Şimdi Ara

HAT DEVİR ÜCRETİ 10.75 TL OLDU (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
544
Cevap
62
Favori
185.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende 0545 numaralı bimcel hattımı annemin üzerine en makul şekilde devretmek istiyorum .Nasıl bir yol izlemeliyim?
  • SyLaR046 kullanıcısına yanıt
    Hocam aldınız mı devri, ücrete ne kadar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kartal0001903 kullanıcısına yanıt
    Henüz taşımadım. Taahütün son ayını bekliyorum. Hattı devir aldığımda yazarım konuya. Farklı konuda bir kullanıcı geçen ay 30 tl taşıdığını belirtmiş.

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/141656277

• Bugün 2 Vodafone bayisine sordum biri 30 diğeri 50 tl dedi vodafone’da neden fiyatlar düşük? Tt ve Turkcell’de 80-120 tl arasında. Numaramı taşıyıp devralsam olur mu acaba?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • SyLaR046 kullanıcısına yanıt
    Hocam devralırsanız lütfen buraya yazın. Ben de dün 2 Vodafone bayisine sordum biri 30 diğeri 50 tl dedi. 30 tl haricinde hattan TL alımı vb extra bir ücreti var mıdır acaba? Ben de abimin üzerine olan hattı kendi üzerime almak istiyorum hattım şuan tt. Vodafone’a taşıyıp devralmayı düşünüyorum. Devir aldıktan sonra buraya yazarsanız sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-EC1C520B1

Bugün 2 Vodafone bayisine sordum biri 30 diğeri 50 tl dedi vodafone’da neden fiyatlar düşük? Tt ve Turkcell’de 80-120 tl arasında. Numaramı taşıyıp devralsam olur mu acaba?
    oluyor, geçensene 30 TL idi, ben Türkcell den numara taşıyacağım kişiyle gidip, vodafone aktardık.

Direkt olarak Vodafone Akasya ve Nautulus AVM deki bayiler farklı farklı fiyat vermişti.
    Devir ücretlerini kredi kartından ödedim elimde de belge ödeme makbuzu kalsın diye.
    birkaç gün sonra ( 3 ile 6 gün arası sürebiliyor, aman dikkat eski operatörünüzde borç ödenmeyen fatura taksit vs olmasın)
    yani 1 önceki fatura günü gelmemiş ve ödememişseniz taşıma gerçekleşmeyebiliyor dendi, ben erkenden ödedim. Numara taşıyınca çıkan faturayı ödemek kalıyor.
    mesela Türktelekom için 5555 e "TAAHHUT" yazıp sms atın size taahhürt den kalan ceza rakamı yollanıyor, rakam yok ise yada son ay içindeyseniz sorun yok.
    ben cezayada razı olup taşıdım başka bir hatta.

şimdi taşıma i,şi oldu varsayalım. Numaranın eski sahibi ile yeni sahibi kimlikleri ve kendileri aynı anda orda olur ise
    30TL bedel ile hat sahibi değişikliği yaptırdık çok kısa sürede. Hatta daha sonra belli bir süre faturasız kontürsüzde kalıp
    sonra hattı başka operatöre taşıyabilirsin kendi adına.

• GoGoBaBa kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgiler için. Hattım faturasız olduğu için taahhüt falan da olmuyor haliyle. Merak ettiğim konu 30 tl verildikten sonra hattan TL alımı da oluyor mu? Ve diğer operatörlerde vergiler verilip devir alınırken neden vodafoneda 30 lira onu da anlayamadım.

• Serkan4554 S kullanıcısına yanıt
    Extra bir ücret alındı mı acaba ve yeni sim kart verilip parası vs alındı mı?

• Recece kullanıcısına yanıt
    Ben de numaramı vodafone’a taşıyıp devir almak istiyorum da 30 tl haricinde extra bir ücret alındı mı yeni sim kart ücreti vs ve devirden sonra yeni sim kart mı verildi şebekeniz kesildi mi?

