Şimdi Ara

Hat Değerlerim ve Pingim Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese merhaba oruç tutanların Allah niyetlerini kabul etsin.

Hat değerleri hakkında ne nedir hiçbir bilgim yok konulara baksamda ismen biliyorum neyin ne işe yaradığını neyin ping yaptığını neyin hızı etkilediği hakkında en ufak bilgim yok önceden açtığım konu biraz düzensiz oldu şimdi resimlerle durumumu anlatmaya çalışacağım buyrun alttaki hat değerlerim;

Not: TürkNet 16 Mbit 150 GB AKK kullanıcısıyım ve modemim Airties 5343

En yakın server pingi ;

Buda Frankfurt pingi ;

Bu arada sorularım;

!. Pingi etkileyen hat değeri hangisidir ve iyileştirmem için ne yapmam gerekir

2. Dsl hızım gelen 12mbit iken ulaşabilir 22mbit idi gelen 16mbit olunca ulaşabilir hız 18mbite düştü neden ?

3. Modem değişikliği hat değerlerini ve pingi iyileştirir mi ?

4. Ankastreden gelen kablo normal telefon kablosu bunu tesisattan çıkarıp yerine cat6 yapsam hat değerlerimde veya pingimde iyileşme olur mu?

5. 12Mbit hız alırken müşteri hizmetleriyle konuştum neden 18 değiş diye hat değerleriniz dengeli olsun diye dedi ping sorunu yaşağıdım için marazlık çıkardım 18 yaptırdım bunun doğruluk yapı nedir ? :)

Son olarak yerel pingimi 15 ve altı frankfurt pingimi 50 lere çekme şansım var mı e

Değerleri yorumlarınızı bekliyorum saygılar

• Arkadaşlar beni degerlerimde bu bina 12 yıllık D:2 katta bende cat 5 kablo ile değiştirmeyi düşünüyorum. faydası olurmu modemi'de değiştirirsem int yeni bağlattım airtires rt205

• Hat değerleri pingi etkilemez modemden kaynaklanmasıda düşük ihtimal pingi hattınızın fast modda olmaması santralinizdeki yoğunluk baglı bulundugunuz şehirdeki santral ve yurtdışı çıkışlarındaki yogunluk etkiler veya baglandıgınız serverdeki yogunluk etkiler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GoldenParsTR kullanıcısına yanıt
    fast modda olup olmadığını nerden anlayabilirim? bide mh den fast moda geçiş yapıyorlar mı? teşekkülre
  • qerrard! kullanıcısına yanıt
    bu gibi durumlarda mh ile iletişime geçmeyin adamlar sitenin adminiyle görüşün sorun bağlandıgının siteden veya oynadığınız oyundan diyorlar :D bağlı oldugunuz santral ile görüşün veya mümkünse pinginiz oldugu saatlerde komşuların internetinde bir test yapın veya yakınınızdaki internet kafelerden birinde eğer onlardada bu gibi sorunlar var ise santraldaki dslamlarda sorun olabilir bende bu tip sorunlarla 5 ay uğraştım ve sorun santraldeki dslamların 150 megabitte çalışmasıymış hızı 3 kat yükselttiler şuanda bir sorun yok.
  • GoldenParsTR kullanıcısına yanıt
    Hocam şu işlerle uğraşırken yaşlandım genç biriydin şu santraldir ankastredir cat5 dir 6 dır işlerine girmeden Turknetin verdiği hızı 16 ya çıkardığında müthiş ping sorunu oluyor aradığımdaysa hat değerleriniz kaldırmıyor hızı diyorlar bunun için neyi yenilemem gerekiyor önce bu sorunu çözmem lazım sonra sizin dediğiniz dslam işinide hallettik mi sorunum düzelir diye ümit ediyorum fakat dslam nedir hiçbir fikrim yok bu meşhur "SANTRAL" nedir nerdedir muhattabı kımdır biraz anlatırmısınız rica etsem
  • Birde ben Telefon ve interneti Türknet'e taşıdım santral dediğinizde muhakkak Türk Telekom ile muhattap olmak gerekiyor ve beni muhattap alırlar mı adamların bir altyapısını kullanıyoz temeli o ama adamlara faydamız yok direkt olarak
  • awestic A kullanıcısına yanıt
    Öncelikle Merhaba Sorunlarına Gelirsek Pıngının Sebepi Eğer Yoğunlaşmış yani kalabalık bir bölgede oturuyor isen bütün kişiler tek bir Ethernet (PORT) üzerinden bağlanıyorsa sebep bundan olabilir. Bunun Çaresi Belediyenin Bu Durumu Düzeltmesi

