Arkadaşlar Bu Hat Degerlerim Nasıl Vdsl 50 mbit Max Altyapim Şuan Kullandigim 50 Bilmiyorum Şuanki SNR Degerleri Nasil yardimci Olurmusunuz?! TPSTC type: 64/65B PTM TC near-end interleaved channel bit rate: 0 kbps near-end fast channel bit rate: 51194 kbps far-end interleaved channel bit rate: 0 kbps far-end fast channel bit rate: 15352 kbps near-end FEC error fast: 0 near-end FEC error interleaved: 0 near-end CRC error fast: 0 near-end CRC error interleaved: 0 near-end HEC error fast: 0 near-end HEC error interleaved: 0 far-end FEC error fast: 0 far-end FEC error interleaved: 0 far-end CRC error fast: 0 far-end CRC error interleaved: 0 far-end HEC error fast: 0 far-end HEC error interleaved: 0 DSL uptime :18 min, 19 secs DSL activetime :0 min, 21 secs Downstream: relative capacity occupation: 100% noise margin downstream: 10.2 dB output power upstream: 9.0 dbm attenuation downstream: 7.1 dB Upstream: relative capacity occupation: 100% noise margin upstream: 14.9 dB output power downstream: 14.6 dbm attenuation upstream: 0.1 dB < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Hat Değerlerini Yorumlayalım [ANA KONU] (283. sayfa)
-
-
Mevcut hızla; mak. hız aynı. Snr biraz düşük, sinya-hat zayıflaması yükseliyor gibi. Hat dengesi bozuluyor olabilir.
Mevcut hızı düşürün ya da tesisatı kontrol edin.
-
50 hız için; hat zayıflaması düşük, snr normal, hatalar sıfır. Hat temiz; tanımlanan hızı alıyorsunuz. Böyle devam edin, hiç kurcalamayın.
-
Teşekkürler.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Değerler normal.
İss bazlı olablir; hat rahat 60 civarı alır. Uploadda da sorun var; 15 olması lazımdı.
-
Hattımda maximum 120mbit görünen download bir anda 40mbite düştü. Bu düşüşün olduğu gün internet dolabını kurcalayan telekom yetkilileri gördüm. Bir etkisi olabilir mi ?
Günaydın; olabilir. Komşu komşunun internetini bölüşür misali.
-
Bu düzeltilemez mi 10mbitten 25e düştü internet
Kutudan kablonuzu kontrol edin; yerinden oynatmış olabilirler. Keşke fotosunu çekseydiniz; işlem yaparlarken. İss nize yazın. Delil olarak atardınız.
-
Merhaba, internet hızım sürekli 1mbin altına düşüyor. Modeme rest atınca bir süre düzeliyor. Sonra tekrar aynı . Bu neden olabilir? İç tesisatı cat6 ile değiştirmek çözüm olur mu?
