YOKTUR?

Tek taraflı kazalarda polis çağırmak gerekli midir?

.oO°Oo.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mesudum -- 16 Şubat 2008; 21:32:35 >
  • Tek taraflı kazalarda rapor tutturulur. Araç yoldan çıkmış, yan yatmış hasar büyük tabi ki polis raporu şart. acaba aracı kullanan ehliyetsiz mi, alkollü mü vb. nedenlerle mi kaza yaptı. bu ihtimale mahal vermemek için polis raporu ve ya jandarma raporu muhakkak şart. ama yoldasın kaydın 1çamurlukla tampon köşesi hasar gördü yani hasar az bu durumlarda rapor şart. ama ben burada şu kadara kadar rapora gerek olmaz diyemem bazı sigortalarda 1000 ytl civarında hasarı beyanla anlaşmalı olarak yapabiliyoruz. bazı enden firmalar ise biz stopa rapor istiyor...
  • Tavanı çökmüş aracın pert olmaması halinde tavanının eski haline getirilmesi mümkün müdür ?
  • tavanı görmeden net konuşmak sağlıklı olmaz.
    tavanı ezik olan araçlarımıza hasarın boyutuna göre, düzelttiğimiz de oluyor, değiştiğimizde.
    değiştirme ve düzeltmede bir sıkıntı yaşamıyoruz.
  • Araç Doblo ön kaputu 3 ay önce vurdum çok az orası boyanır ama vurmanın etkisiyle sağ çamurlukta şişmiş kasko axa oyak beyanla hasarımı karşılar mı bide ön cama uzun yolda çok taş geldiği için çizildi hasar aldı bunuda değiştirebilirmiyiz.Teşekkürler.
  • tabiki beyanla işinizi yaptırabilirsiniz.
    ön cam da beyanla değiştirilir...
    geçmiş olsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: DobloJTD

Araç Doblo ön kaputu 3 ay önce vurdum çok az orası boyanır ama vurmanın etkisiyle sağ çamurlukta şişmiş kasko axa oyak beyanla hasarımı karşılar mı bide ön cama uzun yolda çok taş geldiği için çizildi hasar aldı bunuda değiştirebilirmiyiz.Teşekkürler.

Kaskoda Kazayı yaptıktan en geç 5 gün içinde sigortaya bildirim yapma zorunluluğun vardı. Şuanda beyan ile başvuru yaptığın zaman hasarının eski olduğu(küflenme,kararma) anlaşılırsa hasarın karşılanmaz.
  • arkadaşım 5 gün doğru
    ama 5 günü geçen hasarlarda neden geç geldiğini belirten bir yazı alıyoruz.
    sorun hallediliyor...
    burada hasar küçük olduğu için arkadaşımıza sorun çıkarmazlar...
    3 ay önce vurdum,bu tarihlerde işlerim, benim veya yakınımın hastalığı, aracımda yürümeye engel bir durum yok vb. sebep gösterip detaylı bir beyanla işini görebilir.
  • Doğrudur hasar ciddiye alınacak bi hasar değil martın 20 sinde kaskom yenilenecek ona beklettim hasarsızlık indiriminden yararlanmak için bekletme sebebimde budur tabi şirket sorarsa böyle söylemiyeceğiz.
  • Bu tür olaylarla çok karşılaşıyoruz.
    aslında suç birazda sigorta firmalarında kaskolar o kadar pahalı ki
    inanın ayağı kırık farla dolaşıyorum.
    hemde içinde olduğum halde...
  • ben burdayım bekliyorum efendim...
  • hasan bey benim sorun şu aracım park halinde iken önünde bulunan kamyon geri geri çıkmış ve aracımının motor kaputuna hasar vermiş..kamyoncu kazayı farketmemiş ve uzun yola çıkmış bir haftadır bulamadım adamı bugün buldum..bende olay gece olduğu için olaydan bi kaç saat sonra farkettim aracın hasar gördüğünü yani aracı olay yerinden kaldırmıştım...şimdi bu durumda polisler kaza raporu tutmadılar... kamyoncu arkadaşla anlaşın felan dediler.. rapor tutulmadığından sigortadan bu hasarın parasını nasıl alabilriz... bu arada kaskom yeni olduğu için bozdurmak istemiyorum çünkü seneye en az bi milyar fazla fiyat isteyecekler... kamyoncunun trafik sigortasından hasar ödemesi yapılabiliri mi ne yapmam lazım...bana yol gösterin...
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.