2- Anladığım Kadarıyla 12 mbit iken Modemde Duran ADSL(DSL) Sabit Yanıyor 22 veya daha üstüne çıktığı zaman sabit yanmıyor yani internet olmuyor diyorsun bu senin binanın problemidir TürkNet Müşteri Hizmetlerini Arayıp Benim Binamın Kaldırabileceği Hız Ne Kadardır Diye Soracaksın Eğer İstedğin Hızı Kaldırmıyorsa Binanın Altyapısı Ayı Hızla Devam Edersin Ama Sürekli Kopma Yaşarsın .

3-Evet Değiştirir , Ama Cidden Kalite Bir Modem Olması Bunun Gibihttp://www.vatanbilgisayar.com/asus-dsl-n16-300mbps-vdsl2-destekli-kablosuz-n-4-port-adsl2-modem.html Ben Şuanda Bunu Kullanıyorum.

4-Hayır Olucağını Sanmıyorum , Ama Bir Bilene Sorabilirsin

5-Evet , 2. Soruda Zaten Cevabını Verdım Sürekli İnternet Kopması Yaşarsın

Yardım Olabildiysem Ne Mutlu Bana Teşekkürler , İyi Günler .

• quote:

Orijinalden alıntı: awestic

Birde ben Telefon ve interneti Türknet'e taşıdım santral dediğinizde muhakkak Türk Telekom ile muhattap olmak gerekiyor ve beni muhattap alırlar mı adamların bir altyapısını kullanıyoz temeli o ama adamlara faydamız yok direkt olarak

Sonuçta hizmet aldığın şirket Türk Telekom'a alt yapı için ücret ödüyor. Tabikide muhattap alıcaklardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: awestic

Hocam şu işlerle uğraşırken yaşlandım genç biriydin şu santraldir ankastredir cat5 dir 6 dır işlerine girmeden Turknetin verdiği hızı 16 ya çıkardığında müthiş ping sorunu oluyor aradığımdaysa hat değerleriniz kaldırmıyor hızı diyorlar bunun için neyi yenilemem gerekiyor önce bu sorunu çözmem lazım sonra sizin dediğiniz dslam işinide hallettik mi sorunum düzelir diye ümit ediyorum fakat dslam nedir hiçbir fikrim yok bu meşhur "SANTRAL" nedir nerdedir muhattabı kımdır biraz anlatırmısınız rica etsem

Santral telefon hatlarının toplandığı kontrol edildigi yer her ilde ilçede bulunur bu tip sorunları santraldeki teknik ekipden yardım alarak çözebilirsiniz mh saçma saçma cevaplar verip işi çözemez.

• Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim ilk olarak hangi işlemden başlamam gerekiyor sizce

- MODEM DEĞİŞİKLİĞİ

- BİNANIN ANKASTRESİNDEKİ KABLO DEĞİŞİKLİĞİ

- SANTRAL İLE İLETİŞİM ( NE DİYECEĞİMİ BİLMESEMDE ) :)
  • Birde bu modemlerdeki 75 mbps 150 mbps 300 mbps kablolu bağlantı için önem arz ediyor mu yoksa sadece wifi kalitesi için mi var ?

Hızım 12Mbit sabitliğindeki hat değerlerim ;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi awestic -- 15 Haziran 2016; 14:17:38 >
  • awestic A kullanıcısına yanıt
    Hocam modeminiz yeni ise degistirmene gerek yok 2 seneyi gecerse bir modem calissa bile verimliligini yitirir ama ankastre kutundan modemine cat6 kablo cek buyuk.fark elde edersin gayaet stabil calisir ve hat degerlerin cok iyi olur ping ve hizin duzelir

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.