• ben geçen sene 2 ayrı hattı başkası üzerine geçirdim. Kendim de 2018 yılında geçirdim. Vodafone bu konuda en iyisi.
    hiçbir suretle taşıma bedeli hariç bir para eski ve yeni operatörden yansıtılmadı bana ve diğer 2 tanışa.

AMA bu sene güya telsiz vergisinden kaçış yapanlara soğuk duş diye bir haber okumuştum. Her operatörün farklı uygulamaları oluyor faturalı ve faturasız hatlar için TKU

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu kararı gereğince 2020 yılı Telsiz kulanım ücreti: 34,15 TL (2018 yılı için 22,52 TL - 2017 yılı için bu tutar 19,68TL'dir) TL olarak belirlenmiştir.

işte bu 2020 de siz ödemediyseniz ( bazıları peşin ödedikleri için size aylık yansıtsada sonradan toplu bir faturaya yönlendirme olabilir diye düşünülebilinir.

Birtek aklımdaki muamma bu, malumunuz operatörler keyfi yansıtıp bu doğru diyebiliyor ve hesap sorunca bazısı geri verebilir bazısı burnundan kıl aldırmaz.

Kısaca bu TKU olayı süpriz. Ödeme yapanlardan 2 kere alınabilir veya hiç ödemeyen önceki yıllardaki gibi gene boşulk bulup ödemeyebilir. Bundan emin değilim !!!

Anladım hattım faturasız ve hep faturasız kullandım bu hattımı vodafone’a taşıyıp yapsam olur mu acaba? Şikayetvar sitesinde birkaç şikayet okudum. Bazı aboneler devir işlemi sonrasında şebekenin kesildiğini ve hatlarının iptal olduğunu söylüyor ne kadar doğru bilmiyorum.
    Hattım vodafonedan alınmadı. Vodafone’a taşıyıp bu işlemi yaparsam olur mu acaba? Bir bayiye sordum 30 tl dedi bana ama numaramı taşıdıktan sonra yapıp yapamayacağımı sormayı unuttum.

Bir de devir işleminden sonra yeni sim kart mı verildi size yoksa eski sim kart ile kullanmaya devam mı ettiniz?

• Yukarda zaten cevabını verdim. izahatlı uzunca.

Kısa özet : Evet önce numara taşıyacak devreden kişi . nufus cuzdan ve fotokopisi, vodofone ayrıca birde devreden kişi yani operatör değiştirecek numara taşıyacak kişiye ait fatura istiyor ( fotokopisi veya sisteme taratıyorlar , elektirik su vs )

Bu esnada yeni bir zarf veriliyor içinde 3lü SİM KART var , yani yeni operatörünüz olan vodofone ait olan.
    Operatör değiştirme işi 2-6 gün sürüyor. Numaranız aynı kalıyor. Size SMS geliyor falanca gün falanca saat 'de yeni sim kartınızı takıp eski numaranızı kullanabilirsiniz diye.

işte o gün ve saatten itibaren herhangi bir Vodofone bayisinden devredecek kişi ve yeni alacak kişi vodofone dan devir işlemini hallediyor. Numaranız doğal olarak aynı kalıyor.

30 TL harici benden Telsiz kullanım ücreti vs alınırmı diye tereddütünüz var ve uğraşamam bunlarla derseniz en ucuz sıfır yeni numara almak işçin BİM marketlere gidin 65 TL ye satın alın, 250 dakka 250 sms 1 GB sanırım hediye ile yeni hat alınabiliyor. 2. alternatif ucuzluk olarak sanırım 80 TL PttCell. Uygun faturalı hatlarıda var idi birdönem. BimCell ise sadece faturasız kontürsüz satıyor. Ama aldıktan sonra birkaç ay sonra istediğiniz operatöre taşırsınız. Yeni gelene en uygun tarifeye gecersiniz. ( ki en uygunu şu anda Türktelekom Avea da halen)

