Şimdi Ara

Hat Değerlerini Yorumlayalım [ANA KONU] (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.725
Cevap
61
Favori
155.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bazen internet aşırı yavaşlıyor. Böyle su kesileceği zaman ip gibi akar deriz ya onun gibi aynı. Twitch'te 480p stream bile izletmiyor. speedtest ve testmy.net'ten test yaptığım zaman 1 mbitin altına indiğini görüyorum hızın.

Oyunda 60 olması gereken ping 1000-2000lere çıkıyor. Packet loss: %0 olması gerekirken %15-20lere çıkıyor. (DOTA 2 için konuşuyorum.) Spike oluyor saçmasapan.

Normalde torrent ile 1 mb ortalama hızla indiriyorum. Ama arada hız aşırı düşüyor fakat net kesilmiyor. Kablosuz kullanıyorum. Modemden odama kablo çekme imkanım da yok. Acaba kablosuzla mı alakalı? Ama yıllardır kablosuz kullanıyorum.

Hat Değerlerini Yorumlayalım [ANA KONU]

• zero fear kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam bunu Tplink modemi alalı altı ay oldu bide eski modem var onu deneyeyim. Ps de fifa oynayamiyorum dört aydır ping den dolayı çok lag oluyor :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türk Telekom (TTNet) 16Mbit 50GB 71TL Yalın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlköllüTrafikPolisi -- 8 Mayıs 2017; 19:57:45 >
  • Ttnet hızınız normal hat değerlerine göre diyor 8-9 en fazla 10 mb hız alabiliyorum hat değerlerim bunlar tt net haklımı benimi kandırıyor önceden 12-13 mb hız alabiliyordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oktay1910 -- 8 Mayıs 2017; 19:59:39 >
  • Hat Değerlerini Yorumlayalım [ANA KONU]

• quote:

Orijinalden alıntı: Gorgeous-Freeman

İyi Akşamlar hocam benimkileride bırakıyım şuraya VDSL Modem
    TTNET 8mbps
    Maksimum kaç alabilirim birde istisnasız tüm indirmelerde 900kbnin üstüne çıkmıyor 8mbps için normalmi

Daha fazlasını kaldırmaz devamlı kopma yaşarsın. Daire içi kabloları yeniletmeni tavsiye ederim belki düzelme olursa 10 - 12 mbit alabilirsin. Bu arada 8 mbit için 900Kb/sn gayet normal.

@DaR GeLiRLi Saha dolabı evin içinde sanırım Şaka bir yana bugün ki en iyi değer artık sizin. En fazla 150 mbit alabilirsiniz 100 mbit de sağlıklı bir şekilde. Hayran kaldım resmen..

@ jaseenstyle Değerlerin çok iyi. Ama yaşadığın sorun ilginç. Modem eski gibi duruyor marka modeli nedir ve DNS değiştirme işlemi yaptın mı MH ile?

çok sağolun hocam bilgilendirdiğiniz için iyi akşamlar

• Turknet vdsl2 75mbit tarife

• Hat değerlerim nasıl arkadaşlar?Hat Değerlerini Yorumlayalım [ANA KONU]
  • Lanet ttnet bu degerlere 65 ustu desteklemiyor diyor 100 e gecirmiyor.

• Duruma göre 45-50-60mbit görüyorum hocam,fakat upload çok düşük 1-2mbit, iç tesisattanmıdır sorun acaba?Hat Değerlerini Yorumlayalım [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi p4ozgur -- 8 Mayıs 2017; 20:11:30 >
  • oktay1910 kullanıcısına yanıt
    Bile bile kesmişler hocam.

Arayıp sordum vdsl desteklemiyor şuan alt yapınız dediler alabileceğim Maximum hız 16 mbitmiş şuan online oyunlarda da pingimi düşürmenin başka çareside yok sanırım fiber gelene kadar keza kablonet fiberde olsa online oyun pingleri ttnetten fazla diyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gnysmz -- 8 Mayıs 2017; 20:13:9 >

• XCrazyBLaderX kullanıcısına yanıt
    Buda geçmezse hangisi geçer merak ediyorum gerçekten:) 100Mbit bankosu var.
    Bunlar müşterileri kaçırmak mı istiyor,ne yapmaya çalışıyorlar anlamak zor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: huzyin67

Turknet vdsl2 75mbit tarife

Fazla söze gerek yok. Ttnet ile 100 mbit alırsın turknet vermiyor.

@p4ozgur Hocam 4 mbit upload tanımlı şuan hattınıza. Kablolu test yapmayı denediniz mi?

@-globetrotter- Hemen VDSL'e geç 100 mbit bile alabilirsin dostum.

• Bağlantı Durumu Bağlı
    Bağlantı Tipi DSL
    Hat Modu ADSL2

Gelen Giden
    ADSL Hızı(Kb/s): 11607 800
    Ulaşılabilir Hız(Kb/s): 11616 1238
    SNR Sınırı (dB): 7.9 20.5
    Hat Zayıflaması(dB): 9.5 4.5
    Güç (dB): 19.7 12.

bu değerler nasıl ? türknete geçmeyi düşünüyorum altyapıda 35'e kadar desteklediği yazdı sitelerinde.sorun yaşar mıyım ?
    Emektar modemim airties RT-205 idi. Şu arkadaki açma kapama düğmesine basınca bazen açılmayan bug'lı olan. 10 sene sonra bozuldu.

Arkadaşım aynı modemin 4 portlu olan Airties RT-211 olanını verdi. Onu kullanıyorum. Eski modemle şimdiki kullandığımda da aynı sorunları yaşıyorum.

DNS'yi ağ ve paylaşım merkezinden değiştiriyorum. Windows üzerinden. MH ile derken neyi kastettiniz onu bilmiyorum.

Hatta değerleri görmek için modem arayüzünden rapor sayfasına geldiğimde internet kopuyor. Eski modemde de kopardı. Modemi resetlemek zorunda kalıyorum rapor kısmına girdiğimde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jaseenstyle -- 8 Mayıs 2017; 20:16:50 >
    Kaç mbit hız alabilirim hocam?
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.