=============================================================================
xDSLFwVersion: FwVer:5.12.12.0_B_A60901 HwVer:T14.F7_0.0
Line State: Up
Modulation: ITU G.993.2(VDSL2)
Annex Mode: ANNEX_B
=============================================================================
INP downstream: 12239
INP upstream: 14855
shineGINPdownstream: 0
shineGINPupstream: 0
reinGINPdownstream: 0
reinGINPupstream: 0
TPSTC type: 64/65B PTM TC
near-end interleaved channel bit rate: 0 kbps
near-end fast channel bit rate: 61277 kbps
far-end interleaved channel bit rate: 0 kbps
far-end fast channel bit rate: 15359 kbps
near-end FEC error fast: 24
near-end FEC error interleaved: 0
near-end CRC error fast: 2
near-end CRC error interleaved: 0
near-end HEC error fast: 0
near-end HEC error interleaved: 0
far-end FEC error fast: 0
far-end FEC error interleaved: 0
far-end CRC error fast: 0
far-end CRC error interleaved: 0
far-end HEC error fast: 0
far-end HEC error interleaved: 0
DSL uptime :17 min, 54 secs
DSL activetime :0 min, 13 secs
Downstream:
relative capacity occupation: 100%
noise margin downstream: 8.0 dB
output power upstream: 8.6 dbm
attenuation downstream: 8.1 dB
Upstream:
relative capacity occupation: 100%
noise margin upstream: 20.0 dB
output power downstream: 14.6 dbm
attenuation upstream: 0.0 dB
Bit table:
carrier load: number of bits per tone
tone 0- 31: 00 00 00 03 45 77 89 9a aa aa aa aa 99 98 86 54
tone 32- 63: 47 77 88 99 99 aa ab ab bb bb bb bb bc cb bc cc
tone 64- 95: cb cc cc dd cd dd cd dd dd dd dd dd dd dd dd ee
tone 96-127: ed de dd dd dd de dd de dd dd dd dd dd dd dd dd
tone 128-159: dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd dd cd dd cd dd
tone 160-191: cd dd dc dd cc cd dd dc cc cb cd cc cc cc cc cc
tone 192-223: cc cc bc cc cc cb cc cc cc cc cc cc dc cc cc cc
tone 224-255: cc dd dd cd dc dc cc cb cc cc cd cc cc cc cc bc
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Snr kaynaklıda olabilir. Belki hızı düşürmek de faydalı olabilir. Hat kaldırmıyorsa.
Modemi aç kapa yapınca düzeliyorsa; farklı adaptörle deneyin, kablo ucu jakıda yenileyin. Sonra kablo ve ek varsa ona bakın.
-
Download ve upload arasındaki snr değeri neden bu kadar farklı onu anlamıyorum. Yani upload için de hali hazırdaki modem ve bağlantıları kullanıyorum. Belki dediğiniz gibi hız değerini düşürmek işe yarayabilir
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Merhaba arkadaşlar. Dün 100 Mbit VDSL bağlattım. Binaya kadar fiber, daireye bakır gliyor. Santral mesafesi 9 metre görünüyor. Speed Testlerde ortalama 91/20 alıyorum. Modemim draytek 2865. Değerlerimde bir anormallik veya yapmam gereken bir ayar var mı? Teşekkürler.
-
-
Hattınız Max 38 destekliyor. Modeme gelen maksimum hız bu. Bina içi kablonuzda problem olabilir. Eğer yenileme imkanınız varsa Cat6 tip kablo ile yenileyebilirsiniz.
-
50 garanti; 70-75 civarı kurtarı gibi.
-
PoyrazNET'in kapanmasıyla Millenicom'a geçtim. 100 Mbps'lik tarife. Poyraz'da 35'lik tarife ile 30-36 arası sonuçlar alırken Millenicom'da 30-40 arası değişiyor ortalama hız. Altyapı sorgulamalarında 83 Mbps görünüyordu. En azından 70-75 gelir diyordum ama gelmiyor.
Hat değerleri şu şekilde, sorun modemde midir başka bir şey mi
DSL senkronizasyon durumu: Yukarı
Bağlantı durumu: Showtime
Yukarı akım hattı hızı (kbit/s): 8191
Aşağı akım hattı hızı (kbit/s): 71492
Maksimum yukarı akım hızı (kbit/s): 25457
Maksimum aşağı akım hızı (kbit/s): 79144
Yukarı akım gürültü güvenliği katsayısı (dB): 26.1
Aşağı akım gürültü güvenliği katsayısı (dB): 8
Yukarı akım aralık derinliği: 1
Aşağı akım aralık derinliği: 1
Hat standardı: VDSL
Yukarı akım hat zayıflaması (dB): 1.4
Aşağı akım hat zayıflaması (dB): 3
Yukarı akım çıkış gücü (dBm): 9.3
Aşağı akım çıkış gücü (dBm): 14.5
Kanal türü: Hızlı
DSL çalışma zamanı: 0 gün 0 saat 21 dakika 29 saniye
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X