• tam olarak hatırlamıyorum ama bir defasında TürkCell faturalıdan hattı Vodofone faturasıza taşıdık. günü gelip hat açılınca yani operatör değişince Vodofoneun verdiği yeni simi dahi takmadan aynı gün faturasız dan başka bir operatöre taşımıştık. Faturasız kontürlü hat olunca içinde para olamaz ise parayı isteme derdiniz de kalmıyor. Ayrıca size ek fatura vs de çıkartamıyorlar. Ama vodafone bazen sizin bilginiz harici faturasız kontürlü hattınıza bir paket tanımlayabiliyor birkaç gü içinde. Benim başıma geldi. Ama MH ile konuşup aynı anda gelen sms bildirimi üzerine uyanıp ben paket falan istemedim diye iptal ettirdim. Yani faturasız kontürlü hat ile eski sim yeni sim farketmez. Zaten operatör taşıma yapınca size illaki bir yeni sim kart veriliyor ( 3 boy olan kredikartı içinden kırılıp alınan 3lü set sim), yani eski sim diye birşey artık yok, devir yapılınca da yenisini vermediler diye anımsıyorum ben. Yenisi olsada fark etmez zaten. Dert değil. ücreti yok nasılsa. Sana 30 gün deselerde, 3 ay deselerde takma onları git devir aldığın vodafone hattını istediğin operatöre taşı. EN fazl atelsiz kullanım bedeli alınır oda yukarda yazdım zaten o bedel bir kere bir operatör senin adına ödüyor peşinen sonra senden aylık şekilde tahsil ediyor. Yani biri almaz ise diğeri yansıtır sana. Kaçış bu yılla birlikte yok diyorlar. belki bir byypass yöntemi bulurlar geçen senelerde olduğu gibi.

internetten en güncel bazı bilgi bakayım aşağıya alıntılayım.

Hat taşıma işlemi için yasal süre en fazla 6 gündür kesinlikle bu süre aşılmaz. Genelde numara taşıma işleminde eski hat operatörünüz ne kadar hızlı cevap verirse yeni hatta geçiş süreciniz hızlı olur. Eski hat operatörü en geç 2 gün içerisinde kesinlikle yeni hatta geçiş bildirimi gönderir.
    www.btk.gov.tr
    Numara Taşımada Yeni Dönem - Haberler - Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu
    https://www.btk.gov.tr/haberler/numara-tasimada-yeni-donem?

bu eski ama geçerli sanırım.

Teşekkür ederim.

Benzer durumdayız. Telekomdan Vodafone operatör değişikliğim oldu. Devir işlemini yapmak istedim. 1 ay sonra hat devri olabileceğini belirttiler. Yazınızdan sizin bu şekilde bekleme yapmadığınızı anladım. Siz de operatör değişikliğinden sonra 1 ay beklediniz mi? Yoksa hat devrinin hemen mi gerçekleştirdiniz?
  • yaky kullanıcısına yanıt
    Ben de sizin gibi telekomdan vodafone’a geçtim(24 şubatta). Hattımı devralmak için bekliyorum (18 yaşını doldurmadığım için). Vodafone müşteri hizmetleri beklemenize gerek yok hemen yapabilirsiniz dedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EC1C520B1 -- 6 Mart 2020; 23:6:19 >
  • Merhaba ,

Kullandığım hattı devralmak için vodafone bayine gittim.Devir ücretinin 50 lira olduğunu ve faturasız hattımın artık faturalı olacağını söyledi.Faturasızın faturasız olarak etmemesi bana bir miktar saçma geldi. Bugün başka bir bayiye gidip sordum ve böyle bir olayın olmadığını faturasızın faturasız olarak devam edeceğini söyledi.
    Hatta ikinci bayi devir ücretinin 100 tl olduğunu söyledi. Hangisine inanacağımı şaşırdım.
  • hardy boyz kullanıcısına yanıt
    Geçen hafta aynı tezgahı banada yaptılar devirden faturalıya geçirmeye çalışıp prim alma vs vs

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.